Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(Blakstiena @ 2008 12 01, 09:47)
na va tik pasidziaugiau kad kunelis"svarus" doh.gif yra paberimu vel...bet nuo ko?????????vienintelis kas gali but tai pieniska koses(hipp stiklainelyje,su menuliuku,kur leliams nuo 4men su sausainiais..) doh.gif  doh.gif  doh.gif

Jei gėrėt hipoalerginį mišinuką tai ir gerkit toliau, jokių pieniškų košių neduok. Tuo labiau dar su sausainiukais schmoll.gif Juk kviečiai irgi alergizuoja. ( visi sausainiai iš kviečių miltų).
Mums nustatė alergiją pieno baltymui, kiaušinio baltymui, kviečiams. Tai metus laiko valgėm tik ant vandens virtas košytes ( pati virdavau ), jokiu sausainių, barankėlių ir t.t. Pagriaužti duodavau ruginių duoniukų. Mums jau du metukai, tai tik dabar pradėjom po truputį valgyti jogurtukus, varškytes, sausainius. Na dabar jau neberia.
Bet kol buvo mažiukas, tai užtekdavo vieno sausainio ir jau po trijų valandų išbertas ir išbėrimo vieta dega (karšta budavo).
Taip kad nipoalerginės dietos reikia laikytis tikrai ilgai. Aišku mažyliu racionas buna labai skurdus, bet man būdavo gaila vaiko kai jam niežtėdavo išbėrimai. Todėl geriau neduodu tų produktų, kurie alergizuoja.
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 12 01, 09:47)
na va tik pasidziaugiau kad kunelis"svarus" doh.gif yra paberimu vel...bet nuo ko?????????vienintelis kas gali but tai pieniska koses(hipp stiklainelyje,su menuliuku,kur leliams nuo 4men su sausainiais..) doh.gif  doh.gif  doh.gif

Alergiškiems vaikučiams geriau būtų virti visą maistą namuose, negu naudoti parduotuvines tyreles, košeles. Jose paprastai būna įvairių priedų, ilginančių produkto galiojimo laiką, tačiau neigiamai veikiančių vaikučio organizmą doh.gif
Atsakyti
zinau mamukai,kad geriausia visa tai kas pagaminta savom rankom,t.y namie..bet taip ir darydavau,bet bere vistiek..ta va.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 12 01, 12:13)
zinau mamukai,kad geriausia visa tai kas pagaminta savom rankom,t.y namie..bet taip ir darydavau,bet bere vistiek..ta va.. verysad.gif

o jus pabandykit pieno produktu neduoti,nes pieno produktai daugeli maziuku alergizuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2008 12 01, 14:22)
o jus pabandykit pieno produktu neduoti,nes pieno produktai daugeli maziuku alergizuoja ax.gif

na kaip ir neduodu,gyvenam ant misinio NAN HA ir vandens virinto..ir tai karts nuo karto paberia..ka beduociau ar bulve ar avizas,ar ryzius paberia..va uzvakar ir vakar daviau pieniska kose su sausainiais jau kaip ir rasiau isberimai vos vos buvo dabar va ziuriu visai nera...
be to vakar vakare patepiau veduka(zandukus)su vaistukais,kremu kur dermatologe israse(gaminami vaistinej)ir po poros min vyras sako paziurek i zandus..visi raudoni..ir likau nesupratusi..nuejau nuprausiau veiduka ir su IWOSTINU patepiau...
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 12 01, 16:27)
na kaip ir neduodu,gyvenam ant misinio NAN HA ir vandens virinto..ir tai karts nuo karto paberia..ka beduociau ar bulve ar avizas,ar ryzius paberia..va uzvakar ir vakar daviau pieniska kose su sausainiais jau kaip ir rasiau isberimai vos vos buvo dabar va ziuriu visai nera...
be to vakar vakare patepiau veduka(zandukus)su vaistukais,kremu kur dermatologe israse(gaminami vaistinej)ir po poros min vyras sako paziurek i zandus..visi raudoni..ir likau nesupratusi..nuejau nuprausiau veiduka ir su IWOSTINU patepiau...

tai duodat ar neduodat pieno produktus,nebesuprantu ax.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2008 12 01, 18:38)
tai duodat ar neduodat pieno produktus,nebesuprantu ax.gif  doh.gif

biggrin.gif nesusisnekam biggrin.gif
uzvakar ir vakar daviau ant saukstuko galiuko pieniskos koses po jos na nera taip kaip sakykim po kukuruzu koses(visas kunas buvo isebrtas)...bet seip neduodavau nieko is pienisku ir tai bere... g.gif
Atsakyti
na va valgom tik NAN HA ir geriam vandenuka,o zandai isberti,siaubas nzn ka daryt..nuo ko??gal tas misinys jai netinka?
Atsakyti
sveikos,susidomėjau čia aš,perskaičiau ne visą temą gal ko nepamačiau,ar nuo kukurūzų košės alergija gali sukilt,aš kaip tik vakar daviau kartu su sviestuku ir šįryt ant kojytės du raudonus plėmus radau,be je ne pirmą kart kukurūzus daviau taip ir palikau nesupratus kaip čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga&Vikute @ 2008 12 03, 12:31)
sveikos,susidomėjau čia aš,perskaičiau ne visą temą gal ko nepamačiau,ar nuo kukurūzų košės alergija gali sukilt,aš kaip tik vakar daviau kartu su sviestuku ir šįryt ant kojytės du raudonus plėmus radau,be je ne pirmą kart kukurūzus daviau taip ir palikau nesupratus kaip čia g.gif

sveika,mus taip pat nuo ju isbere,nors mes be sviesto,be nieko,viriau ant vandens verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga&Vikute @ 2008 12 03, 11:31)

gali nuo bet ko...

alergologiniam duoda sąrašiuką, kurio vienoj pusėj surašyti stipresni alergenai, kitoj pusėj - silpnesni
gale viso sąrašo sakinukas
VISKAS GALI BŪT ALERGENAIS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2008 12 03, 11:12)
na va valgom tik NAN HA ir geriam vandenuka,o zandai isberti,siaubas nzn ka daryt..nuo ko??gal tas misinys jai netinka?

Mano mazytei alergija prasidejo nuo 1men, misinuka pradejom vartoti nuo 4 men , nes baigesi mano pienukas, kadangi buvo linkus i alergija,gydytoja patare duoti hipoalerginius misinukus, bandem aptamilha ir hip ha ir nan ha, bet maze pradejo blogai jaustis, zaliai su gleivem kakoti ir ja bere stipriai,nezinodama ko griebtis ir ziuredama ibesikankinancia mazyte, instyktyviai sumaniau pabandyti jai duoti paprasta hipp misinuka...ir mums padejo, mazei nustojo pust vidurius, isnykoberimai ir kakojo gerai... dabar jau valgom darzoviene su kalakutiena, grikiu kose, geriam ramuneliu arbatyte, ir ryte vakare dar geriammisinuka, paberia kai reikiaivedinet kanaujo, bet nedaug. beria irkai suprakaituoja, susyla, bei kaipasitrina i koki metalini daikta.. tai vat kaip su tais misinukais...nei suprasi nei atrasi, kai sakant... g.gif
Atsakyti