Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 22, 19:41)
GERBER naudoja kudikiu maistui genetiskai modifikuotas sudetines dalis  blink.gif  blink.gif
niekada nepirkciau.

šiaip JAV apskritai nėra reikalavimo žymėti gen modifikuotus produktus, ten žymiai labiau jie paplitę, naudojami ir nežymimi sudėty. nežinau kaip su įvežamais į ES - nes faktiškai turėtų būti žymėjimas pagal standartus tos šalies, kur parduodama pritaikytas...

pačių Gerber tyrelių mes neragavom, nes kažkaip susiformavau išankstinę neigiamą nuostatą, nes Gerber rūbeliai yra tikrai vieni iš pačių pačių pigiausių kaina ir kokybe ten.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 22 balandžio 2009 - 19:54
Na mes tik sinlac ir ragave dar..
Norejau paklausti mamyciu, kurios neperka paruostu kosiu, o jas gamina namuose. Is ko ir kaip ruosiat savo alergiskiem maziukam tas kosytes?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 22, 21:41)
GERBER naudoja kudikiu maistui genetiskai modifikuotas sudetines dalis  blink.gif  blink.gif
niekada nepirkciau.

tikrai? gerai, kad pasaket, nes tikrai nezinojau. Pirkau hipp, bet nuo jos beria, o mano gydytoja rekomendavo pabandyti gerber. Gerai, kad dar nedaviau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ssauleno @ 2009 04 24, 00:07)
Norejau paklausti mamyciu, kurios neperka paruostu kosiu, o jas gamina namuose. Is ko ir kaip ruosiat savo alergiskiem maziukam tas kosytes?

mano mazyte nelabai ka gali valgyti verysad.gif tik: mieziai, kukuruzai ir soros (ir tai dar kartais atsiranda berimu). Is vakaro uzmerkiu, ryte perplaunu ir i verdanti vandeni (tik soras i salta), isvirtas miksiu sutrinu. Nelabai valgo, neskanu matyt. Bandziau su vaisine tyrele tai patiko, bet isbere doh.gif , todel vel grynas tenka valgyti verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 19, 15:06)
mesk lauk ta Sinlac kose ir isvirk pati savo. Mano vaikas ne tik budavo isbertas nuo tos Sinlac koses, bet ir veme karta. Ten gera sintetikos doze.
O kai perskaiciau, kad Nestle labai daug naudoja genetiskai modifikuotu produktu, tame tarpe ir vaiku maistelyje, tai is viso bloga nuomone susidare.

Sinlac koses sudetyje visai graziai raso g.gif
Atsakyti
Mano dukrytei isbere veiduka smulkiais spuogeliais. Valgom misinukus. Klausimas jei tinka misinukas per kiek laiko turetu praeiti berimas? g.gif
Atsakyti
Mamytes, o kur nusipirkti Kaune ruginiu dribsniu? Miezinius, ryziu ir kt. perku FAsmos. Parasyta ant dezutes, kad ir ruginius gamina, nu bet nei vienoj parduotuvej neteko matyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2009 05 14, 15:30)
Mamytes, o kur nusipirkti Kaune ruginiu dribsniu? Miezinius, ryziu ir kt. perku FAsmos. Parasyta ant dezutes, kad ir ruginius gamina, nu bet nei vienoj parduotuvej neteko matyti. g.gif

aš Vilniuje HyperRimi pirkau be problemų. gal ir kaune pabandyk pažiūrėt, jei dar ten neieškojai?
Atsakyti
QUOTE(ssauleno @ 2009 04 23, 22:07)

Mes perkam dribsnius, sumalu su kavamale nedideli kieki, kad tam kartui uztektu ir isverdu thumbup.gif lapnoja, kaip didelis.
Dar dedu fruktozes maza saukstuka, dar uzvirinu sviesta ( ne riebalu misini ), nugriebiu baltas putas, ir to sviestuka po saukstuka i kosyte thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusiukas @ 2009 05 14, 15:30)

O mum alergologe liepe ruginiu vengti..
Papildyta:
QUOTE(damora @ 2009 04 29, 14:20)
Mano dukrytei isbere veiduka smulkiais spuogeliais. Valgom misinukus. Klausimas jei tinka misinukas per kiek laiko turetu praeiti berimas?  g.gif

