Daivuliau, liuks šalikai , po kiek matkiukų sumezgei ?
O lace karieta lengviau prisijaukinsi nei galvoji, nieko nereik daryt daugiau - tik stumdyt pirmyn atgal pagal raštą ir neužmiršt tarpuose su pagrindine pramegzt su siūlu ... ir stebėt, kad akys gerai persikeltų, nenukristų ...
Tai pala primink - tu neturi visai perfokortų ar nežinai kurios skirtos kiauraraščiams ?
O dėl to megztuko koriuku - tai pradėk nuo rankovės megzt skersą
svelnute, gražu ir man tie netikri kiauraraščiai, bet kaip suprantu tas plonas siūliukas blogoj pusėj eina per visą mezginį, kaip raštuotų
Ir dar vieną megztuką parodysiu, tik neužmėtykit pomidorais dėl raštų margumo megzta su storamezge, ir tikrai ne per vieną dieną, rankovė jau seniau buvo numegzta, tik laukiau kol patvirtins ar gerai bus ar ne ...
ir apskritai paskutiniu metu pas mane vis susikaupia po kelis darbus , tai kol sutvarkaui iki galo ir gaunasi vos ne kas dien ...
Čia šiek tiek kiauraraštinių PERFOKORTŲ turiu įdėjus ...
QUOTE(L@imužė @ 2013 01 06, 22:40)
Daivuliau, liuks šalikai , po kiek matkiukų sumezgei ?
O lace karieta lengviau prisijaukinsi nei galvoji, nieko nereik daryt daugiau - tik stumdyt pirmyn atgal pagal raštą ir neužmiršt tarpuose su pagrindine pramegzt su siūlu ... ir stebėt, kad akys gerai persikeltų, nenukristų ...
Tai pala primink - tu neturi visai perfokortų ar nežinai kurios skirtos kiauraraščiams ?
sumezgiau 5 matkiukus, 120 akiu, ir storumas 7 arba 8. Tai gaunasi apie 50cm plocio ir 2m ilgio saliai.
Turiu kazkiek perfokortu, tik tikrai nesusigaudau kurios tinka kiaurarasciui. Kolkas nelabai ir ideju turiu ka noreciau su jais padaryti, speju reik pamatyt kazkoki rasta, kuris uzkabliuotu
Jei nesunku paaiskinkit kaip yra mezgama skersai? zalia as situose reikaluose
Jusu megztukas spalvomis per margas, aisku kiekvienas skirtingai juk megzta
Daivuliau, šalikai labai mieli , o tu bijojai
L@imuže, man tai gražu . Taip tikslu, griežta ir labai gerai atrodo. Ir jei storamezge, tai ir šilta labai turėtų būt.
L@imuže, man tai gražu . Taip tikslu, griežta ir labai gerai atrodo. Ir jei storamezge, tai ir šilta labai turėtų būt.
QUOTE(L@imužė @ 2013 01 06, 22:57)
oi rimtai kiek cia daug ne viena labai grazia maciau aciu
siaip tai siulyciau atsargiai su tokiom blog`u foto, nes neaisku kokiam zveriui tos kortos pagamintos. nes kortos tikrai skiriasi, broliukams, masteriukams ar tojotoms. bandziau su broliu megzti tojotos rasteli tai ir susivele ten kazkas. nesupratau ir nebereikejo pilna tu zurnalu kur galija rasti savo masiniuko kortu. visi kiti tinka butent tie kiaurarasciai ir suknisa smegenus
nu bet kad ir marga ale visai faina smagus turetu but megztinis
turiu klausima kai mezgat sukneles sarafanus kokia konstanta turi buti kad netystu krastai? arba as blogai apdirbu krasta kad kai uzsideda (naturalu tai pilvas tai (.) ) pakelia aukstyn mezgini ir ziurint nuo toli gaunas kad mezginio kampai (sonai) nutysta. jau nebezinau net kaip daryt. tiksliau zinau. nebemegzti sukneliu ir sarafanu
turiu klausima kai mezgat sukneles sarafanus kokia konstanta turi buti kad netystu krastai? arba as blogai apdirbu krasta kad kai uzsideda (naturalu tai pilvas tai (.) ) pakelia aukstyn mezgini ir ziurint nuo toli gaunas kad mezginio kampai (sonai) nutysta. jau nebezinau net kaip daryt. tiksliau zinau. nebemegzti sukneliu ir sarafanu
QUOTE(Daivuliau @ 2013 01 06, 21:38)
Bet va numezgus du per savaitgali (nauduoju siuos merino gold siulus), tai zinokit man jie smirda, ypac kai isploviau, beto pastebejau jog ir dazo. Jei kas naudojot juos, kaip jie nesiojasi?
