Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(Dalyte:) @ 2008 04 21, 14:03)
sveikos mamytes smile.gif siandien ir maniskiui tyrimus padare, ats jokio pieno, kiausiniu, vistienos ir zuvies, netaip ir blogai mirksiukas.gif tik nesuprantu kodel nedare sunims, katems, dulkems(santariskese dare) g.gif nes mann atrodo, kad dulkes ji lb nei maistas dirgina.
as db MP maitinu, norejau nutraukti, bet kaip pasake, kad karves pienui, pieno misiniams alergiskas, pasidziaugiau, kad pati maitinu, nes kitaip oi vargo butu doh.gif
manau , mamos, kad alergiskus vaikus gol galim reiki maitinti MP nes jei nevalgo daug produktu, nors toks dziaugsmas kaip MP lieka biggrin.gif
o mamytems kurios nezino nuo ko beria siulyciau kuo greiciau tyrimus padaryt, nes ir as galvojau, kad gal praeis, o nepraejo, maniau beria nuo vieno, o bere nuo kito.....

Tyrimai geras dalykas, tik kad kiek žinau mažam leliukui jų nedaro verysad.gif . Mes irgi kovojam nuo 3 savaičių. Išberė per pora valandų visą galvytę ir veidelį- šokinis bėrimas. Laikiausi hipoalerginės dietos, maitinau MP, vistiek truputį bėrė. Dabar valgom Aptamil HA1, bet beria. Tai labiau tai mažiau, bet beria. Matau, kad pradėjo berti kojyčių linkiukus ir pažastytes, reiškiasi progresuoja. Eisim pas alergologus
Atsakyti
Sveikos mamytės, atrodo pataikiau man tinkama tema blush2.gif Mano sūneliui pirmieji bėrimai atsirado kai buvo 2sav. Kadangi maitinau (ir vis dar maitinu pati) ėmiau griežtai laikytis hipoalerginės dietos. Ir kol jos laikiausi situacija buvo šiek tiek pagerėjusi. Nuo 4mėn. nesilaikiau jokios dietos, o bėrimai negrįžo tol kol nepradėjom valgyti košių. Va čia ir prasidėjo nauji vargai verysad.gif Stengemės pirkti Hipoalergišką maistelį (tyres, košes), o beria vistiek ir neaišku nuo ko. Nu žodžiu vargstam toliau.
O dėl tyrimų tokiems mažiukams net nebuvau girdėjusi kad atlieka. Gal galit parašyti išsamiau kur juos daro?
Atsakyti
QUOTE(jurga_gar @ 2008 05 02, 12:19)
Sveikos mamytės, atrodo pataikiau man tinkama tema  blush2.gif Mano sūneliui pirmieji bėrimai atsirado kai buvo 2sav. Kadangi maitinau (ir vis dar maitinu pati) ėmiau griežtai laikytis hipoalerginės dietos. Ir kol jos laikiausi situacija buvo šiek tiek pagerėjusi. Nuo 4mėn. nesilaikiau jokios dietos, o bėrimai negrįžo tol kol nepradėjom valgyti košių. Va čia ir prasidėjo nauji vargai  verysad.gif Stengemės pirkti Hipoalergišką maistelį (tyres, košes), o beria vistiek ir neaišku nuo ko. Nu žodžiu vargstam toliau.
O dėl tyrimų tokiems mažiukams net nebuvau girdėjusi kad atlieka. Gal galit parašyti išsamiau kur juos daro?

Labas jurga_gar, aš su savo suneliu irgi vargau nuo dvieju mėnesių pradėjo berti (tada pradėjau primitinti mišinuku). Mums bėrė tik veiduką nuo vieno antakio per smakrą iki kito antakio. Aš gimdžiau Antakalnio ligoninėje mano mažiukas pateko į tokia programą kuri tiria išplitimą maisto alergijos. (ar kažkaip panašiai) Tai aš turėjau prof. R.Kudabienės tel. Pasiskambinau ir susitarėm dėl tyrimo. Tada mums buvo 5mėn. Darė durimus į rankytę su keliais alergenais, bet tyrimas nieko nerodė. schmoll.gif Bet mus vistiek bėrė ir situacija vis blogėjo, nes mažiukui pradėjo niežtėti. verysad.gif Naktimis nusikasydavo iki kraujo. Tada mūsų pediatras išrašė siuntimą į Alergologijos centrą Antakalnyje. Ten paguldė į skyrių. Tada apgydė veiduką ir darė tyrimus kam alergiškas. Daro pagal kraują (Kažkos sudėtingas ir brangus tyrimas, bet su siuntimu nemokamai) ir klijuoja mažus lopelius ant nugarytės su naturaliais produktais. Dar padaro tyrima dėl disbiozės. Tai mums viską labai gerai nustatė, nes kai atsirinkom produktus tai nustojo berti. Beje tokį tyrimą mums darė kai buvome 6 mėn. O tie durimai į riešą, mažiukam dažnai būna neveiksmingi (taip man aiškino)Taigi tokius tyrimus atlieka ir mažiukam Antakalnio g.124. Turiu ir tel. Jei prireiks rašyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga_gar @ 2008 05 02, 13:19)
Sveikos mamytės, atrodo pataikiau man tinkama tema  blush2.gif Mano sūneliui pirmieji bėrimai atsirado kai buvo 2sav. Kadangi maitinau (ir vis dar maitinu pati) ėmiau griežtai laikytis hipoalerginės dietos. Ir kol jos laikiausi situacija buvo šiek tiek pagerėjusi. Nuo 4mėn. nesilaikiau jokios dietos, o bėrimai negrįžo tol kol nepradėjom valgyti košių. Va čia ir prasidėjo nauji vargai  verysad.gif Stengemės pirkti Hipoalergišką maistelį (tyres, košes), o beria vistiek ir neaišku nuo ko. Nu žodžiu vargstam toliau.

