Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(Inga&Vikute @ 2008 12 03, 10:31)
ar nuo kukurūzų košės alergija gali sukilt,aš kaip tik vakar daviau kartu su sviestuku ir šįryt ant kojytės du raudonus plėmus radau,be je ne pirmą kart kukurūzus daviau taip ir palikau nesupratus kaip čia g.gif

Greičiausiai ne nuo pačios kukurūzų košės, o sviesto išbėrė, jei pieno baltymams alergiški... unsure.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif .Skaitau jūsų temelę,nes šiandien gydytoja pasakė,kad mūsų vaikui ( 4 mėn.) alergija.Maitinu pati ir primaitinu mišinuku.Dabar keisim mišinuką,taip pat ir man liepė laikytis tam tikros dietos.Tiksliau ne dietos,bet rinktis maisto produktus.Gal galit patarti,ką valgyti alergiško vaiko mamytei?O gal būt tokia temelė yra,tik aš jos nerandu? doh.gif Vienu žodžiu,reikia valgyti,tik dabar nežinau ką.Gal galit pasidalinti patirtimi?Būčiau labai dėkinga.Nes mano galvelėj tik viena mintis - grikiai grikiai,ir dar kartą grikiai.O dabar vėl valgysim grikius.Na paįvairinimui vėl grikiai...Čia mano tokia reakcija į dietą,nes sveriu nepilnai 50 kg,ir dar valgyt ne viską galėsiu.Įdomu,kiek po mėnesio sversiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2008 12 09, 17:43)
Laba diena 4u.gif .Skaitau jūsų temelę,nes šiandien gydytoja pasakė,kad mūsų vaikui ( 4 mėn.) alergija.Maitinu pati ir primaitinu mišinuku.Dabar keisim mišinuką,taip pat ir man liepė laikytis tam tikros dietos.Tiksliau ne dietos,bet rinktis maisto produktus.Gal galit patarti,ką valgyti alergiško vaiko mamytei?O gal būt tokia temelė yra,tik aš jos nerandu? doh.gif Vienu žodžiu,reikia valgyti,tik dabar nežinau ką.Gal galit pasidalinti patirtimi?Būčiau labai dėkinga.Nes mano galvelėj tik viena mintis - grikiai grikiai,ir dar kartą grikiai.O dabar vėl valgysim grikius.Na paįvairinimui vėl grikiai...Čia mano tokia reakcija į dietą,nes sveriu nepilnai 50 kg,ir dar valgyt ne viską galėsiu.Įdomu,kiek po mėnesio sversiu biggrin.gif

oi, iš karto noriu perspėti
dieta- tai nereiškia nevalgyti, todėl ji neturėtų įtakoti jūsų svorio, netgi labai pavojinga badauti, nes vaikas pradės gauti liesą pienuką (aš kalbu iš savo karčios patirties, kai dietos laikiausi papunkčiui, mano svoris krito, vaikui negerėjo , pienas pasidarė nesotus ir vaikis valgydavo kas valandą ir dažniau...)

ale ant greitųjų nerandu tų rimtesnių alergenų sąrašiuko
iš atminties:
alergenai, kurie turi didesnę tikimybę sukelti alergiją:
- kviečiai
- oranžiniai vaisiai
- riešutai
- šokoladas
- stipri kava, visokie limonadai ir t.t.
- kiaušiniai
-pienas,
- žuvis,

šiaip jau jūsų vietoj tarčiausi su alergologe - lai ji jums pasako, kaip tos dietos laikytis
na, mano patarimas būtų - kas dien valgyti įvairų, ekologinį maistą, taip pat nevalgyti to paties kelias dienas iš eilės 4u.gif rveskit dienoraštį, ką valgėt, kaip vaikas į tą maistą reagavo - tai irgi gali padėti aptikti alergenus

dar prie visko - gali alergiją kelti ir aplinka, todėl patartina tiek vaikiuko drabužėlius bei patalynę, tiek savo - skalbti arba ringuvos muilu, arba spec.milteliais (neutral ir kitokiais...)

Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2008 12 09, 16:43)

Neapsistokite vien tik ties grikiais - jie irgi gali alergizuoti. Bent jau mano berniukui tikrai netinka, žinau ir dar kelis atvejus doh.gif

Perkant maistą - atidžiai skaitykite etiketes, venkite visokių E. Venkite kiaušinio baltymo, nors trynį retkarčiais galima naudoti kepiniams galite naudoti ruginius, kukurūzų, ryžių miltus. Parduotuvėse yra ekologiškos jautienos, kiauliena retai kada alergizuoja, kiek atsargiau su paukštiena, ypač vištiena gali alergizuoti. Tiek trumpai blush2.gif
Atsakyti
[quote=Linuke.,2008 12 09, 19:31]
oi, iš karto noriu perspėti

Ačiū už žinias/Tik taip sunku sugalvoti,ką valgyti,kai tiek daug negalima...
Beje,rūbelius jau nuo pat pradžių skalbiu specialiais milteliais.

Papildyta:
QUOTE(dautan @ 2008 12 09, 20:55)
Neapsistokite vien tik ties grikiais - jie irgi gali alergizuoti. Bent jau mano berniukui tikrai netinka, žinau ir dar kelis atvejus doh.gif

Perkant maistą - atidžiai skaitykite etiketes, venkite visokių E. Venkite kiaušinio baltymo, nors trynį retkarčiais galima naudoti kepiniams galite naudoti ruginius, kukurūzų, ryžių miltus. Parduotuvėse yra ekologiškos jautienos, kiauliena retai kada alergizuoja, kiek atsargiau su paukštiena, ypač vištiena gali alergizuoti. Tiek trumpai blush2.gif

Ačiū už informaciją.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2008 12 09, 22:56)
Ačiū už žinias/Tik taip sunku sugalvoti,ką valgyti,kai tiek daug negalima...
Beje,rūbelius jau nuo pat pradžių skalbiu specialiais milteliais

puikiai jus suprantu...
iš tiesų man pikta, kad alergologai ir gydytojai dažniausiai mesteli frazę "laikykitės dietos" ir visiškai nepaaiškina, kaip tą daryti, kiek laiko ir t.t.

na, bet pabandykit susidaryti pradžioj bent jau savaitės meniu
košės juk įvarios - grikių, avižų, perlinės, miežių, rugių, kviečių, žirnių ir t.t. (juk jūs nežinot, kas vaiką alergizuoja, taip? todėl pradžioj galit pabandyti visas košes, svarbu, kad nevalgytumėt kasdien tos pačios)
va jau ir septynios skirtingos - po vieną kas dieną smile.gif norisi košės riebesnės- tai galima šlakelį aliejaus, abra sviesto (kartais patariama sviestą išlydyti)
toliau - mėsytė... triušiena, kalakutiena, jei turit galimybių gaut- tinka žvėriena
toliau - kepti obuoliai, ekologiški džiovinti vaisiai (nepiktnaudžiaujant)
galima kartą-kitą per savaitę ir varškės su grietine, kefyro
arbata

reiktų vengti cukraus (aš naudojau fruktozę, nes visiškai be saldumo darėsi slabna), nes praktiškai visi alergologai kartoja tą patį- cukrus paskatina alergiją

tai tiek trumpai- bet gal pagelbės... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2008 12 09, 17:43)
Laba diena 4u.gif .Skaitau jūsų temelę,nes šiandien gydytoja pasakė,kad mūsų vaikui ( 4 mėn.) alergija.Maitinu pati ir primaitinu mišinuku.Dabar keisim mišinuką,taip pat ir man liepė laikytis tam tikros dietos.Tiksliau ne dietos,bet rinktis maisto produktus.Gal galit patarti,ką valgyti alergiško vaiko mamytei?O gal būt tokia temelė yra,tik aš jos nerandu?

Daug info yra ČIA (ir hipoalerginė dieta), bet kadangi viskas individualu, tad čia tik gairės. Viską reikės atrasti pačiai...
sėkmės 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 09, 23:37)
va jau ir septynios skirtingos - po vieną kas dieną smile.gif 
galima kartą-kitą per savaitę ir varškės su grietine, kefyro
arbata

O aš manau, kad kasdien po naują košę ir nebesuprasi nuo kurios čia išbėrė, jei vaikui negreita reakcija, o lėta. Siūlyčiau valgyt po vieną ir stebėti bent 2-3dienas.
Ir dėl varškės - jau tikrai varškei tai ne.

Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 12 10, 00:11)
Ir dėl varškės - jau tikrai varškei tai ne.

smile.gif na, aš ne gydytoja ir ne alergologė, todėl tik patariu ir griežtų "ne" negaliu sakyt

po vieną produktą per dieną? t.y. imi grikių košę ir vieną ją valgai dvi-tris dienas?
bliamba, visi alergologai perspėjo, kad taip maitintis negalima, nes gali įvaryti papildomą alergeną...
o į klausimą, "tada KAIP man atsekti" - dažniausiai būdavo "stebėkite"

ar jums padėjo tokia mityba atrast? klausiu rimtai, nes man tai tikrai svarbu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuke.: 09 gruodžio 2008 - 23:19
Įdomu, kokia alergologų nuomonė apie ekologišką cukrų. Mačiau, yra pirkti. Beje - vietoje saldainių mes naudojam karamelinį cukrų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 10, 00:17)
po vieną produktą per dieną? t.y. imi grikių košę ir vieną ją valgai dvi-tris dienas?
bliamba, visi alergologai perspėjo, kad taip maitintis negalima, nes gali įvaryti papildomą alergeną...
o į klausimą, "tada KAIP man atsekti" - dažniausiai būdavo "stebėkite"

ar jums padėjo tokia mityba atrast? klausiu rimtai, nes man tai tikrai svarbu

Sveikutė, turi daug patirties su alergija ir mityba. Taip, negalima kasdien ištisai valgyti to paties maisto, kaip rekomenduoja alergologai - tą patį maistą valgyti tik kas 4 dienas. Norėjau pasakyti, kad jeigu įmanoma, vieną dieną suvalgyti pvz. ryžių košės ir kelias dienas stebėti ar neberia. Po to kitą košę ir t.t. Žinoma, sualergizuoti gali ir nuo kito maisto... Sunku tinkamą dietą sudaryti...
Man buvo paskyrę būtent košių dietą ir vaikučiui kaip buvo blogai, taip buvo. Ištyrus paaiškėjo, iš kruopų tiko tik 2 rūšys... Va ir dieta. LOpo tyrimais pareguliavus dietą, pagerėjo situacija, nors pabėrimų buvo. Atsekti nuo ko beria buvo labai labai sunku...
Tad mamytei besilaikančiai dietos -sėkmės dideliausios atrasti tai, kas tinka 4u.gif

QUOTE(dautan @ 2008 12 10, 00:24)
Įdomu, kokia alergologų nuomonė apie ekologišką cukrų. Mačiau, yra pirkti. Beje - vietoje saldainių mes naudojam karamelinį cukrų thumbup.gif

Kuo jis skiriasi nuo paprasto?
Atsakyti
Laba diena.
Mamytės, gal ką patarsit, esu nevilty doh.gif Pradėjau primaitinimą nuo bulvės, daviau 5 dienas, vemia doh.gif po savaitės padaviau avižų košės, į antrą dieną suviduriavo, išbėrė galvą doh.gif po kelių dienų daviau ryžių košės, vėl vemia...Ką daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2008 12 30, 16:35)
Laba diena.
Mamytės, gal ką patarsit, esu nevilty doh.gif... po kelių dienų daviau ryžių košės, vėl vemia...Ką daryti unsure.gif

Suprantu, kaip sunku... Mano mažoji vemia nuo ryžių, kol kas tik tiek žinau, ragavom bulvę, morką, cukiniją, manus, vištieną - kaip ir viskas gerai unsure.gif
O nuo ryžių pradeda vemti po 2 val. pavalgius, po to jau tamposi tiesioginio to žodžio prasme kas 10 min. ir taip apie dvi valandas, kol isšivalo skrandis. Tokį košmarą turėjom jau du kartus, tai dabar ryžių bijau nuo tolo, kažin ar kitas kruopas duosiu verysad.gif
O tu pabandyk duoti cukinijos, ji sako mažai alergizuoja, jei dar nevalgėte. Mano pediatrė rekomendavo pradėti nuo obuoliuko, banano...
Atsakyti