Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

Kokia smagi isvyka 4u.gif Labai malonu suzinoti, kad jusu seimyneles keliones tesiasi toliau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 01 07, 18:57)
Kokia smagi isvyka  4u.gif  Labai malonu suzinoti, kad jusu seimyneles keliones tesiasi toliau  thumbup.gif

Ačiū, Cobriuke 4u.gif Bet čia ne kelionė, čia tik kelionytė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Taigi, keliaujame toliau 4u.gif
Išlipę iš autobuso einame prie televizijos bokšto (Fernsehturm):
user posted image

Atsiranda noras pakilt į viršų, bet ir pinigų šiek tiek gaila, ir vaikas atsisako - pakako jam aukščio Pergalės kolonoj biggrin.gif Kadangi šalia yra fontanas, vaikas zyzia, kad eitumėm prie jo (patiko jam vakar "pasimaudyti" biggrin.gif ). Bet aš turiu kitų planų - noriu nueiti prie Pasaulio laikrodžio (Weltzeituhr) ax.gif Kažkur teko skaityti, kad jis netoli TV bokšto, tad visai ir nepasigilinau doh.gif Įsivaizdavau, kad būdama prie bokšto, pamatysiu ir tą laikrodį doh.gif Apsidairau - nieko nematyti g.gif Aplekiam bokštą ratu - laikrodžio nėra biggrin.gif Nusileidžiu sūnui ir einame prie fontano. Lai pamirko kojas, po to tęsime laikrodžio paieškas. O fontanai, pasirodo, moka šokti bigsmile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Pasibaigus šokiams vaikas lipa į fontaną, aš "nučiauškinu" Šv. Marijos bažnyčią:
user posted image

Pailsėję leidžiamės toliau į laikrodžio paieškas. Šiek tiek pablūdiję, atrandam karsta.gif
user posted image

Viskas kaip ir gerai, bet užrašas WILNA nužudo lotuliukas.gif Prie laikrodžio sutinkam dvi lietuvaites, paplepam ir keliaujam toliau smile.gif Ateiname iki garsiojo Neptūno fontano (Neptunenbrunnen):
user posted image

O priešais - gražioji rotušė (Rotes Rathaus):
user posted image

Pasėdim, sūnus vėl pabraidžioja ir einam toliau smile.gif Ateiname iki Berlyno katedros (Berliner Dom):
user posted image

Nors nebuvo planų eiti į katedrą, iš kažkur atsiranda noras užeiti vidun g.gif Pažiūriu į laikrodį - nespėsim, reikia judėt link Reichstago unsure.gif Nusprendžiu, kad vėliau vis dėlto grįšim į katedrą ax.gif Taigi, sėdam vėl į 100-tuką ir dumiam į Reichstagą:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 07 sausio 2013 - 19:53
Iš pradžių išsiaiškiname, pro kurį įėjimą mums eiti, 2 kartus atsižymime sąrašuose, patikrinamas mano asmens dokumentas (sūnaus tik paklausia, ar jis Augustas), gauname leidimus, praeiname apsaugos patikrą, labai primenančią orouosto, ir tik tada patenkame į Reichstago teritoriją. Žinoma, mes ne vieni tokie, visą grupę darbuotoja palydi iki lifto. Liftu pakylame su kita darbuotoja. Kai likus kokiam mėnesiui iki kelionės sumoju, kad reikia užsiregistruoti į Reichstagą, besiregistruojant raudonai švietė užrašas, kad tą savaitę, kai mes viešėsime Berlyne, kupolas bus uždarytas valymo darbams doh.gif Belieka pasitenkinti pasivaikščiojimu po stogą (Dachterrasse) smile.gif Taigi liftu pakylame iki stogo ir einame pasivaikščioti. Tai dar viena galimybė pasižvalgyti po miestą iš aukščiau. Tik dabar įdomiau, nes galime matyti tai, kur jau buvome ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

O štai ir pats stiklinis kupolas, kurio aplankymą įrašau į "kitą kartą" sąrašą biggrin.gif
user posted image

