Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Tommika aš užskaitau, antras ND gražus tvarkingas, super, šaunuolė 4u.gif tik man dėl išlaikymo kyla abejonių? g.gif g.gif g.gif tu ant štatyvo fotografavai? g.gif
Atsakyti
As esu naujoke ir noreciau pasakyti kitoms naujokems, jog esu tikra, kad bet kokioj aplinkoj galima padaryti graziai tuos ND, tiesiog kartais gal pritruksta ideju, kurybiskumo, ne visi turi menine gyslele, ir tai tikriausiai buna didziausiu "stabdziu" smile.gif Pati kai ketinu daryti ND, lauzau ne viena diena galva, ka cia idomesnio sugalvoti, kuriame namo kampe tai atlikti, ka pasirinkti ir pan. Tad linkiu mums visoms nepristygti ideju ir kurybiskumo 4u.gif Labai geras dalykas tu ideju pasieiskoti interneto platybese.
Atsakyti
Ačiū labai už pastabas 4u.gif
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 06, 12:10)
laba diena,
gitusia ar man atrodo ar tikrai pirmoj foto fokusas pabeges? i kuria vieta drugelio fokusavai?

Stengiausi fokusuoti į vidurį drugelio 4u.gif

QUOTE(isora @ 2013 01 06, 12:21)
Gitusia , o tau estetiška ta foto? Aš neužskaitau... Svyra kairėn, netvarkinga, na tikrai pasistenk labiau...

Man nelabai estetiška, matau klaidas, bet cia geriausia, kas šiandien pavyko blush2.gif Tikrai stengsiuos labiau, ieškosiu kitų objektų ND atlikimui...

QUOTE(sayonara @ 2013 01 06, 12:35)
tarkim, Gitusia foto su drugeliais. man tai baisūs tie drugeliai. Fonas dar baisesnis, mirga marga viskas, akis skauda. o va tuos pačius drugelius išdėliojus ant baltutėlio lapo vos vos kitaip, įstrižiau, gautųsi ganėtinai estetiški ND, nors tie drugeliai ir nepatiktų daugeliui. bet baltame fone vaizdas kardinaliai pasikeistų. kardinaliai. ir kas gaus naudos, jei Gitusia perdarys ND? Mes pasitenkinsim drožimu? Bus PAGAL MUS? Mes ugalėsim JUS? Ne, Gitusia gaus naudos. Nes supras, jog mažiau yra daugiau, kad maža smulkmena gali esmingai pakeisti vaizdą, ir kad tai nustabus dėsnis fotografijoje..smile.gif

Tiesą pasakius, būtent dėl tokios kritikos ir dėjau savo netobulas foto - kad būtų pastabos, gairės mokytis, tobulėti ax.gif Labai ačiū, sayonara 4u.gif

QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 12:38)
Gitusia, esmę supratai, atlikai teisingai, fokusas geras, bet fonas negražiai už tų drugelių baigiasi (apskritai, kodėl fonui kažkokios keisto medžiagos pasirinktos?). Aš užskaitau, tačiau sekančiam ND prašau apgalvoti viską kruopščiau ir mus nustebinti gerąja prasme 4u.gif

Štai šito net nesitikėjau, bet kaip nudžiugau thumbup.gif Pastbas visas perskaitau, tobulinsiu savo pirmą ND...

QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:08)
Užskaičiau drugelius tik todėl, kad tvarkingas fokusas, normalūs nustatymai ir šviesa. Man jie nėra gražūs.
Aj žodžiu, aš jau irgi nuleidžiu rankas... kas kaip nori, tas taip tegul ir daro...kaip jau buvo rašyta, niekas nieko neprivalo čia-nei atsiskaitinėti, nei komentuoti, nei užskaitinėti...čia internetas..

