Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

Kai už lango tai lyja, tai sninga, tai šviečia (bet nešildo) saulė, tai pučia šaltas vėjas, gera prisiminti vasarą wub.gif Paskutiniu metu skaitau beveik visus fotoreportažus, žiūriu ir savo trumputės kelionės nuotraukas. Nusprendžiau, kad laikas jau ir man pasidalinti su visais tuo, ką pamačiau vasarą. Galbūt kai kas, pamatęs pavadinime "Berlynas", net neatsidarys šio fotoreportažo. Bet jei jau atvertėte šį puslapį, paskaitykite, net jei esate pripratę prie prabangesnių kelionių, egzotiškesnių šalių ax.gif Galbūt susigundysit nulėkti ten ilgajam savaitgaliui, kurie keli lyg ir nusimato šiais metais 4u.gif
Visada sakiau - manęs nedomina miestai, jų architektūra, man patinka gamta, jos sukurti stebuklai ax.gif Prisišnekėjau biggrin.gif Ir jau nebe pirmą kartą blush2.gif Nuo šiol sakau, kad reikia nuvažiuot, pamatyt, užuost, pajaust, paragaut, tada ir bus aišku, patinka ar ne biggrin.gif
Vieną gražią jau praėjusių metų gegužės mėnesio dieną čia, Supermamoj, užmačiau Simple Express reklamą - "Bilietai į Berlyną - tik 27 litai". Planų artėjančioms atostogoms neturėjau, tai pagalvojau, kad gal ir nieko būtų nuvažiuot bent kažkur. Vis geriau nei namie. Pasiskambinusi mamai ir sutarusi, kad ji prižiūrės mano balkoninį daržą ir mano mylimą šlapianosę, kol mūsų nebus, nusiperku bilietus thumbup.gif Po kurio laiko rezervuoju viešbutį KIMA ** (279 Lt dviems asmenims už dvi naktis su pusryčiais).
Po dviejų mėnesių išaušta liepos 23-ioji, mūsų kelionės diena wub.gif Važiuojam dviese, kaip visada - aš ir mano sūnus. Autobusas tik po pietų, ramiai susidedu daiktus. Į kelionę susiruošia ir trečias asmuo, bet jis išprašomas iš lagamino biggrin.gif
user posted image

Nors kelionė ilga, mums ji neprailgsta schmoll.gif Sūnus žiūri filmus, žaidžia žaidimus, aš klausausi muzikos, skaitau delfi.lt (vienintelis puslapis, kurį man užkrovė autobuse smile.gif ). 6.20 ryto mes jau lipame iš autobuso Berlyno autobusų stotyje thumbup.gif Pasiėmus lagaminą tenka truputį sugaišti, kol susiorientuojame, į kurią pusę eiti blush2.gif Kadangi nuo autobusų stoties iki viešbučio truputį daugiau nei 3 km, dar būdama namie nusprendžiau, kad iki jo nueisim. Po netrumpo sėdėjimo autobuse, pamiklinti kojeles pats tas bigsmile.gif Laimingi žingsniuojame po Berlyną, prieiname ežeriuką Lietzensee:
user posted image

Vadovaudamiesi google maps nuorodomis paklystame doh.gif Nerandam vienos gatvės nors užmušk biggrin.gif Kurį laiką paklaidžioję vėl grįžtam į teisingą kelią ir laimingai pasiekame Kurfürstendamm gatvę karsta.gif Nuo čia viešbutis jau visai netoli thumbup.gif
Atsakyti
Viešbučio registratūroje simpatiškas vaikinukas tuoj įteikia mums normalų žemėlapį, išaiškina, kas kur važiuoja, ką pamatyt, kur nueit. Įtikina mane, jog man labiausiai apsimoka pirkti Berlin Welcom Card kortelę. Paliekam lagaminą ir patraukiame Berlyno zoologijos sodo link. Šiai dienai numatytas tik jis ax.gif Prieiname žalią oazę betoninių džiunglių viduryje:
user posted image

Tame narve daugybė paukščių, tik nuotraukoj nesimato nei vieno biggrin.gif Iki zoosodo nuo viešbučio maždaug 1,7 km, bet mieste tokio atstumo nė nesijaučia. Zoosodą randame lengvai, bet jis dar uždarytas schmoll.gif Tad apsisukame ir einame į netoliese esantį McDonald'ą pusryčiauti. Po pusryčių randame zoosodą atidarytą. Perku combi ticket (zoologijos sodas+akvariumas) sau (20 eurų) ir vaikui (10 eurų) ir mes jau viduje. Vienas iš įėjimų:
user posted image

