Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Tommika @ 2013 01 06, 14:21)

Užskaitau, jei dar reikia.

QUOTE(Smilgelė* @ 2013 01 06, 15:04)
sveikos, matau naujoke priimat nelabai jaukiai tai liksiu ir toliau dar paskaitinėt temų senesnių. Tik įdomo dėlei,kad lengvia būtųm norėčiau sužinoti ką jūs patartmet mokyti pačioje pradžioje. NUO KO PRADĖTI smile.gif Dėkui smile.gif ir jei būtų galima gal galėčiau patekti į jūrų grupę flickr?

Nuo ND 4u.gif Tada gali žaisti tokiomis temomis - baltas baltame, blizgaus objekto fotografavimas ir pan. žodžiu, jei instukcijas fotiko jau perskaitei ir susipažinai, kas yra diafragma, išlaikymas, ISO, patarčiau įgusti juos naudoti praktiškai. Tad laukiam ND. Į flirck grupę patenką tik atsiskaičiusios ND 4u.gif

QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 06, 15:06)
Parlekiau is lauko, ejau nd 2 daryt, bet pamaciau tommikos nd ir bebijau savo rodyt  blush-anim-cl.gif  klausimas iskilo toks : ar 2 nd reik ant M viska daryt? nes as tik f ir  ISO keiciau... Jei reik ant M viska , tada ein uis naujo ziurek kaip jis valgomas, nes nebandziau niekad.

Ant M.

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 15:22)
unsure.gif

neužskaitau. Pirmojoje fokuso nerasta, ir šiaip neestetiška..

QUOTE(Smilgelė* @ 2013 01 06, 15:24)

Manual focus.

QUOTE(sbo @ 2013 01 06, 15:33)
Pasikartosiu su klausimu, gal nepastebejot, nes sedziu ir laukiu, dayt ND ar laukt sviesesnes dienos biggrin.gif

jau mačiau atsakė. Pritariu.

QUOTE(Edeva @ 2013 01 06, 15:35)
4u.gif noriu jungtis pirmi nd  biggrin.gif

man pirmojoje fokuso trūksta.

QUOTE(Smilgelė* @ 2013 01 06, 15:39)
o kur būtų galima rasti pamokų kaip atlikti ND ?

naudokitės literatūra (pirmam temos puslapyje yra nuoroda), jei nesupratot, googlinkit, klauskit.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 06, 15:49)
Nu keliu 2 nd.

Uzskaitau

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 06, 15:49)
Vat ka as ir sakau, pilni fotografu puslapiai su isdeginimais, nefokusais biggrin.gif , bet ta ismokti daryti teisingai - reikia... sutinku biggrin.gif

Pradzioje reikia ismokti techninius dalykus tobulai, o po to jau ju nepaisyti.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 16:15)

As pradedu 52 projekta, turbut, jei nemesiu pakeliui:)Kas visai imanoma.Temos turbut jokios, tesiog i savaite po nuotrauka.

aš taip pat bigsmile.gif

QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 06, 16:49)

man gražu, estetiška. Jei uogytės dar būtų vos vos aukščiau (kompozicija). Užskaitau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 06, 15:53)
aš taip pat  bigsmile.gif

Irgi be temos, palaidai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 16:55)
Irgi be temos, palaidai? biggrin.gif

Be temos biggrin.gif teminiai bus tie, kur į mėnesį kartą (ar du) smile.gif įdomu bus pamatyti po metų, ar patobulėjau prasijudinusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 06, 15:15)
Ir nusiusim i googla ieskotis biggrin.gif  biggrin.gif

Dar nei vienos nepasiunčiau biggrin.gif Jei klausimai normalūs visda stengiuosi atsakyti. Jei neatsakau tai dėl laiko trūkumo.
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 06, 15:33)
O as nesuprantu,kodel nedziugina, kodel neuzskaitoma... Bent jau butu parasoma kodel netinka.
Man kazkaip keista. Gal man graziau kelios dezutes? Sio nd tikslas sufokusuoti i reikiama objekta. Ar tai neatlikta? Cia vel viskas tas pats per ta pati. Nebesuprantu jusu reikalavimu...

Jei Tave pačią džiugina, kaip sakiau , aš užskaitau.

