Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(voveraite1302 @ 2013 01 07, 23:40)
Nutarėm, kad baisiai brangaus nereikia, tai Nikon D5100 pasirinkom, kol kas su18-105 objektyvu, o paskui ir šviesus portretinukas yra pažadėtas... Bet kol kas džiaugiuosi ir tuo smile.gif Skirtumą po savo lumixo pajutau iškart... Žmonės nebe tokie plokšti atrodo biggrin.gif ir kambary vakare galima jau nesusiliejusį ir ne dėmėtą vaiką nufotografuoti  biggrin.gif Džiaugsmas, nu  bigsmile.gif

O tų nuotraukų, manau, bus. Tik reikia pereiti techninių eksperimentų stadiją...  biggrin.gif

Nagi nagi, pas mane d3100 ir objektyvas toks pat, rasyk kaip vaikus vakare gaudai, nes as be blykstes nei per kur nepagaunu g.gif Koki portretinuka pirksi? smile.gif
Atsakyti
Voveraite, saunuole tu esi, labai idomus bandymai 4u.gif sveikinimai su nauju aparatu, tu jo labai verta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 01 07, 23:40)
Nutarėm, kad baisiai brangaus nereikia, tai Nikon D5100 pasirinkom, kol kas su18-105 objektyvu, o paskui ir šviesus portretinukas yra pažadėtas... Bet kol kas džiaugiuosi ir tuo smile.gif Skirtumą po savo lumixo pajutau iškart... Žmonės nebe tokie plokšti atrodo biggrin.gif ir kambary vakare galima jau nesusiliejusį ir ne dėmėtą vaiką nufotografuoti  biggrin.gif Džiaugsmas, nu  bigsmile.gif

O tų nuotraukų, manau, bus. Tik reikia pereiti techninių eksperimentų stadiją...  biggrin.gif

Sveikinu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2013 01 08, 00:44)
Nu super... viskas pakrypsta i labai jau meniska puse! Sveikinu su ieskojimais ir naujais atradimais...  4u.gif
P.S. Pirmojoje nuotrakoje siuliau nuklonuoti kojas, nes nuotraukoje isivaizdavau tik gitara ir rankas  smile.gif

Balionėlis. Ačiū.
Ir aš supratau, kad siūlei būtent toje foto nuklonuot, tik ten nelabai gražiai žiūrėjosi, kai taip padariau, nes skirtingai apšviestos pusės.

QUOTE(Suprem @ 2013 01 08, 00:44)
Nagi nagi, pas mane d3100 ir objektyvas toks pat, rasyk kaip vaikus vakare gaudai, nes as be blykstes nei per kur nepagaunu g.gif Koki portretinuka pirksi?

Pasitelkiu mamiškas gudrybes, kuriomis pasiekiu, kad zuikiai nekrutėtų kokią minutėlę 4u.gif
O tas objektyvas tai bus AF-S 50 mm, f1,4G.

QUOTE(ich @ 2013 01 08, 00:48)
Voveraite, saunuole tu esi, labai idomus bandymai. sveikinimai su nauju aparatu, tu jo labai verta 4u.gif

Ačiū 4u.gif (Net nosį užriečiau biggrin.gif Bet negirkit manęs per daug... Man reikia ne tik pagyrų mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 08, 00:59)
Sveikinu  bigsmile.gif

Ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 08, 00:08)
Nu bet ir uzkliuvo lasiakai...

šitaip užkliuvęs tik šuo ant šieno buvo. Seniai tokių foto nebuvau mačiusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 08 sausio 2013 - 06:51
labas rytas :-)
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 23:09)
Nu nd esme matau. Meduoliai bet tai ne itin skanus...  blush2.gif Antram bandyme jau biski geriau.
Viska galima kazkaip vertinti. Valties spalvos - jega. Bet horizontas griuva, kazkoks gyvunas neaisku ka ten daro ir nu vat imk ir atsistok istrizai i valti, ot koks jega kadras butu! Mars perfotografuot, valti jegova radai!
lotuliukas.gif Taip ir paspringau savo kiausiniene ant sito sakinio  lotuliukas.gif
Klausyk, isduok man biski paslapti... Sita foto namie ar studijoj gaminta, m?
ei, cia su muiline sitaip? Nugi palyginus su drugeliu ir namu - tai suoliuoji trimyliais batais. Taip ir toliau!
Teip, patarimas - fotika padet ir nejudint, kai fotkini visas 3 nuotraukas. ir tuos baibokus pakeisk i kazka neutralesnio, bus lengviau (mano galva)
KAM tie segtukai netiko? Mano mylimiausias sios temos namu darbas buvo. O visa kita nu nebe taip gerai...

