Kai už lango tai lyja, tai sninga, tai šviečia (bet nešildo) saulė, tai pučia šaltas vėjas, gera prisiminti vasarą Paskutiniu metu skaitau beveik visus fotoreportažus, žiūriu ir savo trumputės kelionės nuotraukas. Nusprendžiau, kad laikas jau ir man pasidalinti su visais tuo, ką pamačiau vasarą. Galbūt kai kas, pamatęs pavadinime "Berlynas", net neatsidarys šio fotoreportažo. Bet jei jau atvertėte šį puslapį, paskaitykite, net jei esate pripratę prie prabangesnių kelionių, egzotiškesnių šalių Galbūt susigundysit nulėkti ten ilgajam savaitgaliui, kurie keli lyg ir nusimato šiais metais
Visada sakiau - manęs nedomina miestai, jų architektūra, man patinka gamta, jos sukurti stebuklai Prisišnekėjau Ir jau nebe pirmą kartą Nuo šiol sakau, kad reikia nuvažiuot, pamatyt, užuost, pajaust, paragaut, tada ir bus aišku, patinka ar ne
Vieną gražią jau praėjusių metų gegužės mėnesio dieną čia, Supermamoj, užmačiau Simple Express reklamą - "Bilietai į Berlyną - tik 27 litai". Planų artėjančioms atostogoms neturėjau, tai pagalvojau, kad gal ir nieko būtų nuvažiuot bent kažkur. Vis geriau nei namie. Pasiskambinusi mamai ir sutarusi, kad ji prižiūrės mano balkoninį daržą ir mano mylimą šlapianosę, kol mūsų nebus, nusiperku bilietus Po kurio laiko rezervuoju viešbutį KIMA ** (279 Lt dviems asmenims už dvi naktis su pusryčiais).
Po dviejų mėnesių išaušta liepos 23-ioji, mūsų kelionės diena Važiuojam dviese, kaip visada - aš ir mano sūnus. Autobusas tik po pietų, ramiai susidedu daiktus. Į kelionę susiruošia ir trečias asmuo, bet jis išprašomas iš lagamino
Nors kelionė ilga, mums ji neprailgsta Sūnus žiūri filmus, žaidžia žaidimus, aš klausausi muzikos, skaitau delfi.lt (vienintelis puslapis, kurį man užkrovė autobuse ). 6.20 ryto mes jau lipame iš autobuso Berlyno autobusų stotyje Pasiėmus lagaminą tenka truputį sugaišti, kol susiorientuojame, į kurią pusę eiti Kadangi nuo autobusų stoties iki viešbučio truputį daugiau nei 3 km, dar būdama namie nusprendžiau, kad iki jo nueisim. Po netrumpo sėdėjimo autobuse, pamiklinti kojeles pats tas Laimingi žingsniuojame po Berlyną, prieiname ežeriuką Lietzensee:
Vadovaudamiesi google maps nuorodomis paklystame Nerandam vienos gatvės nors užmušk Kurį laiką paklaidžioję vėl grįžtam į teisingą kelią ir laimingai pasiekame Kurfürstendamm gatvę Nuo čia viešbutis jau visai netoli
Viešbučio registratūroje simpatiškas vaikinukas tuoj įteikia mums normalų žemėlapį, išaiškina, kas kur važiuoja, ką pamatyt, kur nueit. Įtikina mane, jog man labiausiai apsimoka pirkti Berlin Welcom Card kortelę. Paliekam lagaminą ir patraukiame Berlyno zoologijos sodo link. Šiai dienai numatytas tik jis Prieiname žalią oazę betoninių džiunglių viduryje:
Tame narve daugybė paukščių, tik nuotraukoj nesimato nei vieno Iki zoosodo nuo viešbučio maždaug 1,7 km, bet mieste tokio atstumo nė nesijaučia. Zoosodą randame lengvai, bet jis dar uždarytas Tad apsisukame ir einame į netoliese esantį McDonald'ą pusryčiauti. Po pusryčių randame zoosodą atidarytą. Perku combi ticket (zoologijos sodas+akvariumas) sau (20 eurų) ir vaikui (10 eurų) ir mes jau viduje. Vienas iš įėjimų:
