Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

Mamos.....ar gali alergizuoti nuo.........ryziu arba nuo keptos mesos??? Nes nieko naujo daugiau nevalgiau...tik ryziu ir mesos vietoj virtos mama mane ,,palepindama,, iskepe.

Pas alergologa liepos men. tik uzrase doh.gif doh.gif - ar penkiu menesiu lelkai padarytu lopo tyrimus??

Ta alergija tai tikras nervu tampymas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 21, 18:12)
Mamos.....ar gali alergizuoti nuo.........ryziu arba nuo keptos mesos??? Nes nieko naujo daugiau nevalgiau...tik ryziu ir mesos vietoj virtos mama mane ,,palepindama,, iskepe.

Gali alergizuot ir tas, ir kitas doh.gif
Kartais taip buna, kad virta mesa nealergizuoja, o nuo keptos beria. Tik issiklausinek, ar tikrai mama nieko papildomo nedejo, gal kepe plakinyje ar universaliu prieskoniu bere, nuo ju dazniausiai beria unsure.gif
Papildyta:
Del kosiu... Mamytes, as patariu isvis nepirkt tu spec. kudikiams ruostu kosiu, tikrai jos gali tik sustiprint alergija schmoll.gif Mes pradejom nuo paprasciausiu ekologisku Myllyn Paras aviziniu dribsniu (1min.), minutele peverdu, pablenderiuoju ir valio, mazyle valgo ir vargo nemato thumbup.gif Lygiai taip pat pirkom ir rugiu, ryziu-avizu dribsnius, tik pastarosios del ryziu viduriukus kietina doh.gif Bet siaip tie paprasciausi dribsniai yra pats geriausias variantas, aisku, ilgiau su jom reikia pasicackint, ne taip kaip su uzpilamom, bet nors vaikui tinka thumbup.gif
Atsakyti
Mano vaikas labai stipriai alergiškas...
praktiškai nuo gimimo...maitinau iki pusės metų MP, laikiausi tos idiotiškos hipoalerginės dietos.
labiausiai patiko vienas sakinukas (lapelyje, kuriame surašyti alergizuojantys ir mažiau alergizuojantys produktai ) VISI produktai gali alergizuot
mums jau tuoj metukai, bet aš taip ir neišsiaiškinau, kur problema
gulėjom ligoninėj, darėm ir kraujo tyrimus, ir lopinėlius (lopo tyrimai parodė, kad viskas alergiškas doh.gif )
o išbertas tai visas buvo...dabar jau porą mėnesių geriam vaistukus nuo alergijos, tai šiek tiek mažiau

tiesiog labai noriu iš savo asmeninės patirties perspėt mamytes- neperlenkit lazdos su ta hipoalergine dieta, t.y. praktiškai nieko nevalgymu...jei šventai jos laikotės daugiau kaip porą savaičių, o vaikui nėra geriau, tai tik save nualinsit, pienukas supastės ir vaikui nuo to tikrai nebus geriau... jei manim netikit, tai nors alergologų pasiklauskit, ar kai nėra pagerėjimo vistiek reik tos sumautos dietos laikytis...aš nekalbu, kad valgyt mandarinus, apelsinus, šokoladą, bet...

Piranij@, jei labai neramu- galima juk privačiai nueiti, nelaukiant liepos mėnesio...pvz. gydytoja Vaičiulionienė tiek Antakalnio alergologiniam skyriuj dirba, tiek ir privačiai (jei reik tel. - rašyk į AZ)...Astrauskaitė, man atrodo privato neturi
Kuzminskienė dabar yra perėjusi į Grybo gatvę - ta, kiek girdėjau, sena, bjauri, bet savo darbą išmano
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 21, 18:12)
Mamos.....ar gali alergizuoti nuo.........ryziu arba nuo keptos mesos???
Pas alergologa liepos men. tik uzrase  doh.gif  doh.gif  - ar penkiu menesiu lelkai padarytu lopo tyrimus??

