Akirera beveik paaiškino dėl platingo. Blin, neturiu jokio daikto pašonėj nufotkint. Plating knitting arba youtubej vyazanie platingom (tik rusiškai) ir rasit ar googlėj.
Jei šiaip mezgat iš dviejų skirtingų siūlų vienu metu, tai jie mezgant susisuka susimaišo tarpusavyje ir gaunasi melanžas. O platingo feederio esmė tame, kad į jį kišami du siūlai, bet jie nesusipainioja tarpusavyje. T. y. jeigu mezgame juodu ir baltu, tai vienas siūlas klojamas geroje pusėje, o kitas - blogoje tuo pat metu. Ir tuomet viena pusė gaunas juoda, kita - balta.
Dėl to žiūrint į gumyte, tarkim 2x2 geros akys bus juodos, o išvirkščios - baltos.
Čia ant greitųjų iš googlės, tik ne gumytė:
http://vazanie.com/i...p...<emid=176
Čia gumytė: http://forumimage.ru/show/1700532
QUOTE(akirera @ 2013 02 04, 10:06)
Jautiena, jau kaip užsibrėžia ką nors, tai būtinai sudėtingą. Tai kur tas slip (ar kaip ten jis) megztinis dingo? Ar radai išeitį?
cia tas pats, kur slip nesigavo. isardziau, dabar sitais rombais varau, tikiuosi ardyt nereikes, nes su tiek siulu ardymas butu gan kosmariskas. jau beveik prisikasiau prie pabaigos, deja, tik mezgimo - itariu, kad apdaila ir siuvimas uztruks visa savaite

labai tuo plating susidomejau, butinai reik ta feeder'i isigyt ir pasibandyt.
Jautiena
gražu
kaip tu kvadratuoji?
papasakok
su įprastine karieta?

kaip tu kvadratuoji?

Žiūriu, kad pradėjau naują gyvenimo etapą-aukštąjį mezgimo mašina mokslą
Nauji žodžiai, naujos galimybės
Tai gal ir šitoj nuotraukoj tuo platingu megzta

Planuose buvo megzti po 2 skirtingų spalvų gabalus, ir paskui sumegzti
Dukra norėjo, jei nepersigalvos, žinoma
Prie mašinos dar yra visokių dalių, kurių dar nežinau kam panaudoti, bet tokių, kaip Linelis parodė lyg ir nėra
Jautienos mezginys bus
O Dettai gal reikia kokių metalo gabalų, privirinus kilputes pakabinimui , paieškoti.koks metalo meistras padarytų
Ar ir šukų neturi?, prie ko tuos svorius kabinti
Arba ieškot, kam mašina sulūžo ar pan, o svoriai liko
Manau

Planuose buvo megzti po 2 skirtingų spalvų gabalus, ir paskui sumegzti

Jautienos mezginys bus

O Dettai gal reikia kokių metalo gabalų, privirinus kilputes pakabinimui , paieškoti.koks metalo meistras padarytų

Sveikutės
Aš čia tyliai stebiu, seiles varvinu, baigiu visą savo klaviatūrą apseilėt, tai niekaip nepavyksta parašyt...
Daug grožių primezgę, atskirai negirsiu, nes nu bais gražu viskas...
Išgirdau ir aš čia daug visokių keiksmažodžių, bet ne man dar juos perprast...
Na, o nusivaliusi apseilėtą klaviatūrą, sakau, dettai atrašysiu...
Tai pabandyk, gal ir tau praverstų
Anksčiau (mezgimo mašinų temoj) merginos sakė, kad rusaitės forumuose nukreipia į žvejų parduotuves svarelių ieškoti, bet aš pabijojau namuose per daug švino laikyti, kai mažas aplink laksto...

Aš čia tyliai stebiu, seiles varvinu, baigiu visą savo klaviatūrą apseilėt, tai niekaip nepavyksta parašyt...

Daug grožių primezgę, atskirai negirsiu, nes nu bais gražu viskas...

Išgirdau ir aš čia daug visokių keiksmažodžių, bet ne man dar juos perprast...

