QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 12:26)
Na va, išsiaiškinom, kad BŪTINA pataikyti į jūsų skonį, kitaip bus negerai.
Kas gražu anai, negražu kitai ir dar kitai gal.
Bet, ND esmė juk suprasti pagrindus, o ne pataikyti kiekvienos jūsų skonį. O supratus visa, kas svarbiausia, žygiuoti toliau.
Klystu?
Ir dar, jeigu man
nesekasi su tais ND nelemtais, tai reiškia, kad viskas, aleliuja, draudžiama į temą kišti nosį ir klausti, kas neaišku, kodėl tas gaunasi taip, o ne kitaip?
čia Tavo žodžiai ir supratimas kalba, o ne mūsų
čia Tu taip priimi gaunamą informaciją ir Tu pasirenki būtent taip reaguoti.
praktika rodo, kad merginos, kurios neignoravo estetikos pačioje pradžioje, vėliau kur kas lengviau su ja tvarkėsi jau nebe ND plotmėje, o fotografuodamos. Nes pačioje pradžioje įgyti įgūdžiai, mokymasis neapsikrauti bile kokiais objektais, vėliau padeda planuoti kadrą, išvalyti jį nuo nereikalingų šiuklšlių ir pan.
tarkim, Gitusia foto su drugeliais. man tai baisūs tie drugeliai. Fonas dar baisesnis, mirga marga viskas, akis skauda. o va tuos pačius drugelius išdėliojus ant baltutėlio lapo vos vos kitaip, įstrižiau, gautųsi ganėtinai estetiški ND, nors tie drugeliai ir nepatiktų daugeliui. bet baltame fone vaizdas kardinaliai pasikeistų. kardinaliai. ir kas gaus naudos, jei Gitusia perdarys ND? Mes pasitenkinsim drožimu? Bus PAGAL MUS? Mes ugalėsim JUS? Ne,
Gitusia gaus naudos. Nes supras, jog
mažiau yra daugiau, kad maža smulkmena gali esmingai pakeisti vaizdą, ir kad tai nustabus dėsnis fotografijoje..
jukingiausia yra tai, kad jei viską atsiskaitysi, liksi čia, mokysies, bendrausi, komentuosi, tai po pusmečio rašysi tai, ką aš rašau, kitoms naujokėms.