Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Užskaičiau drugelius tik todėl, kad tvarkingas fokusas, normalūs nustatymai ir šviesa. Man jie nėra gražūs. O tavo, Zyle, ND žiauriai grūdėti, į tuos delfinus turi labai gerai įsižiūrėti, kad įžiūrėti, ar ten yra fokusas iš viso doh.gif

Aj žodžiu, aš jau irgi nuleidžiu rankas... kas kaip nori, tas taip tegul ir daro...kaip jau buvo rašyta, niekas nieko neprivalo čia-nei atsiskaitinėti, nei komentuoti, nei užskaitinėti...čia internetas..

Papildyta:
QUOTE(Delicious @ 2013 01 06, 13:00)
nepirk lapo, eik į lauką  mirksiukas.gif ND neparašyta, kad ND būtina atlikt troboj  smile.gif

dėl kažkokių mistinių priežasčių ji negali eit į lauką, jau rašė seniau... mirksiukas.gif na bet dabar jeigu jau pasišovė nulėkt į "Senukus", vadinasi lauke bus...tai pakeliui į "Senukus" galima tikrai paieškoti kažkokių normalesnių objektų lauke, kur ir šviesos turėtų būti kitiniam objektyvui - per akis.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:05)
Aj žodžiu, aš jau irgi nuleidžiu rankas... kas kaip nori, tas taip tegul ir daro...kaip jau buvo rašyta, niekas nieko neprivalo čia-nei atsiskaitinėti, nei komentuoti, nei užskaitinėti...čia internetas..

drinks_cheers.gif

Dėl manęs, tai išvis nedarykite tų ND. g.gif Kapstykites burbėdamos, ir viena kitai padėdamos. Nes gi per daug iš jūsų reikalaujama, per daug norima, jūs gi negalit, nežinot, nemokat. Ir nesužinosit, jei noro nėra.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:05)
...čia internetas..

Taigi mirksiukas.gif nereikia taip sureikšminti.

Žiūrėkim paprasčiau.

Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 06, 10:58)
kurie tavo ND? anie, kur čiuožė? gi pasakė, kad čiuožia. ką dar norėtum išgirsti?  mad.gif ir paskui sako, kad ignoruoja ph34r.gif
Papildyta:

lotuliukas.gif  doh.gif Tau tie, kurie vestuves fotografuoja jau yra pasiekę "lygį"?

Jatus,kas per piktumas. Tik vienas komentaras ir tebuvo,kad ciuozia. Nuotrauka pakeiciau i kita ir vis tiek jokiu komentaru. Pries tai bent kelios parase,kad neuzskaite,o dabar buvo tik vienas komentaras,kad ciuozia. O jei man neciuozia? laugh.gif
As ir nesuprantu,kodel vieni uzskaitomi,kiti ne. Kartais atrodo,kad tai daroma specialiai. Bet gal tik atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:09)

Žiūrėkim paprasčiau.

o jūs žiūrėkit rimčiau ir atsakingai į tuos ND.

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 13:12)

As ir nesuprantu,kodel vieni uzskaitomi,kiti ne.

jei pasake, kad ciuozia, tai reiksia, kad jau yra blogai. Pataisai ir keli dar karta. Jei tinka, uzkaitys, jei ne, neuzskaitys. O ne lauki malones kazkieno, kad gal kam patiks/pagailes. ar pns. . Geri ND yra uzskaitomi akimirksniu, jei nepastebejote smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif žodžiu, good luck

einu geriau prie fotkių prisėsiu, ką nors parodyt atnešiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 sausio 2013 - 13:17
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 13:12)
As ir nesuprantu,kodel vieni uzskaitomi,kiti ne. Kartais atrodo,kad tai daroma specialiai. Bet gal tik atrodo.

drinks_cheers.gif O jei dar būtų aišku KODĖL, nors lygis nuotraukų toks pats, būtų žymiai paprasčiau visoms naujai atėjusioms.

p.s. aš nekalbu apie savo varguolius, seku temą bemaž keli mėnesiai jau su nedideliais nukrypimais, ne vienus pirmus ND mačiau.
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:15)
dėl kažkokių mistinių priežasčių ji negali eit į lauką, jau rašė seniau... mirksiukas.gif na bet dabar jeigu jau pasišovė nulėkt į "Senukus", vadinasi lauke bus...tai pakeliui į "Senukus" galima tikrai paieškoti kažkokių normalesnių objektų lauke, kur ir šviesos turėtų būti kitiniam objektyvui - per akis.

Linkiu nepatirti tų mistinių priežasčių.
Gal man nupirks tą lapą ir atneš, nepagalvojai, juk neprivaloma surašyti visos. priemonės, gavimo eigos, paprasčiau pasakyt "nusipirksiu".

Ir ko jūs taip erzinatės?
Atsakyti
2 ND ax.gif
F/4, 1/15 sec., ISO 200
user posted image
F/11, 1/8 sec., ISO 800
user posted image
F/18, 1/4 sec., ISO 800
user posted image

Atsakyti
Sakot, nesuprantat, kodėl vieni ND užskaitomi iš karto, o kiti ne??? Va specialiai įkėliau palyginimui:

Tommikos ND, buvo iškart užskaityti be jokių pretenzijų:

user posted image
user posted image
user posted image

Zylės ND su delfinukais, jau nepraeina kelintą sykį:

user posted image
user posted image
user posted image

Ar pačios jaučiat skirtumą???????? g.gif g.gif g.gif norit pasakyt, kad Tommikos ND daugybė užskaičiusiųjų užskaitė tik šiaip sau??? Specialiai, jo? Susitarė visos??? O paskui visos senbuvės susitarė neužskaityt Zylės ND, jo? g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:20)
Linkiu nepatirti tų mistinių priežasčių.

Aš tikrai nepagalvojau, kad esi įkalinta namie blush2.gif atsiprašau dėl to.

Dėl fotografijos, tuomet tuo labiau verta pasistengti ND padaryt taip, kad paskui nekiltų bėdų fotografuojant jau "laisvus" kadrus, nes teks tą daryt visada namuose, kaip suprantu. Tad teks bandyti derintis prie esamų apšvietimo sąlygų ir pan. Taigi ND tau turėtų ypač padėti ateity.
Atsakyti
Gote, Tomikos ND man tobuli kaip iš pirmo psl.
Tačiau, mes nežinom, kokia technika ji atlieka ir kokioj vietoj, kokioj aplinkoj - nelabai panašu į trobą ar neremontuotą kambariuką.
Net nesilyginu į tokius ND.
Tik, norisi daugiau supratimo į pastangas, kai negali sau leisti lakstyti laukais ir ieškoti objektų arba namuose nėra didelių galimybių išgauti kažką panašaus.
Tik tiek.
Atsakyti
Man Tommikos ND labai patinka ax.gif Saunuole 4u.gif

Pradejau siandien daryti trecia ND, bet kaip tamsu namie, saubas doh.gif Sakykite, darant trecia ND namuose, sviesa galima jungt ar reikia naturalioj sviesoj? Aciu atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 13:27)
atsiprašau dėl to.

Nežinau, ar teisingai supratai, daug niuansų gali būti ir labai įvairių. Praleiskim šią mintį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zylė.: 06 sausio 2013 - 13:32