QUOTE(zirziliux @ 2013 01 07, 23:19)
As vel apie ta pati. Siaip galvojau nutylet, bet va negaliu
Yvette, gerai, kad ne pirma pakomentavai foto, butu visos is paskos neradusios ten nieko skanaus.
Man atrodo, kad vertinancioms foto reiketu ziuret i uzduoti, ar pasiektas tikslas ar ne, ka norejote tame ND kad ismoktume... O ta estetika - vienai tinka, kitai nebe.
ties šiuo komentaru labai norisi pasiūlyti paskaityti senas temas, pusę jų, gal net daugiau. Paskaityti iki tada, kada atsirado tas sterilumo reikalavimas. Ne iš piršto laužtas jis. Bet jei niekas nereikalauja, bandoma su tokiais ND prasmukti, kad gėda žiūrėti netgi būna.
Ne dėl mūsų fotografuojat, dėl savęs.
Dėl manęs jei fokusas kur reikia, užskaitom, bet ar šitaip ko nors pasieksit, bala žino.
Estetikos reik išmokti ir be jos niekur nenueisit.
Mažumai nepatinka Fotopastelės ar dar pan. foto. Ar eitumėt fotografuotis pas fotopastelę, jei vietoj kabančių nuostabios formos meduoliukų, magiškos eglutės ar dar neaišku ko, prikabinėtų lašinukų, trupinių vaikams nuo skruosto nenuvalytų, pašleivintų horizontus, kad net akis paskaustų žiūrėti. Na kas pas tokį fotografą eis? Mažuma, kuriai visi savi vaikai gražūs, kurie nesupras kodėl nukertama kakta vaikui, kai jo plaukai tokie gražūs, kodėl fokusas į rankutę, kai vaikučio tokios nuostabios žydros akys. O ne duok Die paduosi nuotrauka kur žmonės ne fokuse, o fokusas į kažkokį seną arbatinį....
Tad tiesiog jums reikia pačioms ar patiems apsispręti ko norit pasiekti ir jei norit kažko daugiau, tad sukąskit dantis ir eikit perdarykit jei kažkas neužskaitė.
Dar kartelį neužskaitys vėl perdarykit, ir dar, ir dar.... Nes šie namų darbai tai fotografijos kursai, už kuriuos galėtumėt ir penkis šimtus litų pakloti, bet tiek info negautumėt. Galbūt tik daug liaupsų, kaip jūs nuostabiai fotografuojat. O liaupsinami būsit todėl, kad pinigus mokat. Nebus liaupsų, niekas neis...
Išsiplėčiau.
Buvau pirmoje taekwondo treniruotėje. Sugebėjau kelią susižeisti, jis jau ir taip vargšas pas mane buvo. Skauda baisingai. Tad nekreipkit dėmesio į rašliavas. t.y. būtinai kreipkit dėmesį.