Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:49)
Akumas naujas, nežinau, kodėl laiko tiek mažai. Iki pilno išsikrovimo ~100 nuotraukų.
Daug kadrų dariau, nes yra trukdžių aplink.

unsure.gif keista

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 14:22)

Neuzskaitau

QUOTE(erikamaja @ 2013 01 06, 14:48)

pamėgink tiesiog įsiskaityti ir daryti, jei kils klausimų klausk.

Ir nusiusim i googla ieskotis biggrin.gif biggrin.gif

As pradedu 52 projekta, turbut, jei nemesiu pakeliui:)Kas visai imanoma.Temos turbut jokios, tesiog i savaite po nuotrauka.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 13:15)
As pradedu 52 projekta, turbut, jei nemesiu pakeliui:)Kas visai imanoma.Temos turbut jokios, tesiog i savaite po nuotrauka.

irnesakyk.gif zinau kad dar neturiu teises cia reikstis laugh.gif bet ideja man labai patiko jusu projektu bet sitoj foto nzn ar cia toks sumanymas ar cia man taip atrodo kad fokusas nusokes ant rankos noretusi aiskesnio veiduko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 06, 15:19)
irnesakyk.gif zinau kad dar neturiu teises cia reikstis laugh.gif bet ideja man labai patiko jusu projektu bet sitoj foto nzn ar cia toks sumanymas ar cia man taip atrodo kad fokusas nusokes ant rankos noretusi aiskesnio veiduko  g.gif

Aga, fokusas ant rankos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 13:21)
Aga, fokusas ant rankos. smile.gif

Kodel pasirinkot fokusa ant rankos g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 06, 15:23)
Kodel pasirinkot fokusa ant rankos  g.gif  4u.gif

Na jei cia butu kokia komercine foto, tada gal butu brokas, o dabar fotografuoju sau.Ir seniai nebesuku galvos del fokusu, isdeginimu, kitu techniniu dalyku:)Man cia miela emocija, mergyte pasakojo apie peles, apie kurias skaite, man tai daug svarbiau.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 06, 13:46)
Konkretumas praverstu, o tai daznai daug burbama del fono, tai gal akcentuot ta fona 1 puslapy, taip bus visoms geriau, maziau temoj burbejimo.

Aš nenorėčiau sutikt , kad būtų į pirmą psl. dedama nuoroda, kad ND atliekami baltame fone(naudojant vatmno lapą). Tarkim mane pačią mažiausiai žavi tokie nd. Taip jie tvarkingi, juos daug parasčiau atlikti, nei lyginant paklodes ar valant langus, tačiau juose nebereikia ieškoti. Aš vistik už paieškas. Tikrai buvo merginų kurios puikiai susitvarkė. Tad gal palikim kaip yra.
Jei gerai pamenu tas sterilus fonas atsirado tuomet kai naujokės ėmė skųstis, kad darant ND ir taip sunku sužiūrėti fokusą ir t.t. Tai tokiu būdu radom nebrangiai kainuojantį palengvinimą. Aš visgi už segtukus( medinius) pagriuvusios šiltos trobos fone, mat jį galas , lai būna langai nevalyti, tik, kad juose šviesa degtų smile.gif
QUOTE(kristalines @ 2013 01 06, 14:27)
Tuomet drąsiau, junkis, pristatyk ND (ne tep lept, o pagalvok, pasirink tinkamus objektus, ir padaryk smile.gif )

čia buvo juokelis smile.gif

Ne joks čia ne juokelis, nusivalius langus šviesos padaugėja biggrin.gif
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 14:57)
Zodziu,dabsr man suprasti,kad mano nd blogi vel,neestetiski,netinka. Nes niekas nieko neparaso.

Na sutik, nedžiugina mūsų senų akių Tavo ND, nedžiugina. Sunku net pasakyt kodėl, na tiesiog jie tokie, na ne kokie. Pabandyk palikti tik tris dėžutes, degtukai kaip suprantu? Praverk jas, pastaytk stačias, sulauk šviesesnio meto ir be didelių pretenzijų tiesiog nuftografuok.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 06, 15:26)

Na sutik, nedžiugina mūsų senų akių Tavo ND, nedžiugina. Sunku net pasakyt kodėl, na tiesiog jie tokie, na ne kokie.  Pabandyk palikti tik tris dėžutes, degtukai kaip suprantu? Praverk jas, pastaytk stačias, sulauk šviesesnio meto ir be didelių pretenzijų tiesiog nuftografuok.

O as nesuprantu,kodel nedziugina, kodel neuzskaitoma... Bent jau butu parasoma kodel netinka.
Man kazkaip keista. Gal man graziau kelios dezutes? Sio nd tikslas sufokusuoti i reikiama objekta. Ar tai neatlikta? Cia vel viskas tas pats per ta pati. Nebesuprantu jusu reikalavimu...
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 15:33)
O as nesuprantu,kodel nedziugina, kodel neuzskaitoma... Bent jau butu parasoma kodel netinka.
Man kazkaip keista. Gal man graziau kelios dezutes? Sio nd tikslas sufokusuoti i reikiama objekta. Ar tai neatlikta? Cia vel viskas tas pats per ta pati. Nebesuprantu jusu reikalavimu...

Man pvz ant trecios dezutes fokusas nusokes.
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 15:33)

as dar neturiu teises komentuot, bet pasakysiu, kad man asmeniskai uzkliuna, kad paskutinej foto atstumas nuo apacios iki daiktu yra ne toks kaip kitose foto.. (tikriausiai karpytos foto).. pasirinkti daiktai irgi neteisingai pasirinkti.. ju per daug, jie visi skirtingi.. gal geriau su mazesniu kiekiu atlikinet..? paskui man per tamsios foto.. ir dar atrodo, kad pirmose dvejose foto viskas nuciuoz i kaire puse (o gal cia tik man taip atrodo..? g.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommika: 06 sausio 2013 - 15:47
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 06, 16:26)
Aš nenorėčiau sutikt , kad būtų  į pirmą psl. dedama nuoroda, kad ND atliekami baltame fone(naudojant vatmno  lapą).

As taip nerasiau, kad su baltu lapu daryt ND, as rasiau kad labai suziureti fona, kad fonas yra labai svarbu.
Anyway, reik daugiau aiskumo 1 puslapy, nes skaitant pirma karta visa info, galim suprast neviska aiskiai.
Atsakyti
Nu keliu 2 nd. Gal ner estetiskas ir grazus, bet lauke pavyko tik toki objekta rast ax.gif
f1,8, ISO 100
user posted image

user posted image
F4, ISO 200

user posted image
F8, ISO 800
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 16:26)
Ir seniai nebesuku galvos del fokusu, isdeginimu, kitu techniniu dalyku:)

Vat ka as ir sakau, pilni fotografu puslapiai su isdeginimais, nefokusais biggrin.gif , bet ta ismokti daryti teisingai - reikia... sutinku biggrin.gif
Atsakyti