Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Laba, kiek daug plepesiu, ale naujokes manau atsisijuos ir nemazai eis tolyn...
Mane pastaruoju metu traukia gamta arba foto kurios tiesiog yra, nors juose galbut nera nieko...Kaip ir ši...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 21:07)
o kaip tu fotografavai pirmus namu darbus? padejai ramiai fotika ir AF keitei? ar turejai AF centre ir tik perkadruodavai nuotrauka?

as padejau ramiai fotika ir keiciau fokuso taska.. nes galvojau, kad reikia, kad keistusi tik fokusas nuotraukoje, o daugiau niekas nejudetu..
nors per si ND isbandziau ir kai fokusas centre, sufokusuoji ir pakeiti fotoaparato pozicija..
tiesa, dar neismokau, kaip fokusuot ant M.. perskaiciau instrukcija, buvo neaisku, nesigavo ir palikau.. blush2.gif bet sitas neaiskumas man velkasi is paskos ir as ji vis tiek issiaiskinsiu..
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2013 01 07, 20:59)
Nu čia jau tai tirkai rodai, kur fotkina ne pirmą savaitę žmogus..  rolleyes.gif ir ta estetika pas daugelį ateina su praktika ir laiku ir palygint tikrai stengiasi su ND naujos merginos..  ax.gif Nereik čia per daug irgi įsijaust į muštravimą...  biggrin.gif

Amm, aš nereikalauju, kad būtų vienas prie vieno tokios pat nuotraukos kaip pas jas. Aš tik noriu parodyti kaip galima padaryti skaniai, kad norėtųsi to sausainio, laišinio ar dar ko, išvadas pasidarys pačios kaip gali padaryti. smile.gif
Atsakyti
Kur galima pasižiūrėti visų visų dalyvių ND? kad ir prieš kelis metus darytų. A nėra susisteminta niekur?
Motyvacijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 07, 21:22)
Kur galima pasižiūrėti visų visų dalyvių ND? kad ir prieš kelis metus darytų. A nėra susisteminta niekur?
Motyvacijai smile.gif

Nesisteminam. smile.gif
Atsakyti
Kakažkada lyg buvo keliami darbai į bendrą albumą g.gif
Arba kažką maišau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SauJoRa @ 2013 01 07, 19:39)
Kakažkada lyg buvo keliami darbai į bendrą albumą  g.gif

Ankstesnese temose radau albuma bet ten gerokai seni darbai kokybe neatitinka siuolikiniu reikalvimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 06:44)
arba zemes daugiau, arba dangaus. kazkaip dabar per centra  g.gif gal vis delto dangaus reiketu daugiau palikti. tuomet pasijustu to pirmo namuko didybe ir ano mazumas  g.gif

Man kazkaip susirodo zvilgsnio vedimas suo-melynas namas-raudonas namas, tai todel centran ta zvilgsni sugrudau.

QUOTE(sayonara @ 2013 01 07, 08:50)

MissK, nežinau. Man tai nuobodi foto blush2.gif norisi arba gryno peizažo, tegu ir su buities elementais, arba tada veiksmo su šunim, t.y. artimesnio plano ir kažkokios minties. dabar gi visi objektai kas sau, nėra harmonijos, visumos.

Man reik dazniau savo nuotraukas viesumon kelt. Nugi tiksliai, nu prie ko cia tas suo? As tai zinau prie ko, nu nes as zinau visa istorija 'uz kadro', ale visi like pasaulyje tai nezino. Kazkaip nu nesusimasciau gi, kad kiti per kita prizme ziuri.

QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 06:48)

Alabamos foto supainiojo nemažai ką.
Parodysiu savo

vienoje fokusas į akis, kitoje į veiksmą. Pradžioje siūlau išmokti daryti portretus su fokusu į akis. Bet kai tokius mokėsit, nebijokit fokuso kur kitur. Tai nėra klaida. Tiesiog reik pajausti, kur, kada tai tinka. Ar jūsų kuriamai istorijai reikia akių, ar rankų.... Rankos ne ką mažiau svarbios žmogaus fotografjoje nei akys.
Bet kaip minėjau, pradžioje išmokit taip, kaip rašo vadovėliai  bigsmile.gif