Tikrai gali alergizuoti ir nuo ryžių, ir nuo keptos mėsos. Aš kol laikiausi dietos, nevalgiau nieko kepto. Taip pat gali būti kaltas ir aliejus, ir kaip minėjo viena mamytė, gal kokių prieskonių buvo...
Mum 5,5 mėn padarė lopo tyrimą.

QUOTE(Egluzhė @ 2008 05 21, 19:20)
Gali alergizuot ir tas, ir kitas  doh.gif
Del kosiu... Mamytes, as patariu isvis nepirkt tu spec. kudikiams ruostu kosiu

drinks_cheers.gif Ir mes valgom tik paprastus dribsnius.

QUOTE(Linuke. @ 2008 05 21, 19:42)
tiesiog labai noriu iš savo asmeninės patirties perspėt mamytes- neperlenkit lazdos su ta hipoalergine dieta, t.y. praktiškai nieko nevalgymu...jei šventai jos laikotės daugiau kaip porą savaičių, o vaikui nėra geriau, tai tik save nualinsit, pienukas supastės ir vaikui nuo to tikrai nebus geriau... jei manim netikit, tai nors alergologų pasiklauskit, ar kai nėra pagerėjimo vistiek reik tos sumautos dietos laikytis...aš nekalbu, kad valgyt mandarinus, apelsinus, šokoladą, bet...

Piranij@, jei labai neramu- galima juk privačiai nueiti

Šventai laikiausi tos dietos 10 mėn. Sukūdau, bet nenusialinau (kraujas geras). Aš manau, kad dėl vaikučio sveikatos verta tai daryti (proto ribose).
O privačiai tikrai dirba ne viena, ir ne dvi...
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 05 21, 19:42)
1. labiausiai patiko vienas sakinukas (lapelyje, kuriame surašyti alergizuojantys ir mažiau alergizuojantys produktai ) VISI produktai gali alergizuot
2. tiesiog labai noriu iš savo asmeninės patirties perspėt mamytes- neperlenkit lazdos su ta hipoalergine dieta, t.y. praktiškai nieko nevalgymu...jei šventai jos laikotės daugiau kaip porą savaičių, o vaikui nėra geriau, tai tik save nualinsit, pienukas supastės ir vaikui nuo to tikrai nebus geriau... jei manim netikit, tai nors alergologų pasiklauskit, ar kai nėra pagerėjimo vistiek reik tos sumautos dietos laikytis...aš nekalbu, kad valgyt mandarinus, apelsinus, šokoladą, bet...
3. Piranij@, jei labai neramu- galima juk privačiai nueiti, nelaukiant liepos mėnesio...pvz. gydytoja Vaičiulionienė tiek Antakalnio alergologiniam skyriuj dirba, tiek ir privačiai (jei reik tel. - rašyk į AZ)...Astrauskaitė, man atrodo privato neturi
Kuzminskienė dabar yra perėjusi į Grybo gatvę - ta, kiek girdėjau, sena, bjauri, bet savo darbą išmano

