Vytautiske, yra keli būdai apdailos
ar ant mašinos kabinsi apdailos detales, ar rankytėm numegztas prisiūsi.
Pasimatuot, kaklą aš matuoju susiuvusi vieną petį, kabinu ant tų "kablių" esančių prieš adatas. Netempiu mezginio. Kai numegzta apdailos detalė, ir jei apdailą darau ant mašinos, tai kabinu mezginį jau ant adatų, adatą išstumiu iki galo. Kai viskas pakabinta, ranka (galima ir nustačius didesnį tankumą išmegzti pravažiuojant karieta) vis užkabindama siūlą išmezgu po akelę. Gaunasi visa eilė mezgama rankiniu būdu. Ir su kabliuku išmezgu tą eilę, kabindama kiekvieną akelę vieną per kitą. Gaunasi tokia lyg "grandinėlė".
Rankovių prakarpų apdaila taip pat, tik jau susiūti abu mezginio pečiai
Iš tikrųjų tai sudėtingiau parašyt, nei padaryt
QUOTE(*liu @ 2013 01 09, 12:23)
Klausykit, o kaip Jums su mezgimu vakarais. Aš vis kažkaip laiko atrandu arba įkvėpimas ateina jau po kokių 9 gerokai. o kuo vėliau, tuo labiau aplinka tyla lieku tik aš su savo tarka. galvoju, ką kaimynai masto ir kiekvieną karta po 23h jau paniškai laukiu skambučio į duris.
Kadangi iki šiol jokie kaimynai pretenzijų nereiškia, o mano mažasis duzgiant mašinai ramiausiai miega kitame kambaryje, padariau prielaidą, kad ne per garsiausiai aš čia brūžinu... O šiaip nei viena kambario, kur mezgu, siena nesiriboja su jokių kaimynų miegamaisiais, tai ir dėl to dar sąžinė rami... QUOTE(Ristina @ 2013 01 09, 15:57)
Atnešu pasigirt
Čia saviškį pelėda puoši? Smagi pelėda... QUOTE(Elika @ 2013 01 09, 18:20)
Rodau žadėtą pleduką spalva nevisai atitinka realią.
Elika, tikrai tau medalį kabint reikia už tokius sugebėjimus... QUOTE(Freke @ 2013 01 09, 21:28)
uzsikabini viena dali mezginio, ta kur darysi kakla ant adatu uzsidedi auksciau kelioms eilemis. nusimezgi kiek reik tik dvigubai ir su papildomu siulu pamezgi. tada su adata ir siulu prikabini ta ka reik blogojoj pusej. o ta siula nuardai.
o rankoves tai kai siusiuti peciai vel taip pat.
o rankoves tai kai siusiuti peciai vel taip pat.
QUOTE(Ristina @ 2013 01 09, 22:00)
Pasimatuot, kaklą aš matuoju susiuvusi vieną petį, kabinu ant tų "kablių" esančių prieš adatas. Netempiu mezginio. Kai numegzta apdailos detalė, ir jei apdailą darau ant mašinos, tai kabinu mezginį jau ant adatų, adatą išstumiu iki galo. Kai viskas pakabinta, ranka (galima ir nustačius didesnį tankumą išmegzti pravažiuojant karieta) vis užkabindama siūlą išmezgu po akelę. Gaunasi visa eilė mezgama rankiniu būdu. Ir su kabliuku išmezgu tą eilę, kabindama kiekvieną akelę vieną per kitą. Gaunasi tokia lyg "grandinėlė".
Rankovių prakarpų apdaila taip pat, tik jau susiūti abu mezginio pečiai
Ir kodėl aš čia neįlindau prieš kokį pusvalandį?.. Iš rankinio mezgimo papratimo susiuvau jau ir pečius, ir šonus, tai va, dabar rankytėmis apdailą visą reikės kankinti... Na, kitam kartui bus pamoka... Rankovių prakarpų apdaila taip pat, tik jau susiūti abu mezginio pečiai
tai nusimegzk juostele ir ja graziai prisiuk nereiks rankom megzti, arba rankoves daryk is dvieju daliu. priekio ir nugaros
QUOTE(darbeja @ 2013 01 09, 14:19)
O susiūta viskas su kitliavimo mašina, t.y. tuo "žvėriuku", kurio nuotrauką Akirera ką tik rodė, todėl specialiai pafotkinau ir iš blogosios pusės, nes mačiau buvo besidominčių. Aš ją turiu senokai, man patinka, o atsipirkimas - ????. Kita vertus ir mezgimo mašina bent man irgi nežinau kada atsipirks.
del atsipirkimo as ne tiek finansiskai domuosiu, o kiek naudos is jo. Ar jums gelbeja, laiko sutaupo ir pan. Beto juk cia ilgaamze investicija.
QUOTE(*liu @ 2013 01 09, 14:30)
Norėjau dar pasiklausti dėl to mažojo koriuko rašto, kur Daivuliau mezgė šalikus.. Ar šis raštas "nevalgo" dvigubai daugiau siūlų?
Kadangi as mazai dar mezgus, tai neisivaizduoju kiek tokio ilgio ir plocio saliui suvalgytu lygiuoju mezgimu siulu. Siam as sunaudojau 5 matkiukus po 100g (400m). Gavosi 50cm plocio ir virs 2m ilgio.
Elika, labai labai dailus. Saunuole
Ristina, skaiciau du kartus kaip surasete ta kakla daryti, jauciu neisgerus nesuprasiu
QUOTE(Daivuliau @ 2013 01 09, 22:16)
Ristina, skaiciau du kartus kaip surasete ta kakla daryti, jauciu neisgerus nesuprasiu
Žodis į žodį manęs apibūdinimas Aprašymas geras, tik matyt reikia jau praktiškai mėginti, nes teoriškai nelabai įsivaizduoju.
QUOTE(Freke @ 2013 01 09, 22:12)
tai nusimegzk juostele ir ja graziai prisiuk nereiks rankom megzti, arba rankoves daryk is dvieju daliu. priekio ir nugaros
Ne, tai rankom megzti aš neplanavau - tik prisiūti rankom, bet žiūriu, kad jautiena labai suprinę nuorodą įdėjo, kaklo apdailai dar spėsiu ja pasinaudoti... QUOTE(jautiena @ 2013 01 09, 22:55)
cia vienas budas kaip kaklo apdaila daroma: Neckband
Ačiū labai
Darbeja, aciu uz atsakyma kaip mezgete kojines.
Niu taip norisi tokiu margu, bet su mano senute, rankiniu budu adatas stumdant kulna rastuotai ismegzti turbit neiseis Sia savaite turiu daug reikalu, bet kita savaite pabansysiu, ziuresiu kas gausis.
Niu taip norisi tokiu margu, bet su mano senute, rankiniu budu adatas stumdant kulna rastuotai ismegzti turbit neiseis Sia savaite turiu daug reikalu, bet kita savaite pabansysiu, ziuresiu kas gausis.
Sveikutes,gal galetumete parasyti mazdaug kokia kaina galima butu paimti uz darba.praso numegzti tunika truputi ilemeniuota, truputi spalvoto rasto kelios juostos tarkim su snaigem,briedziukais. ilgom rankovem. nu tokia paprasta
Jungiuosi į ardytojų gretas...