Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

Labai įspūdinga. thumbup.gif Ši "berlyno" dalis tikrai verta dėmesio. drinks_cheers.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2013 08 30, 16:38)
Labai įspūdinga.  thumbup.gif Ši "berlyno" dalis tikrai verta dėmesio.  drinks_cheers.gif
4u.gif

Berlynas didelis, tai ir vietų jame įvairiausių smile.gif Yra tokių, kur tikrai gali pamiršt, jog dideliame mieste esi ax.gif O Potsdamas tai išvis atskira "respublika" biggrin.gif Ten kur koją pastatysi, tai vis kokį parką, rūmus ar pilį rasi bigsmile.gif 2 kartus buvau ir dar visų grožybių neapžiūrėjau schmoll.gif
Atsakyti
Plaukiam toliau mirksiukas.gif Karšta, saulė kepina, tad atėjusi padavėja atrodo kaip angelas iš dangaus nusileidęs lotuliukas.gif Užsisakom šaltų gėrimų ax.gif
Praplaukiam pro bažnyčią (Heilandskirche):
user posted image

Ežerėlyje plaukioja įvairiausios vandens transporto priemonės:
user posted image

Ech ta vasara wub.gif Žydras vanduo, baltos burės wub.gif
Praplaukiame dar kažkokią bažnytėlę, įsitaisiusią ant kalno g.gif
user posted image

user posted image

Priplaukę Pfaueninsel pilį (Schloss Pfaueninsel) sukamės atgal:
user posted image

Saulė nusisuka nuo mūsų, net lengviau atsikvepiam biggrin.gif Padavėja atneša gėrimus ir aš susiverčiu į save iškart vos ne visą bokalą doh.gif lotuliukas.gif Gurkštelėjau, vadinasi lotuliukas.gif
user posted image

Plaukiam:
user posted image

Praplaukiam ir Neuer Garten pakrante. Jau matyti Sesilienhofo rūmai, tik šįkart nuo vandens:
user posted image

Šiuo metu šiame pastate yra restoranas ir alaus darykla. Jei gerai supratau, anksčiau čia buvo pieninė:
user posted image

Šast ir fotoaparatas išsikrauna biggrin.gif Tad kelione atgal galiu pasimėgauti be jokio sąžinės graužimo, viską stebėdama plika akimi, o ne pro objektyvą wub.gif ax.gif
Išlipę iš laivo nusprendžiam, kad į Sansusi parką nebevažiuosim, nes jau saulelė vakarop ax.gif Važiuojam atgal į Berlyną. Ku'damm'e dar užsukam į H&M, nusiperku sijoną ir suknelę cool.gif Jau žinau, kuo puošiuos ryt vakare biggrin.gif
Po karštos dienos ir daug įspūdžių jaučiamės pavargę, tad anksti atsigulam, naktinį miestą palikę apžiūrėt kitam kartui ax.gif Greičiausiai po metų, po kitų biggrin.gif
Atsakyti
Fotoreportažo pradžioje suklydau, rašydama, jog trečiai dienai planų neturim blush2.gif Trečią dieną dar ir kokių planų turėjom biggrin.gif Norėjau sūnui padaryt staigmeną ir nieko nesakyt apie tai, kur važiuojam, kol pats nepamatys, kur atsidūrėm, bet nepavyko ax.gif Prieš pat kelionę atspėjo, kokia staigmena jo laukia biggrin.gif
Taigi, šiandien važiuojam į vandens pramogų parką Tropical Islands. Parkas įsikūręs buvusiame lėktuvų angare, 60 km nuo Berlyno. Pasiekiamas jis savu automobiliu arba traukiniais RE2 ar RB14. Traukinys veža iki Cottbus, o nuo ten nemokamas autobusas nugabena iki pat parko 4u.gif Autobuso grafikas suderintas su traukinių, jis stovi visai šalia stoties, nepastebėti jo negalėsite. Traukinio bilietas kainuoja 8 eurus suaugusiam ir 5,9 euro vaikui. Berlynietiški bilietai negalioja, nes jau išvažiuojama iš ABC zonos.
Bilietus į patį parką pirkau iš anksto, internetu. Šiek tiek susitaupo mirksiukas.gif Ėjom tik į baseinų zoną. Vaikui bilietas kainavo 24,5 euro, dar 10 eurų teko atseikėti už vandens kalnelius (5 eurai žmogui visai dienai) biggrin.gif Ačiū klaarai, kuri prieš kelionę pašnibždėjo apie tai, jog švenčiančius gimtadienį anksčiau įleisdavo nemokamai 4u.gif Įleidžia ir dabar, taigi, sutaupiau 32 eurus bigsmile.gif
Kaip minėjau, parkas įsikūręs lėktuvų angare ir dydis jo įspūdingas bigsmile.gif 360 m ilgio, 210 m pločio ir 107 m aukščio. Kaip rašoma internetiniame parko puslapyje - angaro plotas yra aštuonių futbolo aikščių dydžio, jame galėtų stovėti Laisvės statula ir gulėti Eifelio bokštas biggrin.gif
Čia tik mažytis angaro kampelis, kurį pavyko sutalpinti į fotoaparatą, belaukiant autobuso:
user posted image
Atsakyti
Atstovime eilę prie įėjimo (atskirai yra praėjimai jau turintiems bilietus ir dar jų neturintiems). Aš turiu parodyti savo asmens dokumentą, jog įsitikintų, kad tikrai tą dieną švenčiu gimtadienį smile.gif Be nemokamo įėjimo dar gaunu sveikinimo atviruką su parko vaizdais ax.gif Gauname apyrankes, laikraštuką su parko naujienom ir ne tik, žemėlapiu. Ant apyrankių esantys numeriukai yra spintelių numeriukai, tad nuskubame ieškoti savųjų. Jų ten daugybė, tai dar paklaidžiojam, kol randam doh.gif Susiradę spinteles persirengiam. Piniginę, fotoaparatą, telefonus, dalį rūbų paliekam spintelėje, su savimi imam tik rankšluosčius ir gėrimus. Parko taisyklės draudžia įsinešti savo gėrimus ir maistą, bet kad ir kaip tai nebūdinga vokiečiams, niekas tos tvarkos nepaiso schmoll.gif Žmonės didžiausius šaltkrepščius tempiasi su savimi, o ten jau kokių tik nori gėrybių - ir dešrelių, ir kotletų lotuliukas.gif Bet man atostogos, dėl maisto nesuku smegenų, pietausim parke cool.gif
Turbūt kaip ir daugelyje panašių vietų, apyrankės yra ir "piniginė", ir raktai nuo spintelių bei praėjimo vartelių. Iš persirengimo zonos žengiame pro vartelius į parką ir patenkame į tikrus tropikus wub.gif Visur pilna nuorodų, kas ir kur, mes patraukiame tiesiai link Pietų jūros. Susirandame laisvus gultus, paliekam daiktus ir puolam į "jūrą" biggrin.gif Vaizdelis nuo gulto:
user posted image

