Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 07:44)

ka rekomenduotumet laisvalaikio pasiskaitymui, kad tobuleciau? smile.gif

žiūrint kurioje srityje nori tobulėti.
Mano šiuo metu skaitomiausia apie širdies ligas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 06:56)
žiūrint kurioje srityje nori tobulėti.
Mano šiuo metu skaitomiausia apie širdies ligas  bigsmile.gif

turbut fotografijos biggrin.gif

kokiom ligom domiesi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 06, 21:11)
įkėliau keletą naujų kadrų į savo FLICKR , būčiau dėkinga už kritiką,
vienas jų

jau pasakė kažkas, kad rankos ir kojų linijos susilieja, nebėra vaizdo. tos melsvos grindys tai išplėšia iš bandymo stebėti fotkę ir tėškia veidyčiu į asfaltytį - blogas fonas..sad.gif na ir man asmeniškai vis tik kaukė labai nepatinka. santūri be auksiukų galėtų būti..

QUOTE(Mangute @ 2013 01 07, 06:44)
ka rekomenduotumet laisvalaikio pasiskaitymui, kad tobuleciau? smile.gif

o kas domina? teoriniai pagrindai ar jau kažkas giliau, konceptualiau, apie turinį, o ne formą?

Dinceli, brumbrumai tobulai atsipindėjo mano nuomonę apie Tavo foto. plaukai - blynas, spalvos - blogos. knygos kaip įklijuotos iš kito multiko. kartot smile.gif

Smilgele, merginos jau pasisakė. Gal pirma vis tik ND apdaryk, nes atėjai parodyti snapshot'us, t.y. daugiau mažiau atsitiktinius kadrus be jokio apgalvojimo, kas tai, kodėl darau foto, ką noriu parodyti ar pasakyti. jose nėra nieko įdomaus. aš net pirmoje, kurią pora pagyrė, nieko nematau, jokios grafikos. medis be viršūnės ir tiek. Todėl geriau pabandyk padirbėti su ND, kompozicija, fokusu ir pan. baziniai dalykais, o po to fotografuoti jau naudojant įgytas žinias. turimus archyvus jau gali pamiršt, laikyt kaip prisiminimą IKI ir PO..smile.gif

Rittule, pati pasakei pagrindinius trūkumus. šviesa ok, įspraudimas į kampą šiuo atveju nebepataisomas, mano asmenine nuomone.

MissK, nežinau. Man tai nuobodi foto blush2.gif norisi arba gryno peizažo, tegu ir su buities elementais, arba tada veiksmo su šunim, t.y. artimesnio plano ir kažkokios minties. dabar gi visi objektai kas sau, nėra harmonijos, visumos.

Ryto žiūriniai: Jock Sturges
Atsakyti
labu rytu,

na ką, atėjo mano laikas skelbti nugalėtojus smile.gif kadangi Rūta jau paskelbė savo, labai stengiausi nebūti įtakota jos rezultatų. taigi:

man patikusios, bet dar ne nugalėtojos, yra šios:

Sandre Pandre - nes kažkas kitko.
Say - už jausmą ir nesuvaidintą kasdienybę.
viktorija09 - už tai, kad nepasiduoda įtakai.
erikamaja - gal tai visgi tavo geriausia foto smile.gif
c'est mercredi et je t'aime's - už jautrumus.
vienintele - nes gražu smile.gif

jums išsiųsiu kažkokius paguodos prizus, kai sugalvosiu kokius smile.gif prašau atsiųskite man savo adresus. ačiū

o dabar tam tam taram, man labiausiai patikusi yra Svajonės foto. ją ir skelbiu savo nugalėtoja smile.gif

foto yra ČIA
Atsakyti
Dvigubi sveikinimai Svajonei bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 01 07, 09:36)
Dvigubi sveikinimai Svajonei bigsmile.gif

Prisideda visas Gargždų butų ūkis biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 07 sausio 2013 - 09:38
ačiū, brum 4u.gif
SVEIKINIMAI laimėtojai Svajonei, tikra Oskarų laureatė, viską susižėrė, ir pelnytai.. cool.gif
ir visas kitas sveikinu, visos šaunuolės..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 07, 02:10)
oooo, geris ir grozis. rasau astuoneta. desimtuka rasyciau, jei langa didesni turetum. kita karta kapok sienoj skyle arba eik pas kaimynus  tongue.gif