1. drinks_cheers.gif Kas vienam vaikui nekels alergijos, kita gali stipriai alergizuoti.
2. Ne visai sutikciau su tavim. Labai skaudu, kad tavo mazylis toks alergiskas, uzjauciu console.gif Maniske irgi buvo visa raudona nuo galvos iki koju ir ranku galu verysad.gif Bet asmeniskai man tikrai prireike daugiau nei dvieju savaiciu, kad atsirinkti produktus, kurie alergizuoja. Menesio tai tikrai, gal net dvieju, kol visiskai issiaiskinau, ka galiu valgyt drasiai, ko ne. O del nusialinimo, svarbu isivesti bent kelis produktus i savo racijona, bet tokius, kurie duotu daugiausiai naudos. Nors viena mesos rusi, grudines kulturos (makaronai is miltu ir vandens, rugine juoda duona, buna net be mieliu, kruopos), bent kokia virta bulve ar kita darzove(pvz., man labai pasiseke, nes ir pas tevus, ir pas uosvius darzuose auga topinambai(saldziosios bulves), juos valgyti labai sveika, ypac naudinga alergiskiems zmonems), na ir koki obuoli jei ne zalia, tai bent kepta, dziovintu slyvu kompota... Toks mano meniu nusistovejo mazdaug per 1-1.5 menesio. O kai praejo berimai, pradejau po truputi plest meniu stebedama savo pupa ir dabar mums jau daug geriau thumbup.gif
3. Nezinau, kaip kitiems, bet man Vaičiulionienė schmoll.gif Jei siulo alergiskam vaikui duot banano, kuris ir sveikiems vaikuciams nelabai rekomenduojamas, nes pripurkstas ivairiausiais chemikalais, tai labai drisciau abejot jos kompetencija g.gif Bet cia tik mano nuomone. Aisku, mes pas ja ir toliau lankomes, bet visa informacija filtruoju ir atsirenku, kas man naudinga cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluzhė @ 2008 05 22, 13:53)
3. Nezinau, kaip kitiems, bet man Vaičiulionienė  schmoll.gif Jei siulo alergiskam vaikui duot banano, kuris ir sveikiems vaikuciams nelabai rekomenduojamas, nes pripurkstas ivairiausiais chemikalais, tai labai drisciau abejot jos kompetencija  g.gif  Bet cia tik mano nuomone.

Man taip pat nepatiko ši gydytoja, nors lankėmės privačiai. Nepatiko kaip žmogus. Be to pirminės jos indikacijos - dietos nurodymai, tepalai ir pan. nepadėjo visiškai, kaip buvo blogai, taip ir liko. Kai po mėnesio nuėjom vėl aiškintis ką daryti - ji nieko nepasiūlė. Kai pakėliau vėją, pasiūlė ligoninę - ačiū dievui, ten po tyrimų pagerėjo... Bet čia irgi tik mano nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 22 gegužės 2008 - 13:36
3. Nezinau, kaip kitiems, bet man Vaičiulionienė  schmoll.gif Jei siulo alergiskam vaikui duot banano, kuris ir sveikiems vaikuciams nelabai rekomenduojamas, nes pripurkstas ivairiausiais chemikalais, tai labai drisciau abejot jos kompetencija  g.gif  Bet cia tik mano nuomone. Aisku, mes pas ja ir toliau lankomes, bet visa informacija filtruoju ir atsirenku, kas man naudinga  cool.gif

QUOTE(rasa23 @ 2008 05 22, 14:35)
Man taip pat nepatiko ši gydytoja, nors lankėmės privačiai. Nepatiko kaip žmogus. Be to pirminės jos indikacijos - dietos nurodymai, tepalai ir pan. nepadėjo visiškai, kaip buvo blogai, taip ir liko. Kai po mėnesio nuėjom vėl aiškintis ką daryti - ji nieko nepasiūlė. Kai pakėliau vėją, pasiūlė ligoninę - ačiū dievui, ten po tyrimų pagerėjo... Bet čia irgi tik mano nuomonė.

drinks_cheers.gif mums tai sake, kad vaika gali berti nuo pieno baltymo, bet man ji leido vartoti rugsciam pavidale ir sviesta blink.gif blink.gif blink.gif
Tik, kad va kepta tai grieztai uzdraude. Ir dar sake, kad priezastis gali buti polivitaminai, kuriuos vartojau, kai laukiausi g.gif
Man leido gerti CA,Mg,Zn kapsules, bet polivitaminus grieztai uzdraude (ju ir taip negeriu).