Mes įeiname pro kitą ir mus iškart pasitinka drambliai
Dramblių grožio procedūros
Netoli kalnų ožkų namai:
Nežinia, ar šis ožys turi didžiuotis tokiais ragais, ar liūdėt, kad su žmona jam nepasisekė
Einame toliau ir surandame gražuoles ilgakakles ilgakojes žirafas Joms kaip tik pusryčių metas:
Ateiname iki "beždžionyno". Beždžionių čia daug ir visokiausių rūšių. Užtrunkame, nes smagu jas stebėti Vienos žaidžia, kitos švarinasi, dar kitos maivosi. O vat šiai viskas visvien
Prisijuokę patraukiame toliau. Praeiname vištidę
Prieiname akvariumą:
Nusprendžiame eitį į jį dabar, kad nereiktų grįžti vėliau. Akvariumo pirmajame aukšte - žuvys, medūzos, jūrų žvaigždės, kitokie jūrų gyviai. Man labai patiko visokios medūzėlės Nemažai žuvų kažkokios labai didelės, mutantės iš Černobylio Mano muilinukei akvariume per tamsu, tad nuotraukų nedėsiu, jos ne itin kokios kokybės
Tame narve daugybė paukščių, tik nuotraukoj nesimato nei vieno Iki zoosodo nuo viešbučio maždaug 1,7 km, bet mieste tokio atstumo nė nesijaučia. Zoosodą randame lengvai, bet jis dar uždarytas Tad apsisukame ir einame į netoliese esantį McDonald'ą pusryčiauti. Po pusryčių randame zoosodą atidarytą. Perku combi ticket (zoologijos sodas+akvariumas) sau (20 eurų) ir vaikui (10 eurų) ir mes jau viduje. Vienas iš įėjimų:
Mes įeiname pro kitą ir mus iškart pasitinka drambliai
Dramblių grožio procedūros
Netoli kalnų ožkų namai:
Nežinia, ar šis ožys turi didžiuotis tokiais ragais, ar liūdėt, kad su žmona jam nepasisekė
Einame toliau ir surandame gražuoles ilgakakles ilgakojes žirafas Joms kaip tik pusryčių metas:
Ateiname iki "beždžionyno". Beždžionių čia daug ir visokiausių rūšių. Užtrunkame, nes smagu jas stebėti Vienos žaidžia, kitos švarinasi, dar kitos maivosi. O vat šiai viskas visvien
Prisijuokę patraukiame toliau. Praeiname vištidę
Prieiname akvariumą:
Nusprendžiame eitį į jį dabar, kad nereiktų grįžti vėliau. Akvariumo pirmajame aukšte - žuvys, medūzos, jūrų žvaigždės, kitokie jūrų gyviai. Man labai patiko visokios medūzėlės Nemažai žuvų kažkokios labai didelės, mutantės iš Černobylio Mano muilinukei akvariume per tamsu, tad nuotraukų nedėsiu, jos ne itin kokios kokybės
Lipame į antrą aukštą, kuriame įsikūrę visokie ropojantys ir šlaižiojantys. Kai kurie iš jų tikri brrrr Čia daug įvairių vėžliukų. Šie lyg paauksuoti:
Pamiršau parašyti, kad lauke buvo labai karšta, tad vaikščioti po vėsias akvariumo patalpas buvo tikras malonumas. Apėję ratą užeiname į krokodilų namus, kuriuose tikri tropikai:
Čia labai drėgna ir šilta, daugybė augalų ir daugybė drugelių, kurių, deja, nuotraukoje nesimato:
Lipame į trečią aukštą, kurį apeiname greituoju būdu, nes čia apgyvendinti visokie vabalai, vorai Šiek tiek užsibūnam tik ties skruzdėlytėmis, joms ten visas miestas pastatytas
Vėl išlendame į karščiu alsuojantį sodą. Kol liūtė miega pavėsyje...
