Na, aš vaikučių neturiu, bet tų reikalų reikaliukų, tai prie mašinos prisėst nutaikyt momentą jau reikia. Bet, kad laikas prisėdus prie jos pradeda kosminiu greičiu lekt... o dar ir mezgimo žiedus turiu gana neseniai.. su jais megztinį mezgu.. tai nespėju tiek, kiek viską padaryt norisi.. vakarai kažkaip man velniškai trumpi gryžtu iš darbo, kol pavalgai, susitvarkai, prisėdi megzt, žiūrėk, jau ir miegot laikas.. dažniausiai nukenčia miegas, nes atsisedus megzt būna "na, dar vieną eilutę ir viskas.. na, vat dar vieną ir tikrai.. na, gerai, vat dabar tai tikrai eisiu miegot.."
Elika, kokia tu teisi . Man lygiai taip pat vakarais, nes dirbu iki 5 val vakaro, pora vaikinų turiu, iš kurių vienas darželinukas. Valgyt padaryt, dienos nuotykius išklausyt ir dar visokie skalbimai, džiaustymai... . O jau vakare kaip prisėdu, atsiplėšt negaliu. Vakar mezgiau iki 12 nakties, nuėjau miegot ir kad užmigčiau , mezgiau iki ryto ir mintyse ir sapnuose
Aš irgi įsigijau tą "žvėrį", kuriuo L@imužė labai džiaugėsi . Tik niekaip neatrandu laiko su juo pažaisti.
Aš irgi įsigijau tą "žvėrį", kuriuo L@imužė labai džiaugėsi . Tik niekaip neatrandu laiko su juo pažaisti.
akirera, čia tą žvėrį, kur mezginio dalims susiūti?
Beje, o kaip dažniausiai mezginius susiuvinėjate į krūvą? Rankomis, ar kuri nors susiūnate juos siuvimo mašina? Aš iki šiol visada rankomis susiuvinėdavau, bet pradedu mąstyti, kad gal mašina reikėtų pabandyti... Kas turit patirties, gal siuvimo mašina trūkumus šiuo atveju galėtumėte išduoti?.. Apart to, kad, kaip įsivaizduoju, paskui, jei norisi išardyti, darbo daugiau...
Beje, o kaip dažniausiai mezginius susiuvinėjate į krūvą? Rankomis, ar kuri nors susiūnate juos siuvimo mašina? Aš iki šiol visada rankomis susiuvinėdavau, bet pradedu mąstyti, kad gal mašina reikėtų pabandyti... Kas turit patirties, gal siuvimo mašina trūkumus šiuo atveju galėtumėte išduoti?.. Apart to, kad, kaip įsivaizduoju, paskui, jei norisi išardyti, darbo daugiau...
Aš pradžioje siūdavau rankomis vašeliu, adata, bet kai mezgi sukneles, tai kiek laiko užima susiuvimas . Nusipirkau siuvimo mašiną ir ja siuvu. Aišku, išardyti jei reikia, tai sunkiau, bet aš prisimatavimui dideliais dyksniais sustriguoju, o jau siuvu, kai žinau, kad tiks ir nereiks ardyti. Ir labai patenkinta, susiuvu daug greičiau. O "žvėrį" pirkau ne dalims susiūti, o apdailai pagreitinti. Šiaip apdailą visada dariau su mezgimo mašina ( į kišenę, kitliavimo būdu), bet ilgai užtrukdavau. Dabar tikiuosi bus greičiau
as visada siuvu is gerosios puses matrasine siule. man reikia matyt, kaip mezginys sueina ties siule, akis prie akies, kitaip net nebandziau.
mezgineju meginukus angliskais stulpeliais - pasiskaiciavau rankoves ilgi: 385eiles panasu, kad teks megzt realaus dydzio mezginio dali ir tada derint akiu skaiciu, isardyt, vel permegzt, dar karta isardyt ir tiketis kad is trecio karto jau bus kaip nulieta.
mezgineju meginukus angliskais stulpeliais - pasiskaiciavau rankoves ilgi: 385eiles panasu, kad teks megzt realaus dydzio mezginio dali ir tada derint akiu skaiciu, isardyt, vel permegzt, dar karta isardyt ir tiketis kad is trecio karto jau bus kaip nulieta.
Jautiena kaip visad sadomazo Perfekcionistė iki negaliu, šaunuolė krapštuolė Skalbk, nes angliškas nuo svorio vėl kitaip išsitampo.