O kodel manot, kad misinukas tinka? Siaip isbert, tai isberia greit, o praeina tai sunkiai, bent jau pas mus taip. gal per savaite pradeda tos raudonos demeles blankti..gal daugiau..
Atsakyti
Sveikos mamutes,

gal ir ne i tema, bet parduodu 4 skarbonkytes misinuko NAN 1 active H.A. mums jis netiko, nors kiti sako kad jis labai geras.
Parduodu pigiau nei parduotuveje, galime deretis.
Gyvenu Kaune
Atsakyti
QUOTE(damora @ 2009 04 29, 14:20)
Mano dukrytei isbere veiduka smulkiais spuogeliais. Valgom misinukus. Klausimas jei tinka misinukas per kiek laiko turetu praeiti berimas?  g.gif

na berimai gali praeiti ir per menesi tik, labai ilgai kol organizmas isivalo doh.gif
Papildyta:
gal as cia ne i tema per gal kas zino kur kaune geriausiai kreiptis del alergijios gydimo kudikiui homeopatijos budu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ssauleno @ 2009 04 23, 21:07)

As tai savo sunui pirkdavau Galintos dribsnius ir jie visi tiko. Jaunesniam vaikui ryziai, avizos, grikiai, o vyresniam 4 arba 5 grudu. Dar pirkdavau kukuruzu kruopas, neatsimenu kokios imones. Pradzioje darydavau su vandeniu, o veliau uzbalindavau Similac'u. Tai kai pradejau balinti, geriau pradejo valgyti. O veliau suzinojau, kad dauguma Similac misiniu irgi naudoja genetiskai modifikuotas sudetines dalis doh.gif doh.gif
Ir dar labai anksti pradejau koses skaninti uogienemis. Is mamos darzo. Tai visos ogienes tiko, nei nuo vienos nebere.

O sakykit nuo keliu menesiu jus pradejote vaikams duoti koses? Mano mergaitei 4.5, tai dar neduodu kosiu. Labai noreciau pradeti nuo 5 menesiu, bet visi atkalbineja, kad sulaukciau 6 menesiu. Kol kas maitinu pati, pienuko turiu pakankamai, bet labai sudetingai jinai valgo, daznai neima kruties, raitosi, reikia primigdyti ir pan... Zodziu siaubingai atsibodo, bet zinau, kad ir dukryte alergiska, nes viduriukai zali.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 01, 10:49)
O sakykit nuo keliu menesiu jus pradejote vaikams duoti koses? Mano mergaitei 4.5, tai dar neduodu kosiu. Labai noreciau pradeti nuo 5 menesiu, bet visi atkalbineja, kad sulaukciau 6 menesiu. Kol kas maitinu pati, pienuko turiu pakankamai, bet labai sudetingai jinai valgo, daznai neima kruties, raitosi, reikia primigdyti ir pan... Zodziu siaubingai atsibodo, bet zinau, kad ir dukryte alergiska, nes viduriukai zali.

Del primaitinimo,tai kiekvienas nusprendzia pats,pasitares su savo gydytoja.As primaitint pradejau nuo 4men.,bet mp dingo kai mazei buvo 3,5men.,o iki to vargdavom su 20ml. per diena,bet norejau,kad nors kiek gautu,o ir tikejaus,kad atsistatys pienelis.
Zali viduriukai gal nelabai gerai,o ka sako jusu pediatre?
Del tu genetiskai modifikuotu radiniu,tai ju buvo rasta kituose ,Nestle leidziamuose,gaminiuose,bet ir tai sena istorija,su gera pabaiga mirksiukas.gif

Beje,o kazkuri rase,kad Gerber produkcija irgi modifikuota,nieko panasaus.Vienintelis skirtumas ,kad jei parasyta,kad ten vaisiai,tai ir rasi tyreleje 85% vaisiu,o nei kaip kitose 50-60% ,o visa kita neaisku kas,o alergisui vaikui svarbu kas tas - neaisku kas . Vokeitijoj ,viena is labiausia tinkamu vartoti kudikiams tyreliu,pripazinta Bebivita,ne hipp,ne milupa....
Atsakyti