Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 22:10)
jūs čia baltų lapų ieškot. Mano tai sienos baltos  bigsmile.gif Jei prireikia, turiu ir baltą staliuką. Ir visai puikiai viskas atrodo.

Va todėl tau ir lengva tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 07, 22:10)
Ne didmiesty, net labai mirksiukas.gif

Dešros man primena kai ką kitką, matyt, nealkana g.gif

as irgi ne didmiesty smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 20:09)
KAM tie segtukai netiko? Mano mylimiausias sios temos namu darbas buvo. O visa kita nu nebe taip gerai...

g.gif vat kazkam netiko nebezinau kam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 22:09)
Meduoliai bet tai ne itin skanus... 

Imbieriniai, ne meduoliai tongue.gif

Man tai labai skanus. Jau suvalgiau.

As vel apie ta pati. Siaip galvojau nutylet, bet va negaliu biggrin.gif Yvette, gerai, kad ne pirma pakomentavai foto, butu visos is paskos neradusios ten nieko skanaus.
Man atrodo, kad vertinancioms foto reiketu ziuret i uzduoti, ar pasiektas tikslas ar ne, ka norejote tame ND kad ismoktume... O ta estetika - vienai tinka, kitai nebe.
Atsakyti
vat įkelsiu pavyzdį. Fonas tai balta, nelygi siena, atrodo tarsi kruopom apklijuota. Bet nuotraukose to nesimato.
Nuotrauka ne komentarams, tiesiog foto pvz.

user posted image

šioje foto gerai matosi. Siena vėl gi ta pati, nelygi. O jei prireikia kokį daiktą fotografuoti padedu ant balto staliuko, ant kurio sėdi mergaitė. Staliuką atitraukiu toliau nuo sienos.
Tad jei kas turit kažką panašaus, galit ND atlikinėti. Siena nebūtinai balta. Ir spalvota, marga, raštuota tinka. Svarbu išnaudoti tai, ką turit po ranka.

user posted image

ta pati nelygi siena, tas pats baltas staliukas.
Tarkim idėja WB namų darbams. Jei turit baltų indų, išdėliokit juos kaip nors įdomiau.

user posted image
Atsakyti
Anyway, siandien gavau 5 menesiu modeli pazaidimui biggrin.gif Nugi sunku tuos kudikius fotografuot doh.gif Jei pagaunu gera emocija - tai susiveliu su kadravimu, jei sutvarkau kadravima - tai emociju neber, o kai yra ir emocijos, ir kadravimas - tada fokusas nusoka doh.gif O kai randu fokusa - modelis isalksta ir uzsibliauna doh.gif Sagas buvo paprasciau fotografuot biggrin.gif

Bet kokiu atveju, dideliu menu kol kas nelauziau, bandziau padaryt 'vadovelini' kadra. Prasom ivertinti ir kritikos bei patarimu negaileti, nes si zvirbli sake leis dar kada dazniau pakankinti, tai kad tu paciu klaidu nebedaryt...

user posted image

Itin domina apdirbimas ir ar ne per tamsu/ ne per sviesu...

O sitoj domina, ar pavyko su jb susidorot:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 22:13)
as irgi ne didmiesty smile.gif

Mažu, kaimynkos, kas žino biggrin.gif

QUOTE(Edeva @ 2013 01 07, 22:18)
g.gif  vat kazkam netiko nebezinau kam  schmoll.gif

Ir dar vienas atvejis, kai tik dėl skonio atmetamos kitų išpildyti +- ND. (ne apie save aš, žinau, kas negerai pas mane biggrin.gif )

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 07, 22:19)
Man atrodo, kad vertinancioms foto reiketu ziuret i uzduoti, ar pasiektas tikslas ar ne, ka norejote tame ND kad ismoktume... O ta estetika - vienai tinka, kitai nebe.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 07, 22:18)
g.gif  vat kazkam netiko nebezinau kam  schmoll.gif

Nu tai jei net nezinai kam netiko, o visam likusiam pasauliui tiko, tai ner cia ko vietoj trypciot. Niekada

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 07, 22:19)
Imbieriniai, ne meduoliai tongue.gif

Man tai labai skanus. Jau suvalgiau.

As vel apie ta pati. Siaip galvojau nutylet, bet va negaliu biggrin.gif Yvette, gerai, kad ne pirma pakomentavai foto, butu visos is paskos neradusios ten nieko skanaus.

Estetika yra subtilus dalykas. Nu pavadinkim ja ne estetika, o tvarka. Pvz mano suvokime 'tvarka' yra 'sumeciau nesvarius rubus i viena kruva', o mano mamos suvokime tai yra 'nesvarius rubus isploviau, islyginau, sulanksciau ir padejau i lentyna'. Taip, tai subjektyvus vertinimas. Bet, kaip 'tvarka' vertina dauguma zmoniu? Dauguma zmoniu vertina per mano mamos suvokimo prizme. Tas pats ir su estetika.