O reikalavimai tikrai minimalūs - fokusas, teisinga expozicija, tvarka.
Mano akimis Tavo ND netvarkingi, niūrus , pirmoje fokusas nefokusas. Tai tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 sausio 2013 - 16:11
QUOTE(Zylė. @ 2013 01 06, 13:26)
Ir dar, jeigu man nesekasi su tais ND nelemtais, tai reiškia, kad viskas, aleliuja, draudžiama į temą kišti nosį ir klausti, kas neaišku, kodėl tas gaunasi taip, o ne kitaip?

merginos, aš ne kartą sakiau, kad namuose visi turim knygų ir su jom galima atlikinėti ND ir jos n kartų gražiau atrodo, nei kad buteliai tarkim ar dar velnias žino kas. Jei norit su knygom įdomesnius ND atlikti, sužaiskit su pavadinimais. Išdėliojat tris viršelius, iš kurių tarkim gražus posakis gautųsi, ar šmaikštus... Įjunkit vaizduotę. Arba tarkim tris vaikiškas knygutes su iliustracijom paimkit. Sudėliokit taip, kad pasakojimas gautųsi iš paveikslėlių.

Tas pats dėl pasakymo man nesigauna, nemoku, neturiu baltų lapų, paklodžių ir t.t.
Man rodos šiuo metu bando tris ar keturios naujokės ND atlikinėti. Jei bent dvi jūsų iš vieno miesto, po galais, susiorganizuokit arbatos ar kavos susitikimą ir tuo pačiu ND atlikit. Laiko neturit išeiti, pasikvieskit ką nors pas save į svečius. Reik tik galvą pasukti ir išeitis visada yra. Tokį susitikimą irgi ne kartą siūliau naujokėms susiroganizuoti. Rodos dar tuo metu, kai Are atsiskaitinėjo ND, kas jau senokai buvo.
***** ir aš sūnų turiu ir kūdikėlis jis buvo, negimė iškart šešiamečiu. Ir giminių arti nebuvo, vienut vienutėliai tryse turėjom išsisukti. Su visom problemom ir džiaugsmais. Ir man tikrai laiko likdavo fotografijai o ir kitiems pomėgiams. Na nebent čia kažkuri naujokė dvynukus turi ar pametinukus. Nors irgi ne rodiklis. Va Laukine turi du pypliukus ir sukasi normaliai, Kikirike irgi kažkaip susitvarko ir vaikams laiko yra ir fotografuoja...

Pasikartosiu, pažiūrėkit į viską pozityviai. Niekas čia niekam pikto nelinki. Stengiamės visiems padėti, bet rankos tikrai nusvyra, jei jokio atsako nebūna, pastangų, piršto pajudinimo.

Kaskart pasižadu nieko neberašyti ir vis nenutyliu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SauJoRa @ 2013 01 06, 10:20)
Pirmam poste pirmo psl. parašyta smile.gif

o ten jungtis per savo facebooka? ar kazkoks slaptazodis jusu bendras yra?

tai va, padariau antrus namu darbus, bet man jien NEpatinka g.gif galima as juos parodysiu, susikysit klaidas? A?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangute: 06 sausio 2013 - 16:07
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 06, 16:58)
įdomu bus pamatyti po metų, ar patobulėjau prasijudinusi  biggrin.gif

Kiek pamenu fotografuoji ne pirmi metai.
Parodyk ka nors.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 06, 16:02)
Kaskart pasižadu nieko neberašyti ir vis nenutyliu  bigsmile.gif

biggrin.gif Ir aš biggrin.gif
Gal tikrai išaugom šituos batus, eitumėm kur, ale kur eit kai čia taip gera biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 sausio 2013 - 16:07
Nežinau ar Zyles ND užskaityti ar ne, bet turiu patarimą.
Nefotografuokit tokių daikčiukų kaip šie delfinai. Labai lengvai fokusas nušoka.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 06, 16:06)
o ten jungtis per savo facebooka? ar kazkoks slaptazodis jusu bendras yra?
tai va, padariau antrus namu darbus, bet man jien NEpatinka  g.gif galima as juos parodysiu, susikysit klaidas? A?

Parodyk, parodyk, pažiūrėsim ar gražiai gyveni ar švaru biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 sausio 2013 - 16:12