Sveikos mamytes
noreciau pasiulyti neocate pieno uz 140lt (400g.)
tel:+37067051970
Kristina
vilnius
QUOTE(kvetka @ 2009 08 18, 22:39)
Sveikos mamytes
Kristina
vilnius
Kristina
vilnius
Nesuprantu, kaip galima uzdarbiauti is kompensuojamo misinuko .
Mes irgi vartojam si misinuka. Deja, ji vartojant nepastebejau jokio skirtumo, nes mano maziuka, kaip bere taip ir beria .
Dabar vargstu su papildomui maitinimu . Esu pasimetusi ir visiskai nesusiorentuoju, kaip elgtis .
Primaitinima pradejau nuo avizinu dribsniu koses. Valgem savaite laiko, berimo nepadaugejo. Sekancia savaite daviau ryziu kose, rodos irgi nieko . Sia, t.y. trecia primaitinimo savaite pradejau koses kaitalioti viena diena- ryziu kose, o kita-avizu kose. Papildomai naujas produktas buvo bananas, itrindavau i kosyte. Taip valgem sesias dienas. Penkias dienas paumejimo nebuvo. O siandien - itin ryskus. Vadinasi, bananas mums netinka. Bent jau maniau taip iki tol, kol neperskaiciau sios temos. Kaip suprantu ilgalaikis vieno produkto vartojimas vaikuti gali ialergizuot. Tai gal per ilgai daviau tas dvieju rusiu koses ? Pasimeciau. Bet negaliu juk is lempos imt nauja kose bandyt jam duot, gi su vienu produktu reikia terliotis savaite .
Perskaiciau, kad gydytoja rekomenduoja maitinima pradet nuo morkos. Tai gal man nebeduot kruopu ir bandyt morkyte? Bet mes jau viena maitinima valgydavom vien kose, o tai juk morkos as jam tiek nepriduosiu . Duot gal kruopas tas pacias ir paragaut morkytes? Bet velgi, gal per ilgai tas pacias kruopas vaikuciui duodu?
Nu zodziu, esu labai pasimetusi.
QUOTE(arbuzina @ 2009 08 30, 00:01)
Mes irgi vartojam si misinuka. Deja, ji vartojant nepastebejau jokio skirtumo, nes mano maziuka, kaip bere taip ir beria .
Dabar vargstu su papildomui maitinimu . Esu pasimetusi ir visiskai nesusiorentuoju, kaip elgtis .
Primaitinima pradejau nuo avizinu dribsniu koses. Valgem savaite laiko, berimo nepadaugejo. Sekancia savaite daviau ryziu kose, rodos irgi nieko . Sia, t.y. trecia primaitinimo savaite pradejau koses kaitalioti viena diena- ryziu kose, o kita-avizu kose. Papildomai naujas produktas buvo bananas, itrindavau i kosyte. Taip valgem sesias dienas. Penkias dienas paumejimo nebuvo. O siandien - itin ryskus. Vadinasi, bananas mums netinka. Bent jau maniau taip iki tol, kol neperskaiciau sios temos. Kaip suprantu ilgalaikis vieno produkto vartojimas vaikuti gali ialergizuot. Tai gal per ilgai daviau tas dvieju rusiu koses ? Pasimeciau. Bet negaliu juk is lempos imt nauja kose bandyt jam duot, gi su vienu produktu reikia terliotis savaite .
Perskaiciau, kad gydytoja rekomenduoja maitinima pradet nuo morkos. Tai gal man nebeduot kruopu ir bandyt morkyte? Bet mes jau viena maitinima valgydavom vien kose, o tai juk morkos as jam tiek nepriduosiu . Duot gal kruopas tas pacias ir paragaut morkytes? Bet velgi, gal per ilgai tas pacias kruopas vaikuciui duodu?
