Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 14:31)
Apie šį miestą neturėjau jokios nuomonės biggrin.gif Nebent tik tokią kaip ir apie visus miestus - nedomina, pamatyt nenoriu hihihi.gif Vienintelis miestas, kurį visą laiką svajojau pamatyt - tai Stambulas wub.gif Kolkas jis ir liko tik svajonė unsure.gif Bet svajonės yra tam, kad jos išsipildytų bigsmile.gif
Gal dėl to, kad neturėjau jokios išankstinės nuomonės, nei geros, nei blogos, viskas buvo geriau nei tikėjausi biggrin.gif Bet meluočiau, jei sakyčiau, kad Berlynas patiko dėl kažkokių savo architektūros stebuklų schmoll.gif Mane nepaprastai sužavėjo tame mieste tvyranti nuotaika, nepaprasta miesto dvasia wub.gif Net sunku apibūdinti kokia ji g.gif Tiesiog bevaikštant apima nenusakomas laisvės pojūtis, jaučiausi sava g.gif  ax.gif O vat Potsdamas tai grožių grožis wub.gif
Jau turiu rezervavusi viešbutį Berlyne liepai, manau, tai daug pasako apie mano prisiminimus apie šį miestą biggrin.gif

Nu žinot...net ir aš jau truputėlį užsimaniau thumbup.gif wub.gif
O liepą vėl tikitės rasti bilietų? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 01 06, 15:31)
Apie šį miestą neturėjau jokios nuomonės biggrin.gif Nebent tik tokią kaip ir apie visus miestus - nedomina, pamatyt nenoriu hihihi.gif Vienintelis miestas, kurį visą laiką svajojau pamatyt - tai Stambulas wub.gif Kolkas jis ir liko tik svajonė unsure.gif Bet svajonės yra tam, kad jos išsipildytų bigsmile.gif
Gal dėl to, kad neturėjau jokios išankstinės nuomonės, nei geros, nei blogos, viskas buvo geriau nei tikėjausi biggrin.gif Bet meluočiau, jei sakyčiau, kad Berlynas patiko dėl kažkokių savo architektūros stebuklų schmoll.gif Mane nepaprastai sužavėjo tame mieste tvyranti nuotaika, nepaprasta miesto dvasia wub.gif Net sunku apibūdinti kokia ji g.gif Tiesiog bevaikštant apima nenusakomas laisvės pojūtis, jaučiausi sava g.gif  ax.gif O vat Potsdamas tai grožių grožis wub.gif
Jau turiu rezervavusi viešbutį Berlyne liepai, manau, tai daug pasako apie mano prisiminimus apie šį miestą biggrin.gif

Pritariu kiekvienam žodžiui drinks_cheers.gif Ačiū už fotoreportažą thumbup.gif
Atsakyti
Prasieinam pirmyn-atgal gatvele. Šiandien mano gimtadienis, tad sūnus pasisiūlo kavinukėje ta proga pavaišinti mane ledais wub.gif Turėjo vaikinas savų eurų, nepagailėjo jų mamai wub.gif Pavėsyje neskubėdami mėgaujamės ledais. kojos sunkios, karštis baisus, net nesinori kilti nuo staliuko schmoll.gif Betgi reikia biggrin.gif Sūnus jau susiplanavęs sukti stoties link. Aš turiu kitokių planų blush2.gif Atėjo mano laikas zysti lotuliukas.gif Dar labai noriu nueiti iki Potsdamo Brandenburgo vartų. Pasisekė man, gimtadienio proga gaunu leidimą ten vykti hihihi.gif Taigi, vedini žemėlapio traukiam toliau. Įsukam į pilną gyvybės Brandenburgo gatvę:
user posted image

Prieiname Brandenburgo vartus (Brandenburger Tor):
user posted image

Priešais vartus, aikštėje akis nudžiugina fontanas bigsmile.gif Kadangi jame daug sumerkusių kojas žmonių, nesikuklinam ir mes ax.gif Spiriam batus į šalį ir merkiam degančias kojas į vėsų vandenį thumbup.gif Tikra palaima kojoms wub.gif Vaikas patenkintas laksto po visą fontaną, jau ir jėgų iš kažkur atsirado lotuliukas.gif Aš ilsinu savo vargšes, pleistriukais po pirmos dienos Berlyne "papuoštas" kojas:
user posted image

Sėdėtumėm ir sėdėtumėm tame fontane, bet pavėsio ten nėra, saulė kepina negailestingai. Tenka lipt iš vėsaus vandenėlio ir keliaut toliau. Šįkart jau tikrai į stotį unsure.gif Pakeliui dar noriu užsukti prie Šv. Mikalojaus bažnyčios, bet mano pakeleivis žiauriai tam priešinasi biggrin.gif biggrin.gif Tad palieku jį sėdėt pavėsyje, o pati nuskubu bent jau trumpam pamatyt tą grožį. Taigi, ateinu į aikštę, kurioje stovi gražioji evangelikų Šv. Mikalojaus bažnyčia (St. Nikolaikirche):
user posted image

Toje pačioje aikštėje ir senoji Potsdamo rotušė (Altes Rathaus):
user posted image

Aikštėje, kurioje nėra nė centimetro šešėlio, jaučiuosi kaip žuvis keptuvėje, todėl skubus atgal pas sūnų. Patraukiame į traukinių stotį. Pakeliui fotografuoju gatvės meną biggrin.gif
user posted image

user posted image

Praeiname kino muziejų (Filmmuseum):
user posted image

Prieiname krantinę:
user posted image
Papildyta:
Einame ilguoju tiltu (Lange Brücke) per Havelio upę. Vandenėlis taip vilioja wub.gif
user posted image

Išvargę pasiekiame stotį ir iškart skubam į Lidl'ą pasipildyti vandens atsargų. Tada sėdam į savo S7 ir ištiesę pavargusias kojas dardam į Berlyną. Gimtadienį laikau nusisekusiu wub.gif thumbup.gif
Išlipę iš traukinio einam tiesiai į viešbutį palįsti po vėsiu dušu ir pailsinti kojas. Diena dar nesibaigė, laukia vakarienė biggrin.gif Kadangi šiandien keliavom po pasaulį, vakarienei pasirenkame graikų-italų restoranėlį. Jei jau keliaut, tai keliaut cool.gif
Užsisakau souvlaki ir alaus, sūnus - vištos sparnelių (čia kažin graikiškas ar itališkas patiekalas? lotuliukas.gif ) ir coca colos light. Prisiminusi Zilvino75 nuotykius su vokišku alumi, nerizikuoju ir užsisakau Carlsberg'o. Sočiai pavalgom, susimokam (18,70 eurų + 2 eurai arbatpinigiams ) ir finalui gaunam po mažą stikliuką gėrimų - sūnus - granatų sulčių, aš - anyžinės degtinės biggrin.gif Kažin, ar alus ir degtinė man tinkamas derinys, bet dovanotam arkliui į dantis nežiūrima biggrin.gif Taigi, degtinėlę išlaku, negi paliksiu gerą daiktą lotuliukas.gif
Sūnus dar užsimano spurgos, tai prieš eidami namo užsukame į Dunkin Donuts, kur pačios nerealiausios pasaulyje spurgos wub.gif Tik kaina kitokia galėtų būti (1,60 euro už spurgikę) biggrin.gif
Diena baigėsi, griūnam kaip akmenėliai miegot.
Papildyta:
QUOTE(Thea! @ 2013 01 06, 14:44)
O liepą  vėl tikitės rasti bilietų? bigsmile.gif

Aha ax.gif Šįkart ne tokių brangių biggrin.gif Po 10 Lt, o ne po 27 lotuliukas.gif

QUOTE(klaara @ 2013 01 06, 14:57)
Pritariu kiekvienam žodžiui drinks_cheers.gif Ačiū už fotoreportažą thumbup.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 06 sausio 2013 - 15:13
Išaušta dar vienas rytas. Šiandien trečioji ir, deja, paskutinė mūsų diena Berlyne unsure.gif Sočiai papusryčiaujam, susidedame daiktus, paliekame lagaminą registratūroje ir einame iki zoologijos sodo. Nuo čia su 100-uoju autobusu pradėsime savo artimesnę pažintį su Berlynu wub.gif Jei turite dienos biletą arba BWC kortelę, nuoširdžiai rekomenduoju pasinaudoti 100-uoju ir 200-uoju autobusais. Važiuodami jais galėsite pasiekti pagrindinius lankomus objektus mieste. Ir kojos pailsės biggrin.gif
Pirmasis mūsų išlipimas prie pergalės kolonos (Siegessäule):
user posted image

Nutariu pradėti būtent nuo jos, nes įtariu, kad dienos pabaigoje neužteks jėgų į ją įkopti biggrin.gif Išlipę į autobusą pereiname gatvę vėsia požemine perėja. Dar ir pažaidžiame su švieselėmis - judi ir šviesos juda kartu su tavimi:
user posted image

Susimokam už įėjimą (3 eurai suaugusiam, 2,50 euro vaikui) ir mes jau viduje. Apačioje kolonos yra minimuziejus, kuriame nupasakota visa kolonos statymo istorija. Taip pat čia rasite įvairių šalių žymių architektūros objektų maketus.
Atėnų Akropolis:
user posted image

Romos koliziejus:
user posted image

Žymusis pizos bokštas:
user posted image

Eifelio bokštas:
user posted image

Noterdamo katedra:
user posted image

Ir daugybė kitų grožių biggrin.gif Pasivaikštinėjame ir kaupiamės kopimui aukštyn - mūsų laukia 285 laipteliai bigsmile.gif Nujaučiau, kad lipimas į Pergalės koloną bus fizinės būklės išbandymas. Lipdama supratau, kad tokios būklės neturiu doh.gif lotuliukas.gif Galvojau, galus atiduosiu, šidis kažkur ties gerkle plakė lotuliukas.gif
Pirmoji apžvalgos aikštelė neaukštai, tad ir vaizdo dar nedaug. Tolumoje matosi Brandenburgo vartai:
user posted image

Lipam toliau. Sūnus jau senokai dingo man iš akių, kas jam, krepšininkui, sportininkui, o aš mintyse keikdamasi po truputį iriuos aukštyn blush2.gif Šiaip ne taip užsiropščiu hihihi.gif Atsiveriantys vaizdai pasako, kad pavargti vertėjo biggrin.gif
user posted image

Viršuje paaiškėja, kad mano sūniukas bijo aukščio doh.gif Paprašau mane nufotografuoti ir leidžiu jam lipti žemyn. Pati einu ratu, grožiuosi vaizdais, fotografuoju.
user posted image
Atsakyti
user posted image

Pamatau bent dalelę Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčios ("dangoraižis" su apgriuvusiu stogu nuotraukos vidury). Dar prieš kelionę labiausiai gailėjausi, kad jos negalėsiu apžiūrėt iš arčiau. Bet bus dėl ko grįžti biggrin.gif Šiuo metu ji lyg jau turėtų būti atrestauruota g.gif
user posted image

Sukuosi ratu toliau:
user posted image

Reichstagas:
user posted image

Apačioje laukia sūnus, tad leidžiuos žemyn ir aš. Leistis žemyn nepalyginamai lengviau hihihi.gif
Nors Brandenburgo vartai netoli, vaikas griežtai atsisako iki jų eiti smile.gif Todėl vėl lipam į 100-tuką ir važiuojame porą stotelių iki Reichstago. Prie jo mes grįšime vėliau, nes esame užsiregistravę 14-tai valandai, ir traukiame prie Brandenburgo vartų. O štai ir jie - garsieji Berlyno Brandenburgo vartai (Brandenburger Tor):
user posted image

Žmonių daugybė, šalia dar kažko protestuoja jaunimas, mušdamas būgnus. Čia galima nusifotografuoti su įvairiais persirengėliais, nusipirkti leidimus iš Rytų į Vakarų Berlyną. Kurį laiką stebiu leidimų išrašinėjimo spektaklį ir pati susigundau jį įsigyti biggrin.gif Sumoku 2 eurus ir stebiu, kaip vyrukas čiauškina atvirutėje visais tais antspaudais:
user posted image

Taip pat gaunu ir leidimą:
user posted image

Na jei jau pramogaujam, tai pramogaujam biggrin.gif Išsirenku kareivėlį, su kuriuo vaikas mane nufotografuoja. Pasisveikinusi išgirstu klausimą, ar aš ne iš Rusijos blink.gif Išgirdęs neigiamą atsakymą, bando dar - iš Lenkijos? bigsmile.gif doh.gif Na taip galima ir pusę dienos spėliot, tad pasisakau, iš kur esanti smile.gif Metu eurą į dėžutę ir grįžtame su vaiku į autobusą - važiuosime iki Aleksandro aikštės (Aleksanderplatz).
Pakeliui pamatome eilę kryžių. Jie skirti tiems, kurie žuvo, bandydami pereiti sieną iš Rytų Berlyno į Vakarų:
user posted image

Autobuse lipam į antrą aukštą, atsisėdame pačiame priekyje, iš čia viskas puikiai matyti thumbup.gif Važiuojame garsiąja Unter den Linden gatve:
user posted image

Ji daug kur tvarkoma, gal dėl to nepajuntu jos ypatingumo g.gif Išlipame prie Šv. Mergelės Marijos bažnyčios (St. Marienkirche):
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 06 sausio 2013 - 17:06
Į Pergalės koloną įlipti galima? bigsmile.gif Nežinojau net... Būtinai reikės išbandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2013 01 07, 09:43)
Į Pergalės koloną įlipti galima? bigsmile.gif Nežinojau net... Būtinai reikės išbandyti  thumbup.gif

Galima galima, į patį viršų 4u.gif Aukščiau jau tik Viktorija stovi biggrin.gif
Atsakyti
Kaip faina wub.gif Nuostabus fotoreportažas wub.gif Tikrai nemažai matėt ir įspūdžiai turėjo būti patys puikiausi wub.gif Šaunuolė wink.gif
Atsakyti
Super, 4u.gif
del kolonos tai as nezinojau kad i ja lipti galima, bet vargu ar mes lipsim. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2013 01 07, 12:27)
Kaip faina  wub.gif  Nuostabus fotoreportažas  wub.gif Tikrai nemažai matėt ir įspūdžiai turėjo būti patys puikiausi  wub.gif  Šaunuolė wink.gif

Ačiū 4u.gif Bet dar nepabaigtas fotoreportažas ax.gif Artimiausiu metu, kai tik galėsiu, tęsiu toliau smile.gif

QUOTE(Nulika @ 2013 01 07, 12:28)
bet vargu ar mes lipsim.  g.gif

Tektų mažiukę nešt, lengva nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
Kaip faina dėl Pergalės kolonos thumbup.gif Dar labai laukiu įspūdžių iš Reichstago,tikiuos bus ax.gif Trečiadienį judam link Berlyno tai labai aktualu kaip ten viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 07 sausio 2013 - 13:50
QUOTE(klaara @ 2013 01 07, 13:49)
Dar labai laukiu įspūdžių iš Reichstago,tikiuos bus  ax.gif Trečiadienį judam link Berlyno tai labai aktualu kaip ten viskas  smile.gif

Buvom tik ant Reichstago stogo, tai nuotraukos iš tos vietos tik su Berlyno panorama ax.gif
Atsakyti