Dar kartą aciuks.gif Ir prašau nenuleisti rankų, tokia kritika tik paskata tvarkingiau atlikti ND, suprasti, kur klaidos smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 01 06, 13:21)

aš irgi užskaitau, skirtumas matosi. Tvarkingi nd smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:04)
Jei dar galima, pastebėjimas toks:
taisyklėse apie ND trūksta konkretumo, kad ir apie fono vientisumą. Kas gali žinot, kad nepraleidžiamos nuotraukos, kurios nėra tobulam fone

Konkretumas praverstu, o tai daznai daug burbama del fono, tai gal akcentuot ta fona 1 puslapy, taip bus visoms geriau, maziau temoj burbejimo.

QUOTE(sayonara @ 2013 01 06, 13:08)
sutinku, kad pirmame psl. parašytumėm, jog į elementarius klausimus atsakymus bandytumėte atrasti pačios ir tik tuomet, jei nepavyksta arba nesuprantate surastos informacijos, klaustumėte temoje. galbūt tai skatintų pasitempti.

Butent ir patikslint mazdaug, kas yra elementaru. Cia as is savo varpines, nes pries pusmeti zodis elementaru man buvo nesuprantamas lotuliukas.gif .

QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:26)
Ir dar, jeigu man nesekasi su tais ND nelemtais, tai reiškia, kad viskas, aleliuja, draudžiama į temą kišti nosį ir klausti, kas neaišku, kodėl tas gaunasi taip, o ne kitaip? g.gif
Papildyta:

Dukart akumas išsikrovė jau per bandymus laugh.gif

Su protu viska galima klausti cool.gif .

Tai prastai akumas laiko arba kiek foto padarei blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 06, 13:46)
Tai prastai akumas laiko arba kiek foto padarei  blink.gif  ?

Akumas naujas, nežinau, kodėl laiko tiek mažai. Iki pilno išsikrovimo ~100 nuotraukų.
Daug kadrų dariau, nes yra trukdžių aplink.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:31)
Tommika aš užskaitau, antras ND gražus tvarkingas, super, šaunuolė 4u.gif tik man dėl išlaikymo kyla abejonių? g.gif  g.gif  g.gif tu ant štatyvo fotografavai? g.gif

4u.gif neturiu tokio daikto.. buvau bloga mergaite ir Kaledu senelis neatnese.. nors buvau ir issirinkus, kokio noriu.. unsure.gif
cia ant knygos pasistaciau fotoaparata.. sunkiausia dalis sito ND, kaip islaikyti fotoaparata toj pacioj vietoj, kol reguliuoji nustatymus doh.gif

QUOTE(kristalines @ 2013 01 06, 13:45)
aš irgi užskaitau, skirtumas matosi. Tvarkingi nd  smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 14:49)
Akumas naujas, nežinau, kodėl laiko tiek mažai. Iki pilno išsikrovimo ~100 nuotraukų.
Daug kadrų dariau, nes yra trukdžių aplink.

Tik 100 nuotrauku islaiko akumas blink.gif ? Taip neturetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 06, 13:57)
Tik 100 nuotrauku islaiko akumas blink.gif ? Taip neturetu buti  g.gif

Ir čia max 100. Neįsivaizduoju, kodėl.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:58)
Ir čia max 100. Neįsivaizduoju, kodėl.

o koks fotikas? g.gif

*****, as turbut kelis tukstancius kadru padarau su pilnai ikrauta batarke g.gif
Atsakyti
sveikos, matau naujoke priimat nelabai jaukiai tai liksiu ir toliau dar paskaitinėt temų senesnių. Tik įdomo dėlei,kad lengvia būtųm norėčiau sužinoti ką jūs patartmet mokyti pačioje pradžioje. NUO KO PRADĖTI smile.gif Dėkui smile.gif ir jei būtų galima gal galėčiau patekti į jūrų grupę flickr?
Atsakyti
Parlekiau is lauko, ejau nd 2 daryt, bet pamaciau tommikos nd ir bebijau savo rodyt blush-anim-cl.gif klausimas iskilo toks : ar 2 nd reik ant M viska daryt? nes as tik f ir ISO keiciau... Jei reik ant M viska , tada ein uis naujo ziurek kaip jis valgomas, nes nebandziau niekad.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaukuciukas: 06 sausio 2013 - 14:08