Jei vaikutis alergiškas, morka labai dažnas alergenas, aš nuo jos nepradėčiau. Aišku būna, kad vaikučius alergizuoja net ir bulvė, bet retai. O kodėl pradėjot nuo kruopų, o ne nuo daržovių? Mums tai rekomendavo nuo daržovių. Pradėti reikia nuo šaukštelio ir tą vieną produktą duoti savaitę kaip ir darėt. Dabar yra brokolių, cukinijų, moliūgų (manau ne mažiau vertingi nei morkos), bet mes pradėjom nuo bulvytės. Tai pabandykit tą ragavimą pvz. po valandos po pusryčių (jei pusryčiams geriat pienelį). Geriausiai naują produktą bandyti iš ryto, tai geriausiai matyti jei netinka ir naktis būna dar toli .
Tiesą sakant aš pati tos alergijos nesuprantu, nes ji kažkaip kinta, nu pvz. gali pradžioj tam produktui, kad ir du mėn. būt nealergiškas, o paskui jau alergizuoja.
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 08 30, 21:08)
Jei vaikutis alergiškas, morka labai dažnas alergenas, aš nuo jos nepradėčiau. Aišku būna, kad vaikučius alergizuoja net ir bulvė, bet retai. O kodėl pradėjot nuo kruopų, o ne nuo daržovių? Mums tai rekomendavo nuo daržovių. Pradėti reikia nuo šaukštelio ir tą vieną produktą duoti savaitę kaip ir darėt. Dabar yra brokolių, cukinijų, moliūgų (manau ne mažiau vertingi nei morkos), bet mes pradėjom nuo bulvytės. Tai pabandykit tą ragavimą pvz. po valandos po pusryčių (jei pusryčiams geriat pienelį). Geriausiai naują produktą bandyti iš ryto, tai geriausiai matyti jei netinka ir naktis būna dar toli .
Tiesą sakant aš pati tos alergijos nesuprantu, nes ji kažkaip kinta, nu pvz. gali pradžioj tam produktui, kad ir du mėn. būt nealergiškas, o paskui jau alergizuoja.
Visiskai pritariu Morka dukros racione atsirado viena is paskutiniu ir ta be serdies. Tikrai nepradeciau nuo jos.O del to,kad ka pirma duot ar grudus ,ar darzoves,tai auginat pirmaji liepe duot pirmiausia grudus,o dabar su dukra - darzoves.Zodziu,kaip kokia mada tuo metu,toks vaizdas
Sveikutes
ar galetumete imesti nuoroda, kur skaitete? Labai aciu.
Maniskiui nuo metuku alergologe rekomendavo sojos piena gert, nes alergija pienui, Neocate nebekompensuoja, nuo avizu ir ryziu vemia (o kraujas alergijos nerodo)
QUOTE(sauliejus @ 2009 06 10, 20:37)
Sojos pieno sunui, perskaiciusi, kad iki lytines brandos duoti nerekomenduojama, nebeduodu visai...
ar galetumete imesti nuoroda, kur skaitete? Labai aciu.
Maniskiui nuo metuku alergologe rekomendavo sojos piena gert, nes alergija pienui, Neocate nebekompensuoja, nuo avizu ir ryziu vemia (o kraujas alergijos nerodo)
QUOTE(arbuzina @ 2009 08 29, 21:01)
Ramiai, mamyte, ramiai , viskas bus gerai
Pirmiausia, tai net ir Neocate gali jus alergizuoti, nes jame yra soju. Bet jei savo pienuko nera, tai aisku, joks kitas misinukas geriau uz Neocate jums netiks. Tai viena.
Antra, nesuprantu kodel pradejot primaitinima nuo kruopiniu kosiu tokiu metu kai pilna darzoviu? Siulau pradeti nuo tokiu darzoviu, kurios tinka beveik visiems alergiukams - cukinija, kopustas, patisonas, brokolis. Galit pabandyti ir moliugo bei bulves. Tik bulviu reikia ieskoti 100% ekologisku - ne siaip su ekologisku pavadinimu, o tikrai kad zinotumet kaip uzaugintos - kitaip alergizuos.
Kas liecia kruopines koses, ryziai gerai - vieni maziausiai alergizuojanciu. Bet avizos labai daznas alergenas. Dar galima butu isbandyti soras ir kukuruzus, bet aisku ne viska is karto - su laiku ir protu. Palaipsniui pabandykit ir grikius - nors raso, kad daznai alergizuoja, bet tai labai individualu - mums pvz alergizuoja beveik visos kruopos, isskyrus ryzius ir grikius ir soras.
