QUOTE(InRed @ 2007 03 19, 18:32)
tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom.
Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus?
Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi?
Mano mazylei tokie patys spuogiukai. Prasidejo (mazdaug 2 men) irgi tik nuo keliu spuogeliu. Gydytoja tada pasake, kad nieko tokio, praeis savaime, tik paprausti veideli virintu vandeniu ir viskas. Tai iki siol vargstame (mazei beveik 3 men) su jais. O ju tik padaugejo (visa kaktyte, ausytes, po ausytemis, galvos odyte ir skruostai labiausia). tai po antro apsilankymo gydytoja pasake, kad cia berimas jau, greiciausia nuo maisto mano suvalgyto.
odyte issausejusi visa, serpetoja, skaudu ziureti
tepame Exipial kremuku, kad padetu del issausejimo. Atrode, kad lyg jau ir nebedaugeja spuogeliu, bet va, pastebejau kelis naujus. Tikiuosi kad praeis. Laikausi ir dietos: nevalgau forume minetu alergizuojanciu produktu. Dabar pagalvojau, gal ja beria nuo anyzinio D vitamino
Bet ar gali pradeti berti nuo jo veliau, jau kokias tris savaites pavartojus iki berimo?
Nebezinau. Imu galvoti, kad gal reikia pas alergologa pasirodyti...