4u.gif

reiks nestis stala is virtuves i svetaine biggrin.gif

sveikinu laimetojas thumbup.gif tikrai daug labai graziu foto ten radau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommika: 07 sausio 2013 - 09:55
brumbrumai ačiū, nesitikėjau, bet labai miela save rasti tavo saraše, džiūgaujuuser posted image

QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 07, 09:37)
Prisideda visas Gargždų butų ūkis  biggrin.gif  thumbup.gif

ui kaip nuotaika pakėlei su tokiu sveikinimu ir aš jungiuos prie tokio:)
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 07, 06:48)

Alabamos foto supainiojo nemažai ką.
Parodysiu savo

vienoje fokusas į akis, kitoje į veiksmą. Pradžioje siūlau išmokti daryti portretus su fokusu į akis. Bet kai tokius mokėsit, nebijokit fokuso kur kitur. Tai nėra klaida. Tiesiog reik pajausti, kur, kada tai tinka. Ar jūsų kuriamai istorijai reikia akių, ar rankų.... Rankos ne ką mažiau svarbios žmogaus fotografjoje nei akys.
Bet kaip minėjau, pradžioje išmokit taip, kaip rašo vadovėliai  bigsmile.gif

Jau galvojau, ka atrasyti Miss K, bet pamaciau tavo posta, kur viskas pasakyta.
Aciu tau!

Sveikinu Svajone!:)
Atsakyti
Merginos, kurios savo logo turite, ar esate juos įregistravusios valstybiniame patentų biure? g.gif gal neįregistravus tie logo tik kleckiukai ant nuotraukų - t.y. jų vertė - niekinė g.gif biggrin.gif ar tai tuščias pinigų mėtymas g.gif
darbe netyčia šnd esu priversta susidurti su prekės ženklų registravimu, tai susimąsčiau apie visokius logo ant nuotraukų. Iki šiol jie man atrodė kaip pasižaidimas, nelaikiau jo rimtu reikalu.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 07, 10:09)
Merginos, kurios savo logo turite, ar esate juos įregistravusios valstybiniame patentų biure?  g.gif gal neįregistravus tie logo tik kleckiukai ant nuotraukų - t.y. jų vertė - niekinė  g.gif  biggrin.gif ar tai tuščias pinigų mėtymas  g.gif
darbe netyčia šnd esu priversta susidurti su prekės ženklų registravimu, tai susimąsčiau apie visokius logo ant nuotraukų. Iki šiol jie man atrodė kaip pasižaidimas, nelaikiau jo rimtu reikalu.

O kam tau reikia, kad jų vertė būtų valstybinė? biggrin.gif
Visų pirma retai kas deda logotipus ant nuotraukų, deda parašus. Kartais tie parašai vadinami logotipais, nes teoriškai ir be jokio grafinio ženklo galima ten kokį ten žodį laikyti logotipu. Bet tada jis turi visur figūruoti kaip vienas iš prekės ženklo dedamųjų dalių, bet šitoj situacijoj retai taip būna.
O registruoti galima viską, ko iki šiol neregistruota, priklauso nuo to, kiek tas intelektinis turtas yra svarbus.
Antra įregistruoti bet ką, kas iki šiol neregistruota gali pasirodyti velnioniškai sunku, laiko gaišimas ir brangu, jei tai užsiimama nerimtai. Galima registruoti Lietuvoje, galima ir užsienyje. Mokama už laikotarpį. Labai daug įvairių procedūrų. Todėl tam, fotografui, kuris bandys registruoti parašiuką, palinkėsiu didelės sėkmės. biggrin.gif
Na, o jei užsiims rimtai, kur normalią įmonę, komandą, kurs prekės ženklą su logotipais, šūkiais, tikslais, vizija, misija ir kt. navarotais, na, tai gal ir apsimoka, nes pavogti neregistruota ženklą nėr kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 07 sausio 2013 - 10:24