...jos vyras išdidžiai stebi savo potencialius pietus, t.y. mus
Vaikštome toliau po zoologijos sodą. Kadangi labai karšta, laiks nuo laiko pasėdim pavėsyje, pailsinam jau pradėjusias skaudėt kojytes
Pandos pietūs:
Leopardo mažyliai, kaip ir priklauso vaikams, lakstė lyg pašėlę, sunku juos buvo "surinkt" į vieną kadrą:
Gražuolis zebriukas:
Pozuoja ruoniukas:
Pamiršau parašyti, kad lauke buvo labai karšta, tad vaikščioti po vėsias akvariumo patalpas buvo tikras malonumas. Apėję ratą užeiname į krokodilų namus, kuriuose tikri tropikai:
Čia labai drėgna ir šilta, daugybė augalų ir daugybė drugelių, kurių, deja, nuotraukoje nesimato:
Lipame į trečią aukštą, kurį apeiname greituoju būdu, nes čia apgyvendinti visokie vabalai, vorai Šiek tiek užsibūnam tik ties skruzdėlytėmis, joms ten visas miestas pastatytas
Vėl išlendame į karščiu alsuojantį sodą. Kol liūtė miega pavėsyje...
...jos vyras išdidžiai stebi savo potencialius pietus, t.y. mus
Vaikštome toliau po zoologijos sodą. Kadangi labai karšta, laiks nuo laiko pasėdim pavėsyje, pailsinam jau pradėjusias skaudėt kojytes
Pandos pietūs:
Leopardo mažyliai, kaip ir priklauso vaikams, lakstė lyg pašėlę, sunku juos buvo "surinkt" į vieną kadrą:
Gražuolis zebriukas:
Pozuoja ruoniukas:
Šis veikėjas tupėjo ant tiltelio, kuriuo vaikščiojo žmonės Kiti fotografavosi šalia jo atsistoję, aš pabijojau
Karštyje kepa pingvinukai, o aš galvojau, kad jiems reikia šalčio ir ledo
Pavėsyje baltojo lokio siesta:
Nors matėsi, kad šiam lokiui karšta, jis kažkodėl vistiek kepė saulėje:
Einam toliau ir prieiname smagiausią zoosodo dalį: vietą, kur gyvūliukai laksto laisvai tarp žmonių ir juos galima maitinti Metame 20 euro centų į aparatą ir gaunam saują gyvūnų pašaro. Sūnus maitina mažą ožiuką:
Po to einame paglostyti ponių Apžiūrime įvairiaspalves jūrų kiaulytes, prie pilno kanarėlių narvo vienbalsiai nusprendžiame, kad jis labai patiktų mūsų katei
Einame toliau ir prieiname jūrinių paukščių baseinėlį. Prisėdame pavėsyje ir stebime paukščius, kurie supasi "jūros" bangose:
Iki soties prisiklausę bangų ošimo, žygiuojame toliau. Iš bjauriųjų ančiukų...