Na, o nusivaliusi apseilėtą klaviatūrą, sakau, dettai atrašysiu...
QUOTE(detta.007 @ 2013 02 04, 16:48)
Tik va nesugalvoju kaip cia pasigaminus svareliu, nes isigijau fangine masina naudota, bet svareliu nebuvo 
Pas mane irgi komplekte panaudotos mašinos tebuvo vienas svarelis, tai MB man iš Senukų nupirko tokių va svarmenų (jų yra skirtingų dydžių bei svorių nuo 0,5 kg iki 2,5 berods), vielike persuko, padarydamas tokį kaip kabliuką, ir voila - labai man pasiteisina (jei nelabai aiškiai čia parašiau, galiu prie progos nufotografuoti, jei reikia) 

Anksčiau (mezgimo mašinų temoj) merginos sakė, kad rusaitės forumuose nukreipia į žvejų parduotuves svarelių ieškoti, bet aš pabijojau namuose per daug švino laikyti, kai mažas aplink laksto...

oho koks svarmuo, tokiu galima kacialkej nugvelbti
as maciau kazkur foto - kabliukai is sakuciu (kur valgom, ta) padaryti - sakuciu dantys uzlenkti i viena puse, o kotas i kita, kad svori uzkabint, nors jeigu sakute stora, sunki tai ir to gali uztekt.
Ristina: as su intarsijos karietele marginu, bet galima ir su pagrindine, tik tektu paciai adatas i prieki stumt, kad siulas butu uz liezuvelio.

as maciau kazkur foto - kabliukai is sakuciu (kur valgom, ta) padaryti - sakuciu dantys uzlenkti i viena puse, o kotas i kita, kad svori uzkabint, nors jeigu sakute stora, sunki tai ir to gali uztekt.
Ristina: as su intarsijos karietele marginu, bet galima ir su pagrindine, tik tektu paciai adatas i prieki stumt, kad siulas butu uz liezuvelio.
QUOTE(jautiena @ 2013 02 04, 20:48)

is valgyklos aliumininiu sakuciu reikia

oho koks svarmuo, tokiu galima kacialkej nugvelbti

Ten, manyčiau, kiek didesni...

Va, kaip maniškiai atrodo:

maždaug 10 cm skersmens...

... tektu paciai adatas i prieki stumt, kad siulas butu uz liezuvelio.
Mhm

Merginos, dašuto dabar kas tas platingas ir tas feederis
, įdomiausia turbūt tai, kad jis yra pas mane ko gero, tik mano karietai netinka, nes senas modelis ...
, o su storamezge net esu kažką panašaus mezgus pvz ...
Jautiena, o už tavo megztuką išmegztą tai tikrai visą krūva
ir pagyrimų
Bangelee, šita skraistė yra iš gabalų skirtingų pagal mane, kažkada viena moteriškė norėjo, bet persigalvojo ...
o dėl naujo gyvenimo etapo - šaunu
Ristina, jei dviejų tik spalvų megzt, tai yra perfokorta ...

Jautiena, o už tavo megztuką išmegztą tai tikrai visą krūva

Bangelee, šita skraistė yra iš gabalų skirtingų pagal mane, kažkada viena moteriškė norėjo, bet persigalvojo ...
o dėl naujo gyvenimo etapo - šaunu

Ristina, jei dviejų tik spalvų megzt, tai yra perfokorta ...
Dekui merginos uz patarimus del svareliu, nu bandysiu ka nors konstruoti, patiko jusu idejos.

Jautiena, labai gražiai megztinis gaunasi, liuksiškai suderintos spalvos.
Na, bet merginos ir išradingos dėl svarelių
Bangelee, aš kaip L@imužė manau, kad skara megzta iš dviejų palų, nes platingu mezgant truputėlį vistiek spalvos maišosi.
Čia įkeliu platingu megzto megztinio foto, iš Osinkos
Na, bet merginos ir išradingos dėl svarelių

Bangelee, aš kaip L@imužė manau, kad skara megzta iš dviejų palų, nes platingu mezgant truputėlį vistiek spalvos maišosi.
Čia įkeliu platingu megzto megztinio foto, iš Osinkos