Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(InRed @ 2007 03 20, 11:04)

Klausimas kitas, - paaiškinkit man, ką tada galima valgyti?
Kokias daržoves? Kaip jas ruošti? kokią duoną? jau nieko nebežinau blink.gif

As tai tavo vietoj nestresuociau ir valgyciau viska su saiku mirksiukas.gif Ka ir pati darau... Jau nesamone, kad retkarciais varskes negalima suvalgyt ar kokiu bandeliu (nes kvietines) rolleyes.gif Juk nereikia perlenkt lazdos ir tureti saika!!!
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 03 20, 14:04)
HIPP arbata žindyvėms. dėl varškės - vakar dieną suvalgiau indelį grūdėtos, šiandien jokio pablogėjimo nėra. Ar tai reiškia, kad galiu visgi ją valgyti? Ar vis tiek ne?...aišku, kartais valgau dar kažką, bet čia tokie pagrindiniai produktai. Beje, ar virtas burokas - labai alergizuojantis skaitosi? Vakar suvalgiau nemažai, šiandien nieko nauja. Tai ir dabar valgau....tarkuotą, be nieko....dėl duonų, valgau tas "itališkas" - Ciabatta, joje kaip ir sausainiuose yra kvietinių miltų g.gif
dar makaronų pavalgau irgi be nieko....sūdytą agurką retkarčiais....

Klausimas kitas, - paaiškinkit man, ką tada galima valgyti? Kokias daržoves? Kaip jas ruošti? kokią duoną? jau nieko nebežinau blink.gif

Ir dar, nuo kada verta nueiti konsultacijai pas dermatologą ar alergologą? 5 savaitės turbūt ankstoka? g.gif

Neteisingus produktus valgai.
Visu pirma, nustok valgyti varske ir kitus pieno produktus, retkarciais tinka tik kuo naturalesnis jogurtas, be tu uogieniu.

Auginant alergiska vaikeli ir maitinant ji MP, butina laikytis grieztos hipoalergines dietos:

Bendri alergijos gydymo principai kudikiui:
- maitinama labai hidrolizuoto baltymo mišiniais,
- pradejus primaitinti kiekvienas naujas produktas įvedamas po vieną per savaitę, stebint vaiką,
- maitinama produktais, kurie alergizuoja rečiau:
mėsa: kiauliena, jautiena, triušiena, kalakutiena, žvėriena.
sriubos: kruopų, daržovių, mesiškos.
aliejus: alyvuogių.
daržovės: bulvės, brokoliai, kalafiorai, šv. agurkai.
kruopos: miežių, avižų, sorų, kukurūzų, rugių,,ryžiai.
vaisiai: obuoliai, kriaušės, slyvos, bananai.

Cia vaiku gastroenterologo I.Strupeikio patarimai. Lygiai tie patys produktai tinka ir mamai.

PAMIRSK varske (karves pieno baltymu bomba) ir piena, pyragus/"Ciabata"/sausainius (kvietiniai miltai, kiausiniai, pienas, sviestas, kvapai), sokolada (kakava, sviestas), makaronus (kiausiniai, kvietiniai miltai) ir t.t.

Raudonieji burokeliai gali jautrinti, todel valgyk ju retai ir nedideliais kiekiais, virtus.

Darzoves valgyk virtas ar troskintas garuose, nedideliais kiekiais.

Valgyk vandenyje virtas kruopu koses, paskanink alyvuogiu aliejum, druska, cukrum, trupuciu uogienes - labai skanu; virta pakepinta mesyte, garnyrui ryzius, bulves.

Stebek savo vaikeli, jei matysi, kad isbertas, ziurek, ka valgei. Vieni yra jautrus vienokiems produktams, kiti - kitokiems.

5 savaites - pats tas laikas, kol alergija nepazenge toliau. Prasyk pediatro siuntimo pas alergologa. Nelauk, kol vaikelis bus visas isbertas, nieztes ir perstes odele, gaila mazulelio bus, bet padeti bus sunkiau negu dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke: 20 kovo 2007 - 17:13
Linuke, ačiū tau didžiausias už patarimus 4u.gif nusikopinau į wordinį failą, kad ko nepamirščiau blush2.gif