Nusileidę nuo stogo, vėl (jau nebesuskaičiuoju kelintą kartą) lipame į autobusą ir grįžtame iki Aleksandro aikštės. Netoliese esančioje traukinių stotyje dar anksčiau buvau užmačiusi daugybę užkandinių, tai nusprendžiam ten papietauti smile.gif Pasirenkam kinų maisto užkandinę, kurioje sočiai prisikertame saldžiarūgštės vištienos su ananasais, paprikomis ir bambukais. Porcija tekainuoja 4 eurus. Nors ir prisiriję, bet negalime ramiai praeiti pro dieviškas Dunkin Donuts spurgas blush2.gif Nors katedra visai netoli, pilvai per sunkūs juos nešti, tai vėl einame į autobusą blush2.gif Pavažiavę vieną stotelę lipame lauk ir einame į katedrą. Bilietas kainuoja 7 eurus, bet su BWC kortele aš sumoku 4. Vaikui nemokamai (iki 18 metų). Bilietus tikrinantis senukas maloniai visiems primena, kad viduje galima fotografuoti tik be blico. Įėjus vidun užgniaužia kvapą wub.gif Prieš kelionę nė trupučio nesidomėjau Berlyno katedra, tad nesitikėjau išvysti tokį grožį ax.gif Gaila, kad mano muilinukė be blico neįgali ir nuotraukos neparodo nė pusės grožio unsure.gif
Kupolas:
user posted image

user posted image

user posted image

Pasivaikštome, pasėdime, uždegame po žvakelę ax.gif Kad ir kaip nesinori eiti iš šios ne tik gražios, bet ir vėsios katedros, tenka sukti išėjimo link unsure.gif Išeidami pamatome, kad pamatėme ne viską biggrin.gif Rodyklės rodo, kad galime eiti dar kažkur bigsmile.gif Lipame laiptais. Užkylame iki nedidelio muziejaus, apžiūrime ekspoziciją ir rodyklių vedami lipame dar aukščiau. Prieiname kažkokią apžvalgos aikštelę, pasidairome į gražuolę katedrą iš aukščiau:
user posted image

Lipame laiptais toliau. Smalsu, kurgi mes pakliūsime bigsmile.gif Uždusę pagaliau pasiekame viršų ir pro duris išeiname į lauką bigsmile.gif Pasirodo, atsidūrėme pagrindinio kupolo viršuje. Gerai, kad nesidomėjau iš anksto, tai bent staigmenų apturėjom lotuliukas.gif Vėl dairomės po Berlyną, eidami ratu aplink kupolą. Nu gražus man tas Berlynas, savas toks wub.gif blush2.gif
user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 02:14)
Mes įeiname pro kitą ir mus iškart pasitinka drambliai wub.gif

Visai kaip ir mes thumbup.gif Net širdis suspurdėjo prisiminus wub.gif Žingsnis pro vartus ir jau girdi dramblių trimitus, dar žingsnis ir prieš tave visu grožiu drambliai
wub.gif
Labai gražios nuotraukos, reikia būtinai grįžti į Berlyną vasarą thumbup.gif

QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 03:15)
Einam toliau ir prieiname smagiausią zoosodo dalį: vietą, kur gyvūliukai laksto laisvai tarp žmonių ir juos galima maitinti bigsmile.gif Metame 20 euro centų į aparatą ir gaunam saują  gyvūnų pašaro. Sūnus maitina mažą ožiuką:
user posted image

šitą smagumą praleidome - netinkamas metas buvo sad.gif

QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 03:40)
Šiandien keliausime po pasaulį - Prancūzija, Kinija, Graikija, Italija, Rusija, Olandija...Sakysit - neįmanoma?  Įmanoma, jei nuvažiuosite į Potsdamą ir įjungsite fantaziją wub.gif 

Čia kuris Potsdamas? Praleidom ir šitą sodų rojų blink.gif

QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 17:27)
Lipdama supratau, kad tokios būklės neturiu doh.gif  lotuliukas.gif Galvojau, galus atiduosiu, šidis kažkur ties gerkle plakė lotuliukas.gif

Lipam toliau. Sūnus jau senokai dingo man iš akių, kas jam, krepšininkui, sportininkui, o aš mintyse keikdamasi po truputį iriuos aukštyn blush2.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif žiūriu ne mes vieni meile tryškom kopdami viršun lotuliukas.gif