Mes įeiname pro kitą ir mus iškart pasitinka drambliai wub.gif
user posted image

Dramblių grožio procedūros biggrin.gif
user posted image

Netoli kalnų ožkų namai:
user posted image

Nežinia, ar šis ožys turi didžiuotis tokiais ragais, ar liūdėt, kad su žmona jam nepasisekė hihihi.gif
user posted image

Einame toliau ir surandame gražuoles ilgakakles ilgakojes žirafas wub.gif Joms kaip tik pusryčių metas:
user posted image

Ateiname iki "beždžionyno". Beždžionių čia daug ir visokiausių rūšių. Užtrunkame, nes smagu jas stebėti biggrin.gif Vienos žaidžia, kitos švarinasi, dar kitos maivosi. O vat šiai viskas visvien lotuliukas.gif
user posted image

Prisijuokę patraukiame toliau. Praeiname vištidę hihihi.gif
user posted image

Prieiname akvariumą:
user posted image

Nusprendžiame eitį į jį dabar, kad nereiktų grįžti vėliau. Akvariumo pirmajame aukšte - žuvys, medūzos, jūrų žvaigždės, kitokie jūrų gyviai. Man labai patiko visokios medūzėlės ax.gif Nemažai žuvų kažkokios labai didelės, mutantės iš Černobylio biggrin.gif Mano muilinukei akvariume per tamsu, tad nuotraukų nedėsiu, jos ne itin kokios kokybės blush2.gif
Atsakyti
Lipame į antrą aukštą, kuriame įsikūrę visokie ropojantys ir šlaižiojantys. Kai kurie iš jų tikri brrrr lotuliukas.gif Čia daug įvairių vėžliukų. Šie lyg paauksuoti:
user posted image

Pamiršau parašyti, kad lauke buvo labai karšta, tad vaikščioti po vėsias akvariumo patalpas buvo tikras malonumas. Apėję ratą užeiname į krokodilų namus, kuriuose tikri tropikai:
user posted image

Čia labai drėgna ir šilta, daugybė augalų ir daugybė drugelių, kurių, deja, nuotraukoje nesimato:
user posted image

user posted image

Lipame į trečią aukštą, kurį apeiname greituoju būdu, nes čia apgyvendinti visokie vabalai, vorai wacko.gif Šiek tiek užsibūnam tik ties skruzdėlytėmis, joms ten visas miestas pastatytas smile.gif
Vėl išlendame į karščiu alsuojantį sodą. Kol liūtė miega pavėsyje...
user posted image

...jos vyras išdidžiai stebi savo potencialius pietus, t.y. mus lotuliukas.gif
user posted image

Vaikštome toliau po zoologijos sodą. Kadangi labai karšta, laiks nuo laiko pasėdim pavėsyje, pailsinam jau pradėjusias skaudėt kojytes unsure.gif
Pandos pietūs:
user posted image

Leopardo mažyliai, kaip ir priklauso vaikams, lakstė lyg pašėlę, sunku juos buvo "surinkt" į vieną kadrą:
user posted image

Gražuolis zebriukas:
user posted image

Pozuoja ruoniukas:
user posted image
Atsakyti
Šis veikėjas tupėjo ant tiltelio, kuriuo vaikščiojo žmonės biggrin.gif Kiti fotografavosi šalia jo atsistoję, aš pabijojau ax.gif
user posted image

Karštyje kepa pingvinukai, o aš galvojau, kad jiems reikia šalčio ir ledo g.gif
user posted image

Pavėsyje baltojo lokio siesta:
user posted image

Nors matėsi, kad šiam lokiui karšta, jis kažkodėl vistiek kepė saulėje:
user posted image

Einam toliau ir prieiname smagiausią zoosodo dalį: vietą, kur gyvūliukai laksto laisvai tarp žmonių ir juos galima maitinti bigsmile.gif Metame 20 euro centų į aparatą ir gaunam saują gyvūnų pašaro. Sūnus maitina mažą ožiuką:
user posted image

Po to einame paglostyti ponių wub.gif Apžiūrime įvairiaspalves jūrų kiaulytes, prie pilno kanarėlių narvo vienbalsiai nusprendžiame, kad jis labai patiktų mūsų katei hihihi.gif
Einame toliau ir prieiname jūrinių paukščių baseinėlį. Prisėdame pavėsyje ir stebime paukščius, kurie supasi "jūros" bangose:
user posted image