...išauga ne tik gulbės, bet ir rausvieji flamingai
Rudasis lokys pozuoti atsisako:
Kažkoks paukštis vaidina erelį
Papildyta:
Raganosis-puzlė:
O šis ką tik gavo batono:
Berlyno zoologijos sodas išties didelis, jame mes prabūnam maždaug nuo 9 iki 15 val Degančiomis kojomis traukiame viešbučio link, pakeliui užsukame į Netto ko nors vėlyviems pietums ir pasipildyti vandens atsargas. Kadangi einamiausias maistas visą dieną buvo vanduo, perku jo visą bloką - 6 buteliukus
Viešbučio registratūroje gauname raktus, lagaminą ir einame į kambarį. Kambarys nemažas, erdvus, aukštomis aukštomis lubomis Puolam į dušą gaivinti kojų šaltu vandeniu Užkandam, prigulam, pavėpsom TV. Kadangi važiavom pusę dienos ir visą naktį, po to daaaug vaikščiojom, daugiau šiai dienai nieko nenumatyta. Tik, kai kojos ims klausyti, eisime į parduotuvę užsipirkti kosmetikos Grįžę iš parduotuvės apie 20 val griūnam į lovas ir panyram į sapnų karalystę
Karštyje kepa pingvinukai, o aš galvojau, kad jiems reikia šalčio ir ledo
Pavėsyje baltojo lokio siesta:
Nors matėsi, kad šiam lokiui karšta, jis kažkodėl vistiek kepė saulėje:
Einam toliau ir prieiname smagiausią zoosodo dalį: vietą, kur gyvūliukai laksto laisvai tarp žmonių ir juos galima maitinti Metame 20 euro centų į aparatą ir gaunam saują gyvūnų pašaro. Sūnus maitina mažą ožiuką:
Po to einame paglostyti ponių Apžiūrime įvairiaspalves jūrų kiaulytes, prie pilno kanarėlių narvo vienbalsiai nusprendžiame, kad jis labai patiktų mūsų katei
Einame toliau ir prieiname jūrinių paukščių baseinėlį. Prisėdame pavėsyje ir stebime paukščius, kurie supasi "jūros" bangose:
Iki soties prisiklausę bangų ošimo, žygiuojame toliau. Iš bjauriųjų ančiukų...
...išauga ne tik gulbės, bet ir rausvieji flamingai
Rudasis lokys pozuoti atsisako:
Kažkoks paukštis vaidina erelį
Papildyta:
Raganosis-puzlė:
O šis ką tik gavo batono:
Berlyno zoologijos sodas išties didelis, jame mes prabūnam maždaug nuo 9 iki 15 val Degančiomis kojomis traukiame viešbučio link, pakeliui užsukame į Netto ko nors vėlyviems pietums ir pasipildyti vandens atsargas. Kadangi einamiausias maistas visą dieną buvo vanduo, perku jo visą bloką - 6 buteliukus
Viešbučio registratūroje gauname raktus, lagaminą ir einame į kambarį. Kambarys nemažas, erdvus, aukštomis aukštomis lubomis Puolam į dušą gaivinti kojų šaltu vandeniu Užkandam, prigulam, pavėpsom TV. Kadangi važiavom pusę dienos ir visą naktį, po to daaaug vaikščiojom, daugiau šiai dienai nieko nenumatyta. Tik, kai kojos ims klausyti, eisime į parduotuvę užsipirkti kosmetikos Grįžę iš parduotuvės apie 20 val griūnam į lovas ir panyram į sapnų karalystę
Rytas išaušta giedras ir jau iškart aišku, kad diena bus karšta
Skaniai ir sočiai papusryčiaujame, išsinešimui pasiimame po obuolį
Šiandien keliausime po pasaulį - Prancūzija, Kinija, Graikija, Italija, Rusija, Olandija...Sakysit - neįmanoma? Įmanoma, jei nuvažiuosite į Potsdamą ir įjungsite fantaziją
Einam iki informacijos centro, kuriame perkame 48 valandų Berlin Welcome Card'ą. Sumoku 19,90 eurų. Imu ABC zonai, kadangi Potsdamas C zonoje. Be to, ABC zonos kortelė galioja ne tik man, bet ta pati ir sūnui (AB zonai - jau tik vienam zmogui, bent taip man sakė registratūroje).
Įsigiję kortelę žygiuojame į zoologijos sodo stotį, labai greitai susirandame iš kurios platformos išvažiuoja S7, atsižymime bilietą ir jau po keletos minučių sėdime traukinyje. Vėpsome per langą, tai laikas važiuojant labai neprailgsta.