Labai smagus rašinėlis, kiek naujo ir įdomaus! Kaip faina pasižiūrėti į tas pačias vietas kitu metų laiku wub.gif Dabar ir aš noriu būtinai užeiti į katedros vidų, aplankyti zoologijos sodą šiltuoju laiku ir rasti, kur yra tas Potsdamas doh.gif nu negali būti, kad tai ta Potsdamer Platz cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2013 01 09, 11:09)
rasti, kur yra tas Potsdamas doh.gif nu negali būti, kad tai ta Potsdamer Platz cool.gif

Oi ne ne biggrin.gif Potsdamas tai ne Potsdamer Platz schmoll.gif biggrin.gif Tai atskiras miestelis, 24 km nuo Berlyno, Brandenburgo žemės sostinė: http://www.aviewonci...lin/potsdam.htm
Kur pastatysi koją, ten gražu wub.gif Grįšim mes dar ir ten thumbup.gif
Atsakyti
Taigi, einame ratu aplink Berlyno katedros kupolą. Apačioje vienas iš muziejų:
user posted image

Kupolas atrodo ranka pasiekiamas biggrin.gif
user posted image

Apeiname ratą ir vaiko džiaugsmui leidžiamės žemyn. Rodyklių vedami einame išėjimo link ir papuolame į rūsį, prigrūstą karstų fear.gif Nors sūnus ragina nešt mieles iš čia, aš nepasiduodu - jei jau atėjom, apžiūrėsim rolleyes.gif Lentelėse skaitinėju, kur kieno karstas. Labai daug mažyčių karstelių, kuriuose dienos ar dviejų princiukai ir princesytės verysad.gif Kai kuriems net vardai neduoti. Laikai tokie buvo, ką padarysi ax.gif
Išlendam iš rūsio į dienos šviesą ir einame į stotelę. Vėl važiuosime autobusu, tik šįkart 200-uoju, nes tikslas - Potsdamo aikštė (Potsdamer Platz). Išlipę iš autobuso iškart pamatome Sony centrą, tad aišku, į kurią pusę mums eiti smile.gif Netoliese atrandam Berlyno sienos likučių. Kaip gerai, nes važiuoti ten, kur tos sienos nemažai stovi, jau neturim laiko. Nors skaičiau, kad nelabai ir verta ten važiuot g.gif Bet kuriuo atveju, dedamės pliusiuką - Berlyno sienos bent gabalėlį pamatėm:
user posted image

Lendam po skėčiu smile.gif
user posted image

Gyvenimas čia verda, žmonių daugybė, groja muzika, fontanas šoka savo šokį:
user posted image

Po ilgo vaikščiojimo kojos dega, tad merkiame jas į fontaną ir mėgaujamės vėsiu vandeniu smile.gif Aš dar pasidairau su fotoaparatu:
user posted image

Laikrodžio rodyklės nenumaldomai artėja prie valandos, kai turėsime išvykti, tad po kokio pusvalandžio lipame iš fontano ir einame pamatyti paskutinį šiam kartui numatytą objektą unsure.gif Pasukame Brandenburgo vartų link. Užsukame į Starbucks'ą, negi išvažiuosim neparagavę jų kavos schmoll.gif Nors lauke karšta, sau imu latte kavos (vistiek visada geriu atvėsusią), vaikui šaltą kokteilį Very Berry Refreshers (jo reklama puikavosi bene prie visų Berlyno Starbucks'ų, gal vasaros naujiena buvo g.gif ). Iškart gaunu perspėjimą, kad kokteilis su kofeinu, bet mano vaikas kartais jau išgeria kavos, tai nuraminu pardavėją, kad "alles ist gut" biggrin.gif Kavą imame su savimi ir traukiame toliau. Toli eiti netenka, prieiname memorialą nužudytiems Europos žydams:
user posted image

user posted image

Sėdame ant įkaitusių akmenėlių, siubčiojame savo kavą. Vaikas nepraleidžia progos palaipioti, o man iš galvos nelenda mintis, kad dar nenoriu iš čia išvažiuot schmoll.gif Bet argi kam nors rūpi mano norai biggrin.gif Žvilgternu į laikrodį - turime paskubėti. Iki autobuso laiko dar turim, bet norim suspėti į maisto prekių ir suvenyrų parduotuves nusipirkti saldžių ir ne tik saldžių lauktuvių smile.gif Net garsiąjame Ku'damm'e jos dirba tik iki 20 val. doh.gif
Tarp akmeninių kubų patraukiame autobuso pusėn:
user posted image

