Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

QUOTE(IlonaLT @ 2013 07 18, 18:14)
Taip laukiu to Berlyno,kad...

Visai nedaug liko mirksiukas.gif
Atsakyti
Idomi,taip laikiu jusu fotoreprtazo,nuotrauku!!!kur tas musu Berlynas?mums labai,labai patiko-vaziuosim dar ir aplankysim to ko nemateme!!!
Atsakyti
QUOTE(IlonaLT @ 2013 08 23, 06:47)
Idomi,taip laikiu jusu fotoreprtazo,nuotrauku!!!kur tas musu Berlynas?mums labai,labai patiko-vaziuosim dar ir aplankysim to ko nemateme!!!

smile.gif
Šiandien per pietų pertrauką planuoju pradėt mirksiukas.gif Jei nepatingėsiu, aišku blush2.gif
Atsakyti
Kai prieš metus buvau Berlyne, dar neišvažiavusi iš jo žinojau, kad į jį būtinai grįšiu wub.gif Iš patirties žinau, kad grįžimo labai atidėlioti nereikia, nes paskui gali ir nepavykti smile.gif Tad lygiai prieš pusę metų iki numatytos kelionės datos likus kelioms minutėms iki vidurnakčio sėdu prie kompiuterio, kad "pasigaučiau" pigius bilietus. Trys minutės po vidurnakčio bilietai jau pašto dėžutėje, pirmyn tikrai važiuosim thumbup.gif Po keletos dienų pakartoju procedūrą su atgaliniais bilietais smile.gif
Pusmetis atrodo labai ilgas, bet jis praeina, kurgi dėsis ir išaušta kelionės diena thumbup.gif Oras Vilniuje ne koks, lauke tik 16-17 laipsnių, apniukę ir aš labai keistai jaučiuosi dėdama į lagaminą vien tik lengvus rūbelius biggrin.gif Bet orų prognozės Berlyne žada puikų orą thumbup.gif
Vos pravažiavus Lenkijos sieną, kaip ir pernai sustabdo lenkų muitininkai doh.gif Jei pernai tikrino bagažą, tai šiemet visų prašo parodyti asmens dokumentus. Keli pasai jiems pasirodo įtartini, susirinkę juos išeina ir mes kokį pusvalandį nuobodžiaujam autobuse. Ech, tie lenkai biggrin.gif Vis dėlto, viskas gerai, pasai grįžta pas šeimininkus ir mes judam toliau. Prieš Augustavą kažkur laukuose pakliūnam į kamštį doh.gif Galima tik pasikartoti - ech, tie lenkai lotuliukas.gif
Bet toliau kelionė ėjo kaip iš pypkės ir 7-tą ryto jau brazdinamės iš autobuso Berlyno autobusų stotyje thumbup.gif Pasiimam lagaminą ir čia pat stotyje pasiūlau sūnui mest kelnes šalis ir mautis šortus - jau ankstyvą rytą aišku, kad diena bus karšta.

Papildyta:
Po daugiau nei 17 valandų važiavimo mums ne pro šalį pamankštinti kojas, tad nusprendžiu, kad pėščiomis eisime iki McDonalds'o, esančio netoli zoologijos sodo ir ten papusryčiausime, prieš tai užsukę į netolį esantį TIC'ą ax.gif Einam neskubėdami, vis pasidairydami į vitrinas. Rytas ankstyvas, niekas dar nedirba. Atėję prie informacijos centro sužinome, kad nedirba ir jis. Dabar beveik 8-ios, o jis atsidarys tik 09:30, tad dardam į McDonalds'ą ax.gif Pusryčiaujam ilgai, labai ilgai biggrin.gif Juk reikia užmušt pusantros valandos rolleyes.gif
Prieš atidarymą grįžtam prie TIC, čia jau nemažai laukiančių doh.gif Tenka stot į eilę, o galėjau būt pirmoji lotuliukas.gif Atėjus mano eilei, perku BWC 5 dienoms ABC zonoms (kaina 36,50 eurų), pasiimu keletą lankstinukų (gal ką nusižiūrėsiu trečiai dienai, kuri palikta tokia pusiau be plano) ir pajudam link viešbučio. Kadangi mes jau kojas pramankštinę, sėdam į U1 smile.gif Viešbutis Delta visai šalia U1 stotelės, labai patogu thumbup.gif
Įsiregistravimas tik nuo 14:00, tad gaunam raktą nuo lagaminų saugyklos, paliekam joje savo turtą ir skubam vykdyti pirmos dienos plano thumbup.gif
Papildyta:
Važiuojam su U1 iki galinės stotelės. Vienoje iš stotelių įlipa vaikinas su smuiku ir užgroja nuostabią melodiją wub.gif Pagrojęs su stiklinyte eina pro keleivius, įmetu eurą ax.gif Išlipę turim pereiti tiltą ir aš negaliu nenufotografuoti atsivėrusio vaizdo:
user posted image