Iki soties prisimaudę lekiam iki vandens kalnelių. Vėlgi apyrankių pagalba patenkam į jų teritoriją ir lipam gaudyti adrenalino lotuliukas.gif Aš kai tokių dalykų ne itin mėgėja, tai adrenalino sočiai buvo biggrin.gif
user posted image

user posted image

Mėlynas kalnelis liko neišbandytas ax.gif Pasilikau jį tam atvejui, jei gyvent nusibostų lotuliukas.gif Raudonuoju vandens kalneliu galima čiuožti tik su pripučiamais ratais (ne visi, aišku, paisė taisyklių). Ratų ne tiek daug, kiek žmonių, bet palaukus galima gauti. Mes su sūnumi čiuoždavom dviese ant vieno, nes aš viena bijojau lotuliukas.gif Ant kai kurių posūkių taip užmeta, jog atrodo, kad išskrisi doh.gif biggrin.gif Yra ir dar vienas kalnelis - žalias, platus, neaukštas ir banguotas - ant to tai aš jau drąsi buvau lotuliukas.gif Liko kažkodėl nenufotografuotas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 10 rugsėjo 2013 - 12:39
Visą dieną maudomės, plaukiojam, čiuožinėjam kalneliais. Pietų jūrą keičiame įlanka, įlanką keičiame Pietų jūra biggrin.gif Įlankos baseine keliose vietose yra jakuzzi, iš viršaus krenta kriokliukai, yra atskira zona, kurioje ratu neša stipri srovė. Taip pat aptinkame čia ir 2 vandens kalnelius, kurie nedideli, bet už tai nemokami biggrin.gif Viename iš jų pradžioj smagiai mirksi lemputės, paskui staigiai dingsta šviesa, pirmą kartą atrodo, kad apakai lotuliukas.gif Smaguma, žodžiu thumbup.gif
Išalkę einame papietauti. Vietų pavalgyti ar užkąsti ten tikrai sočiai, bet išsirenkam tokią, kur daugiau mažiau piniginė neverkia lotuliukas.gif Pavalgę pasivaikštom po tropinį mišką, vaikas puola atgal prie vandens pramogų, o aš šliaužiu iki spintelės pasiimti fotoaparato ax.gif Gi žinau, kad reikės SM parodyti, kur buvau ir ką veikiau biggrin.gif
Taigi, pradedam ekskursiją po tropikus mirksiukas.gif
user posted image