Iki soties prisiklausę bangų ošimo, žygiuojame toliau. Iš bjauriųjų ančiukų...
user posted image

...išauga ne tik gulbės, bet ir rausvieji flamingai wub.gif
user posted image

Rudasis lokys pozuoti atsisako:
user posted image

Kažkoks paukštis vaidina erelį new_russian.gif
user posted image
Papildyta:
Raganosis-puzlė:
user posted image

O šis ką tik gavo batono:
user posted image

Berlyno zoologijos sodas išties didelis, jame mes prabūnam maždaug nuo 9 iki 15 val g.gif Degančiomis kojomis traukiame viešbučio link, pakeliui užsukame į Netto ko nors vėlyviems pietums ir pasipildyti vandens atsargas. Kadangi einamiausias maistas visą dieną buvo vanduo, perku jo visą bloką - 6 buteliukus biggrin.gif
Viešbučio registratūroje gauname raktus, lagaminą ir einame į kambarį. Kambarys nemažas, erdvus, aukštomis aukštomis lubomis biggrin.gif Puolam į dušą gaivinti kojų šaltu vandeniu bigsmile.gif Užkandam, prigulam, pavėpsom TV. Kadangi važiavom pusę dienos ir visą naktį, po to daaaug vaikščiojom, daugiau šiai dienai nieko nenumatyta. Tik, kai kojos ims klausyti, eisime į parduotuvę užsipirkti kosmetikos biggrin.gif Grįžę iš parduotuvės apie 20 val griūnam į lovas ir panyram į sapnų karalystę wub.gif
Atsakyti
Rytas išaušta giedras ir jau iškart aišku, kad diena bus karšta karsta.gif
Skaniai ir sočiai papusryčiaujame, išsinešimui pasiimame po obuolį biggrin.gif
Šiandien keliausime po pasaulį - Prancūzija, Kinija, Graikija, Italija, Rusija, Olandija...Sakysit - neįmanoma? Įmanoma, jei nuvažiuosite į Potsdamą ir įjungsite fantaziją wub.gif
Einam iki informacijos centro, kuriame perkame 48 valandų Berlin Welcome Card'ą. Sumoku 19,90 eurų. Imu ABC zonai, kadangi Potsdamas C zonoje. Be to, ABC zonos kortelė galioja ne tik man, bet ta pati ir sūnui (AB zonai - jau tik vienam zmogui, bent taip man sakė registratūroje).
Įsigiję kortelę žygiuojame į zoologijos sodo stotį, labai greitai susirandame iš kurios platformos išvažiuoja S7, atsižymime bilietą ir jau po keletos minučių sėdime traukinyje. Vėpsome per langą, tai laikas važiuojant labai neprailgsta.
Išlipę Potsdame pradžioje sukišame nosį į žemėlapį - reikia išsiaiškinti, į kurią pusę patraukti. Nors dar būdama namie planavau Potsdame visur eiti pėsčiomis, po pirmos dienos persigalvojau lotuliukas.gif Lipame į autobusą Nr. 695, kuris nuveža mus iki pat Sanssouci parko.
Ką gi, žygiuojame į parką, pakeliui kažkoks fontanas (o tolumoje griuvėsių kalnas, apsidžiaugiu, kad taip netoli thumbup.gif ):
user posted image

Istorinis malūnas:
user posted image

Pradžioj ateinam prie Sanssouci rūmų:
user posted image

Neplanavau eiti į rūmų vidų, bet atsidūrusi šalia - užsimanau. O bet tačiau, pažiūrėjusi į eilės prie kasos ilgį ir sūnaus veidą, suprantu - kitą kartą irnesakyk.gif Užteks pasivaikščioti po parką ax.gif
Na ką, vaikai, laikas jungt fantaziją biggrin.gif Įsijungiu ir pasijuntu lyg vaikščiočiau po filmuose matytus Prancūzijos rūmų sodus ir vynuogynus wub.gif
user posted image

Vynuogynų terasos:
user posted image

Pagrindinis fontanas:
user posted image

Visokių skulptūrų skulptūrėlių, fontanų fontanėlių parke gausu wub.gif Visur žalia, daug gėlių.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Susėdę pavėsyje ant suolelio, paanalizuojame žemėlapį ir palei upelį patraukiame į...Kiniją ax.gif
user posted image

