Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(akirera @ 2013 02 07, 09:05)
Čia turbūt man, Ristina? rolleyes.gif Galėčiau nulėkt pasidairyt į Vernitą.

Vuo bigsmile.gif biggrin.gif tik dabar pamačiau, kad iš Marijampolės esi biggrin.gif

Galima ir tave įpareigot, spalvų pašniukštinėjimui biggrin.gif arba netgi patarpininkaut prašyt blush2.gif ax.gif

Apie klasikines pynes, tai aš tyliu cool.gif man nelabai patiko pyniuot cool.gif gal, ir siūlą reikia tinkamą pasirinkt. Bet..... laukia MB megztinio permezgimas doh.gif tai kuičiuosi, vis susirandu, ką megzt, kad tik nereiktų. O vis "klientas" teiraujasi doh.gif

Užtat šalmuką mezgu mažiui bigsmile.gif pafotografuosiu, kas gavosi. Gal kuri norės pasinaudot ir numegzt savo vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ristina: 07 vasario 2013 - 13:10
QUOTE(L@imužė @ 2013 02 06, 23:53)
Sushi, turiu Vernito parduotuvės telefoną jei reikia, pasiskambinsi ir pasiklausi ko turi. Pirmadienį skambinaus, tai sakė mažai spalvų gauan, likučius ką  duoda fabrikas ir tiek ...
Ačiū, L@imuže, aš internete jų koordinates susiradau, vakar kaip tik skambinau, tai grynos vilnos turi tik keturių spalvų ir man, aišku, nei viena jų netinka... biggrin.gif Vat tik užmiršau paklaust, kas kiek laiko maždaug jiems į parduotuvę naujų likučių atveža... mastau.gif Tai reikės vėl prie progos skambint. smile.gif

Ristina, įsivaizduok, aš kažkodėl galvojau, kad tu vilnietė... doh.gif
Atsakyti
Laba,

ieškau mezgėjos, kuri man galėtų numegzti lovos užtiesalą, gal galite man parašyti į ievute.rimkeviciute@gmail.com 4u.gif labai dėkoju!
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 02 07, 14:07)
Vuo  bigsmile.gif  biggrin.gif tik dabar pamačiau, kad iš Marijampolės esi  biggrin.gif

Galima ir tave įpareigot, spalvų pašniukštinėjimui  biggrin.gif arba netgi patarpininkaut  prašyt blush2.gif  ax.gif

Taip, galėčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2013 02 07, 14:16)
Ristina, įsivaizduok, aš kažkodėl galvojau, kad tu vilnietė...  doh.gif

biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(akirera @ 2013 02 07, 16:26)
Taip, galėčiau  mirksiukas.gif

Niu, va mašinistės yra, kas gali eiti į žvalgybą thumbup.gif

Akirera, aš čia taip akiplėšiškai tave terorizuoju blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes, ka tik pabaigiau toki megztuka. Mezgiau is angora yarn siulu.
user posted image
Atsakyti
Zuzana, labai dailu 4u.gif
nu man per darbus nepavyksta prisest prie masiniuko doh.gif vakare norisi dukriukui demesi skirti, o paskui jau bunu visiskai nusikalus.
Atsakyti
Gal kuriai bus įdomu ax.gif
Bandžiau megzti šalmuką blush2.gif taip kaip rankomis mezgu savo vaikams ax.gif
user posted image
nebaigiau, nes pagailo mašiniuko. Per storas siūlas.
Mezgiau taip:
pradėjau nuo priekinės kepurės dalies, tarkim 100a. atnara apie 10 eilių (~ 3-4cm). iš kraštų nuėmiau apie 8-12a. ant pagalbinio siūlo. Likusias akis perkėliau ant pagrindinės adatinės ir mezgiau 8-10cm (apie 50eilių).
Padalinau mezginį į tris dalis. Centrinė apie 24-30akių, likusias akis iš kraštų pervėriau ant siūlo.
Dabar 6 kartus kas 3 eilės platinau iš kraštų po akį. O panašiai nuo 40tos eilės - iš kraštų tiek pat kartų siaurinau. Visa tai darant, iš kraštų kas antrą eilę prikabinau šonines akis. Panašiai 86 eilėj, kepuriuko pagrindas jau būna ant adatų. Surenku iš šonų akis, ir tas kraštines 8-12a. grąžinu ant adatines nuo pagalbinio siūlo. Paskirstau akis ant abiejų adatinių. Ir reiktų pamegzti apie 15cm. vis didinant tankumą. Priekyje reikės susiūti. Aš nebemezgiau, nes 10** tankumu, man lb sunkiai mašina mezgė blush2.gif gaila buvo laužyt blush2.gif
Atsakyti
Zuzana, šaunus darbelis smile.gif
Ristina, ačiū 4u.gif . Niekad nesinagrinėjau šalmuko schemų, labai aiškiai parašėte, kitam sezonui pabandysiu. Tik kakliuką gerokai ilginsiu ir platinsiu.

Ryte man palūžo mašinka mezgant riberiu:geda2: Tokia sunki savaitė buvo, galvoju skirsiu laiko tik sau ir šauniai nuo ryto pamezgaliosiu...Sugebėjau palankstyt tris adatas. Nu nevažiuoja daugiau kaip penkis cm ir viskas, stringa adatos nors tu ką. Ir adatų dafiga pakeičiau ir poroloną, nors prieš mėnesį keičiau. Gerai, kad bailė, bo jau išsiknisau krūvą įrankių karietėlei ardyti blush2.gif
Jau ruošiausi jums čia ant peties paverkti pidisoką pasistačius:oh
Finale po keturių šaunaus šeštadienio valandų viskas susitvarkė, valio:) Pasirodo buvau per mažai tą riberio dalį, kuri lankstosi ir prie prie alkūnės tvirtinasi pakėlusi. Dėl to alkūnė biški žemyn lenkėsi ir adatas kabino. Žioplė ir tiek. Nu bet jaučiuosi kokius 50 lt ant meistro sutaupiusi.
Mano a la "missoni" judėjimo greitis - dešimt eilių per valandą. Sėdžiu ir mąstau, ar tik ne virbalais greičiau būtų g.gif .
Atsakyti
Merginos, o kaip Jums tie Merino Gold siūlai?
Aš kažkaip džiaugiausi kad geri, daug ir kaina nieko, o dabar žiūriu į MB megztuką kas per tysalas liko, apsivėlė, išsitampė.. nieko nesuprantu.. g.gif schmoll.gif
Kaip Jums patirtis su juo? Mačiau čia mezgėt sijoną, dar kažką..
Atsakyti
Sveikos, mezgėjos smile.gif nepykit, jei ne į tą temą rašau, bet tiesiog nežinau, kur ieškoti... Gal kas galite perleisti porą pačių ploniausių mašininių adatų, man reikia nubėgusioms mažutėms akims surinkti. Keletą turiu, bet jos per storos. Kiek ieškojau, pirkti galanterijos parduotuvėse nėra. Ačiū, jei kas atsiliepsit į AŽ. (geriausia būtų Kaune) 4u.gif
Atsakyti
kad tos adatos nera jau tokios mazos. nusipirkit vaseli ir susirankiosit tas akis, ju buna visokiu dyziu ir labai labai plonom galvutem
Atsakyti