Kol prie laukiame autobuso, nufotografuoju išdidžiai ant Reichstago stogo plėvesuojančią Vokietijos vėliavą:
user posted image

Ištikimasis 100-tukas mus atveža iki zoologijos sodo, iš čia patraukiame į viešbutį pasiimti lagaminų. Pakeliui užsiperkame lauktuvių biggrin.gif Su lagaminu, kaip ir pirmąją dieną Berlyne, pėsčiomis žygiuojame į autobusų stotį.
Jau važiuodam ir žvelgdama pro Simple Express autobuso langą į sutemų apgaubtą Berlyną, mintyse atsisveikinu: "Bis zum nächsten Mal, Berlin" wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 09 sausio 2013 - 21:42
Įdomi, ačiū už reportažą 4u.gif noriu ir aš į Berlyną savaitgaliui.
užėjau į Simple Ekspress puslapį ir nesuprantu,kaip tuos pirmus penkis bilietus po 10 LTL pagaut ax.gif .. pasirenku bilietus į Berlyną ir atgal kad ir liepos mėnesiui, o nurodomos pilnos kainos (124 LT į vieną pusę). nejau jau pirmos penkios vietos visuose autobusuose iki liepos išpirktos? doh.gif
paprotinkit, merginos blush2.gif
Atsakyti
Sultry, aš kiek ten skaičiau ir supratau (prieš kokį pusmetį gal g.gif), tai užsakai bilietus pilna kaina ir jau kai užsakymas padarytas tada sužinosi kelintas buvai žmogus ir, ar papuolei į laimingąjį penketuką unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sultry @ 2013 01 10, 22:28)
nejau jau pirmos penkios vietos visuose autobusuose iki liepos išpirktos?  doh.gif
paprotinkit, merginos  blush2.gif

Jau išpirkti tiek po 10 Lt, tiek po 20 Lt unsure.gif

QUOTE(Zhaliaakee @ 2013 01 10, 23:08)
Sultry, aš kiek ten skaičiau ir supratau (prieš kokį pusmetį gal g.gif), tai užsakai bilietus pilna kaina ir jau kai užsakymas padarytas tada sužinosi kelintas buvai žmogus ir, ar papuolei į laimingąjį penketuką unsure.gif

Ne schmoll.gif Jei perki pirmus penkis bilietus, tai ir rodo kainą po 10 Lt. Kai nelieka po 10 Lt, tuomet rodo po 20 Lt. Kai tie penki po 20 Lt nuperkami, lieka tik pilna kaina 4u.gif Prieš kokį mėnesį žiūrėjau, buvo birželiui po 10 Lt smile.gif Bet aš birželį nenoriu. O liepai bus sunku pagaut tuos pigius, nes atostogų pikas unsure.gif
Atsakyti
Labai nuostabus reportažas 4u.gif aš pati per Velykas keliauju į Berlyną, 5 nakvynėms, tai jau dėlioju maršrutą kur, ką ir kada aplankysiu mirksiukas.gif O Simple express jau labai apkarpė šiuos akcijinius bilietus, dabar yra tik po 10 lt pirmi arba jau tik pilna kaina sad.gif
Atsakyti
Me simple expres bilietus naktimis medžiojom cool.gif Tiksliai žinojau, kada reikia išvažiuoti, kada grįžti, bet ir tai kažkokia balvonai spėjo 2 bilietus iš panosės nucimpint biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(stewie @ 2013 01 11, 15:23)
Labai nuostabus reportažas  4u.gif  aš pati per Velykas keliauju į Berlyną, 5 nakvynėms, tai jau dėlioju maršrutą kur, ką ir kada aplankysiu  mirksiukas.gif  O Simple express jau labai apkarpė šiuos akcijinius bilietus, dabar yra tik po 10 lt pirmi arba jau tik pilna kaina sad.gif

Gal susitiksim rolleyes.gif Galėtum pasidalint maršrutu į až blush2.gif ax.gif
Atsakyti