Atkeliaujam prie kiniško namo wub.gif
user posted image

Pasėdime ant suolelio, neskubėdami apeiname visą namuką ratu. Gaila, kad nuotraukos neperteikia viso grožio unsure.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Galima įeiti ir į vidų, kaina - 2 eurai. Jei norėsite fotografuoti, turėsite sumokėti dar 3 eurus. Aš suabejoju, ar su muiline pavyks ką nors nufotografuoti ir į vidų neinam. Aišku, po to gailėjausi doh.gif Būčiau nenufotografavusi, bet pati tai būčiau pamačiusi doh.gif biggrin.gif
Prie kiniško namuko stovi ir kažkoks kiniškas "arbatinukas" biggrin.gif
user posted image

Artėja pietūs, o mes tiek nedaug ką parke pamatėm unsure.gif Karštis stabdo mus, vis tenka ieškot pavėsio. Nusprendžiu sukti išėjimo link, nes dar nemažai esam numatę Potsdame pamatyti. Šiam parkui reikia skirti visą dieną g.gif Matėm žmones ant žolytės piknikaujančius, vyną gurkšnojančius. Romantika wub.gif
Iš parko išeina kitu keliu nei atėjom, todėl netikėtai prieiname sicilietiškus sodus bigsmile.gif
user posted image

Šonuose tuneliai iš augalų, juose vėsu wub.gif
user posted image

Einame tuneliu:
user posted image

Kepinant saulei vaikštinėjam po sicilietiškus sodus, vaikas zyzia, nori jau eit iš čia, o man viskas aplink taip gražu wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 06 sausio 2013 - 03:12
user posted image

user posted image

Jei nebūtų buvę taip karšta, čia būtumėm mielai pasėdėję:
user posted image

Sicilietiški sodai iš aukščiau:
user posted image

Paėjėję dar toliau, atrandame kažkokius rūmus:
user posted image

Ir jauną parkelį priešais juos:
user posted image

Žemėlapis "sako", kad ten normandų sodai, bet šįkart mes jų nepamatysim schmoll.gif
user posted image

Paliekame parką ir per pievą, skubėdami, genami saulės kaitros, kopiame į Griuvėsių kalną (Ruinenberg). Atsisuku į ten, kur neseniai buvome:
user posted image

Pakeliui randame fontano likučius:
user posted image

Ir štai mes jau viršuje, dviese visam kalne biggrin.gif Tylu, net spengia. Ir ko gi ne Graikija bigsmile.gif Arba Turkija (kas kam labiau patinka biggrin.gif ) wub.gif
user posted image
Atsakyti
Prisiruosei smile.gif ir net ne copy paste is fotoreportazo kitur thumbup.gif

Bet tai kai tau nesimiega g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 01 06, 09:31)
ir net ne copy paste is fotoreportazo kitur  thumbup.gif

Bet tai kai tau nesimiega  g.gif

Ne copy paste, nes ten nuotraukų dydis kitoks ax.gif Ir dar nesinori rodyt visiems savo gražuolio sūnaus, o taipogi ir savęs hihihi.gif

Tai kad dienomis nerandu laiko tokiems darbams doh.gif Dabar prisėdau, kavos pasidariusi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 06 sausio 2013 - 12:18
Taigi, tęsiu toliau smile.gif Matau, kad buvo ir yra skaitančių, tai kviečiu nesikuklint ir komentuot, klaust 4u.gif
Vaikštinėjam ant kalno, apačioje matosi nuostabusis Potsdamas:
user posted image

Dar griuvėsių:
user posted image

Į tą šone esantį normandų bokštą galima užlipti. Iš ten atsiveria nuostabi panorama, matosi ir Berlynas wub.gif Deja, visa tai žinau tik iš interneto, nes bokštas atidarytas tik savaitgaliais ir švenčių dienomis g.gif Toks dalykas man kelia nuostabą, nu bet yra kaip yra biggrin.gif
Jei esate lakios fantazijos, galite bandyti įsivaizduoti, kad esate prie Romos koliziejaus biggrin.gif Ne tas pats, bet panašumo yra:
user posted image

Vėl pasėdime pavėsyje ir traukiame toliau, šįkart - į Rusiją bigsmile.gif Nueidama paskutinįsyk atsisuku:
user posted image