Parke galima praleisti ne vieną dieną, nakvynės variantų ten visokiausių. Jei norite, galite apsigyventi čia:
user posted image

Parke gausu statulų:
user posted image

user posted image

Gyvų paukščių:
user posted image

user posted image

user posted image

Žuvų:
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 09 10, 12:41)
Traukinys veža iki Cottbus

Spausdinimo klaida biggrin.gif Traukinys važiuoja (bent jau RE2) iki Cottbus, bet išlipti reikia Brand traukinių stotyje 4u.gif
Atsakyti
Parke yra ir parduotuvių bulvaras, pro kai kurias parduotuves geriau su vaikais neikite, jei norite apsaugoti pinigines hihihi.gif
user posted image

user posted image

Balio vartai:
user posted image

Balio paviljonas, jame - azijietiškų patiekalų restoranėlis:
user posted image

Atrakcionas "Afrikos džiunglių liftas":
user posted image

user posted image

Iškelia aukštyn ir staigiai žemyn paleidžia smile.gif Iš šono man jis nepasirodė baisus, bet cypiančių moteriškių buvo, tai turbūt viršuj būnant nėra labai drąsu biggrin.gif

Vaikams įrengtas atskiras "miestas", veiklos tikrai ras kiekvienas mirksiukas.gif
user posted image

Nakvynei aš rinkčiausi šią vietą, man ji tokia jauki susirodė ax.gif
user posted image

user posted image
Papildyta:
Galite apsistoti ir čia:
user posted image

O gal norit kažko paprastesnio? biggrin.gif
user posted image

Jei ir tai jums atrodo per arti civilizacijos, rinkitės palapinę:
user posted image

user posted image

Kai nusibosta maudytis, galite pažaisti mini golfą ax.gif
user posted image

Arba pakilti oro balionu aukštyn ir apžiūrėti parką iš aukštai:
user posted image

Vaikų baseinėlis prie Pietų jūros. Jei pasakysiu, kad vanduo ten labai šiltas, pasakysiu per švelniai lotuliukas.gif Man jis susirodė karštas biggrin.gif
user posted image

Pietų jūros zona:
user posted image

Gražioji Balio įlanka:
user posted image

Kaip minėjau, joje yra krioklių biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Aplink akmenis ratu neša stipri srovė:
user posted image

Jei iki šiol visus kampus gana greitai aplėkiau, tai įlindusi į "džiungles", užstringu biggrin.gif Čia tiek įvairiausių augaliukų, gėlyčių wub.gif O žmonių beveik nėra, visi baseinuose duodas biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Džiunglėse atrandų būgną:
user posted image

Čia ir krokodilas ilsisi. Gerai, kad netikras biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Taigi, toks tas Tropical Islands vandens parkas wub.gif Gražu, šilta, veiklos pakanka, va tik laiko per mažai biggrin.gif Bėgu palikt fotoaparatą spintelėje ir dar valandėlei pasineriame į pramogas: čiuožinėjam vandens kalneliais, Balio lagūnoje lendam po kriokliais, leidžiam srovei nešti mus ratu ax.gif
Kad ir kaip mums tai nepatinka, bet laikrodis ant sienos rodo, jog metas ruoštis namo unsure.gif Persirengiame, prie išėjimo atiduodame apyrankes, susimokame už pietus, atiduodame bilietus už vandens kalnelius (už visas papildomas paslaugas reikia susimokėti išeinant, tad jei jūs iš anksto esat nusipirkę vandens kalnelius, bilietus pasilaikykite iki pabaigos) ir einame laukti autobuso. Autobusas nugabena mus atgal į Brand traukinių stotį, kur sulaukę savo RE2 dardame į Berlyną. Brand stoty nėra nei kasos, nei bilietų automato, tad neišsigąskite biggrin.gif Bilietus nusipirksite traukiny mirksiukas.gif Arba nusipirkite juos dar važiuodami į priekį.
Viešbutyje persirengiame ir einame į U-Bahn stotelę, važiuosime į Jūsų Didenybės rekomenduotą restoraną šventę švęst cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vakarieniaujame singapūrietiškame "Mirchi". Sūnus norėjo grįžti į pernykštį italų - graikų restoranėlį aštrių vištos sparnelių biggrin.gif Bet aš norėjau išbandyt kažką naujo. Gerokai pavargom, kol išsirinkom, ką valgysim doh.gif Aš tai greit apsisprendžiau, bet sūnus doh.gif Tai jam netinka tas, tai anas schmoll.gif Na taip, singapūrietiškas maistas tai ne pica ir ne bulvytės fri lotuliukas.gif Galų gale, vaikas nusprendė, kad ims tą patį, ką ir aš. Taigi, imam mango vištieną su ryžiais ir daržovėmis, mangų sulčių, kokoso-ananasų sulčių ir alaus, žinoma biggrin.gif Man, žinoma biggrin.gif Vaikas dar užsimano ledų, bet padavėjas pasako, kad dėl ledų prieis vėliau.
Kol laukiam fotografuoju smile.gif
user posted image