Egluzhe - o tu kai aiskinaisi nuo ko vaikiuka beria - tai laukdavai kol berimai visai pranyks ir tik tada nauja produkta vakgydavai, ar sulaukdavai tiesiog pagerejimo?? cool.gif
Atsakyti
2. Ne visai sutikciau su tavim. Labai skaudu, kad tavo mazylis toks alergiskas, uzjauciu  console.gif Maniske irgi buvo visa raudona nuo galvos iki koju ir ranku galu  verysad.gif  Bet asmeniskai man tikrai prireike daugiau nei dvieju savaiciu, kad atsirinkti produktus, kurie alergizuoja. Menesio tai tikrai, gal net dvieju, kol visiskai issiaiskinau, ka galiu valgyt drasiai, ko ne. O del nusialinimo, svarbu isivesti bent kelis produktus i savo racijona, bet tokius, kurie duotu daugiausiai naudos. Nors viena mesos rusi, grudines kulturos (makaronai is miltu ir vandens, rugine juoda duona, buna net be mieliu, kruopos), bent kokia virta bulve ar kita darzove(pvz., man labai pasiseke, nes ir pas tevus, ir pas uosvius darzuose auga topinambai(saldziosios bulves), juos valgyti labai sveika, ypac naudinga alergiskiems zmonems), na ir koki obuoli jei ne zalia, tai bent kepta, dziovintu slyvu kompota... Toks mano meniu nusistovejo mazdaug per 1-1.5 menesio. O kai praejo berimai, pradejau po truputi plest meniu stebedama savo pupa ir dabar mums jau daug geriau  thumbup.gif
3. Nezinau, kaip kitiems, bet man Vaičiulionienė  schmoll.gif Jei siulo alergiskam vaikui duot banano, kuris ir sveikiems vaikuciams nelabai rekomenduojamas, nes pripurkstas ivairiausiais chemikalais, tai labai drisciau abejot jos kompetencija  g.gif  Bet cia tik mano nuomone. Aisku, mes pas ja ir toliau lankomes, bet visa informacija filtruoju ir atsirenku, kas man naudinga  cool.gif

2. Gali nesutikt. Aš parašiau iš savo praktikos, kuri kiekvienai mamai kitokia. Jei pati galėjai atrast, nuo ko alergizuoja- tai jau iš karto ne mano atvejis. tavo vaikui bėrimai praėjo, galbūt matydavai paūmėjimus ir atoslūgius, todėl tai visai kitas reikalas...mano atveju ir ligoninė nieko nerado, ir gydytojos (tiek Astrauskaitė, tiek Vaičiulionienė...) tik gūžčiojo pečiais ir dabar ne viena sako - tikėkim, kad išaugs... ir NEBUVO atoslūgių... kaip išprotėjusi (mama- vaikų gydytoja irgi bandė padėt) ieškojau, kas gali alergizuot (maistas, aplinka, milteliai, darbužiai ir t.t.)bet taip ir neatkasėm... žodžiu tik vaistukai padeda. O dietos, kad tik vaikui būtų geriau, laikiausi keturis mėnesius doh.gif Paskui sužinojau, kad jei sąžiningai laikaisi dietos bent dvi savaites ir vaikui visiškai negerėja- tai vienas iš požymių, kad dieta nepadeda...
3. bananas ir literatūroj minimas kaip vienas iš mažiausiai alergizuojančių produktų... Nemanau, kad Vaičiulionienė nepasakė, kad pradėt nuo mažo kasnelio ir stebėt vaiką. Daug mamų, kurios yra patenkintos jos gydymu...va matau, kad yra nusivylusių. O man ji eilinė gydytoja, viena iš geresnių, bet ne burtininkė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuke.: 22 gegužės 2008 - 17:39
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 22, 16:59)
Egluzhe - o tu kai aiskinaisi nuo ko vaikiuka beria - tai laukdavai kol berimai visai pranyks ir tik tada nauja produkta vakgydavai, ar sulaukdavai tiesiog pagerejimo??  cool.gif

Zinok, nemeluosiu, visaip budavo doh.gif Kartais tiesiog neiskesdavau ir uzvakgydavau ko nors neleistino ir tada, aisku, po keliu dienu pasimatydavo rezultatas verysad.gif Bet kai jau pradejom valgyt "kieta" maista ir niekaip negerejo, tada susiemiau ir ilga laika laikiausi grieztos dietos, kad galeciau ivedinet vaikui nauja meniu ir suprast, kas tinka, o kas ne.