Širdis suspurda, nes TV bokštas man yra šio miesto simbolis ir staiga susivokiu, kad aš tikrai čia grįžau wub.gif
Einame į kitą stotį ir lipame į S5, su juo važiuosime iki pirmojo numatyto tikslo - Biesdorf rūmų ax.gif Važiuojame neilgai, bet galima sakyt, kad išvažiuojame iš miesto biggrin.gif Pradžioje pro akis dar lėkė kažkokių apleistų sandėlių vaizdai, po to dingo ir tie irnesakyk.gif Lipam reikalingoje stotelėje ir atsiduriame vienumoj ir tylumoj biggrin.gif parkas mus pasitinka žaluma ir gaiviais pavėsiais:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 08 23, 13:14)
Tad lygiai prieš pusę metų iki numatytos kelionės datos likus kelioms minutėms iki vidurnakčio sėdu prie kompiuterio, kad "pasigaučiau" pigius bilietus. Trys minutės po vidurnakčio bilietai jau pašto dėžutėje, pirmyn tikrai važiuosim thumbup.gif Po keletos dienų pakartoju procedūrą su atgaliniais bilietais smile.gif

na kaip aš jumis žaviuosi, kaip jūs taip mokat! thumbup.gif
Atsakyti
Nelabai žinome į kurią pusę eiti, bet einame einame ir pro medžius jau pamatome rūmus:
user posted image

Šalia tvenkinėlis su fontanu:
user posted image

Smagu būtų jame kojas pamirkyti, bet negalima schmoll.gif Aptverta rolleyes.gif Tvenkinuke žydi lelijos wub.gif
user posted image

Kitoje pusėje - pavėsinė. Man atrodo, iki jos galima nueit, bet vaikas atsisako schmoll.gif
user posted image

Įėjimas į kažką:
user posted image

Biesdorf rūmų bokštas:
user posted image

Nesame muziejų ir visokių eksponatų mėgėjai, tai į vidų neiname, nors, atrodo, yra tokia galimybė ax.gif Visą tą laiką, kai vaikščiojom po parką, sutikom tik keletą žmonių - vietinių. Kas su šuneliu, kas su vežimėliu. Tikra ramybės oazė, galima net pamiršt, kad esi Berlyne biggrin.gif
Vaikas pradeda zirst, kad jam labai skauda galvą, metas judėt į miesta ir susirast vaistinę. Vaistų turiu, bet jie lagamine smile.gif
Praeiname pro rūmus:
user posted image

Pievoj rymo susimastęs vyrukas:
user posted image

Einame liepų alėja, liepos suteikia gaivų pavėsį wub.gif
user posted image

Įdomus medis biggrin.gif Lentelėje užrašyta, kad natūralus gamtos paminklas:
user posted image