šiaip, nesu tikra, kad mano vaikas labai jau alergiškas, tik tie nepraeinantys spuogeliai man, gyvenime nemačiusiai alergijų (tik sykį nuo vaistų, bet atrodė visai kitaip) ir tik 5 savaites turinčiai kūdikį, kelia paniką ax.gif beje, kol kas maitinu vien tik savo pienu, tai mišinių dar jokių neduodam schmoll.gif
kalbėjau dar sykį su pedaitre. Jos nuomone, vaikas jei ir alergiškas - nesmarkiai (čia pagal bėrimą) ir kol kas nėra reikalo kreiptis pas alergologą. Žodžiu, dabar bėrimas lyg ir traukiasi po biški, aš pereinu į tą hipoalerginę dietą ir kai jau visai dings bėrimas, bandysiu tuos produktus įvedinėt kaip rašei, kas savaitę.
Turiu įtarimą, kad gal nuo tų kelių obuolių, kur prieš kelias dienas valgiau (lietuviškų), gal jį ir pabėrė g.gif
o toliau - stebėsiu....jei daug nuo ko ar dažniau bers, tada jau rausiu pas alergologą....gal dar išvengsim šitų "džiaugsmų" g.gif (čia turbūt kiekvienos mamos mintis....)
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 03 21, 12:10)
šiaip, nesu tikra, kad mano vaikas labai jau alergiškas, tik tie nepraeinantys spuogeliai man, gyvenime nemačiusiai alergijų (tik sykį nuo vaistų, bet atrodė visai kitaip) ir tik 5 savaites turinčiai kūdikį, kelia paniką ax.gif beje, kol kas maitinu vien tik savo pienu, tai mišinių dar jokių neduodam schmoll.gif
kalbėjau dar sykį su pedaitre. Jos nuomone, vaikas jei ir alergiškas - nesmarkiai (čia pagal bėrimą) ir kol kas nėra reikalo kreiptis pas alergologą. Žodžiu, dabar bėrimas lyg ir traukiasi po biški, aš pereinu į tą hipoalerginę dietą ir kai jau visai dings bėrimas, bandysiu tuos produktus įvedinėt kaip rašei, kas savaitę.
Turiu įtarimą, kad gal nuo tų kelių obuolių, kur prieš kelias dienas valgiau (lietuviškų), gal jį ir pabėrė g.gif
o toliau - stebėsiu....jei daug nuo ko ar dažniau bers, tada jau rausiu pas alergologą....gal dar išvengsim šitų "džiaugsmų" g.gif (čia turbūt kiekvienos mamos mintis....)

Hipoalergines dietos laikykis be jokiu islygu: "Ai, suvalgysiu truputi varskytes, gal nieko, juk taip norisi", "Ai, suvalgysiu viena sausainiuka, juk taip norisi" - taip nieko nebus. Prisimink, kad tavo vaiko sveikata svarbiausia, o ne tavo norai. Tik atsargiai su jautiena, jei vaika beria nuo karves pieno, jautiena turi tu paciu baltymu, irgi gali berti.

Produktus kas savaite ivedinek nuo 6 men. amziaus, kai ateis laikas primaitinti, jum dar anksti.

Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes smile.gif

Atsakyti
o beje, ar kokią nors duoną valgyti patariama? Kaip dėl virtos dešros ar virto jautienos kumpio? Cukinijos, brokoliai? Ar galiu visa tai valgyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2007 03 22, 10:40)
Hipoalergines dietos laikykis be jokiu islygu: "Ai, suvalgysiu truputi varskytes, gal nieko, juk taip norisi", "Ai, suvalgysiu viena sausainiuka, juk taip norisi" - taip nieko nebus. Prisimink, kad tavo vaiko sveikata svarbiausia, o ne tavo norai. Tik atsargiai su jautiena, jei vaika beria nuo karves pieno, jautiena turi tu paciu baltymu, irgi gali berti.

Produktus kas savaite ivedinek nuo 6 men. amziaus, kai ateis laikas primaitinti, jum dar anksti.

Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes  smile.gif

Kiek laiko tu laikaisi tos hipoalergines dietos? As jau beveik 5 men., o pieno produktu (visiskai jokiu) nevalgau turbut 7men. Ar nenusilpo tavo organizmas? Man tai silpnoka. Nu bet as kazkaip turiu vilties, kad ta alergija isaugo, nes iki berimu (tfu,tfu,tfu) nepriejom - o zarnynas kaip ir susitvarke. I koses pilu misini hipoalergini, kaip ir tinka. Bandysiu duot jautiena, nes triusienos nebevalgo...