Vat kaip tik vakar šviežias kojines skalbiau iš tokių. Kvapelis tai nekoks, bet išžiūvus ta smarvė dingsta. Mano dviem spalvom, tai nusiplovė toks pirmas silpnas dažas , bet nieko neuždažė, manau, su kitais skalbimais nebus spalvotas vanduo. Dar pažiūrėkit - ant etiketės 30 laipsnių.
Ačiū Ristinai už naujus namučius, nespėju skaityt...
Sveikos, mergaitės, pasikartosiu ir aš su Frekės klausimu: pas mane atrodo nėra nei pilvo, nei įspūdingo biusto, bet mezgant suknią paprastai ir siaurinant šonuose, nutysę galai atrodo..kažkas minėjo, lyg įsiuvus reikia topkiou atveju daryti, kaip tuos įsiuvus daryti? o Frekei žiū nesimiega visai..
o dėl siūlų kvapelio norėjau pridurti, kad man, tiesą sakant, beveik visi siūlikai išskalbus nekaip kvepia..po to, išdžiūvus ir išlyginus kvapo nebelieka.
o dėl siūlų kvapelio norėjau pridurti, kad man, tiesą sakant, beveik visi siūlikai išskalbus nekaip kvepia..po to, išdžiūvus ir išlyginus kvapo nebelieka.
Kokių grožių čia pas jus užderėjo
O jau tie šalikai, tai man labai labai.. mat kai esu didžiulė šilumos mylėtoja, tai man tik tokie šilti šalikai ir tetinka nešiot
Savajį pleduką jau pabaigiau, teliko išskalbt, pralygint ir galėsiu pasirodyt Jūsų teismui
O jau tie šalikai, tai man labai labai.. mat kai esu didžiulė šilumos mylėtoja, tai man tik tokie šilti šalikai ir tetinka nešiot
Savajį pleduką jau pabaigiau, teliko išskalbt, pralygint ir galėsiu pasirodyt Jūsų teismui
QUOTE(Freke @ 2013 01 07, 00:32)
Pagalvojau, o tu praplatinimus ar siaurinimus šonuose darai, ar tolygiai per mezginį?? Jei tik šonuose, tai greičiau nusimezga, nereik keliskart akių dekeruoti, bet šonai tikrai tįs. Įtariu, kad tokie kaip lenkti ant klubų atrodo..
Pažiūrėjus iš šono į normalios moteriškės figūrą juk grožybės priekyje gerokai išsikiša, dėl to mezginys ir pasikelia ties viduriu. Tam yra konstravimo pagrindai, taisyklės, įsiuvai ir t. t.
Megztiniams neilgiems tai aš irgi tik iš šono pridedu akis, arba mezgu ties talija kitu raštu ir tankumu, bet kokiai tunikai tektų per visą mezginį pridėti kaip reljefiniams įsiuvams.
Osinkoje pasiskaityk, dar merginos pataria pagulėjus mezginiui pagarinti pagal iškarpą, palikt išdžiūt, tada siūti ir skalbti.
bet tysta ne visose, o tik kai kurios. manau dar gal ir nuo siulu kazkiek itakoja
taip siaurinu sonuose, bet manau dauguma taip daro nes jeigu reikia siaurint per visa ilgi tai viduryje nepridekeriuosi. mezginio viduryje isiuvus gaminu kai figura liemenuota labai t.y. klubai labai skiriasi nuo liemens. bet tai mezgi vaikui ir per visa ilgi susiaurini 10-15 adatu o uzsidejus visteik patysta, tai kazkaip keista
taip siaurinu sonuose, bet manau dauguma taip daro nes jeigu reikia siaurint per visa ilgi tai viduryje nepridekeriuosi. mezginio viduryje isiuvus gaminu kai figura liemenuota labai t.y. klubai labai skiriasi nuo liemens. bet tai mezgi vaikui ir per visa ilgi susiaurini 10-15 adatu o uzsidejus visteik patysta, tai kazkaip keista
QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 07, 07:52)
Vat kaip tik vakar šviežias kojines skalbiau iš tokių. Kvapelis tai nekoks, bet išžiūvus ta smarvė dingsta. Mano dviem spalvom, tai nusiplovė toks pirmas silpnas dažas , bet nieko neuždažė, manau, su kitais skalbimais nebus spalvotas vanduo. Dar pažiūrėkit - ant etiketės 30 laipsnių.
del situ siulu kvapo sakyciau labiausiai vilnos kvapa turi tie beveik nedazyti siulai. na naturaliausiu spalvu. gelsvi pilki. o visi kiti kazkaip nebetiek to kvapo ir turi