Atsakyti
Išeiname iš parko ir einame į stotelę. Vėl lipam į tą patį S5. Su juo dabar galėtumėm nuvažiuoti iki pat kito savo tikslo, bet teks lipt kažkur arčiau, nes vaiko veidelis toks ištįsęs ištįsęs smile.gif Bevažiuodama sugalvoju, kad išlipsime prie Aleksandro aikštės, ten pačioje stotyje pilna kavinukių, parduotuvių, turėtų būti ir vaistinė. Ir buvo biggrin.gif Paprašau vaistų nuo galvos skausmo vaikui, vaistininkė lyg žinodama duoda tokius, kurių nereikia nuryti iš karto (mano vaikas nemoka nuryti tablečių doh.gif Paveldėjo iš senelio, tas ir suaugęs būdamas negalėdavo nuryti biggrin.gif ), o kuriuos reikia palaikyti burnoj ir jie ištirpsta thumbup.gif Ir dar skanūs, apelsininiai. Va tik kaina doh.gif 5,75 eurai. Nenumatytos išlaidos, taip sakant biggrin.gif
Kadangi pietų metas, o mes traukinių stotyje, einame į pernykštę užkandinę pietaut essen.gif Deja, mūsų kiniečių nėra. Bet yra kiti, tai einame ten. Pavalgius, išgėrus vaistų, vaikui pagerėja, bet kad būtų visai gerai nuperku spurgą, kurią su džiaugsmu suvalgo biggrin.gif
Jei jau mes prie pat Aleksandro aikštės, būtų nuodėmė į ją neįkišt nosies:
user posted image

Pasaulio laikų laikrodis, kurio pernai taip ilgai ieškojome lotuliukas.gif
user posted image

Ir "dantų krapštukas" šalia:
user posted image

Grįžtame į stotį laukti savo traukinio. Vaikas sėda į pavėsį, o aš nerimstu hihihi.gif Lekiu platforma į priekį, kad pamatyčiau dar gabalėlį savo mylimo miesto wub.gif Gražuolė katedra netoliese:
user posted image

Atvažiuoja traukinys, lipam ir dardam iki kito savo tikslo - Špandau tvirtovės (Spandauer Zitadelle) ax.gif Važiuojam ilgokai, dairomės per langą į dar nematytas Berlyno vietoves. Tolstam nuo centro, tai žmonių gatvėse vis mažėja, mažėja. Išlipę iš traukinio vėl liekam vienumoje, lyg į kitą pasaulį papuolę. Moku aš parinkt vietas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zhaliaakee @ 2013 08 23, 13:17)
na kaip aš jumis žaviuosi, kaip jūs taip mokat!  thumbup.gif

Tai kad nėra ką mokėt biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu zmogus issistudijuoja,pasiruosia-tai tikrai nera ko bijoti!!! as po berlyna laksciau kaip po namus! nieko ten sudetingo!!! ir laukiam tolimesnio pasakojimo!!! ILONA
Atsakyti
Puiku thumbup.gif Jūs sugrįžot. Skaičiau pernai,skaitau ir dabar.Šaunuoliai (Jūs ir sūnus).Jums gero rašymo. O sūnų su artėjančiais naujais mokslo metais.
Atsakyti
QUOTE(dansak @ 2013 08 25, 10:11)
Jums gero rašymo. O sūnų su artėjančiais naujais mokslo metais.

Dėkui 4u.gif

Taigi, išlipę iš traukinio liekam vienui vieni biggrin.gif Išsilankstau kartu su BWC gautą žemėlapį, o čia laukia staigmena - Špandau rajonas miesto pakraštyje ir į žemėlapį netilpo lotuliukas.gif O į kurią pusę eiti net neįsivaizduojam g.gif Na bet eiti kažkur reikia, tai ir einam, kažkelinto jausmo vedini biggrin.gif Gatvės tuščios, net paklaust nėra pas ką, kur ta tvirtovė.
Kažkur pakeliui:
user posted image

Pereiname kažkokį tiltą ir ties sankryža pamatome ženklą, ant kurio nupieštas dviratis ir užrašyta, kad iki citadelės 1 km thumbup.gif Tai mes tuo dviračio taku ir pasileidžiam ax.gif Einam, plepam ir po kurio laiko susivokiam, kad tas 1 km jau turėtų būti nužygiuotas g.gif Beplepėdami praėjom tą vietą, kur turėjom pasukt biggrin.gif Nusprendžiam susirast gatvę, kurioje yra ta tvirtovė, o ten jau kaip nors cool.gif Pablūdiję randam. Pakeliui dar kažkokią bažnytėlę nufotografuoju:
user posted image