Aš kaip tame anekdote mezgu antra savaitė antrą porą kojinių Nu apie kokias klaidas čia pasakojote, tai viskas kvadratu - žvengiu ardau žvengiu ardau. Mezgimo valandai, bet vis tos žioplos klaidos Reik pirkt kitą mašiną plonesniems siūlams, bo iš normalių siūlų po tiekos ardymo pasidaro plooonas siūlas. Apie tris įvairių dydžių kaires kojines net nepasakosiu, nes nebejuokinga. Pagalvojau, kad gal yra etatas kur ardymo meistro, nu kaip šuniukų vedžiojimo, galėčiau jau būt ardymo cecho meistrė Ir viskas dėl poros kojinių dovanoms, kurias po pirmo nešiojimo įkiš į skalbiankę ir ištrauks vaikiškus veilokus
Raštuotos kojinės šiaip liuks, bet ta siūlė negraži nors tu ką. Ir matrasiniu, ir vąšeliu, siuvimo mašina išvis baisiai. Sakiau bandysiu kitam sezonui pynėm ar panašiai, kad be siūlės būtų, tik stabdo, kad viską ant riberio kaitalioti reikės, o tenai nepatogu baisiai.
Šiaip siuvu viską matrasiniu jei gumytė geros-blogos - beveik nebesimato siūlės. O gaminį vąšeliu suneriu, nes kiekiai mezgimo iškankinti asmeniniai, o vašeliu nerta siūlė biški tampresnė imho ir greičiau nei adata, rankelė įgudusi. Ir šiaip turiu overloką, bet onoras neleidžia, tipo principas.
Aš kaip tame anekdote mezgu antra savaitė antrą porą kojinių Nu apie kokias klaidas čia pasakojote, tai viskas kvadratu - žvengiu ardau žvengiu ardau. Mezgimo valandai, bet vis tos žioplos klaidos Reik pirkt kitą mašiną plonesniems siūlams, bo iš normalių siūlų po tiekos ardymo pasidaro plooonas siūlas. Apie tris įvairių dydžių kaires kojines net nepasakosiu, nes nebejuokinga. Pagalvojau, kad gal yra etatas kur ardymo meistro, nu kaip šuniukų vedžiojimo, galėčiau jau būt ardymo cecho meistrė Ir viskas dėl poros kojinių dovanoms, kurias po pirmo nešiojimo įkiš į skalbiankę ir ištrauks vaikiškus veilokus
Raštuotos kojinės šiaip liuks, bet ta siūlė negraži nors tu ką. Ir matrasiniu, ir vąšeliu, siuvimo mašina išvis baisiai. Sakiau bandysiu kitam sezonui pynėm ar panašiai, kad be siūlės būtų, tik stabdo, kad viską ant riberio kaitalioti reikės, o tenai nepatogu baisiai.
Šiaip siuvu viską matrasiniu jei gumytė geros-blogos - beveik nebesimato siūlės. O gaminį vąšeliu suneriu, nes kiekiai mezgimo iškankinti asmeniniai, o vašeliu nerta siūlė biški tampresnė imho ir greičiau nei adata, rankelė įgudusi. Ir šiaip turiu overloką, bet onoras neleidžia, tipo principas.
QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 08, 20:56)
galėčiau jau būt ardymo cecho meistrė
o nuo zemiausios grandies nesinori pradesi? is kart meistre... cia kaip tai carienei is auksines zuveles panorejo tapti pasaulio valdove ir vel liko prie suskilusios geldos
QUOTE(une @ 2013 01 08, 01:14)
Daivuliau, labai smagus tavo mezginiai
Kas ten per paslaptis koriuko, kuria atradai?
Kas ten per paslaptis koriuko, kuria atradai?
dekui ta prasme paslaptis? nelabai supratau klausimo?
QUOTE(akirera @ 2013 01 08, 13:52)
papasakokit apie ta zveri daugiau? kur pirkot ir kiek jis atseina?
O kaip apdaila merginos daro ir susiuva man irgi labai idomu. As vis dar paieskose
Labos
aš siuvu rankom, matrasine siūle vąšeliu man nepatogu
aš siuvu rankom, matrasine siūle vąšeliu man nepatogu
nu gerai kas yra MATRASINE siule. prasom su foto ar video ir kodel ji matrasine???? siuna matrasus su ja?
Nu apsidairai aplink - jei nėr kas ardo kokybiškiau - tai jau ir meistras.
Va Jautiena tik pradėjusi megzt sako - reiks triskart išardyt. Jau konkurentė
Einu pas ruses to paveiksliuko matraco paieškot
Papildyta:
Jei matysis, tai čia: http://pixs.ru/showi...841_1555923.jpg
Va Jautiena tik pradėjusi megzt sako - reiks triskart išardyt. Jau konkurentė
Einu pas ruses to paveiksliuko matraco paieškot
Papildyta:
Jei matysis, tai čia: http://pixs.ru/showi...841_1555923.jpg