Atsakyti
Lucie, o kiek tavo mazyliui jau menesiu? Nuo kada prasidejo alergija?
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2007 03 22, 09:40)

Parasysiu tau i AZ, kaip mums buvo, sakyciau, labai panasi pradzia i tavaja. Bet dabar jau nieko, taisomes  smile.gif

na čia ne visai teisybė. jei jau vaikas alergiškas, nors dar ir toks mažas, daug dėl ko gali pabert, jautrinti organizmo nereikia, bet be išlygų badauti - taip patt. aš konsultuodavausi su labai gera alergologe, su kuria gali tartis, samprotauti, kalbėtis ir pan, tai ji sakydavo, kad vis reikia bandyti naujus produktus valgyt, bet tik pagal tam tikrą schemą: susidarai tokį kaip dienoraštį, ką valgei, kiek, kokia buvo vaikui reakcija ir pan. 1 produktą per savaitę ir stebėti. jei nuo to produkto nėra reakcijos, jį gali saugiai (t.y. ne po daug ir ne 5 kart per dieną) valgyti. juk vaikui dar tik 5 sav. o jei maitinsi metus ar dar ilgiau? taip ir badausi? aš badavau labai ilgai, bet vaiikui persiritus per pirmąjį pusmetį pamačiau, kad nuo mano suvalgytų jogurtų, bandelių, net šokolado, tik aišku saikingai, nieko neatsitinka. tai taip ir plėčiau savo meniu.
Atsakyti
QUOTE(Saran @ 2007 03 22, 14:58)
na čia ne visai teisybė. jei jau vaikas alergiškas, nors dar ir toks mažas, daug dėl ko gali pabert, jautrinti organizmo nereikia, bet be išlygų badauti - taip patt. aš konsultuodavausi su labai gera alergologe, su kuria gali tartis, samprotauti, kalbėtis ir pan, tai ji sakydavo, kad vis reikia bandyti naujus produktus valgyt, bet tik pagal tam tikrą schemą: susidarai tokį kaip dienoraštį, ką valgei, kiek, kokia buvo vaikui reakcija ir pan. 1 produktą per savaitę ir stebėti. jei nuo to produkto nėra reakcijos, jį gali saugiai (t.y. ne po daug ir ne 5 kart per dieną) valgyti. juk vaikui dar tik 5 sav. o jei maitinsi metus ar dar ilgiau? taip ir badausi? aš badavau labai ilgai, bet vaiikui persiritus per pirmąjį pusmetį pamačiau, kad nuo mano suvalgytų jogurtų, bandelių, net šokolado, tik aišku saikingai, nieko neatsitinka. tai taip ir plėčiau savo meniu.

Sutinku, persiritus per 6 men. riba reikalai taisosi, bet iki tol dukra isberdavo suvalgius kelis kasnelius virtos vistienos schmoll.gif
O siaip - kiekvienos valia rinktis. Vaikas juk jusu.
Papildyta:
QUOTE(Lucie @ 2007 03 22, 13:38)
Kiek laiko tu laikaisi tos hipoalergines dietos? As jau beveik 5 men., o pieno produktu (visiskai jokiu) nevalgau turbut 7men. Ar nenusilpo tavo organizmas? Man tai silpnoka. Nu bet as kazkaip turiu vilties, kad ta alergija isaugo, nes iki berimu (tfu,tfu,tfu) nepriejom - o zarnynas kaip ir susitvarke. I koses pilu misini hipoalergini, kaip ir tinka. Bandysiu duot jautiena, nes triusienos nebevalgo...

Be pieno produktu jau 4 menesiai, "ant dietos" - irgi 4 men. Vartoju kalcio tabletes, latviska kreida biggrin.gif , be jokiu priedu, vitaminu - jokiu. Silpnoka, o ka daryt? Nesinori vaiko teplioti hormoniniais tepalais ir girdyti Zyrtec-u, juolab man, suaugusiam zmogui, lengviau pakenteti nepatogumus, negu 7 menesiu pupuliui.

Pas mus irgi reikalai taisosi, odele is leto taisosi tfu-tfu-tfu, pilvukas jau irgi apsitvarke, o buvau jau visai nusiminus....
Atsakyti
sveikutes....Mus kamuoja tos pacios bedos unsure.gif
Atsakyti
Saran, o kaip rasti tą alergologę? gal turi kokių kontaktų? būčiau dėkinga ax.gif

Mergaitės, o kuo skiriasi tie alerginiai bėrimai, kurie būdingi daugeliui mažylių - na kur paberia, po to praeina ir tiek, kai tai nėra dar ta baisioji alergija? g.gif

Linuke, o kas buvo Jums su pilvuku? g.gif
Atsakyti
Aš atradau vieną saldumyną žindančiai mamai, kuriame nėra nei pieno nei kiaušinių nei kvietinių miltų- saulėgražų chalva, aišku saikingai.
Atsakyti