Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(ich @ 2013 01 07, 22:27)
Pas mane irgi, kaip ir visoj DE turbut, jei nepersidazo gyventojai biggrin.gif ir maza staliuka is ikeos balta turiu ir siaip megstu namie balta spalva, erdves padideja smile.gif
Pirmoj man erdves truksta, jb ryskiai per pilkas smile.gif

o ties kuria vieta truksta erdves? ta prasme geriau, kad foto butu horizontali?
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 07, 23:19)
As vel apie ta pati. Siaip galvojau nutylet, bet va negaliu biggrin.gif Yvette, gerai, kad ne pirma pakomentavai foto, butu visos is paskos neradusios ten nieko skanaus.
Man atrodo, kad vertinancioms foto reiketu ziuret i uzduoti, ar pasiektas tikslas ar ne, ka norejote tame ND kad ismoktume... O ta estetika - vienai tinka, kitai nebe.

ties šiuo komentaru labai norisi pasiūlyti paskaityti senas temas, pusę jų, gal net daugiau. Paskaityti iki tada, kada atsirado tas sterilumo reikalavimas. Ne iš piršto laužtas jis. Bet jei niekas nereikalauja, bandoma su tokiais ND prasmukti, kad gėda žiūrėti netgi būna.
Ne dėl mūsų fotografuojat, dėl savęs.
Dėl manęs jei fokusas kur reikia, užskaitom, bet ar šitaip ko nors pasieksit, bala žino.
Estetikos reik išmokti ir be jos niekur nenueisit.
Mažumai nepatinka Fotopastelės ar dar pan. foto. Ar eitumėt fotografuotis pas fotopastelę, jei vietoj kabančių nuostabios formos meduoliukų, magiškos eglutės ar dar neaišku ko, prikabinėtų lašinukų, trupinių vaikams nuo skruosto nenuvalytų, pašleivintų horizontus, kad net akis paskaustų žiūrėti. Na kas pas tokį fotografą eis? Mažuma, kuriai visi savi vaikai gražūs, kurie nesupras kodėl nukertama kakta vaikui, kai jo plaukai tokie gražūs, kodėl fokusas į rankutę, kai vaikučio tokios nuostabios žydros akys. O ne duok Die paduosi nuotrauka kur žmonės ne fokuse, o fokusas į kažkokį seną arbatinį....
Tad tiesiog jums reikia pačioms ar patiems apsispręti ko norit pasiekti ir jei norit kažko daugiau, tad sukąskit dantis ir eikit perdarykit jei kažkas neužskaitė.
Dar kartelį neužskaitys vėl perdarykit, ir dar, ir dar.... Nes šie namų darbai tai fotografijos kursai, už kuriuos galėtumėt ir penkis šimtus litų pakloti, bet tiek info negautumėt. Galbūt tik daug liaupsų, kaip jūs nuostabiai fotografuojat. O liaupsinami būsit todėl, kad pinigus mokat. Nebus liaupsų, niekas neis...

Išsiplėčiau.
Buvau pirmoje taekwondo treniruotėje. Sugebėjau kelią susižeisti, jis jau ir taip vargšas pas mane buvo. Skauda baisingai. Tad nekreipkit dėmesio į rašliavas. t.y. būtinai kreipkit dėmesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 07 sausio 2013 - 22:34
nu prikalbejot ui kiek daug, net nepamenu visko.

Miss k man pirma foto patinka, paprasta tokia, bet man patinka. Opaskutine man tokia bauginanti, gal kad suo taip arti vaiko? Vaikas issigandes man rodos.
Sunku su leliukais, as saviski kartais bandau kaip nors idomiau , ale nieko doro nesigauna sad.gif Gal kas norit is pajurieciu mano vaiko pasizaidimui? Galiu paskolinti smile.gif Ir didziaja galiu paskolint smile.gif raudonplauke garbane smile.gif