Išlipę Potsdame pradžioje sukišame nosį į žemėlapį - reikia išsiaiškinti, į kurią pusę patraukti. Nors dar būdama namie planavau Potsdame visur eiti pėsčiomis, po pirmos dienos persigalvojau Lipame į autobusą Nr. 695, kuris nuveža mus iki pat Sanssouci parko.
Ką gi, žygiuojame į parką, pakeliui kažkoks fontanas (o tolumoje griuvėsių kalnas, apsidžiaugiu, kad taip netoli ):
Istorinis malūnas:
Pradžioj ateinam prie Sanssouci rūmų:
Neplanavau eiti į rūmų vidų, bet atsidūrusi šalia - užsimanau. O bet tačiau, pažiūrėjusi į eilės prie kasos ilgį ir sūnaus veidą, suprantu - kitą kartą Užteks pasivaikščioti po parką
Na ką, vaikai, laikas jungt fantaziją Įsijungiu ir pasijuntu lyg vaikščiočiau po filmuose matytus Prancūzijos rūmų sodus ir vynuogynus
Vynuogynų terasos:
Pagrindinis fontanas:
Visokių skulptūrų skulptūrėlių, fontanų fontanėlių parke gausu Visur žalia, daug gėlių.
Skaniai ir sočiai papusryčiaujame, išsinešimui pasiimame po obuolį
Šiandien keliausime po pasaulį - Prancūzija, Kinija, Graikija, Italija, Rusija, Olandija...Sakysit - neįmanoma? Įmanoma, jei nuvažiuosite į Potsdamą ir įjungsite fantaziją
Einam iki informacijos centro, kuriame perkame 48 valandų Berlin Welcome Card'ą. Sumoku 19,90 eurų. Imu ABC zonai, kadangi Potsdamas C zonoje. Be to, ABC zonos kortelė galioja ne tik man, bet ta pati ir sūnui (AB zonai - jau tik vienam zmogui, bent taip man sakė registratūroje).
Įsigiję kortelę žygiuojame į zoologijos sodo stotį, labai greitai susirandame iš kurios platformos išvažiuoja S7, atsižymime bilietą ir jau po keletos minučių sėdime traukinyje. Vėpsome per langą, tai laikas važiuojant labai neprailgsta.
Išlipę Potsdame pradžioje sukišame nosį į žemėlapį - reikia išsiaiškinti, į kurią pusę patraukti. Nors dar būdama namie planavau Potsdame visur eiti pėsčiomis, po pirmos dienos persigalvojau Lipame į autobusą Nr. 695, kuris nuveža mus iki pat Sanssouci parko.
Ką gi, žygiuojame į parką, pakeliui kažkoks fontanas (o tolumoje griuvėsių kalnas, apsidžiaugiu, kad taip netoli ):
Istorinis malūnas:
Pradžioj ateinam prie Sanssouci rūmų:
Neplanavau eiti į rūmų vidų, bet atsidūrusi šalia - užsimanau. O bet tačiau, pažiūrėjusi į eilės prie kasos ilgį ir sūnaus veidą, suprantu - kitą kartą Užteks pasivaikščioti po parką
Na ką, vaikai, laikas jungt fantaziją Įsijungiu ir pasijuntu lyg vaikščiočiau po filmuose matytus Prancūzijos rūmų sodus ir vynuogynus
Vynuogynų terasos:
Pagrindinis fontanas:
Visokių skulptūrų skulptūrėlių, fontanų fontanėlių parke gausu Visur žalia, daug gėlių.