QUOTE(Linuke. @ 2008 05 22, 18:37)
2. Gali nesutikt.
3. bananas ir literatūroj minimas kaip vienas iš mažiausiai alergizuojančių produktų... Nemanau, kad Vaičiulionienė nepasakė, kad pradėt nuo mažo kasnelio ir stebėt vaiką. Daug mamų, kurios yra patenkintos jos gydymu...va matau, kad yra nusivylusių. O man ji eilinė gydytoja, viena iš geresnių, bet ne burtininkė.

2. Jetus, vargsas vaikas, nu uz ka jiems tos kancios verysad.gif Manau, kad tavo atvejis yra vienas is retesniu, na bent jau tikiuosi, kad tokiu atveju daug nepasitaiko... Labai gaila, kad jums tokia stipri alergija ir net neaisku, nuo ko doh.gif Tikiu, kad isbandei viska, bet, manau, tavasis atvejis yra vienas retesniu. Man prireike nemazai laiko, kol apribojau visus alergizuojancius produktus, tikrai ne savaites, ne dvieju. Siaip is esmes mes kalbam apie ta pati, kad jei alergija nemazeja laikantis dietos, sutinku, kad reikia ieskoti kitu budu, kaip ja pasalinti, jei ju isvis yra doh.gif Dar kazka norejau parasyt, bet mano mazoji judruole "numuse" mintis doh.gif
3. Sorry, bet vis tiek nesutinku. Kalba eina ne apie tai, kad bananas maziau alergizuoja. Juk niekam ne paslaptis, kad bananai skinami zali ir nokinami juos gabenant i Lietuva, o kad nesuputu, jie pripurskiami chemikalu. Nemanau, kad kompetetinga medike siulyti kudikiui duoti ragauti banano schmoll.gif Kai pasakiau vienai Santariskiu pediatrei apie alergologes rekomenduota vaisiu, ji patare geriau vengti visu atveztiniu darzoviu bei vaisiu.
Atsakyti
QUOTE(Egluzhė @ 2008 05 22, 23:59)
3. Sorry, bet vis tiek nesutinku. Kalba eina ne apie tai, kad bananas maziau alergizuoja. Juk niekam ne paslaptis, kad bananai skinami zali ir nokinami juos gabenant i Lietuva, o kad nesuputu, jie pripurskiami chemikalu. Nemanau, kad kompetetinga medike siulyti kudikiui duoti ragauti banano  schmoll.gif Kai pasakiau vienai Santariskiu pediatrei apie alergologes rekomenduota vaisiu, ji patare geriau vengti visu atveztiniu darzoviu bei vaisiu.

principe sutinku....aš bandžiau duot banano, bet įtariu, kad jis jam nelabai (mano tie įtarimai tai tokie ant šakių papaišyti...nes būna, kad valgo įprastą maistą ir užsiplieskia)...maniškiui net duoniuką laabai atsargiai duodu, nes rupūžės, rašo, kad ruginis, o prideda kviečių miltų...

bet kaip nėra normalaus maisto alergiškiems vaikučiams... siaubas
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 05 23, 09:13)
principe sutinku....aš bandžiau duot banano, bet įtariu, kad jis jam nelabai (mano tie įtarimai tai tokie ant šakių papaišyti...nes būna, kad valgo įprastą maistą ir užsiplieskia)...maniškiui net duoniuką laabai atsargiai duodu, nes rupūžės, rašo, kad ruginis, o prideda kviečių miltų...

bet kaip nėra normalaus  maisto alergiškiems vaikučiams... siaubas

Yra tikri ruginiai Fazer trapučiai. Mums jie labai tinka.
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 05 23, 10:28)
Yra tikri ruginiai Fazer trapučiai. Mums jie labai tinka.

o...būtinai nusipirksiu
ačiū 4u.gif
Atsakyti