Valtis ir man labai jegova biggrin.gif Bet tai Rygoje kai sveciavausi nufotkinom, negaliu pakartoti rolleyes.gif
Atsakyti
gal galit pakomentuoti sias g.gif aciu wink.gif

user posted image

user posted image user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangute: 08 sausio 2013 - 10:10
QUOTE(Ka @ 2013 01 07, 21:14)
Kol kas nelabai. Ramybės laikotarpis pas mane.  smile.gif  Smagu, kad klausi.

Tai gal nori kokio nors veiksmo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 08, 06:51)
šitaip užkliuvęs tik šuo ant šieno buvo. Seniai tokių foto nebuvau mačiusi.

laugh.gif
Atsakyti

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 07, 22:19)
As vel apie ta pati. Siaip galvojau nutylet, bet va negaliu biggrin.gif Yvette, gerai, kad ne pirma pakomentavai foto, butu visos is paskos neradusios ten nieko skanaus.
Man atrodo, kad vertinancioms foto reiketu ziuret i uzduoti, ar pasiektas tikslas ar ne, ka norejote tame ND kad ismoktume... O ta estetika - vienai tinka, kitai nebe.

teisingai, Tu vėl apie tą patį smile.gif
o man atrodo, kad temoje yra senokai nusistovėjusi tvarka, kurios reikia laikytis, o ne skirti TIEK energijos įrodinėjant, kad nereikia padaryti geriau, jei galima padaryti lengviau, paprasčiau, prasčiau. nu kas per.. doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 22:31)
Tad nekreipkit dėmesio į rašliavas. t.y. būtinai kreipkit dėmesį.

lotuliukas.gif

QUOTE(Afrė @ 2013 01 07, 22:53)
Say, o kitą savaitę kada Tau tiktų meetas? O kaip kitoms Vilnietėms dėl laiko ir datos?

tinka I-IV po darbų nuo kokios 16,30-17,00 val. centre biggrin.gif Vilniaus biggrin.gif p.s. prisiderinsiu prie kitų, jei ne darbo valandomis. nors galim ir pietums susitikti, jei centras visoms tinka. bet geriau po darbų smile.gif

dėl foto su dešromis. noriu atkreipti dėmesį, kad tas blogas - ne fotografijos, o maisto blogas, tad ten skiriamas dėmesys ne tik nuotraukoms, bet ir maisto gamybos eigai. bet ir fotografuoti tas žmogus tikrai sugeba, ir puikiai. ne vienai iki jo pasitempti reikėtų. todėl reikėjo gal dėti ne žalių dešrų foto, o iškepusių lotuliukas.gif tada matosi ir dešros gražumas, ir visa kita. Aš pati pagal šitą receptą gaminau, taip kad blin biggrin.gif skanu buvo juodai biggrin.gif tuoj įsižeisiu, jei dar kas pasakys, kad negražu biggrin.gif

MissK, jomajo, neatrenku saldainių lotuliukas.gif man su galva visai furykšt? primink, būk žmogus biggrin.gif nes žvengiu prie kompo, ištrinta atmintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 08, 10:13)
dėl foto su dešromis. noriu atkreipti dėmesį, kad tas blogas - ne fotografijos, o maisto blogas, tad ten skiriamas dėmesys ne tik nuotraukoms, bet ir maisto gamybos eigai. bet ir fotografuoti tas žmogus tikrai sugeba, ir puikiai. ne vienai iki jo pasitempti reikėtų. todėl reikėjo gal dėti ne žalių dešrų foto, o iškepusių lotuliukas.gif tada matosi ir dešros gražumas, ir visa kita. Aš pati pagal šitą receptą gaminau, taip kad blin biggrin.gif skanu buvo juodai biggrin.gif tuoj įsižeisiu, jei dar kas pasakys, kad negražu biggrin.gif

biggrin.gif klausyk ten pastebejau kad maistas fotografuojamas pries langa tarkim, kodel? g.gif kad geriau matytu visi konturai, medziagiskumas? man tarkim skaniau maistas atrodo, kai pati stoviu nugara i sviesa g.gif
Atsakyti