Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

aciu panasiai ir siudavau smile.gif dabar sunerineju su vasiuku. bet gal reik ir matrasine siule isbandyt biggrin.gif
Atsakyti
As irgi taip pat siusiuvineju dalis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 01 08, 21:26)
nu gerai kas yra MATRASINE siule. prasom su foto ar video ir kodel ji matrasine???? siuna matrasus su ja? g.gif

Balsu is jusu su linaslinelis prisijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Daivuliau, iskaiciau ka norejau iskaityt doh.gif sudejau du sakinius i viena doh.gif sorry, nusisnekejau 4u.gif
Atsakyti
Une lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2013 01 08, 13:58)
Kas turit patirties, gal siuvimo mašina trūkumus šiuo atveju galėtumėte išduoti?.. Apart to, kad, kaip įsivaizduoju, paskui, jei norisi išardyti, darbo

Aš galiu patirtimi pasidalinti biggrin.gif Pradėjau iš viso nuo "super tinginio" metodo, nes akių/eilių skaičiavimas rankovės, kaklo ir pan. išėmimui man buvo mistika. Nusimezgi kelis didelius kvadratus ir tada overloku iš jų išsikerpi ką reikia. Dabar tobulėju, jau akis pradėjau skaičiuoti, tai dažniau tik paprasta mašina susisiūnu. Greita, patogu. Tik priklauso nuo mezginio, nes kai kurių siūlės negražiai gula geroje pusėje. O šiaip daugiau trūkumų neižvelgiu. Na gal nebent jeigu koks gudresnis raštas ar spalvos, tai sunkiau suderinti, kad geroje pusėje gražiai gultų.
Tik aišku reikia geros mašinos. Aš turiu pas ką pasinaudoti 4u.gif
Atsakyti
Uoj prisijuokiau čia jus beskaitydama... lotuliukas.gif thumbup.gif

svelnute, ačiū už pasidalijimą patirtimi. 4u.gif Mano vyras, kai buvo paauglys, jo tėvai turėjo tokį mini mezgimo versliuką, tai ir jį prie darbo pristatydavo. Ta proga jis mane čia bandė mokyti, kaip reikia megzti. Na, jei trumpai, tai labai panašiai - ypač kai reikia kaklą suformuoti. Maždaug: „Ką? akis skaičiuoti? Nu kas čia per nesąmonė? Mezgi lygiai, paskui overloku apsiūni ir nukerpi. Paprasta..“ biggrin.gif Bet aš tokiam reikalui nepasirašiau – tvarkingai akis nukėlinėjau ir toliau žadu nukėlinėti. smile.gif
O mašina tai, įtariu, pabandysiu gal rankoves ir pečių liniją susiūti tam kartui – tiesiog smalsu, kaip gausis. O kraštai tai, man regis, vis tik ta čia išreklamuota matrasine siūle gražiausiai man gaunasi...

Na ką, mano improvizacinės tunikos nugara ir priekis išdidžiai guli ant sofkikės pabaigti, rytoj/poryt laukia linksmoji dalis - rankovės ir apdaila... assa.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 08 sausio 2013 - 23:44
QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 08, 19:56)
... Skalbk, nes angliškas nuo svorio vėl kitaip išsitampo.

... ištrauks vaikiškus veilokus g.gif
Raštuotos kojinės šiaip liuks, bet ta siūlė negraži nors tu ką. Ir matrasiniu, ir vąšeliu, siuvimo mašina išvis baisiai. Sakiau bandysiu kitam sezonui pynėm ar panašiai, kad be siūlės būtų, tik stabdo, kad viską ant riberio kaitalioti reikės, o tenai nepatogu baisiai.

lotuliukas.gif vailokai, negaliu lotuliukas.gif lotuliukas.gif na pynes su kojinem, oj kojines su pynem biggrin.gif tai ko gero teks su siule megzt, taip bus ir greiciau ir paprasciau ir plius graziau iseit gali jeigu riberi pajungsi, vat tongue.gif

meginuko neskalbsiu, nes esu visai vilti praradus atitaikyt ka nors pagal meginuka. anan rudam megztui dariaus meginuka is vakaro, skalbiau, kraciau, dziovinau, lygintuvu garinau ir visaip kitaip; tada matavau, skaiciavau, vel skaiciavau ir vel matavau ir ka? na aisku juk - permezginejau viska kaip iprasta. eina tie meginukai si**on.

QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 08, 20:47)
Va Jautiena tik pradėjusi megzt sako - reiks triskart išardyt. Jau konkurentė hihihi.gif
...

as siandien jau karta ardziau, rytoj ardymas nr2 (o gal ir ne! visgi kazkada turi pasisekti!) ziu neatsilik! nes as jau i ardymu skyriaus vedeja pretenduoju!

Papildyta:
overlocka as pries menesi nusipirkau, dar is dezes nebuvau isemus - nera kada doh.gif vis tie mezgimai...

QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 08, 19:56)
  Reik pirkt kitą mašiną plonesniems siūlams, bo iš normalių siūlų po tiekos ardymo pasidaro plooonas siūlas.

ech plonamezge - tai mano svajone. maniskis sako: pirk, juk tau 30metu laikys, tai tie 800eur isdalinus i 30 ne taip daug ir atrodo. o as vis galvoju, svajoju ir nepasiryztu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 09 sausio 2013 - 00:19
papasakokit apie ta zveri daugiau? kur pirkot ir kiek jis atseina?

Daivuliau, tai kitliavimo mašina. Ja galima kitliuoti darant apdailą, nereikia rankomis, taip pat galima susiūti mezginio dalis matrasine siūle akis į akį, nors aš dar pati nespėjau su ja pasižaisti rolleyes.gif . Ji kainuoja brangiai nauja, nebent radus naudotą.
Atrodytų ji taip

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 09 sausio 2013 - 09:00
Akirera, aciu 4u.gif lauksim atsiliepimu kaip pavyks su ja susidraugauti ar atsiperka ji jums.
Atsakyti
Bandau ir aš susidraugauti su nauju aparatu ax.gif Tikėjaus, kad bus lengviau, bet, pasirodo, nesu tokia protinga.Kad ir olandiškai parašyta instrukcija, bet labai daug paveiksliukų, tai be riberio, be perfokortų sugebėjau iš karto užsidėt akis ir lygiai megzti.Perfokortų dar neperpratau blush2.gif , bet daugiau ir nebandžiau, Vakar pati viena tongue.gif sugebėjau užsidėt riberį ir išmegzti 1 ant 1 thumbup.gif ,2 ant 2 numetė akis po pirmo važiavimo, nors šukas su ta viela ir buvau pakabinus g.gif .Na bet ai, dar išmoksiu smile.gif
Bet man kažko nepatikimas tas mašinos pastatymas ant stalo su riberiu g.gif Stipriau pastūmus, išsinėrė vienas prisukimas ir mašina atsidūrė ant grindų doh.gif Reiks sugalvok kažką patikimiau, stipriau g.gif Ir labiau patiktų, kad pagrindinė adatinė būtų horizontaliai ant stalo, kaip kad viena būtų, be riberio, nes jos daugiau reikia, o ne pasvirus nuo manęs.Žinoma, galima nuimti visai riberį, bet kad paskui sunku vėl uždėt g.gif O gal reikia priprast, ir tas nebetrukdys g.gif Ir dar man viskas taaaaaip lėtai ėjos, tas akių uždėjimas, svorių.... kad man atrodo su paprasta nevute viskas žymiai greičiau biggrin.gif
Turiu Knitmaster 323 ax.gif Gal yra dar mezgančių tokia pat mašina g.gif
Atsakyti
Vis plepate, mezgate, ir vel plepat ir mezgat, saunuoles. As nieko nemezgu ir nieko nenoriu megzti, nors reikia uzbaigti viena mezgini, bet taip tingisi ir nieko nesinori.

Mezginius siuvu siuvimo masina, kazkaip man taip daug greiciau ir patogiau, nei su adata ar vaseliu.

QUOTE(jautiena @ 2013 01 07, 17:46)
Daivuliau - kepuryte be priekaistu, spalvytes, modeliukas, manekene  thumbup.gif

mano paskutinis, tik foto kokybe nekokia, ner saules jau gal savaite, tamsu:
user posted image
nieko neaparasinesiu, treciadieni saule zada pasirodyt, kai graziai nufotografuosiu, tai vel pasirodysiu su visom detalem.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , visai nepykciau, jei toks atsirastu spintoje.
Atsakyti
Klausykit, o kaip Jums su mezgimu vakarais. Aš vis kažkaip laiko atrandu arba įkvėpimas ateina jau po kokių 9 gerokai. o kuo vėliau, tuo labiau aplinka tyla lieku tik aš su savo tarka. galvoju, ką kaimynai masto ir kiekvieną karta po 23h jau paniškai laukiu skambučio į duris. biggrin.gif
Nes pas mus name tai labai girdisi kas ką veikia. Jums nebūna tokių "nejaukumų"? doh.gif
Atsakyti