Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 23, 19:16)
O aš kai klausiau pas jus kuo gydotės tai turėjau omeny AS rolleyes.gif .

Tame ir esmė, kad niekuo.
Antibijotikai Zinnat taip ir stovi net nepradėti......... O ką galėtumėt patart blush2.gif ax.gif
Skaičiau apie Bacteriofagą ar kaip ten vadinasi rusiški vaistai, bet kažkaip nedrįstu jų ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 18, 15:02)
APrengiu bodžiuką trmpom rankovėm ir šliaužtinuką. KArtais dar vilnones kojines uždedu ant šliaužtinuko. Ir užkloju koldryte.

Na ir aš panašiai. Kartais ilogmis rankovėmis bodžiuką apvilkdavau.

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 21, 14:36)

Sakyčiau nuo pačio vaikučio priklauso kaip jam geriau taip ir reiktų rengti. Pvz. man patinka šiluma smile.gif , o MB ir mažylei vėsiau, tai jau aš taikausi. Mažę rengiu tik su medvilnine pižamyte (tokia kaip šliauštukas tik be pėdučių) ir užkloju kaldryte (pas mus patalynė su šilko užpilu). Nakčiai užsuku radijatorių, kad nešiltų, nes būna per karšta. Pastebėjau, kad geriausiai jai kai būna apie 18 laipsnių. Taigi kaip ir viskas pas alergiukus ir šiluma manau individualu smile.gif .

Na taip, kiekvienas vaikutis kitaip toleruoja šaltį ir karštį.

Apie Raudonąją arbatą-pradėjom i rmes duoti. Man atrodo, kad tikrai mažiau beria...O gal čia tik toks įsitikinimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 24, 19:46)
Tame ir esmė, kad niekuo.
Antibijotikai Zinnat taip ir stovi net nepradėti.........    O ką galėtumėt patart blush2.gif  ax.gif
Skaičiau apie Bacteriofagą ar kaip ten vadinasi rusiški vaistai, bet kažkaip nedrįstu jų ieškot.

Neturim čia patirties... , peržiūrėsiu kokios info turiu, pasirinkimas tikrai yra smile.gif ir atsakysiu kitoj temukėj (alergiški vaikučiai) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Audita @ 2010 02 25, 14:16)
Apie Raudonąją arbatą-pradėjom i rmes duoti. Man atrodo, kad tikrai mažiau beria...O gal čia tik toks įsitikinimas lotuliukas.gif

Iki metukų aš tai tik vandenuko pasiūlydavau. Įsitikinimas irgi vaistas smile.gif

Yra dar lapačio arbata.
Tai Pietų Amerikos arbata, gaminama iš lapačio medžio rausvai rudos žievės. Dar ji vadinama Pau d'Arco, Paoheebo, Taheebo, Ipe, Ipes, inkų arbata - mat atrado ją inkai. Lapačio medžio amžius paprastai siekia 700 metų. Literatūroje šis medis dar vadinamas gyvenimo medžiu.
Lapačio arbata nepaprastai turtinga mineralais: kilograme lapačio žievės yra 45g kalcio, 250mg geležies ir 180mg kalio, taip pat mangano , magnio. Gausu ir mikroelementų: stroncio, jodo ir kt.
Amerikos mokslininkai patvirtino, kad lapačio arbata teigiamai veikia sergant anemija, alergija, bronchitu, gastritu, diabetu ir vėžinėmis ligomis. Šią arbatą rekomenduojama gerti po chemijos terapijos kurso, ji malšina skausmą, veikia raminančiai, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Manoma, jog ši arbata puikiai veikia esant nemigai, nerimo ir baimės būsenai, joje nėra kofeino.
Viena lapačio arbatos biologiškai aktyvių medžiagų yra lapačiolis. Būtent ši medžiaga ir vartojama gydyti vėžiui (iš jų ir leukemijai). Tai įrodo Lotynų Amerikos patirtis, patvirtina ir Amerikos gydytojai. Tiesa, tyrimai vykdomi ir toliau, nors jau dabar aišku, jog lapačiolis stabdo navikų vystymąsi, tad vartotinas ne tik vėžio profilaktikai, bet ir gydant vėžį bei AIDS.
Lapačyje gausu rauginių (sutraukiančiųjų) medžiagų (10-18 proc.) -gydant žaizdas, odos bėrimus, egzemą tai ypač akivaizdu. Lapačis naikina bakterijas, grybelius, slopina uždegimą, skausmą, taip pat skatina kenksmingųjų medžiagų šalinimą, šlapimo išsiskyrimą, valo kraują ir odą, mažina kraujospūdį, skatina šarmų susidarymą, stimuliuoja, malšina karštį. Lapačio arbata vartojama sergant cukriniu diabetu ir reumatinėmis ligomis - pakanka keleto savaičių gydymo ir sveikata gerokai sustiprėja.
Taigi, remiantis įvairiais lapačio medžio tyrimais, šiandien galima teigti, jog arbata iš jo žievės stimuliuoja gyvybingumą, stiprina imunitetą ligoms, sukuria puikią savijautą.
Kaip plikyti lapačio arbatą? Lapačio, kaip ir bet kuri arbata, kuriai gaminti vartojama žievė, 5 min. paverdama, po to, kad pritrauktų, palaikoma 15-20 min. Tada jau galima vartoti.