Susėdę pavėsyje ant suolelio, paanalizuojame žemėlapį ir palei upelį patraukiame į...Kiniją
Atkeliaujam prie kiniško namo
Pasėdime ant suolelio, neskubėdami apeiname visą namuką ratu. Gaila, kad nuotraukos neperteikia viso grožio
Galima įeiti ir į vidų, kaina - 2 eurai. Jei norėsite fotografuoti, turėsite sumokėti dar 3 eurus. Aš suabejoju, ar su muiline pavyks ką nors nufotografuoti ir į vidų neinam. Aišku, po to gailėjausi Būčiau nenufotografavusi, bet pati tai būčiau pamačiusi
Prie kiniško namuko stovi ir kažkoks kiniškas "arbatinukas"
Artėja pietūs, o mes tiek nedaug ką parke pamatėm Karštis stabdo mus, vis tenka ieškot pavėsio. Nusprendžiu sukti išėjimo link, nes dar nemažai esam numatę Potsdame pamatyti. Šiam parkui reikia skirti visą dieną Matėm žmones ant žolytės piknikaujančius, vyną gurkšnojančius. Romantika
Iš parko išeina kitu keliu nei atėjom, todėl netikėtai prieiname sicilietiškus sodus
Šonuose tuneliai iš augalų, juose vėsu
Einame tuneliu:
Kepinant saulei vaikštinėjam po sicilietiškus sodus, vaikas zyzia, nori jau eit iš čia, o man viskas aplink taip gražu
Atkeliaujam prie kiniško namo
Pasėdime ant suolelio, neskubėdami apeiname visą namuką ratu. Gaila, kad nuotraukos neperteikia viso grožio
Galima įeiti ir į vidų, kaina - 2 eurai. Jei norėsite fotografuoti, turėsite sumokėti dar 3 eurus. Aš suabejoju, ar su muiline pavyks ką nors nufotografuoti ir į vidų neinam. Aišku, po to gailėjausi Būčiau nenufotografavusi, bet pati tai būčiau pamačiusi
Prie kiniško namuko stovi ir kažkoks kiniškas "arbatinukas"
Artėja pietūs, o mes tiek nedaug ką parke pamatėm Karštis stabdo mus, vis tenka ieškot pavėsio. Nusprendžiu sukti išėjimo link, nes dar nemažai esam numatę Potsdame pamatyti. Šiam parkui reikia skirti visą dieną Matėm žmones ant žolytės piknikaujančius, vyną gurkšnojančius. Romantika
Iš parko išeina kitu keliu nei atėjom, todėl netikėtai prieiname sicilietiškus sodus
Šonuose tuneliai iš augalų, juose vėsu
Einame tuneliu:
Kepinant saulei vaikštinėjam po sicilietiškus sodus, vaikas zyzia, nori jau eit iš čia, o man viskas aplink taip gražu
Jei nebūtų buvę taip karšta, čia būtumėm mielai pasėdėję:
Sicilietiški sodai iš aukščiau:
Paėjėję dar toliau, atrandame kažkokius rūmus:
Ir jauną parkelį priešais juos:
Žemėlapis "sako", kad ten normandų sodai, bet šįkart mes jų nepamatysim
Paliekame parką ir per pievą, skubėdami, genami saulės kaitros, kopiame į Griuvėsių kalną (Ruinenberg). Atsisuku į ten, kur neseniai buvome:
Pakeliui randame fontano likučius:
Ir štai mes jau viršuje, dviese visam kalne Tylu, net spengia. Ir ko gi ne Graikija Arba Turkija (kas kam labiau patinka )
Prisiruosei ir net ne copy paste is fotoreportazo kitur
Bet tai kai tau nesimiega
Bet tai kai tau nesimiega
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 01 06, 09:31)
Ne copy paste, nes ten nuotraukų dydis kitoks Ir dar nesinori rodyt visiems savo gražuolio sūnaus, o taipogi ir savęs
Tai kad dienomis nerandu laiko tokiems darbams Dabar prisėdau, kavos pasidariusi