Nesiparink baisiai, ateis su laiku tas estetikos pojutis. Nu arba neateis. Bet greiciausiai ateis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miss K: 07 sausio 2013 - 22:28
QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 23:10)
jūs čia baltų lapų ieškot. Mano tai sienos baltos  bigsmile.gif Jei prireikia, turiu ir baltą staliuką. Ir visai puikiai viskas atrodo.

Pas mane irgi, kaip ir visoj DE turbut, jei nepersidazo gyventojai biggrin.gif ir maza staliuka is ikeos balta turiu ir siaip megstu namie balta spalva, erdves padideja smile.gif

QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 23:21)
Anyway, siandien gavau 5 menesiu modeli pazaidimui 

Pirmoj man erdves truksta, jb ryskiai per pilkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 22:21)

galima man? smile.gif pirmoj foto vaika atsukciau i sviesa, nes man dabar akys nevienodos.
JB tai pilka/balta g.gif
o trecioj man suniukas graziau atrodo uz vaikiuka g.gif vien del sviesos.

idomu kaip masto "Senosios" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2013 01 07, 18:25)
Foto labai patinka! Tiek kompoziciškai, tiek idėja- galvos pametimas, judesys toks teatrališkas, liuks. Nors garsas mano galvoj nesugrojo, bet gal  tik man čia taip (sėdžiu absoliučioj tyloj)

QUOTE(ich @ 2013 01 07, 18:25)
Idomiai kaip, man patiko sviesa, ideja 4u.gif man galvos netruksta, kaip tik be jos idomiau
Kad ir kaip nemegstu juodo fono, cia jis tinka

Ačiū už komentarus, merginos smile.gif Gera, kai atkreipia dėmesį.

QUOTE(Suprem @ 2013 01 07, 20:34)
voveraite-neblogai bigsmile.gif Noresiu per kompa paziureti atidziau smile.gif Sveika sugrizusi

Ačiū 4u.gif Niekur nebuvau pradingus, tik Kalėdoms gavau dovanų fotoaparačiuką ir galvojau, ar tik nereiks man ND iš naujo daryt biggrin.gif Ir prisijungt prie šio žavaus, gražaus ir žalio jaunimėlio biggrin.gif Bet žiū, kažkaip pirštai gana greitai apsiprato su nauju valdymu ir jau jau, mažais žingsneliais, progresuoju bigsmile.gif 4 Užtai ir veikt turiu ką keletą savaičių, tad čia tyliai paskaitau, namie pasibandau...

QUOTE(Dincelis @ 2013 01 07, 18:22)
Va kaip nuotaikingai ir idomiai... tik nzn kaip vertinti nuotrauka be galvos...na, bet jei tu taip jautiesi, tuomet nuotrauka tikrai tai atspindi  lotuliukas.gif
P.S. pasizaidimui pabandyciau nuklonoti ir kojas.

Ačiū smile.gif O čia pabandžiau pažaist pagal tavo mesteltą mintį:

user posted image

Tikrai įdomiai išeina smile.gif Reikės nepamesti šitos minties vėlesniuose mano ieškojimuose.

QUOTE(Edeva @ 2013 01 07, 20:22)
Au tyrinejau zmogus be galvos,nu garsas tai ten jaucias  thumbup.gif ale kur galv dingo stai kur klausimas  lotuliukas.gif

O va dabar, matai, ir kojos prapuolė biggrin.gif Bet smagu, kad foto tau "groja" smile.gif

QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 23:09)
Klausyk, isduok man biski paslapti... Sita foto namie ar studijoj gaminta, m?
ei, cia su muiline sitaip? Nugi palyginus su drugeliu ir namu - tai suoliuoji trimyliais batais. Taip ir toliau!

Šitą foto dariau namie smile.gif Bet dabar turiu švieeeesooos bigsmile.gif Dabar aš gudri, ant sienos medžiaga, iš šono langas, lubinė lempa, iš kitos pusės vėl kokia lempelė nukreipta į "bliūdą" ir kaip pagrindinė šviesa - senas diskotekų prožektorius, didumo sulig senbernaru, kurio šviesą sklaidau kepimo popierium bigsmile.gif Ala mano "softboksas"Bet čia toookie juokingi mano bandymai dar... Bet tiesiog akys atsiveria, kai pamatai, KĄ daro ŠVIESA. Ir taaaip smagu žaisti... Nerealiai...
O, koks ilgas komentaras smile.gif
Atsakyti
Miss K
paskutine faina smile.gif, tik man spalvos nelabai, čiut šiltesnių tonų bent jau vaikučio odelei norėtusi

P.S aš dingstu iš čia, kuriam laikui tiek psl tą patį per tą patį skaityt doh.gif gryšiu kai kai ką parodyt turėsiu, beje jau atkeliavo viena nuotrauka koliažų žaidimui tai kas turit irgi nelaukit paskutines dienos drsiai siunčiat, labos

Atsakyti