Prie šios statulos kas antras praeivis stoja fotografuotis. Kas stovi, kas atsisėda panašia poza. Smagu stebėti praeivius, televizorius tikrai nereikalingas biggrin.gif
Atneša maistą ir aš vos nenukrentu nuo kėdės doh.gif Porcijų dydžiai doh.gif Visą vakarą taip ir prasigraužiau, kad būtų užtekę užsisakyt vieną porciją lotuliukas.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Temsta, lauke užsidega žibintai wub.gif
user posted image
Papildyta:
Kad ir kaip be proto skanu, aš teįveikiu pusę savo porcijos, vaikas vos ketvirtadalį doh.gif Ateina padavėjas ir apgailestaujančiu žvilgsniu žiūri į mūsų lėkštes biggrin.gif Skubu pasiaiškinti, kad buvo labai skanu, bet labai per daug biggrin.gif Galėjo rupūžiokas prieš užsakant perspėti, kad maistą čia kibirais nešioja lotuliukas.gif
Tikiuosi, kad jis bus pamiršęs ledus, bet kur tau, klausia, ar atnešt biggrin.gif Pasitariam su sūnum. Nors pilvai plyšta, visgi labai įdomu paragauti, kokio gi skonio tie naminiai indiški ledai g.gif Jamam biggrin.gif Šįkart užtenka proto imti vieną porciją lotuliukas.gif Ir labai gerai, nes kai atnešė puodelį (kokiame mes čenakus kepam biggrin.gif ), tai abu vos įveikėm ax.gif Taip supuolė, kad buvo mangų vakaras, nes ir ledai mangų skonio biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
Sulaukiam padavėjo, susimokam (šįkart suma nebuvo labai kukli, su arbatpinigiais palikau 33 eurus, bet kiek maisto buvo doh.gif ). Iš Jūsų Didenybės žinau, kad būnant šitame restorane reikia būtinai nueiti į vieną vietą lotuliukas.gif WC biggrin.gif Išties įspūdingas kampelis, gaila tik, kad prietemoj nekokios nuotraukos gaunasi biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Vos vilkdami pilvus einame į antrais namais tapusį U1 ir važiuojame "namo". Registratūroj gaunu raštelį ir registratorės paaiškinimą, kad prasilenkėme su lietuve, kuri kurį laiką laukė mūsų, bet nesulaukusi išėjo į miestą. Prieš 5 minutes cool.gif IlonaLT, trūko visai nedaug mirksiukas.gif biggrin.gif Parašau ir aš raštelį, kad galbūt pavyks susitikti per pusryčius, bet taip ir nepavyko schmoll.gif Mes anksti miegot einam, anksti ir kylam biggrin.gif
Pasiėmusi wi-fi kodą dar įlendu į FB ir SM susirinkti sveikinimų blush2.gif , šiek tiek paplepu ir grimztu į sapnų karalystę. Ryt laukia dar viena nuostabi diena wub.gif
Atsakyti
Ryte vėl anksti keliamės, papusryčiaujam. Palieku vaiką kambaryje ir lekiu į kosmetikos parduotuvę ax.gif Prieš kelionę buvau pažadėjusi sau, kad šįkart mažai ką pirksiu, bet nesusivaldau, kai kainos tokios lotuliukas.gif Kosmetikos parduotuvėj apsiperku 2 kartus ir abu kartus su pilnais maišeliais išeinu lotuliukas.gif
Grįžusi į kambarį susikraunu lagaminą, paliekam jį lagaminų saugojimo kambaryje ir leidžiamės į naujos dienos naujus žygius smile.gif
Pirmasis dienos tikslas - East Side galerija. Buvau girdėjusi, kad nieko įspūdingo ta siena, tad pirmais metais nevažiavome. Bet šiemet nusprendžiu, kad vieną kartą vis dėlto reikia tai pamatyt ax.gif
Išlipame iš traukinio ir einame prie Varšuvos tilto (Warshauer Brücke). Man tas tiltas labai gražus wub.gif
user posted image

Vaizdas nuo tilto:
user posted image

Į kitą pusę:
user posted image

Einame tiltu:
user posted image

O už tilto jau ir East Side galerija - 1,3 km Berlyno sienos atkarpa, išpaišyta įvairių šalių menininkų. Didžiausia galerija po atviru dangumi ax.gif
Kažkaip komentarų čia nebus daug biggrin.gif
user posted image

user posted image

Garsusis bučinys biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti