Sveikos, prisijungiu ir as prie mamyciu auginanciu alergiskus vaikucius. Mano abu vaikuciai turi sia beda. Su vyresnelio berimais susitvarkeme, kai nustojome vartoti pieno turincius produktus, o maziukei, kuriai 6 men. priezasties nuo ko beria nerandu. Be to kose Sinlac sukele tokia alergija, kad mazyle prasikase visa nakti, uztino akytes, visas veidelis paraudo. Beje kad nenusidraskytu veidelio iki krauju ir neatsirastu slapiuojanciu zaizdeliu, kai migdau, uzdedu kojinytes ant rankyciu. Iki tol, kol ju nededavau is po nakties veidelis budavo kraupus - visas kruvinas, patalyne ir drabuzeliai kruvini.
O del tavegyl, manau, kad puse tabletes per daug, as savo 5 metu sunui tai tik trecdali jei reikia
O del tavegyl, manau, kad puse tabletes per daug, as savo 5 metu sunui tai tik trecdali jei reikia
QUOTE(lintec @ 2010 04 21, 23:37)
Sveikos, prisijungiu ir as prie mamyciu auginanciu alergiskus vaikucius. Mano abu vaikuciai turi sia beda. Su vyresnelio berimais susitvarkeme, kai nustojome vartoti pieno turincius produktus, o maziukei, kuriai 6 men. priezasties nuo ko beria nerandu. Be to kose Sinlac sukele tokia alergija, kad mazyle prasikase visa nakti, uztino akytes, visas veidelis paraudo. Beje kad nenusidraskytu veidelio iki krauju ir neatsirastu slapiuojanciu zaizdeliu, kai migdau, uzdedu kojinytes ant rankyciu. Iki tol, kol ju nededavau is po nakties veidelis budavo kraupus - visas kruvinas, patalyne ir drabuzeliai kruvini.
Oj, kaip uzjauciu Turejom ir mes panasiu bedu...Tfu tfu tfu - susitvarkem
sveikos mamytes, jungiuosi ir as pie jusu burio, mano sunelis labai alergiskas, bet jam tiko neocate misinukas, gal yra mamyciu kurioms sis misinukas netiko ir galetu ji perparduoti, mielai nupirkciau, laukiu Jusu pasiulymu
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 17, 02:37)
Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai). Is esmes lengviausia orientuotis pagal alergologu sarasa - dazniau alergizuojantys ir reciau alergizuojantys.Bijau ka nors patart aklai,nes neysivaizduoju i ka jusu vaikelis reaguoja i ka ne.Tiesa,abu vaikai saugiau valge avizine kose,dedavai saldytu melyniu ar silauogiu.Tikdavo 100% ,darzoves abiems tiko bulve,brokolis,o visa kita jau variavo - vienam vienos tiko,kitam kitos.Ieskojau atsargiai ka galiu duot ,o ko ne pati.Daug bandymy nedariau,tiesiog mesines koses kartais skanindavaui krapais,petrazolem,kad skonis kistu,bet neplesdavau meniu,kad nejaudrint organizmo naujais produktais,kuriu reakcija nezinoma.Paaugo,tada jau teko plest valgiarasti.Tiesa,abiem vaikam labai padejo ozkos pienelis.Tik pirmagimiui ji davaiu nuo 3metu,o mazei,alergologes rekomenduota,jau nuo 7men. is pradziu po truputi i kosytes,tada ir atsigert,o kosems isvis 1/1 su vandenuku. Vyresneliui paskutinis tyrimas zadejo ypatingai sunku pavasari su dusuliais,bet 2men. ozkos pieno ir vaikas nereagavo i nieka.Keista.
labai daug naudingos informacijos parašėte. Ypač vertinga, nes jau išaugote alergijas - kaip džiugu.
O ar darėtės alergenų tyrimų paletę - domina alergijos lygis pienui koks buvo mergaitei. mano vyresnei - 4 lygis, valgėm NEOCATE nuo 4 mėn. NustatytasAD. Labai domina, kaip į racioną ivedinėjot pienuką.
O berniukas kelių metų išaugo?
QUOTE(ABJaguar @ 2010 05 28, 12:00)
labai daug naudingos informacijos parašėte. Ypač vertinga, nes jau išaugote alergijas - kaip džiugu.
O ar darėtės alergenų tyrimų paletę - domina alergijos lygis pienui koks buvo mergaitei. mano vyresnei - 4 lygis, valgėm NEOCATE nuo 4 mėn. NustatytasAD. Labai domina, kaip į racioną ivedinėjot pienuką.
Dukrai tyrimo padaryt ir nespejom,tiesiog kol buvo alergija,pagal amziu dar nerekomendavo daryt,nes nebutu tikslu,o sulaukus reikiamo amziaus - nebebvo alergijos. Siai dienai,bijau prisikalbet,bet taip gera pasidziaugt,kad mazoji braskes valgo jau nuo sv.Velyku ir jokios reakcijos.Budavo vos ne kg. per diena ir nulis reakcijos.Tiesa,reiks stebet vasara vabzdziu ikandimu,nes po poros uodu sutino koja,tikslia ikandimo vieta.Kai vaikas buvo alergiskas,baisu del galimos reakcijos,nes niekada 100% neesi tikras ar tikrai tai jau praejo.Pienuka pmazajai is pradziu daviau po kokius 20ml.,praskiedus vandenuku1/2 ,po poros dienu 1/1 ,balindavau koses juo,atsigert ir valgant jo duodavau,ir vietoj misinuko po truputi,gyd.misini palikau tik nakciai.Veliau visai tik piena gere,misinuko nebedaviau.
Jusu alergijos lygis labai didelis,tik man keista,kad gyd. dare kraujo(teisingai supratau?) turimuka tokiai mazuteii,nes jis rekomeduojamas bent jau 1-1,5m.,del netikslumo. O imunoglobulinoE tyrima dare? Ar stipriai alergija isibujojus? Beje,jusu vyresnioji,o mano mazoji ,labai panasaus amziaus Kaip jai dabar?
Sunus visiskai atsisveikino su alergija 4m.3men. Tiesa,per tuos penkerius metus buvo pora kart berimu,abiem kartais kaltininkas buvo dantu pasta. Gydytoja(ji musu vaikus gydo tik antri metai),vis paziurejus i korteles pirma lapa israso siuntima pas pulmonologa ,pasitikrint spirometrija,bet ten vis i mus kreivai ziuri,ko kabinames prie sveiko vaiko
Isaugs ir tavo vaikai,tik kantrybes reikia ir tikejimo
QUOTE(lintec @ 2010 04 21, 22:37)
tokia pat situacija ir pas mus buvo, kol nepradejom duoti sojos misinuka (spejom,kad nuo pieno bere )nors dare tyrimus,kurie parode jog pienui nealergiski. Dar truputi paberia, bet jau nebe taip "ziauriai"
QUOTE(Bagdoncikas @ 2010 05 05, 11:42)
Oj, kaip uzjauciu Turejom ir mes panasiu bedu...Tfu tfu tfu - susitvarkem
O kaip susitvarket?
Sveikos mamytes, atostogaujame Lietuvoje ir pritrukome "Nutramigen 2 " misinuko, gal zinote kur galetume nusipirkti ir apskritai ar jo Lt yra, vaistinese nerandu didelis dekui buciau dekinga jei rasytumet AZ.
Papildyta:
kokia nuostabia temele radau gera skaityti , kad yra vaiku kurie alergijas isauga tikimes, kad ir mums taip bus viena dienele
Papildyta:
QUOTE(mano_svajone @ 2010 06 03, 22:56)
Dukrai tyrimo padaryt ir nespejom,tiesiog kol buvo alergija,pagal amziu dar nerekomendavo daryt,nes nebutu tikslu,o sulaukus reikiamo amziaus - nebebvo alergijos. Siai dienai,bijau prisikalbet,bet taip gera pasidziaugt,kad mazoji braskes valgo jau nuo sv.Velyku ir jokios reakcijos.Budavo vos ne kg. per diena ir nulis reakcijos.Tiesa,reiks stebet vasara vabzdziu ikandimu,nes po poros uodu sutino koja,tikslia ikandimo vieta.Kai vaikas buvo alergiskas,baisu del galimos reakcijos,nes niekada 100% neesi tikras ar tikrai tai jau praejo.Pienuka pmazajai is pradziu daviau po kokius 20ml.,praskiedus vandenuku1/2 ,po poros dienu 1/1 ,balindavau koses juo,atsigert ir valgant jo duodavau,ir vietoj misinuko po truputi,gyd.misini palikau tik nakciai.Veliau visai tik piena gere,misinuko nebedaviau.
Jusu alergijos lygis labai didelis,tik man keista,kad gyd. dare kraujo(teisingai supratau?) turimuka tokiai mazuteii,nes jis rekomeduojamas bent jau 1-1,5m.,del netikslumo. O imunoglobulinoE tyrima dare? Ar stipriai alergija isibujojus? Beje,jusu vyresnioji,o mano mazoji ,labai panasaus amziaus Kaip jai dabar?
Sunus visiskai atsisveikino su alergija 4m.3men. Tiesa,per tuos penkerius metus buvo pora kart berimu,abiem kartais kaltininkas buvo dantu pasta. Gydytoja(ji musu vaikus gydo tik antri metai),vis paziurejus i korteles pirma lapa israso siuntima pas pulmonologa ,pasitikrint spirometrija,bet ten vis i mus kreivai ziuri,ko kabinames prie sveiko vaiko
kokia nuostabia temele radau gera skaityti , kad yra vaiku kurie alergijas isauga tikimes, kad ir mums taip bus viena dienele
sveikos,
auginu 2 men leliuka. isbere ji vargseli nusiveziua siadn pas gyd alergologa tai liepe keist misinukua. pati maitinau tik men laiko. nupirkau misini Aptamil alergy, bet jis labai nenoriai ji valge. kaip jus manopte ar pripras jis prie jo tokio skonio?? bijau kad nepriaugs svorio, ar jis toks maistingas kaip ir kiti misiniai?? idomu kaip ta alergija pieno baltymu ituri pasireiks mano lelijko odele sausa tai gydytoja eme ir nusprende kad alergiskas pieno baltymui. Bukite geros patarikite ka man daryti jei jis atsisakys valgyti si misini, pries tai daviua NAN active 1 tai labai noriai valge.. lauksiu pasisakymo a.z.aciu labai
auginu 2 men leliuka. isbere ji vargseli nusiveziua siadn pas gyd alergologa tai liepe keist misinukua. pati maitinau tik men laiko. nupirkau misini Aptamil alergy, bet jis labai nenoriai ji valge. kaip jus manopte ar pripras jis prie jo tokio skonio?? bijau kad nepriaugs svorio, ar jis toks maistingas kaip ir kiti misiniai?? idomu kaip ta alergija pieno baltymu ituri pasireiks mano lelijko odele sausa tai gydytoja eme ir nusprende kad alergiskas pieno baltymui. Bukite geros patarikite ka man daryti jei jis atsisakys valgyti si misini, pries tai daviua NAN active 1 tai labai noriai valge.. lauksiu pasisakymo a.z.aciu labai
QUOTE(ugnele78 @ 2010 06 22, 20:24)
sveikos,
Mums buvo problema, kol vaikiukas priprato prie Alergiško mišinuko. Patikėk, aš tiesiog maišiau-tarkim, 4 šaukšteliai seno mišinuko ir 2 naujo. PAskui mažinau tą seno skaičių ir gal po 4 dienų jau normaliai gėrė.
Jei rimtai, man APTAMIL ALLERGY CARE-liuks mišinukas. Taip, kad nepergyvenk, jis tikrai nėra blogas ir viskas bus gerai.
Jei sausa odelė-tikriausiai, teks kažkokio kremuko naudoti. Geriausia būtų natūralų. Tik labai sunku atrasti, kas tinka, būtent tavo vaikeliui.
Jeigu turėsit problemų su bėrimais, apsilankykit šioje temelėje:
http://www.supermama...;#entry38404960
-labai draugiškos moterytės,mus visas sieja ta pati problema-atopinis dermatitas. Tačiau linkiu, kad to nebūtų.
Gal jums viskas bus gerai,pakeitus mišinuką.
QUOTE(ugnele78 @ 2010 06 22, 17:24)
sveikos,
musu patirtis biski kitokia po roto viruso kuriuo susirgo budamas 3.5 men pradejo labai smarkiai atpilineti, kol tai perejo iki vemimo su srove odeles visai nebere beiskodami priezasties ir pakeitus misinuka i Nutrimigen viskas issisprende. Nezinojau , kad Aptamil alergy misinukas neturi pieno baltymo
Sveikos, merginos,
Gal kam reikia Neocate vaikiukui iki metu? Dovanoju 2 nepraimtus indelius po 400g. Rasykit i az. Esu is Vilniaus.
Gal kam reikia Neocate vaikiukui iki metu? Dovanoju 2 nepraimtus indelius po 400g. Rasykit i az. Esu is Vilniaus.