Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(unknow @ 2010 01 11, 23:42)
zinoma, kad vaikams reikia duoti kuo ivairesni maista, bet kad neapkrauti skranduko. mano drauge tai neduoda kiaulienos, o dazniau paukstiena, ypac kalakutiena, nes ji nesukelia alergijos.  Nors tikriausiai, kiekviena mama vis kitaip maitina savo vaikucius:))

O cia kur zinoma? Jusu namuose? Auginu du alergiukus,tfu tfu tfu abu jau sveiki. Ir tik jus poste perskaiciau nesamone apie reikalinga maisto yvairove leliui i 1m. Vyresniems vaikams,taip - reikia,bet maziams tikrai ne.Na,yra zmoniu kurie rukyta desra duoda nuo 6men., o pieniskas desreles nuo 5men.,bet is proto neisejau ,kad sekciau tokiu pavydziu.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 12, 14:20)
[b]
O cia kur zinoma? Jusu namuose? Auginu du alergiukus,tfu tfu tfu abu jau sveiki. Ir tik jus poste perskaiciau nesamone apie reikalinga maisto yvairove leliui i 1m. Vyresniems vaikams,taip - reikia,bet maziams tikrai ne.Na,yra zmoniu kurie rukyta desra duoda nuo 6men., o pieniskas desreles nuo 5men.,bet is proto neisejau ,kad sekciau tokiu pavydziu.

Gal galėtumėt parašyti kokias grūdines košytes alergiškiems savo aikeliams duodavot, kokias daržovienes virdavot (iš kokių daržovių), kokią mėsytę. AČIŪ.
Atsakyti
QUOTE(Audita @ 2010 01 06, 10:35)
Na riekia tikėtis, bet kad nė kiek ne geriau. Jau manau eiti pas homeopatus. Nes ir ligoninėj gulėjom, bet kaip atvykom išberti, lygiai tokie patys ir išvykom....

Beje, kuo pradėjot primaitinti alergiškus kūdikius (aš čia gal ne į temą)? Aš pradėjau duoti avižų košytes, paskanintas mišinuku, bet jau nelabai nori valgyt. Gal kokį obuoliuką įtarkuot?

Bandykit paskanint tyrele vaisine, obuoliu, kriausiu arba slyvu, as ir obuolio idedu ir tada su blenderiu susmulkinu, gerai ir skaniai gaunasi, o pas homeopatus tai irgi siulyciau nueiti. Mes lankomes Emedoje Kaune, tai mums istikruju padejo, istyre folio metodu, parinko zirniukus, ir kuri laika nei spuogelio nei demeles neturejom, is pradziu po savaites buvo paumejimas, bet taip ir turi buti, o po to tos demeles kazkaip nezinau net kaip paaiskinti taip nupleiskanojo, oda tarsi atsinaujino ir dingo. Dabar vel zandai raudoni (mums tik ant zandu ir yra bedu, daugiau niekur neberia), bet pasigavom virusa tai nuo tu visokiu syrupu, sakiau reikes nusinesti pas homeopate tuos syrupukus kad paziuretu tuo savo folio aparatu kurie ten jam netinka, arba kad parinktu zirniuku, slogos, gerkles ar kosulio atveju ir bus ramu.
Papildyta:
Del misinuku, tai as isbandziau turbut visus tiek su HA tiek be HA, HIPP pasilikau paciai pabaigai, nes kai auginau mergaite jis mums visiskai netiko, tai galvojau ir berniukui netiks ir bereikalo jis mums idealiai tiko ir nereikejo jokiu Neocate ar dar kazkokiu, o jau galvojau bus cia mums buvau jau pasiruosus pirkti Aptamil Alergy care, nu bet galvoju pabandysiu dar ta HIPP nu aciu dievui tiko, nors alergologe jau buvo pasakiusi, kad jei netiko kelios rusys tai tiks tik tie hidrolizuoti, bet pasirodo klydo.
Atsakyti
QUOTE(melide @ 2010 01 15, 19:16)
Mes lankomes Emedoje Kaune, tai mums istikruju padejo, istyre folio metodu, parinko zirniukus, ir kuri laika nei spuogelio nei demeles neturejom, is pradziu po savaites buvo paumejimas, bet taip ir turi buti, o po to tos demeles kazkaip nezinau net kaip paaiskinti taip nupleiskanojo, oda tarsi atsinaujino ir dingo.

Įdomu, ką galėtų kas nors panašaus rekomenduoti Vilniuje?????
Papildyta:
Tikriausiai, ne toje temoje uždaviau klausimą- doh.gif esu naujokė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 15, 17:22)
Gal galėtumėt parašyti kokias grūdines košytes alergiškiems savo aikeliams duodavot, kokias daržovienes virdavot (iš kokių daržovių), kokią mėsytę. AČIŪ.

Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai). Is esmes lengviausia orientuotis pagal alergologu sarasa - dazniau alergizuojantys ir reciau alergizuojantys.Bijau ka nors patart aklai,nes neysivaizduoju i ka jusu vaikelis reaguoja i ka ne.Tiesa,abu vaikai saugiau valge avizine kose,dedavai saldytu melyniu ar silauogiu.Tikdavo 100% ,darzoves abiems tiko bulve,brokolis,o visa kita jau variavo - vienam vienos tiko,kitam kitos.Ieskojau atsargiai ka galiu duot ,o ko ne pati.Daug bandymy nedariau,tiesiog mesines koses kartais skanindavaui krapais,petrazolem,kad skonis kistu,bet neplesdavau meniu,kad nejaudrint organizmo naujais produktais,kuriu reakcija nezinoma.Paaugo,tada jau teko plest valgiarasti.Tiesa,abiem vaikam labai padejo ozkos pienelis.Tik pirmagimiui ji davaiu nuo 3metu,o mazei,alergologes rekomenduota,jau nuo 7men. is pradziu po truputi i kosytes,tada ir atsigert,o kosems isvis 1/1 su vandenuku. Vyresneliui paskutinis tyrimas zadejo ypatingai sunku pavasari su dusuliais,bet 2men. ozkos pieno ir vaikas nereagavo i nieka.Keista.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 17, 03:37)
Mesyte pagrinde triusis,kartais jautiena ekologiska,dabar jau valgo viska ka ir mes,tiesiog seimos pietus ruosiu su minimaliu kiekiu prieskoniu,o ir naudoju tik paprsta - druska,pipirai,zoleles. Supranti,kiekvienas alergiukas skirtingas,tai kas tiko mano vaikams,nebutinai tiks ir tavo,nes pavyzdziui,vyresneliui alergija buvo daug baisesne,miltus blynukams maldavau is mieziu ir pan.,nes kvietys buvo didelis priesas,maziukei priesas nr.1 buvo obuolys ir pienas(abu jau naudojam pilnu tempu siai dienai).

Mes pienui nealergiški. Viena gydytoja patarė netgi rauginto pienuko duoti šaukštą, kitą paragauti-sako, būna, kad jis padeda į gera. Tik kažkaip neišdrįsau.
O jums gal buvo darę tyrimus ne tik iš kraujo, gal ir tuos vadinamus "lopus" dėjo?
Na, apsišarvuoju toliau kantrybe ir su didele viltim bandau pagerinti jo odelę...Ačiū, kad atsiliepėt į mano klausimą. 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kokias arbatėles duodat alergiškiems vaikučiams gerti.
Atsakyti
Mums tik dabar pripazino atopini dermatita, bet jau pries tai buvau pradejus duoti ragauti kruopas tai paskaicius cia nebesuprantu ka man daryti, ar jas nutraukti ar ir toliau duoti? g.gif Pati nebemaitinu, pradejau duoti misinuka NAN HA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danuse: 19 sausio 2010 - 12:29
QUOTE(Audita @ 2009 11 22, 15:02)
Labutis,
turiu dar porą klausimėlių:
1) per kiek laiko išnyko bėrimai, geriant APtamil HA?
2) Kur perkat Aptamil Alergy Care (tiesiog neradu jo nei IKi, nei Norfoj, nei vaistinėj)?
3) Ar nuo Aptamil Alergy Care nekietėja viduriukai?

Ačiū 4u.gif

Papildyta:
berimai neisnyks vien maitinat misinuku reik dar ir oda tepti tepalais juos paskire alergologas.Mano mazylis sirgo atopiniu dermatitu,vystikliniu dermatitu ir seboreja tai naudojom bazalio tepala,exsipialio 100procentini tepala ir tepem daznai o odo kad oda butu riebi ir maitinom aptamil pepti MCT misinuku berimai praejo po dvieju savaiciu bet labai reikia saugoti vaikeli kad neatsinaujintu
Papildyta:
maistelio yra pirkti parduotuvese kur prekiauja ekologisku maistu.jei jau maitinat kruopomis tai negalima duoti grikiu ,manu labai dar alergizuoja darzoves ir vaisiai raudonos ar oranzines spalvos.PATARCIAU kreiptis pas alergologa kad tikslei nustatytu nuo ko beria atlieka tyrima tiesa jis mokamas 150lt. kainuoja,bet zinosit ka galima ko ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige98: 19 sausio 2010 - 13:01
QUOTE(Danuse @ 2010 01 19, 14:28)
Mums tik dabar pripazino atopini dermatita, bet jau pries tai buvau pradejus duoti ragauti kruopas tai paskaicius cia nebesuprantu ka man daryti, ar jas nutraukti ar ir toliau duoti? g.gif Pati nebemaitinu, pradejau duoti misinuka NAN HA

Pas mane panaši situacija buvo-buvau pradėjusi duoti, po to uždraudė ir nedaviau. Bet kad ir nustojau duoti, tikrai ne mažiau bėrė. Taip, kad po kiek laiko vėl pradėjau duot (aišku, jau su gydytojos paliepimu).
Gal tiesiog stebėk, ar daugiau beria (jeigu padarei pertrauką), ar ne. Su laiku gal iš tiesų reikės pasidaryti tyrimus, kokiom košėm alergiškas.
Aš tą planuoju padaryti.
Mums kraujo tyrimą darė ir nustatinėjo, kam alergiški. Bet ten toks ne košėm atskirai, bet kaip iš daugybės dalykų-namų erkės, pienas, kiaušinio baltymas, pelėsis ir t.t. Gal 53 pozicijos.
Bet mums tik nustatė, tačiau naudos visa tai kolkas jokios nedavė.
Pas alergologę mes lankomės. Bet esu kažkiek nusivylusi.
Atsakyti
Dar norėjau paklausti-gal yra kažkoks forume skyrelis, namučiai, kur bendrauja alergiškų vaikučių mamytės? ax.gif
Atsakyti
Vistik maniškį stipriau pabėrę buvo nuo avižinės košės-nustojau duoti ir su kiekviena diena mažėja bėrimai rolleyes.gif .
Atsakyti