Apie morka pamirskit - alergiski vaikuciai bent iki 3 metu turetu vengti morkos, karves pieno, zuvies bei kiausiniu. As nepaklausiau sito gydytojos Vaivarienes patarimo ir su morka privariau vaikui dilgeline.
Labai alergiskiems vaikuciams dar yra tokia kose - Sinlac - isbandykit.
O del to, kad ilgai duodamas vienas produktas gali tapti netoleruojamu sakyciau mitas, todel nusiraminkit ir ramiai isbandinekit kas tinka jusu vaikui. As grieztai laikiausi taisykles neduoti vaikui to paties produkto dazniau nei 2 kartus per savaite, bet man vistiek nepavyko isvengti alergijos kai kuriems produktams. Jus labiau pakenksite vaikui sokinedama nuo produkto prie produkto, galiausiai visai susimaisysite kas ji alergizuoja, o kas ne. Primaitinimo pradzioje geriausia duoti ta pati produkta tiek dienu, kiek rekomenduojama ir ziureti tinka ar ne.
Tikiuosi, kad padejau. Klauskit jei dar reikes patarimo, auginu ypatingai alergiska sunu (turim net invaliduma del alergijos), todel tikrai turiu patirties, galiu ir noriu padeti
P.S. Is vaisiu, jeigu jau labai norite, rinkites musuose augintus - obuoliuka, slyva.
QUOTE(arbuzina @ 2009 08 29, 21:01)
Cia ne is kompensuojamo uzdarbiauja. Cia Neocate Advance is uzsienio veza, o tokio pas mus vaistinese net nera. Is tikruju, tai gerai, kad yra tokia galimybe nusipirkti pigiau nei vaistinej. Pvz, mums jau virs metuku ir neaisku ar ligoniu kasos kompensuos. O jei nekompensuos, tai pirkti dezute uz 170Lt .......
nu bet visstiek ar 170 lt ar 140 lt moketi uz misinuko dezute yra labai jau brangu... Kokios turi buti seimos pajamos?
QUOTE(ausru @ 2009 09 04, 13:56)
Cia ne is kompensuojamo uzdarbiauja. Cia Neocate Advance is uzsienio veza, o tokio pas mus vaistinese net nera. Is tikruju, tai gerai, kad yra tokia galimybe nusipirkti pigiau nei vaistinej. Pvz, mums jau virs metuku ir neaisku ar ligoniu kasos kompensuos. O jei nekompensuos, tai pirkti dezute uz 170Lt .......
Turėjo Neocate Advance čia http://www.100metu.lt ir šią savaitę sakė gaus, 100 g 30,78 Lt x 4 = 123,12 Lt (400 g), tai pigiau nei pirkti pas Kristiną iš Vilniaus. Aš ne Vilnietė, tai man dar ir tas patogu, kad atveš į mano pasirinktą vaistinę nemokamai
Niceday jūsų vaikutis tikriausiai nealergiškas?
Atiduočiau viską ką turiu, kad tik mažylės nebertų, kad galėtų viską valgyt, kad tik ji pasveiktų. Taip pavargau... , net nesikreipiau dėl kompensacijų, nes ten dar reiktų kryžiaus kelius praeiti... iš vis neatlaikyčiau.
QUOTE(arbuzina @ 2009 09 25, 12:05)
Mamytes, kuri galit patart. Pradejo mano lelia koset ir snargliuotis. Neismanau, kaip gydyti alergiska vaika.
Lasinau i nosyte tuju aliejuka. Ir ko gero sureagavom...labai jau siandien isbere mus . Ka duot nuo kosulio, bijau kazka ir duot, prospanas juk irgi gali sualergizuot
Lasinau i nosyte tuju aliejuka. Ir ko gero sureagavom...labai jau siandien isbere mus . Ka duot nuo kosulio, bijau kazka ir duot, prospanas juk irgi gali sualergizuot
yra toks tonsilgonas nuo gerklytes homeopatinis, tik jis sirupo pavidalu tai nezinau ar jumi tiks