Iš tolėliau jau pamatom tvirtovę, radom thumbup.gif
user posted image

Špandau tvirtovė - vienas iš seniausių Berlyno pastatų ir vieni iš geriausiai Šiaurės Europoje išsilaikiusių Renesanso laikotarpio įtvirtinimų. Kompleksą iš visų pusių supa vanduo. Skolinuos nuotrauką iš interneto:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 27 rugpjūčio 2013 - 11:39
Einam per tiltą, šneku sūnui, kad į vidų neisim, pasivaikščiosim aplink biggrin.gif O tai kad aplink tik vanduo doh.gif lotuliukas.gif
user posted image

Ateini iki tvirtovės ir stop, mokėk pinigus biggrin.gif
user posted image

Jeigu jau tiek ilgai važiavom, ir taip sunkokai radom, tai nuodėmė gi būtų neužeit. Dar nuo tilto matosi, kad Julijaus bokštas restauruojamas doh.gif
user posted image

Taigi, perkam bilietus (su BWC suaugusiam 3,38 euro, vaikui - 1,88) ir einam apžiūrinėt, kas čia per stebuklas stovi biggrin.gif Tvirtovė turi 4 bastionus (gynybinius bokštus), iš kurių vienas šiuo metu restauruojamas ir pakliūti į jį negalima. Bet užteko mums ir trijų tame karštyje biggrin.gif
Pradžioj ateinam į Karaliaus bastioną, nuo jo matosi kitas - Princo:
user posted image

Šalia pastatas, kuriame įsikūrusios įvairiausios amatų ir meno dirbtuvės:
user posted image

"Pasipuošęs" Julijaus bokštas:
user posted image

Vidury gynybinio bokšto kalnelis, apaugęs medžiais, tai lendam į pavėsį pailsėt ax.gif Po medžiais lyg kažkoks antkapis g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 27 rugpjūčio 2013 - 12:26
Pailsinę kojas lendam iš pavėsio į kaitinančią saulę ir einam iki kito bastiono - Princo. Atėjus vaikas griūna palei sieną į pavėsį, o aš einu pasivaikščiot ax.gif
user posted image

Saulė negailestingai kepina, pavėsio čia niekur nėra, tai neužsibūnu ir aš. Tik įlendu dar į patį bokšto kampelį, nuo kurio matosi trečiasis bastionas - Brandenburgo:
user posted image

Grįžtu pas sūnų, žygiuojam toliau smile.gif Komplekso kieme pilna prekybinių palapinių, turbūt vyko kokia mugė prieš tai g.gif Einame link Brandenburgo gynybinio bokšto, praeiname itališkus kiemus:
user posted image

user posted image

user posted image

Vaizdas nuo Brandenburgo bastiono į šiuolaikinį miestą:
user posted image

Kadangi lauke jau kaip ir viskas apeita, lendam į vieną iš pastatų, kuriame randame daugybę įvairių laikų patrankų biggrin.gif
user posted image

Randame ir roges žvejybai ant ledo:
user posted image

Viduje laaabai tvanku, tai neužsibūnam ax.gif Vaikas sėda pavėsyje ant suolelio, o aš einu į miesto istorijos muziejų ax.gif Fotoaparatas lieka tašėje kartu su vaiku, na ir gerai biggrin.gif
Šalia muziejaus lauke sustatytos skulptūros:
user posted image

user posted image

Dar bandau pasiekti ketvirtą bastioną - Karalienės, bet nepasiseka, užtverta viskas rolleyes.gif Grįžtu pas sūnų, sėdim, tariamės, ką daryt toliau g.gif Nors planuose buvo 4 objektai, po antrojo aš jau linkusi pasiduot blush2.gif Bet sūnus nustebina - važiuojam toliau bigsmile.gif Taigi, išeinam iš tvirtovės ir sukam link U-Bahn stotelės. Kitas mūsų tikslas - Šarlotenburgo rūmai (Schloss Charlottenburg) ax.gif
Atsakyti