Taigi, tęsiu toliau Matau, kad buvo ir yra skaitančių, tai kviečiu nesikuklint ir komentuot, klaust
Vaikštinėjam ant kalno, apačioje matosi nuostabusis Potsdamas:
Dar griuvėsių:
Į tą šone esantį normandų bokštą galima užlipti. Iš ten atsiveria nuostabi panorama, matosi ir Berlynas Deja, visa tai žinau tik iš interneto, nes bokštas atidarytas tik savaitgaliais ir švenčių dienomis Toks dalykas man kelia nuostabą, nu bet yra kaip yra
Jei esate lakios fantazijos, galite bandyti įsivaizduoti, kad esate prie Romos koliziejaus Ne tas pats, bet panašumo yra:
Vėl pasėdime pavėsyje ir traukiame toliau, šįkart - į Rusiją Nueidama paskutinįsyk atsisuku:
Leidžiamės nuo kalno kitu keliu nei atėjome, todėl nelabai įsivaizduoju, kur pateksim Smulkios gatvelės žemėlapyje nepažymėtos, bet priėję didesnę jau susiorientuojame, kur esame ir kur eiti toliau. Kiek paėjus tenka griūti ant žolės po medžiais, nes svilina kaip turi būt Būdama namie labai nerimavau dėl oro, nes savaitę prieš Berlyne buvo apie 20 laipsnių, lijo lietus Na bent jau internete taip rodė Bijojau sušalti, tai karščio gavom su kaupu Visas dienas buvo virš 30 Taigi, pailsėję, eilinį sykį atsigėrę vandens, kuris labiau priminė arbatą, traukiame toliau ir pasiekiame kitą savo tikslą - Aleksandrovką (Russische Kolonie Alexandrowka):
Ant akmens galite perskaityti trumpą šio kvartalo atsiradimo istoriją ir pamatyti Aleksandrovkos planelį. Mes pasivaikštome tik viena gatvele, nes karšta, skauda kojas, vaikas zyzia valgyt
Tokių gražių namukų ne vienas ir ne du, o aplink sodai sodai sodai Viename iš namų įsikūręs muziejus, kitame - rusiškų patiekalų restoranas. Jau norim valgyt, bet man nepatinka kainos, sūnui - meniu, tad pasėdėję po liepa patraukiam toliau - ieškoti pigesnio maisto
Praeiname naująją Potsdamo rotušę (Neues Rathaus):
Priename vartus (Nauener Tor):
Praėję vartus tarsi patenkame į kitą pasaulį - gyvenimas čia virte verda Ant Griuvėsių kalno ir Aleksandrovkoj jų sutinkame vos vieną kitą. Prie vartų daugybė kioskelių su maistu ir gėrimais. Prisėde ant suolelio sukertame po gabalą Havajų picos (2 eurai vienam). Ji išties puiki. O gal tiesiog labai alkani buvom Pavalgę nusiperkame šviežiai spaustų sulčių, kurių pasirinkimas milžiniškas. Siurbčiodama sultis nagrinėju žemėlapį. Sekantis mūsų tikslas - Olandija Ir ji kažkur visai šalia Ir išties, vos priėję pirmą gatvelę, atsiduriame Olandų kvartale (Holländisches Viertel):
Papildyta:
Vaikštinėjam ant kalno, apačioje matosi nuostabusis Potsdamas:
Dar griuvėsių:
Į tą šone esantį normandų bokštą galima užlipti. Iš ten atsiveria nuostabi panorama, matosi ir Berlynas Deja, visa tai žinau tik iš interneto, nes bokštas atidarytas tik savaitgaliais ir švenčių dienomis Toks dalykas man kelia nuostabą, nu bet yra kaip yra
Jei esate lakios fantazijos, galite bandyti įsivaizduoti, kad esate prie Romos koliziejaus Ne tas pats, bet panašumo yra:
Vėl pasėdime pavėsyje ir traukiame toliau, šįkart - į Rusiją Nueidama paskutinįsyk atsisuku:
Leidžiamės nuo kalno kitu keliu nei atėjome, todėl nelabai įsivaizduoju, kur pateksim Smulkios gatvelės žemėlapyje nepažymėtos, bet priėję didesnę jau susiorientuojame, kur esame ir kur eiti toliau. Kiek paėjus tenka griūti ant žolės po medžiais, nes svilina kaip turi būt Būdama namie labai nerimavau dėl oro, nes savaitę prieš Berlyne buvo apie 20 laipsnių, lijo lietus Na bent jau internete taip rodė Bijojau sušalti, tai karščio gavom su kaupu Visas dienas buvo virš 30 Taigi, pailsėję, eilinį sykį atsigėrę vandens, kuris labiau priminė arbatą, traukiame toliau ir pasiekiame kitą savo tikslą - Aleksandrovką (Russische Kolonie Alexandrowka):
Ant akmens galite perskaityti trumpą šio kvartalo atsiradimo istoriją ir pamatyti Aleksandrovkos planelį. Mes pasivaikštome tik viena gatvele, nes karšta, skauda kojas, vaikas zyzia valgyt
Tokių gražių namukų ne vienas ir ne du, o aplink sodai sodai sodai Viename iš namų įsikūręs muziejus, kitame - rusiškų patiekalų restoranas. Jau norim valgyt, bet man nepatinka kainos, sūnui - meniu, tad pasėdėję po liepa patraukiam toliau - ieškoti pigesnio maisto
Praeiname naująją Potsdamo rotušę (Neues Rathaus):
Priename vartus (Nauener Tor):
Praėję vartus tarsi patenkame į kitą pasaulį - gyvenimas čia virte verda Ant Griuvėsių kalno ir Aleksandrovkoj jų sutinkame vos vieną kitą. Prie vartų daugybė kioskelių su maistu ir gėrimais. Prisėde ant suolelio sukertame po gabalą Havajų picos (2 eurai vienam). Ji išties puiki. O gal tiesiog labai alkani buvom Pavalgę nusiperkame šviežiai spaustų sulčių, kurių pasirinkimas milžiniškas. Siurbčiodama sultis nagrinėju žemėlapį. Sekantis mūsų tikslas - Olandija Ir ji kažkur visai šalia Ir išties, vos priėję pirmą gatvelę, atsiduriame Olandų kvartale (Holländisches Viertel):
Papildyta:
Vau kaip smagiai aprašėt man Berlynas ne tik kaip miestas, bet grynai kaip Berlynas visiškai nepatinka,netraukia ir nenoriu...bet taipogi turiu bilietus kovui kadangi būsime trumpiau už jus,tai planuoju būtinai zoo sodą, apsipirkimą ir dar ką nors pagal nuotaiką
O ar Jūs nuomonę pakeitėt apie šį miestą? Geri prisiminimai liko?
QUOTE(Thea! @ 2013 01 06, 14:04)
Apie šį miestą neturėjau jokios nuomonės Nebent tik tokią kaip ir apie visus miestus - nedomina, pamatyt nenoriu Vienintelis miestas, kurį visą laiką svajojau pamatyt - tai Stambulas Kolkas jis ir liko tik svajonė Bet svajonės yra tam, kad jos išsipildytų
Gal dėl to, kad neturėjau jokios išankstinės nuomonės, nei geros, nei blogos, viskas buvo geriau nei tikėjausi Bet meluočiau, jei sakyčiau, kad Berlynas patiko dėl kažkokių savo architektūros stebuklų Mane nepaprastai sužavėjo tame mieste tvyranti nuotaika, nepaprasta miesto dvasia Net sunku apibūdinti kokia ji Tiesiog bevaikštant apima nenusakomas laisvės pojūtis, jaučiausi sava O vat Potsdamas tai grožių grožis
Jau turiu rezervavusi viešbutį Berlyne liepai, manau, tai daug pasako apie mano prisiminimus apie šį miestą