Na va, stai ir viskas paaiskejo. Dekui 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 01 07, 10:48)
ai, merginos, matau kelis nematytus nikus, o kalba kaip seniai čia esančios. PBP, dar kažkas.. prisistatykit.. bent jau aš praleidau, katros čia smile.gif

As esu ta, kuri sayonaroms siuncia tamsias saldainiu nuotraukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 01 07, 21:19)
Amm, aš nereikalauju, kad būtų vienas prie vieno tokios pat nuotraukos kaip pas jas. Aš tik noriu parodyti kaip galima padaryti skaniai, kad norėtųsi to sausainio, laišinio ar dar ko, išvadas pasidarys pačios kaip gali padaryti.  smile.gif

Dėl skanumo tai jo.. sutinku.. drinks_cheers.gif smile.gif daba prirodėt čia prieš naktį vėl skanumynų.. lotuliukas.gif kas čia yra, daba visos prieš naktį ND su maistu dės... lotuliukas.gif man tai ne bėda, valgyt galiu kad ir naktį, dar apsidžiaugtu šeima... lotuliukas.gif bet va,kam dietos, lipa moteros ant žaizdų... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 07, 21:42)
Ankstesnese temose radau albuma bet ten gerokai seni darbai kokybe neatitinka siuolikiniu reikalvimu  mirksiukas.gif

Reikalavimai kyla dėl ko? dėl technikos tobulėjimo ar kitų priežasčių?
Atsakyti
QUOTE(SauJoRa @ 2013 01 07, 22:39)
Kakažkada lyg buvo keliami darbai į bendrą albumą  g.gif

buvo, senas albumas, bet ji jau reikia senai istrinti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 07, 22:50)
Reikalavimai kyla dėl ko? dėl technikos tobulėjimo ar kitų priežasčių?

Todel, kad kai buvo sukurtas tas albumas buvo visos naujokes, mokemes pacios is saves, nebuvo kam kritikuot, dziaukites, kad dabar yra pazengusiu, kurios gali pakritikuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SauJoRa @ 2013 01 07, 11:30)

Fokusus visus tris atradau. Ale ridinejasi tie bumbulai biski nestabiliai...

QUOTE(sayonara @ 2013 01 07, 11:50)
mane jau kurį laiką kankina klausimas: KODĖL niekas nepadaro gražių ND su knygomis? Tiek kartų siūlyta, net, sakyčiau, primygtinai, juk toks fotogeniškas objektas..  cool.gif

Nu man knygos nesifotografuoja niekaip doh.gif senos kokios apmusijusios tai gal dar dar, nu bet naujo leidimo tai neee. Masciau koliazu zaidimui kokia nupyskint, ale neradau fotogenisku knygu. Nu nebent jas atvertus, tada gal. Be to, knygos dideles gi, kuo didesnis daiktas, tuo didesnis fonas uz jo turi tvarkingas but.

QUOTE(sayonara @ 2013 01 07, 13:26)
nu va pvz., pusė idėjos:

Nu gi va - tokiai nuotraukai vatmano is senuku nebeuztenka. Reikia graziu zemelapiu ant sienos ir spinteliu ir lempu ir zadintuvu. Gi kai esi sviezias - tai sunku. Nu nes visas jegas atima to nelemto fokuso paieskos, o visokie papildomi senuku aplankymai ir baldu perstatymai - jau per daug, nu.

Jergau, prisimenu savo pirmam nd padaryti investavau 23 euro centus ir kaip as tada savim didziavausi, tarsi temos didvyre buciau lotuliukas.gif

QUOTE(Dincelis @ 2013 01 07, 12:47)
Jei nebutu buve šio sakinio, tikrai buciau nerodzius... cia tai ka turiu siai dienai svieziausio..
Deja sudeginau sniega, bandysiu si vakar tvarkyti.. taciau ka reiketu daryti, kad taip neatsitiktu patarimai taip pat laukiami!

Meeeeddddiiissss is galvos, meeeeeddddiiiisss...

Siaip antroj foto ideja grazi, ir pastangu ideta daug, ale siek tiek kitaip kadruociau - maziau zemes apacioj ir daugiau medziu virsuj. O gal galima kaip nors tyliai tyliai apkirpt? g.gif

Atsakyti