Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(Singė @ 2010 01 19, 15:25)
Pas mane panaši situacija buvo-buvau pradėjusi duoti, po to uždraudė ir nedaviau. Bet kad ir nustojau duoti, tikrai ne mažiau bėrė. Taip, kad po kiek laiko vėl pradėjau duot (aišku, jau su gydytojos paliepimu).
Gal tiesiog stebėk, ar daugiau beria (jeigu padarei pertrauką), ar ne. Su laiku gal iš tiesų reikės pasidaryti tyrimus, kokiom košėm alergiškas.
Aš tą planuoju padaryti.
Mums kraujo tyrimą darė ir nustatinėjo, kam alergiški. Bet ten toks ne košėm atskirai, bet kaip iš daugybės dalykų-namų erkės, pienas, kiaušinio baltymas, pelėsis ir t.t. Gal 53 pozicijos.
Bet mums tik nustatė, tačiau naudos visa tai kolkas jokios nedavė.
Pas alergologę mes lankomės. Bet esu kažkiek nusivylusi.

na nebeduodu pienisku kosiu, o tik naturalias tai viskas dabar gerai, nebedaugeja paberimu, o ir tie nyksta, bet aisku prisipirkau dabar kosiu alergiskiems vaikams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danuse: 23 sausio 2010 - 08:54
QUOTE(Danuse @ 2010 01 23, 10:54)
na nebeduodu pienisku kosiu, o tik naturalias tai viskas dabar gerai, nebedaugeja paberimu, o ir tie nyksta, bet aisku prisipirkau dabar kosiu alergiskiems vaikams

Žinai, ir aš nusipirkau poką košės alergiškiems vaikams, NESTLE firmos. Gal ir tu tokių pat?
Bet aš dar poko nepraplėšiau. Kažkaip šiek tiek sustabdė mane tai, kad ten tos košės mažai rasta, pagrinde visokie vitaminai, priedai ir t.t.
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 23, 10:05)
Žinai, ir aš nusipirkau poką košės alergiškiems vaikams, NESTLE firmos. Gal ir tu tokių pat?
Bet aš dar poko nepraplėšiau. Kažkaip šiek tiek sustabdė mane tai, kad ten tos košės mažai rasta, pagrinde visokie vitaminai, priedai ir t.t.
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti  4u.gif .

gal ir tokia pat, mat pasinaudojau maximoj akcija hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 23, 10:05)
Bet jei nebus kitos išeities, jei bus alergiškas košytėms, teks duoti  4u.gif .

su sita kose tai atsargiai, nes joje yra ten kazkokiu ankstiniu augalu, paziurekite ant pakelio ten nupiestos nei tai pupos nei tai zirniai, o ankstiniai labai alergizuja, as bent jau kaip uzdaviau tos koses (alergologes paliepimu) tai vaika taip isbere kad sakes, galvojau gal nuo ko kito, bet paskui veliau dar karta pabandziu paaiskejo kad tikrai nuo tos koses
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 01 19, 13:12)
Norėjau paklausti, kokias arbatėles duodat alergiškiems vaikučiams gerti.

skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese, rase, kad kompresus galima deti ant labai isbertu vietu, ir siaip tipo ji ne tik nealergizuoja, bet dar ir padeda kovoti su alergenais ir dar vienas dalykas tai juodoji arbata, cia ne gerimui, bet is patirties galiu pasakyti kompresams, kai jau buna net slapiuojancios zaizdos, jei kam neduok dieve atsitiks taip - pabandykit, nepatikesit kaip uztraukia visas tas zaizdeles ir nuramina oda.
Atsakyti
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 01:14)
su sita kose tai atsargiai, nes joje yra ten kazkokiu ankstiniu augalu, paziurekite ant pakelio ten nupiestos nei tai pupos nei tai zirniai, o ankstiniai labai alergizuja, as bent jau kaip uzdaviau tos koses (alergologes paliepimu) tai vaika taip isbere kad sakes, galvojau gal nuo ko kito, bet paskui veliau dar karta pabandziu paaiskejo kad tikrai nuo tos koses
Papildyta:
skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese, rase, kad kompresus galima deti ant labai isbertu vietu, ir siaip tipo ji ne tik nealergizuoja, bet dar ir padeda kovoti su alergenais ir dar vienas dalykas tai juodoji arbata, cia ne gerimui, bet is patirties galiu pasakyti kompresams, kai jau buna net slapiuojancios zaizdos, jei kam neduok dieve atsitiks taip - pabandykit, nepatikesit kaip uztraukia visas tas zaizdeles ir nuramina oda.

Ačiū už info. 4u.gif
Būna pas mus ir šlapiuojančių žaizdų.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,
Oj, kiek kantrybės reikia su tais alergiškais vaikučiais, tad visoms linkiu jos kuo daugiau ir visas noriu pagirt už stiprybę ir ištvermę.

Mes ir toliau turim alergiją, bet lyg atsikratėm šlapiuojančių žaizdų, šašų.

Valgom miežines, avižines košes, tyreles, verdu bulvę su kopūstu ir triušiu. Gert duodu pankolių arbatą, bet paskutiniu metu pratinu tik prie virinto vandenuko ir visai sekasi.

Norėjau pakalusti, kaip šiltai jūs aprengiat vaiką nakčiai ir kokia jūsų kambario temperatūra. Žinau, kad tema ne apie tai, bet pasidalinkim patirtimi..... Mums gydytoja prigrąsė, jokiu būdu neprirengt vaikelio per daug.

Atsakyti
QUOTE(Audita @ 2010 02 18, 14:28)
Norėjau pakalusti, kaip šiltai jūs aprengiat vaiką nakčiai ir kokia jūsų kambario temperatūra. Žinau, kad tema ne apie tai, bet pasidalinkim patirtimi..... Mums gydytoja prigrąsė, jokiu būdu neprirengt vaikelio per daug.

APrengiu bodžiuką trmpom rankovėm ir šliaužtinuką. KArtais dar vilnones kojines uždedu ant šliaužtinuko. Ir užkloju koldryte.
Atsakyti
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 02:14)

O mus sinlac košė, kurį laiką gelbėjo (nors aš esu prieš visus miltukus, bet...), nebuvo ką duoti... ir taip mažai ką galėjo.
Papildyta:
QUOTE(melide @ 2010 01 26, 02:14)
skaiciau kazkuriame forume apie alergiukus, tai mamos rase kad tinka raudonoji arbata bet be priedu, o tokios buna tik ekologiskose parduotuvese,

Aš taip pat seniau buvau apie skaičius, bet geriam dar tik trečia savaitė, tikrai tinka ir skaniau nei vanduo smile.gif (kadangi pati matinu, tai pasmus meniu tas pat), o pirkau specializuotoj kavos arbatos parduotuvėj, nes eko tai buvo tik su priedais (citrinom ir dar...)
Čia truputį info:
Raudonoji Rooibos arbata be priedų.
Savybės ir poveikis: Tai arbata be kofeino, todėl tinka gerti ir vaikams, dirgliems, galvos skausmų, nemigos kamuojamiems ar hipertenzija sergantiems, žmonėms.Turi nemažai antioksidantų, todėl stiprina imuninę sistemą, lėtina senėjimo procesus. Raudonojoje arbatoje ypač gausu vitamino C. Nustatyta, kad raudonojoje arbatoje esančių antioksidantų poveikis yra didesnis, jei užplikyta arbata palaikoma ilgiau nei 10 minučių. Arbata pasižymi nuskausminamosiomis savybėmis, ji atpalaiduoja dėl virškinimo sutrikimų atsirandančius žarnyno spazmus bei kolito spazmus kūdikiams. Ši arbata turi švelnų raminamąjį poveikį, todėl tinka gerti ir vakarais. Antialerginė – arbata puikiai tinka alergijai gydyti, tiek gėrimas, tiek jo kompresai ramina egzemos suerzintą odą. Joje gausu kalio, fluoro ir mangano. Tačiau labiausiai ši arbata vertinama dėl to, kad joje ypač gausu geležies.
Rooibos arbata turtinga antioksidantais ir flavanoidais, kurių yra daugiau nei normalioje arbatoje. Nors dar nėra moksliškai įrodytas rooibos arbatos poveikis sveikatai, atliekama daug tyrimų, siekiant įrodyti jos teigiamą naudą. Rooibos arbatoje randami tokie antioksidantai kaip kvarcetinas, luteolinas, izokvarcetinas ir rutinas.

Papildyta:
QUOTE(Audita @ 2010 02 18, 15:28)

Sakyčiau nuo pačio vaikučio priklauso kaip jam geriau taip ir reiktų rengti. Pvz. man patinka šiluma smile.gif , o MB ir mažylei vėsiau, tai jau aš taikausi. Mažę rengiu tik su medvilnine pižamyte (tokia kaip šliauštukas tik be pėdučių) ir užkloju kaldryte (pas mus patalynė su šilko užpilu). Nakčiai užsuku radijatorių, kad nešiltų, nes būna per karšta. Pastebėjau, kad geriausiai jai kai būna apie 18 laipsnių. Taigi kaip ir viskas pas alergiukus ir šiluma manau individualu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 21 vasario 2010 - 13:37
tik pagalvojau, kur tiesiog mamytė dingusi mirksiukas.gif . Malonu sulaukti.
O kur jūs tą raudoną arbatą perkat? Kažkur sveriamoj arbatų parduotuvėj?
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 21, 20:36)
tik pagalvojau, kur tiesiog mamytė dingusi mirksiukas.gif . Malonu sulaukti.
O kur jūs tą raudoną arbatą perkat? Kažkur sveriamoj arbatų parduotuvėj?

Labai reikalai visokie užpuolė blush2.gif , tai tik mintimis atrašau smile.gif , palinkiu visoms greičiau pasveikti ir lekiu...
Mes gyvenam Alytuje, tai arbatos-kavos parduotuvėlėje pirkau. Patinka ir mažiukei, o iki to ji praktiškai tik mp ir gėrė, nu visai vandenuko neįsiūlydavau, o kitko tik retai duodavau. Tai dabar šią arbatą geriam neribodamos thumbup.gif abi. Manau visuose didesniuose miestuose tikrai yra. O eko parduotuvėj tai internete žiūrėjau tai tik su priedais buvo, bet jei kada būsiu Vilniuj ar Kaune tai ir eko parduotuves pereisiu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 22, 00:13)

Mes gyvenam Alytuje, tai arbatos-kavos parduotuvėlėje pirkau.

AIšku, tuomet reikės nueiti į sveriamų arbatų pardę ir paieškot grynos raudonosios arbatos.

O jūs kiekvieną dieną vaikučio kūnelį kažkuo tepliojat-kažkokiu kremuku? Jeigu taip, kokiu-man tiesiog įdomu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 22, 14:12)
AIšku, tuomet reikės nueiti į sveriamų arbatų pardę ir paieškot grynos raudonosios arbatos.

O jūs kiekvieną dieną vaikučio kūnelį kažkuo tepliojat-kažkokiu kremuku? Jeigu taip, kokiu-man tiesiog įdomu? ax.gif

Kiek kartų iš viso tepus visą kūnelį tikriausiai tilptų ant rankų pirštų smile.gif , su kūnelio odele pas mus viskas tvarkoj, probleminė tik veidelio oda, berdavo (tfu tfu tfu) skruostukus, barzdukę, net kartais paakiai parausdavo... Tada tepdavau kasdien ir po 2-3 kart, nu mano mažė šios procedūros labai nemėgsta net ir dabar lekia... vos pagaunu smile.gif , jei tik pamato, kad tepsiu.
Pirmasis buvo exipial lipolotio, paskui homeopatinis irikar (bet paskui pasirodė, kad jis alergizuoja), tada taukmedžio sviestą naudojom... vėl atrodė netinka, tada atkuriamąjį losjoną kūdikiams labai panaši sudėtis kaip šis tik, kad kūdikiams http://www.sveikipro...-essential-care , paskui vėl grįžau prie TS, dar pirkau emu aliejų, dar bandėm puiklapius, dar alavijo želę, kremą su bičių pikiu, dabar jei reiks naudosim renewall gel iš TF. Nu lyg viską surašiau g.gif smile.gif . Bet nei vieno kremo nebaigėm smile.gif , dabar dažniausiai niekuo ir veiduko netepu smile.gif , tik kai eidavom į laukutį per šalčius ir kartais dar po vonios.

O aš kai klausiau pas jus kuo gydotės tai turėjau omeny AS rolleyes.gif .

P.s. jei asmeniškai kas nors domina visada galit parašyti į až, tada pasistengsiu greičiau atsakyti 4u.gif . Forume dažniausiai tik permetu naujienas smile.gif , nes vis to laiko kaip nėr taip nėr blush2.gif

Papildyta
Dar apie tą arbatėlę (eksperimentas ne mano):
Rooibos arbata kepiniuose naudojama pienui pakeisti ir kaip natūralus dažiklis. Nutariau atlikti eksperimentą ir pažiūrėti koks bus skirtumas jeigu vietoj arbatos (kaip pateikta recepte) naudosiu pieną ar paprastą vandenį. Išvados tokios: su paprastu vandeniu pyragėliai išėjo kieti, o su pienu ir arbata beveik niekuo nesiskyrė, išskyrus tai, kad pyragėliai su Rooibos arbata buvo vos į rausvumą. Kad gautųsi intensyvesnė spalva, reikia naudoti stiprią arbatą, o aš tada pasidariau tokią kaip pati geriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 23 vasario 2010 - 17:25