Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

ka jus cia keikiates? g.gif unsure.gif

nu ruloneliu nenaudoju biggrin.gif kazkaip susivynioju i kamuoliuka. norsgal geriau vyniotusi nuo rulonelio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 02 03, 20:10)
beje, ten ne plating'as pas mane

Miražas:)) Nu bet labi gražiai atrodo. Pažadėk kad šito tikrai neardysi:) nes knisimosi nemažai irgi...

Tai kaži kodėl pas mane tą kraštinę išmezga g.gif Kai pasitobulinau, tai paskutinę akį po to rankiniu būdu išmegzdavau. Šiaip man vienodai, kokia ta akis. Negražu tik gerojoje pusėje, kai matracine siūle siūni, prasišviečia tas bardakas, galvojau, kad gal kokia gudrybė yra, arba reik iš naujo instrukciją skaityti:
user posted image

Vyniojant tai fignia dabar užsiimu - iš izoliacijos tokias alia babinkas pakietintas klijuoju - niu labai daug laiko užima. nes š rulonėliai man vartaliojasi. Vieni siūliukai tokie labai kibūs buvo, kiti bais ploni, painiojosi man viskas ir nervavo, daugiau po stalu po dulkes šliažiojau rankiodama tuos kamuoliukus, nei mezgiau. Dabar dar ant alaus butelio užmaunu (kur su storu kakliuku) ir pusė velnio. Ir dar spalvų keitiklio nėr, su penkiom spavom liuks pasportuoju aplink stalą lakstydama.
Penkios spalvos, kiekvienos po keturis siūliukus.. Po stalu statau viską, man lygiau taip siūlas eina.
O platingo feeder'eris (ne R. Federeris) šiaip jau prie bendros komplektacijos priklausytų, su ja ir gavau, mano irgi sena mašina. Bet man pats kaifas gumytėse ir kur gera-bloga kaitaliojasi. Ar su liureksu kokiu išeiginį drabužėlį sumeistravot galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 03 vasario 2013 - 20:57
Na jo, aš kaip ir Frekė to paties paklauisiu - ko "keikiatės" g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dar daug skaityt ir skaityt tas instrukcijas kol bent dalelę sužinosiu apie ką čia kalbat g.gif na intarsija, platingas girdėti terminai, o kas tas "feeder'eris" jau reiks pasidomėt ...
Dėl paskutinės adatos, tai senesnio modelio mašinos to nedaro kiek skaičiau, jau reik pačiai paskutinę adatą žiūrėt ...mano 836 , tai mezga viską pagal raštą ...
Dėl š... ruloniukų irgi pirmą kart girdžiu, neteko susidurt su tuo, nes visad babinų turėjau ...
Jautiena, o kaip siūlus dėlioji - jaučiu užsiknisimas juodas doh.gif

linaslinelis, man kai reikia tik kelias eiles kitu siūlu pamegzt, tai nededu į siūlvedį, o prilaikydama taip pramezgu ...

Kas dėl goldų, tai man irgi jie visai patinka, o išardytus visad garinu ir nėra bėdos ...

Kaži kokios šio sezono einamiausios spalvos - žadu skambint į vernitą, bet nežinau kokių reiktų papirkt, išskyrus juodą ... g.gif g.gif

Kas dėl suknelės - tai užsakovė labai liko patenkinta, kaip tik savaitgaly gimtadienį šventė, tai sakė kiek komplimentų susilaukė thumbup.gif o dėl ilgio, tai jai tinka toks, o dar užsidėjus storesnes pėdkelnes ar timpas tai visai super sakė ... na man nuo to tik geriau - nuotaika pakilo iki debesų ... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 02 03, 19:22)
ka jus cia keikiates? g.gif  unsure.gif
nu ruloneliu nenaudoju biggrin.gif kazkaip susivynioju i kamuoliuka. norsgal geriau vyniotusi nuo rulonelio lotuliukas.gif

smile.gif as vynioju su rankiniu vyniotuvu, tik tu plastikiniu babinyciu 3 teturiu, tai privyniojus kiek reik vis numaunu ant sikpopierio ruloniuko, kad ana atlaisvint. jeigu pradeda sokinet mezgant, tai riberio svori i vidu sugrudu biggrin.gif

beje prie mano masinos buvo manual'as KH-830, o masina KH-881. niekad nepagalvojau pasiieskot pagal saviskes modeli manual'o, o sitam senesniam apie plating'a nei zodzio.

o kam ta krastine aki rankom megzti? tik stumtelk i virsu lygiai su kitom pazymetom adatom ir megs visada ta pacia spalva.