Leidžiamės nuo kalno kitu keliu nei atėjome, todėl nelabai įsivaizduoju, kur pateksim biggrin.gif Smulkios gatvelės žemėlapyje nepažymėtos, bet priėję didesnę jau susiorientuojame, kur esame ir kur eiti toliau. Kiek paėjus tenka griūti ant žolės po medžiais, nes svilina kaip turi būt doh.gif Būdama namie labai nerimavau dėl oro, nes savaitę prieš Berlyne buvo apie 20 laipsnių, lijo lietus unsure.gif Na bent jau internete taip rodė smile.gif Bijojau sušalti, tai karščio gavom su kaupu doh.gif Visas dienas buvo virš 30 karsta.gif Taigi, pailsėję, eilinį sykį atsigėrę vandens, kuris labiau priminė arbatą, traukiame toliau ir pasiekiame kitą savo tikslą - Aleksandrovką (Russische Kolonie Alexandrowka):
user posted image

Ant akmens galite perskaityti trumpą šio kvartalo atsiradimo istoriją ir pamatyti Aleksandrovkos planelį. Mes pasivaikštome tik viena gatvele, nes karšta, skauda kojas, vaikas zyzia valgyt biggrin.gif
user posted image

user posted image

Tokių gražių namukų ne vienas ir ne du, o aplink sodai sodai sodai wub.gif Viename iš namų įsikūręs muziejus, kitame - rusiškų patiekalų restoranas. Jau norim valgyt, bet man nepatinka kainos, sūnui - meniu, tad pasėdėję po liepa patraukiam toliau - ieškoti pigesnio maisto biggrin.gif
Praeiname naująją Potsdamo rotušę (Neues Rathaus):
user posted image

Priename vartus (Nauener Tor):
user posted image

Praėję vartus tarsi patenkame į kitą pasaulį - gyvenimas čia virte verda smile.gif Ant Griuvėsių kalno ir Aleksandrovkoj jų sutinkame vos vieną kitą. Prie vartų daugybė kioskelių su maistu ir gėrimais. Prisėde ant suolelio sukertame po gabalą Havajų picos (2 eurai vienam). Ji išties puiki. O gal tiesiog labai alkani buvom biggrin.gif Pavalgę nusiperkame šviežiai spaustų sulčių, kurių pasirinkimas milžiniškas. Siurbčiodama sultis nagrinėju žemėlapį. Sekantis mūsų tikslas - Olandija bigsmile.gif Ir ji kažkur visai šalia bigsmile.gif Ir išties, vos priėję pirmą gatvelę, atsiduriame Olandų kvartale (Holländisches Viertel):
user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 06 sausio 2013 - 13:00
Vau kaip smagiai aprašėt bigsmile.gif man Berlynas ne tik kaip miestas, bet grynai kaip Berlynas visiškai nepatinka,netraukia ir nenoriu...bet taipogi turiu bilietus kovui doh.gif lotuliukas.gif kadangi būsime trumpiau už jus,tai planuoju būtinai zoo sodą, apsipirkimą ir dar ką nors pagal nuotaiką blush2.gif
O ar Jūs nuomonę pakeitėt apie šį miestą? Geri prisiminimai liko? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 01 06, 14:04)
O ar Jūs nuomonę pakeitėt apie šį miestą? Geri prisiminimai liko? 4u.gif

Apie šį miestą neturėjau jokios nuomonės biggrin.gif Nebent tik tokią kaip ir apie visus miestus - nedomina, pamatyt nenoriu hihihi.gif Vienintelis miestas, kurį visą laiką svajojau pamatyt - tai Stambulas wub.gif Kolkas jis ir liko tik svajonė unsure.gif Bet svajonės yra tam, kad jos išsipildytų bigsmile.gif
Gal dėl to, kad neturėjau jokios išankstinės nuomonės, nei geros, nei blogos, viskas buvo geriau nei tikėjausi biggrin.gif Bet meluočiau, jei sakyčiau, kad Berlynas patiko dėl kažkokių savo architektūros stebuklų schmoll.gif Mane nepaprastai sužavėjo tame mieste tvyranti nuotaika, nepaprasta miesto dvasia wub.gif Net sunku apibūdinti kokia ji g.gif Tiesiog bevaikštant apima nenusakomas laisvės pojūtis, jaučiausi sava g.gif ax.gif O vat Potsdamas tai grožių grožis wub.gif
Jau turiu rezervavusi viešbutį Berlyne liepai, manau, tai daug pasako apie mano prisiminimus apie šį miestą biggrin.gif
Atsakyti