Nu tos desros ikeltos metaliniam bliude, kazkaip neocien skaniai, bliudas nefotogeniskas visai sakyciau, uztai kas ant desru uzdeta tai mmm. Beje radau sios autores viena foto kur kaip kirmeles nufotkintos inde, bet ten suprantu kazkokie makaronai, nu bet spalva ir vaizdas tai fe smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 22:31)

as tai viska supratau mirksiukas.gif todel atsiprasau, kad issisokau is pradziu 4u.gif blyn tokia as esu, pasakau ir poto pagalvoju blush2.gif

yvette, sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2013 01 07, 22:29)
P.S aš dingstu iš čia, kuriam laikui tiek psl tą patį per tą patį skaityt doh.gif gryšiu kai kai ką parodyt turėsiu, beje jau atkeliavo viena nuotrauka koliažų žaidimui tai kas turit irgi nelaukit paskutines dienos drsiai siunčiat, labos

drinks_cheers.gif
Atėjau pasisemti naujų žinių, pažiūrėti kas kur patobulėjo, o n+k psl vien apie tą patį... kaip pasaka: "Gyveno kartą senis ir senikė. Turėjo baltą kumelikę. Ar graži pasaka? Graži. Na, tai klausykis... Gyveno kartą senis ir senikė. Turėjo baltą kumelikę. Ar graži pasaka? Graži. Na, tai klausykis..."

Ačiū už sveikinimus 4u.gif
Sveikinimai ir kitoms merginoms, o ypač Svajonei - oskaras Tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Voveraite, gražus darbas. Visgi be kojų mane traukianti. Tik man norėtųsi kokios stygos nutraukimo, kad pajusti tą garsą...

Yvettei, sveikatos ir sėkmės treniruotėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 07, 23:34)
nu prikalbejot ui kiek daug, net nepamenu visko.

Miss k  man pirma foto patinka, paprasta tokia, bet man patinka. Opaskutine man tokia bauginanti, gal kad suo taip arti vaiko? Vaikas issigandes man rodos.
Sunku  su leliukais, as saviski kartais bandau kaip nors  idomiau , ale nieko doro nesigauna sad.gif  Gal kas norit is pajurieciu mano vaiko pasizaidimui? Galiu paskolinti smile.gif Ir didziaja galiu paskolint smile.gif raudonplauke garbane smile.gif

šią dalį paryškink, tikrai atsiras norinčių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 23:30)
o ties kuria vieta truksta erdves? ta prasme geriau, kad foto butu horizontali?

foto yra horizontali, man noretusi vaikiuko is toliau, man truksta erdves is sonu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 01 07, 22:37)
foto yra horizontali, man noretusi vaikiuko is toliau, man truksta erdves is sonu smile.gif

man ji kvadratine g.gif
Atsakyti
pamiršom su Brumbrumai parašyti, Svajone tu skelbi naują temą bigsmile.gif
Atsakyti
Edeva, ND su saldainiais užskaitau 4u.gif

Miss K, JB man nelabai schmoll.gif užtai paskutinė foto superiška bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 23:21)
Anyway, siandien gavau 5 menesiu modeli pazaidimui  biggrin.gif Nugi sunku tuos kudikius fotografuot doh.gif Jei pagaunu gera emocija - tai susiveliu su kadravimu, jei sutvarkau kadravima - tai emociju neber, o kai yra ir emocijos, ir kadravimas - tada fokusas nusoka  doh.gif O kai randu fokusa - modelis isalksta ir uzsibliauna  doh.gif Sagas buvo paprasciau fotografuot  biggrin.gif

Bet kokiu atveju, dideliu menu kol kas nelauziau, bandziau padaryt 'vadovelini' kadra. Prasom ivertinti ir kritikos bei patarimu negaileti, nes si zvirbli sake leis dar kada dazniau pakankinti, tai kad tu paciu klaidu nebedaryt...

as pirma dar pasviesinciau smile.gif
jb man nepatiko pilkas labai smile.gif
o trecia tikrai gazi nuotraukyte smile.gif
pirmyn!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif Jei niekas nesake ne tada kaip ir judi prie kito nd g.gif
Atsakyti