L@imužė: taip viskas rankom, kai siulus sudelioji, tada karieta pervaziuoji i kita puse ir vel delioji... bet man visai pradejo patikti, taip tyliai ramiai sau kiloju - meditacija, skubet ten ner kur...
feeder'is - tai butu siulo "maitintuvas" biggrin.gif ta centrine dalis tam gelezgaly karietos prieky (sinker plate) biggrin.gif kazkaip angliski terminai geriau skamba biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 03 vasario 2013 - 22:03
bet tie suktukai keliu rusiu buna. mano suka i kamuoliuka, kiti maciau ant babinyciu tokiu. ax.gif
Atsakyti
Laimuže, plating yarn feeder, čia riberiui http://www.ebay.com/...0-/270385683875
čia pagrindinei adatiniei, rašo kad nuo 840 modelio, turi varžteliai atitikti: http://www.ebay.com/...=item1c2f927538

2013 colours susivesk googlėj - labai "rūgščios" baisios spalvos šiemet barbių-vaikų, kaži ar Vernitas suspės prisitaikyt:lotuliukas:

Ačiū, bandysiu su tom kraštinėm mąstyt, gal dar liko koks tinginiaujantis smegenų pusrutulis, reik įdarbint g.gif
Papildyta:
QUOTE(L@imužė @ 2013 02 03, 21:52)
linaslinelis, man kai reikia tik kelias eiles kitu siūlu pamegzt, tai nededu į siūlvedį, o prilaikydama taip pramezgu ...

Jo jo, po poros valandų lankstymosi dašilo ir man, ačiūsmile.gif) Supratau, kad visai patink, ir siūlvedis be darbo liks. kaip ir vakarienėsmile.gif

Panos, tik neišpirkit dabar visų feeder'erių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 03 vasario 2013 - 22:59
Jautiena, jau kaip užsibrėžia ką nors, tai būtinai sudėtingą. Tai kur tas slip (ar kaip ten jis) megztinis dingo? Ar radai išeitį?
Platingas - mano sena svajonė. Rusaitės profesionalės beveik viską mezga platingu, aš vis skaitinėju, bet nelabai įkertu tą platingą, nors nesu bandžiusi. Pabandžius gal viskas daug paprasčiau g.gif
Š... ruloniukai man naujiena, vynioju į kamuoliukus su vyniotuvu. Gerai viskas einasi iki kamuoliukas pasidaro mažutis, tai įmetu į stiklainį ir jis ten vartaliojasi. Arba traukiu iš vidaus
Atsakyti
o ka tas platingas daro? kuom jis jau toks stebuklingas? g.gif mezgu atnaras kaip mezgeja rode ir tiek. o cia kazkoks sustras budas joms g.gif
Atsakyti
Jautiena, oi lauksim vaizdu! jau jusu darbo vieta, tai n-taji karta seile varvinu 4u.gif
QUOTE(Ristina @ 2013 02 03, 18:27)
kad tokios nemezgiau  g.gif Akirera mezgė  bigsmile.gif  biggrin.gif

soriukas, sumaisiau vardelius. Akirera dar kart bravo!
Atsakyti
Daivuliau, ačiū labai 4u.gif .
Platingas mezgamas iš dviejų rūšių siūlų. Viena rūšis mezga išvirkščiąją pusę, kita - gerąją. Galima megzti su liureksu, išorinė pusė būtų blizganti, o vidinei galima pasirinkti medvilnę, kad nedirgintų odos. Galima megzti su skirtingomis spalvomis, ypatingai tinka rezinkom.
Atsakyti
Man dar patogu vynioti ant tu rulonu, kur buna popierius rankom valyti ir pan., lieka toks ilgesnis rulonas, patogiau su mikseriuku darbuotis smile.gif
Tik va nesugalvoju kaip cia pasigaminus svareliu, nes isigijau fangine masina naudota, bet svareliu nebuvo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2013 02 04, 17:03)
Galima megzti su skirtingomis spalvomis, ypatingai tinka rezinkom.

Kaip tas platingas rezinikom pritaikomas tai man nedaeina ????? verysad.gif Visa kita tai aišku, net instrukcijas perverčiau. Buvau mačius tokią mezgimo galimybę, bet jos privalumai nelabai buvo užkliuvę g.gif .
Atsakyti