QUOTE(kleckas*** @ 2008 12 09, 22:56)
Ačiū už žinias/Tik taip sunku sugalvoti,ką valgyti,kai tiek daug negalima...
Beje,rūbelius jau nuo pat pradžių skalbiu specialiais milteliais
puikiai jus suprantu...
iš tiesų man pikta, kad alergologai ir gydytojai dažniausiai mesteli frazę "laikykitės dietos" ir visiškai nepaaiškina, kaip tą daryti, kiek laiko ir t.t.
na, bet pabandykit susidaryti pradžioj bent jau savaitės meniu
košės juk įvarios - grikių, avižų, perlinės, miežių, rugių, kviečių, žirnių ir t.t. (juk jūs nežinot, kas vaiką alergizuoja, taip? todėl pradžioj galit pabandyti visas košes, svarbu, kad nevalgytumėt kasdien tos pačios)
va jau ir septynios skirtingos - po vieną kas dieną
norisi košės riebesnės- tai galima šlakelį aliejaus, abra sviesto (kartais patariama sviestą išlydyti)
toliau - mėsytė... triušiena, kalakutiena, jei turit galimybių gaut- tinka žvėriena
toliau - kepti obuoliai, ekologiški džiovinti vaisiai (nepiktnaudžiaujant)
galima kartą-kitą per savaitę ir varškės su grietine, kefyro
arbata
reiktų vengti cukraus (aš naudojau fruktozę, nes visiškai be saldumo darėsi slabna), nes praktiškai visi alergologai kartoja tą patį- cukrus paskatina alergiją
tai tiek trumpai- bet gal pagelbės...