Ir dar turiu vieną klausimėlį. Dabar mokausi norvegų kalbos pagal På vei (2004) metų, bet internete radau dar 2012 metų išleista På vei, taigi kuris variantas būtų geresnis pradedant mokintis pradedančiajam? Nes kiek abi knygas peržvelgiau tai truputi mokomoji medžiaga skiriasi, skirtingai išdėstyta.
QUOTE(artemide23 @ 2014 01 29, 01:22)
klausimas butent kodel soverom be ER galunes? Yra tokia taisykle, kad niekatrosios gimines vienskiemeniai zodziai, pvz glass, egg, rom ir t.t. zymiojoj formoj daugiskaitoj neturi galunes ER, todel tre glass, fire egg, tre rom... Siuo atveju turim zodi soveROM, jisai susidaro is dvieju zodziu, sove - miegoti ir rom - kambarys, kuris, kaip rasiau neturi galunes ER
dar pvz jordbær - fire jordbær, nes et bær, bæret, bær, bærene
dar pvz jordbær - fire jordbær, nes et bær, bæret, bær, bærene
Ačiū labai
QUOTE(dzukauskas @ 2014 01 29, 09:23)
Ir dar turiu vieną klausimėlį. Dabar mokausi norvegų kalbos pagal På vei (2004) metų, bet internete radau dar 2012 metų išleista På vei, taigi kuris variantas būtų geresnis pradedant mokintis pradedančiajam? Nes kiek abi knygas peržvelgiau tai truputi mokomoji medžiaga skiriasi, skirtingai išdėstyta.
Grinai mano nuomone, kad lengviau/patogiau mokintis is senesnio vadovelio. Naujas truputi sudetingiau padarytas sakyciau. Kursuose gal ir gerai, bet savarankiskai vis delto siulyciau senesni
QUOTE(dzukauskas @ 2014 02 02, 20:13)
Noriu paklausti, frokost yra pusryčiai, o kaip verčiasi frokosten? Ką ta galunė duoda ir kada ji dedama?
Zymioji ir nezymioji daiktavardzio forma
http://kurs.lt/gramatika/daikt.htm
QUOTE(dzukauskas @ 2014 02 03, 14:14)
Gal kas žinot kokį lengvesnį būdą kaip išmokti artikelius, nes pvz namas, man atrodo vyr.g, bet norvegiškai priklauso niekatr.g ir dedasi et, o ne en. Tas pats ir su stalu, lietuviškai stalas vyr.g, o norvegiškai niekatr.g et bord. Ar tiesiog reikia viską mintinai iškalti?
Teks viska kalti svarbiausia nelyginti su LT kalba Bent jau pagrindinius zodzius pradziai reikes isiminti, o po to viskas su laiku ateis
QUOTE(dzukauskas @ 2014 02 06, 16:05)
Gal galit paaiškinti kuo skiriasi Hvor mye koster det? ir Hva koster det? Čia kažkas su skaičiuotinais ir neskaičiuotinais daiktavardžiais?
tiesiog yra keli budai paklausti kainos
Labukas
Bandau jungtis i Jusu gretas Pradejau skaitineti pirma tema Ir uzsikabinau.
Tai gi nup siandien pradejau mokytis, tiksliau susipazinti su NO kalba.
Su MB vis pakalbam apie kursus, bet kadangi MB dirba iki vakaro o man nera kur palikti dukrytes tai i kursus nelabai gaunasi iseiti, o cia iseiti radau, o ir nera taip sunku kaip man atrodo.
Sivakar pradejau skaitineti temas, bandysiu pasidaryti rytoj svarbiausios medziagos konspekta, uzduotis nusikopinti ir verstis, nes kol kas esu visai zalia.
Turiu klausima del Pavei knygu, nuo kurios reikia pradeti? As maniau, kad Su medziais pirma, tada vidurine ir tada krastine, o gal ne
Su MB vis pakalbam apie kursus, bet kadangi MB dirba iki vakaro o man nera kur palikti dukrytes tai i kursus nelabai gaunasi iseiti, o cia iseiti radau, o ir nera taip sunku kaip man atrodo.
Sivakar pradejau skaitineti temas, bandysiu pasidaryti rytoj svarbiausios medziagos konspekta, uzduotis nusikopinti ir verstis, nes kol kas esu visai zalia.
Turiu klausima del Pavei knygu, nuo kurios reikia pradeti? As maniau, kad Su medziais pirma, tada vidurine ir tada krastine, o gal ne
QUOTE(DG* @ 2014 02 11, 23:27)
Labukas
Sveika prisijungus
Taip, På vei yra 1-2 lygiai (vienoje knygoje), Stein på stein yra 3 lygis ir Her på berget yra 4 lygis Tad På vei pilnai uztenka pradziai
Gal gali parekomenduoti is kur gauti zodyna normalesni, nes google translate netiksliai vercia, online radau toki bet irgi pievos
Kol kas Pa vei 2 temas padariau, nera taip baisu, kaip maniau Kol kas pagrinde verciuosi zodzius, darau pratimus, bandau tarti, patiko tavo nuoroda kur tekstas ir galima klausyti ir skaityti, tavo idetas temas ir pratimus susikeliau i worda bandysiu daryti Uzsivedziau Gaila kad tik prisesti galiu kai mazoji miega O vakare gai MB grista pasikartosim, tai ir jis kazka ismoks
Kol kas Pa vei 2 temas padariau, nera taip baisu, kaip maniau Kol kas pagrinde verciuosi zodzius, darau pratimus, bandau tarti, patiko tavo nuoroda kur tekstas ir galima klausyti ir skaityti, tavo idetas temas ir pratimus susikeliau i worda bandysiu daryti Uzsivedziau Gaila kad tik prisesti galiu kai mazoji miega O vakare gai MB grista pasikartosim, tai ir jis kazka ismoks