Kai prieš metus buvau Berlyne, dar neišvažiavusi iš jo žinojau, kad į jį būtinai grįšiu
Iš patirties žinau, kad grįžimo labai atidėlioti nereikia, nes paskui gali ir nepavykti
Tad lygiai prieš pusę metų iki numatytos kelionės datos likus kelioms minutėms iki vidurnakčio sėdu prie kompiuterio, kad "pasigaučiau" pigius bilietus. Trys minutės po vidurnakčio bilietai jau pašto dėžutėje, pirmyn tikrai važiuosim
Po keletos dienų pakartoju procedūrą su atgaliniais bilietais
Pusmetis atrodo labai ilgas, bet jis praeina, kurgi dėsis ir išaušta kelionės diena
Oras Vilniuje ne koks, lauke tik 16-17 laipsnių, apniukę ir aš labai keistai jaučiuosi dėdama į lagaminą vien tik lengvus rūbelius
Bet orų prognozės Berlyne žada puikų orą
Vos pravažiavus Lenkijos sieną, kaip ir pernai sustabdo lenkų muitininkai
Jei pernai tikrino bagažą, tai šiemet visų prašo parodyti asmens dokumentus. Keli pasai jiems pasirodo įtartini, susirinkę juos išeina ir mes kokį pusvalandį nuobodžiaujam autobuse. Ech, tie lenkai
Vis dėlto, viskas gerai, pasai grįžta pas šeimininkus ir mes judam toliau. Prieš Augustavą kažkur laukuose pakliūnam į kamštį
Galima tik pasikartoti - ech, tie lenkai
Bet toliau kelionė ėjo kaip iš pypkės ir 7-tą ryto jau brazdinamės iš autobuso Berlyno autobusų stotyje
Pasiimam lagaminą ir čia pat stotyje pasiūlau sūnui mest kelnes šalis ir mautis šortus - jau ankstyvą rytą aišku, kad diena bus karšta.
Papildyta:Po daugiau nei 17 valandų važiavimo mums ne pro šalį pamankštinti kojas, tad nusprendžiu, kad pėščiomis eisime iki McDonalds'o, esančio netoli zoologijos sodo ir ten papusryčiausime, prieš tai užsukę į netolį esantį TIC'ą
Einam neskubėdami, vis pasidairydami į vitrinas. Rytas ankstyvas, niekas dar nedirba. Atėję prie informacijos centro sužinome, kad nedirba ir jis. Dabar beveik 8-ios, o jis atsidarys tik 09:30, tad dardam į McDonalds'ą
Pusryčiaujam ilgai, labai ilgai
Juk reikia užmušt pusantros valandos
Prieš atidarymą grįžtam prie TIC, čia jau nemažai laukiančių
Tenka stot į eilę, o galėjau būt pirmoji
Atėjus mano eilei, perku BWC 5 dienoms ABC zonoms (kaina 36,50 eurų), pasiimu keletą lankstinukų (gal ką nusižiūrėsiu trečiai dienai, kuri palikta tokia pusiau be plano) ir pajudam link viešbučio. Kadangi mes jau kojas pramankštinę, sėdam į U1
Viešbutis
Delta visai šalia U1 stotelės, labai patogu
Įsiregistravimas tik nuo 14:00, tad gaunam raktą nuo lagaminų saugyklos, paliekam joje savo turtą ir skubam vykdyti pirmos dienos plano
Papildyta:Važiuojam su U1 iki galinės stotelės. Vienoje iš stotelių įlipa vaikinas su smuiku ir užgroja nuostabią melodiją
Pagrojęs su stiklinyte eina pro keleivius, įmetu eurą
Išlipę turim pereiti tiltą ir aš negaliu nenufotografuoti atsivėrusio vaizdo:
Širdis suspurda, nes TV bokštas man yra šio miesto simbolis ir staiga susivokiu, kad aš tikrai čia grįžau
Einame į kitą stotį ir lipame į S5, su juo važiuosime iki pirmojo numatyto tikslo - Biesdorf rūmų
Važiuojame neilgai, bet galima sakyt, kad išvažiuojame iš miesto
Pradžioje pro akis dar lėkė kažkokių apleistų sandėlių vaizdai, po to dingo ir tie
Lipam reikalingoje stotelėje ir atsiduriame vienumoj ir tylumoj
parkas mus pasitinka žaluma ir gaiviais pavėsiais: