Prasieinam pirmyn-atgal gatvele. Šiandien mano gimtadienis, tad sūnus pasisiūlo kavinukėje ta proga pavaišinti mane ledais
Turėjo vaikinas savų eurų, nepagailėjo jų mamai
Pavėsyje neskubėdami mėgaujamės ledais. kojos sunkios, karštis baisus, net nesinori kilti nuo staliuko
Betgi reikia
Sūnus jau susiplanavęs sukti stoties link. Aš turiu kitokių planų
Atėjo mano laikas zysti
Dar labai noriu nueiti iki Potsdamo Brandenburgo vartų. Pasisekė man, gimtadienio proga gaunu leidimą ten vykti
Taigi, vedini žemėlapio traukiam toliau. Įsukam į pilną gyvybės Brandenburgo gatvę:
Prieiname Brandenburgo vartus (Brandenburger Tor):
Priešais vartus, aikštėje akis nudžiugina fontanas
Kadangi jame daug sumerkusių kojas žmonių, nesikuklinam ir mes
Spiriam batus į šalį ir merkiam degančias kojas į vėsų vandenį
Tikra palaima kojoms
Vaikas patenkintas laksto po visą fontaną, jau ir jėgų iš kažkur atsirado
Aš ilsinu savo vargšes, pleistriukais po pirmos dienos Berlyne "papuoštas" kojas:
Sėdėtumėm ir sėdėtumėm tame fontane, bet pavėsio ten nėra, saulė kepina negailestingai. Tenka lipt iš vėsaus vandenėlio ir keliaut toliau. Šįkart jau tikrai į stotį
Pakeliui dar noriu užsukti prie Šv. Mikalojaus bažnyčios, bet mano pakeleivis žiauriai tam priešinasi
Tad palieku jį sėdėt pavėsyje, o pati nuskubu bent jau trumpam pamatyt tą grožį. Taigi, ateinu į aikštę, kurioje stovi gražioji evangelikų Šv. Mikalojaus bažnyčia (St. Nikolaikirche):
Toje pačioje aikštėje ir senoji Potsdamo rotušė (Altes Rathaus):
Aikštėje, kurioje nėra nė centimetro šešėlio, jaučiuosi kaip žuvis keptuvėje, todėl skubus atgal pas sūnų. Patraukiame į traukinių stotį. Pakeliui fotografuoju gatvės meną
Praeiname kino muziejų (Filmmuseum):
Prieiname krantinę:
Papildyta:
Einame ilguoju tiltu (Lange Brücke) per Havelio upę. Vandenėlis taip vilioja
Išvargę pasiekiame stotį ir iškart skubam į Lidl'ą pasipildyti vandens atsargų. Tada sėdam į savo S7 ir ištiesę pavargusias kojas dardam į Berlyną. Gimtadienį laikau nusisekusiu
Išlipę iš traukinio einam tiesiai į viešbutį palįsti po vėsiu dušu ir pailsinti kojas. Diena dar nesibaigė, laukia vakarienė
Kadangi šiandien keliavom po pasaulį, vakarienei pasirenkame graikų-italų restoranėlį. Jei jau keliaut, tai keliaut
Užsisakau souvlaki ir alaus, sūnus - vištos sparnelių (čia kažin graikiškas ar itališkas patiekalas?
) ir coca colos light. Prisiminusi Zilvino75 nuotykius su vokišku alumi, nerizikuoju ir užsisakau Carlsberg'o. Sočiai pavalgom, susimokam (18,70 eurų + 2 eurai arbatpinigiams ) ir finalui gaunam po mažą stikliuką gėrimų - sūnus - granatų sulčių, aš - anyžinės degtinės
Kažin, ar alus ir degtinė man tinkamas derinys, bet dovanotam arkliui į dantis nežiūrima
Taigi, degtinėlę išlaku, negi paliksiu gerą daiktą
Sūnus dar užsimano spurgos, tai prieš eidami namo užsukame į Dunkin Donuts, kur pačios nerealiausios pasaulyje spurgos
Tik kaina kitokia galėtų būti (1,60 euro už spurgikę)
Diena baigėsi, griūnam kaip akmenėliai miegot.
Papildyta:
QUOTE(Thea! @ 2013 01 06, 14:44)
O liepą vėl tikitės rasti bilietų?
Aha
Šįkart ne tokių brangių
Po 10 Lt, o ne po 27
QUOTE(klaara @ 2013 01 06, 14:57)
Pritariu kiekvienam žodžiui
Ačiū už fotoreportažą