Arbatos būna specializuotose arbatų parduotuvėse
Atsakyti
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 13:00)
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino  doh.gif

Rimtai? Tai gerai, kad nepirkau, norėjau pirkti. Nors čia gal kiekvienam individualiai.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 03 01, 15:01)
Rimtai? Tai gerai, kad nepirkau, norėjau pirkti. Nors čia gal kiekvienam individualiai.

Čia gal apie Rooibos arbatą ausru rašė g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 12:00)
Bandziau maudyt sitoj arbatoj - labai uzalergino  doh.gif

QUOTE(Singė @ 2010 03 01, 13:01)

Čia gal tikrai kiekvienam labai individualiai-kaip ir vaistai nuo AD, kremai, vienoms vienas kažkiek padėjo, kitoms-kitas.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 23, 20:16)
Pirmasis buvo exipial lipolotio, paskui homeopatinis irikar (bet paskui pasirodė, kad jis alergizuoja), tada taukmedžio sviestą naudojom... vėl atrodė netinka, tada atkuriamąjį losjoną kūdikiams labai panaši sudėtis kaip šis tik, kad kūdikiams http://www.sveikipro...-essential-care , paskui vėl grįžau prie TS, dar pirkau emu aliejų, dar bandėm puiklapius, dar alavijo želę, kremą su bičių pikiu, dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF. Nu lyg viską surašiau g.gif  smile.gif . Bet nei vieno kremo nebaigėm smile.gif , dabar dažniausiai niekuo ir veiduko netepu smile.gif , tik kai eidavom į laukutį per šalčius ir kartais dar po vonios.

Atsiimu žodžius:"dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF". Gavau, bet kol kas tikrai nenaudosim. Nr.1 lieka emu.
Atsakyti
Sveikos, mamytes, ir as prisijungiu prie jusu diskusiju smile.gif Mano maziukas irgi alergiskas, nuo 6 men, kai nustojau maitint MP, prasidejo viso kuno berimai, sausos demeles, siurksti oda (prasidejo nuo zanduku, paskui po visa kuna). Bandziau duoti HA misinio, isimti is maisto visus galimus alergenus, bet nepadejo.Tada nuejome pas alergologe, kuri nerado priezasties, del ko yra alergija, pasake, kad gal praeis, o gal ir ne smile.gif , israse hormonini tepala, pasake vietoj pieno misinio duot naturalaus jogurto arba kefyro, koses virti tik su vandeniu, vietoj pirktiniu arbatu duot vandens..Man pasirode sie patarimai keisti, bet jau savaite pratinu vaika prie jogurto, labai nustebau, bet valgo su mielu noru smile.gif Bet va koses ant vandenuko nepraeina...net nezinau, kuom pagardint galima butu. Tiesa, vietoj hormoninio tepalo tepu Iricar. Dar svarstau, kokios arbatos duot vietoj Hipp..
Atsakyti
QUOTE(SauleNP @ 2010 03 05, 15:08)
Sveikos, mamytes, ir as prisijungiu prie jusu diskusiju smile.gif Mano maziukas irgi alergiskas, nuo 6 men, kai nustojau maitint MP, prasidejo viso kuno berimai, sausos demeles, siurksti oda (prasidejo nuo zanduku, paskui po visa kuna). Bandziau duoti HA misinio, isimti is maisto visus galimus alergenus, bet nepadejo.Tada nuejome pas alergologe, kuri nerado priezasties, del ko yra alergija, pasake, kad gal praeis, o gal ir ne smile.gif , israse hormonini tepala, pasake vietoj pieno misinio duot naturalaus jogurto arba kefyro, koses virti tik su vandeniu, vietoj pirktiniu arbatu duot vandens..Man pasirode sie patarimai keisti, bet jau savaite pratinu vaika prie jogurto, labai nustebau, bet valgo su mielu noru smile.gif Bet va koses ant vandenuko nepraeina...net nezinau, kuom pagardint galima butu. Tiesa, vietoj hormoninio tepalo tepu Iricar. Dar svarstau, kokios arbatos duot vietoj Hipp..

Oi, kaip viskas primena mūsų situaciją.Pripras valgyt su vandenuku virtas košytes. Šeip aš jas tyrelėm pagardinu. Tepalą tą patį naudoju.
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 03 19, 18:32)
tiesa, neparašiau, ką valgau: kartais 1-2 lietuviški obuoliai, HIPP arbata, avižiniai sausainiai, troškinta vištiena/kiauliena, ryžiai, virtos bulvės, labai retai- varškė, spanguolių/bruknių uogienė, vartojam SAB Simplex (ar nuo jų gali berti?). Kasdien valgant tą patį, tai nebuvo bėrimo, tai atsirado, tai paraudo, tai pablyško. tik ant skruostų, net labiau ant vieno. Truputį po plaukais dar...o prasidėjo tai visai nuo tokių spuogų kelių su baltom viršūnėm raudonom.
Ar tai gali būti fiziologija kūdikio ar alergija? Ar alerginiai bėrimai blykšta būnant lauke ir ryškėja grįžus ir lėliukui atsibudus?
Ar verta kreiptis pas dermatologę? Nes aš nesuprantu, ar tai alergija, ar ne? Gal apskritai be reikalo jaudinuosi?

Mano mazylei tokie patys spuogiukai. Prasidejo (mazdaug 2 men) irgi tik nuo keliu spuogeliu. Gydytoja tada pasake, kad nieko tokio, praeis savaime, tik paprausti veideli virintu vandeniu ir viskas. Tai iki siol vargstame (mazei beveik 3 men) su jais. O ju tik padaugejo (visa kaktyte, ausytes, po ausytemis, galvos odyte ir skruostai labiausia). tai po antro apsilankymo gydytoja pasake, kad cia berimas jau, greiciausia nuo maisto mano suvalgyto. unsure.gif odyte issausejusi visa, serpetoja, skaudu ziureti verysad.gif tepame Exipial kremuku, kad padetu del issausejimo. Atrode, kad lyg jau ir nebedaugeja spuogeliu, bet va, pastebejau kelis naujus. Tikiuosi kad praeis. Laikausi ir dietos: nevalgau forume minetu alergizuojanciu produktu. Dabar pagalvojau, gal ja beria nuo anyzinio D vitamino g.gif Bet ar gali pradeti berti nuo jo veliau, jau kokias tris savaites pavartojus iki berimo? g.gif Nebezinau. Imu galvoti, kad gal reikia pas alergologa pasirodyti... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
noreciau pasiulyti neocate advance pieno mišini nuo alergijos 4u.gif
tel:+37067051970

vilnius
Atsakyti