Sveikute 4u.gif
musu leliai gime ta pacia diena bigsmile.gif thumbup.gif ir deja, esam panasaus likimo, mes irgi kovojam su alergija, tiksliau stengiames su ja susigyvent ir labai tikimes, kad su laiku ji isnyks rolleyes.gif Taip pat maitinu MP, laikausi hipoalergines dietos, nors paskutiniu metu po truputi pleciu savo meniu, stebedama, ar mazyles neberia.
Su visom tom vaikiskom kosytem alergiskiems vaikams musu patirtis panasi, o nuo Bebi kukuruzu koses isvis uzkietejo viduriai ir vaikas tustinosi juodai doh.gif , todel seniai ju nebevalgom. Dziaugiuosi, kad mano ir MB tevai turi sodus, is ten parsivezem bulviu, prisikasem topinambu, nusiperku ekologisku darzoviu (ziediniu kopustu, cukiniju, brokoliu) ir pati verdu namie koses. Is kruopu taip pat perku Myllyn Paras, Nordic greito paruosimo dribsnius ir verdu namie, tada su blenderiu sumalu ir labai skaniai valgom. mirksiukas.gif Sekmes ir kantrybes jums 4u.gif
Atsakyti
Jungiames ir mes i alergiuku kluba.
Mano vaikui 3 men., pradejo berti nuo 2 - ir taip jau visa menesi ,,banguoja,, veiduko berimas, taciau neisnyksta ir po truputi pleciasi. Matau, kad laikas didziausias musu priesas. As jau pradejau laikytisnhipoalergines dietos, tacoiau norisi kuo greiciau issiaiskinti kokiu produktu negaliu valgyti (maitinu MP).
Gal patarsite - kokia pati griezciausia dietos versija - vienas produktas? Kaip ilgai tik ji vartoti (per kiek mazdaug pranyksta esantys berimai)? Ir kaip mama papildo raciona mineralais i kitais elementais (gerti sintetinius - bent jau Kalci??).
Padekit, prasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 14, 16:59)
Jungiames ir mes i alergiuku kluba.
Mano vaikui 3 men., pradejo berti nuo 2 - ir taip jau visa menesi ,,banguoja,, veiduko berimas, taciau neisnyksta ir po truputi pleciasi. Matau, kad laikas didziausias musu priesas. As jau pradejau laikytisnhipoalergines dietos, tacoiau norisi kuo greiciau issiaiskinti kokiu produktu negaliu valgyti (maitinu MP).
Gal patarsite - kokia pati griezciausia dietos versija - vienas produktas? Kaip ilgai tik ji vartoti (per kiek mazdaug pranyksta esantys berimai)? Ir kaip mama papildo raciona mineralais i kitais elementais (gerti sintetinius - bent jau Kalci??).
Padekit, prasau  4u.gif

labutis, sveika įstojusi į mamų su alergiškais vaikais klubą 4u.gif nors ištikrųjų geriau nereikėjo stoti blush2.gif
aš laikiausi tokios dietos:

Hipoalerginė dieta

Nevartoti:

1.

Saldumynų (cukraus, medaus, saldainių ir kt.).
2.

Pieno ir grietinėlės.
3.

Produktų iš kviečių (duonos ir pyrago gaminių), manų ir kvietinės košės.
4.

Vynuogių, braškių, žemuogių ir jų sulčių.
5.

Veršienos, vištienos, jautienos.
6.

Šviežios ir konservuotos žuvies, žuvies sultinių, sūdytos žuvies, ikrų, krabų, vėžių.
7.

Kiaušinių, produktų, kurių sudėtyje yra kiaušinio baltymo.
8.

Grybų.
9.

Pomidorų, pomidorų padažų, pomidorų pastų, sulčių.
10.

Rūkytų gaminių.
11.

Acto, kremų, garstyčių, majonezo, prieskonių.
12.

Šokolado ir šokoladinių gaminių, kavos.
13.

Citrusinių vaisių, vyšnių, žemuogių, juodųjų serbentų, agrastų, šermukšnių sulčių ir uogienių.
14.

Burokėlių, morkų (individualiai).
15.

Kategoriškai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus ir limonadą.

Rekomenduojami produktai:

1. Švieži kopūstai, šviežių kopūstų sultys, ropių, agurkų sultys, švieži agurkai.
2. Bulvės (individualiai).
3. Virta triušiena, kiauliena, nutrijiena, kalakutiena.
4. Ruginė ir diabetinė duona.
5. Sviestas ir aliejus, rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgštus pienas, grietinė), neaštrus lydytas sūris.
6. Kruopos (avižos, grikiai (individualiai), miežiai, perlinės kruopos, ryžiai). Kruopos verdamos vandenyje.
7. Obuoliai, bananai (individualiai).
8. Trešnės, slyvos.

mums ji visai neblogai padėjo. tik nereikia tikėtis greito efekto. pradėjus laikytis dietos pirmiausia išsivalo tavo organizmas, vėliau vaikučio. jei laikaisi visų rekomendacijų (bent jau mums taip buvo) po savaitės bėrimų ima mažėti, vaizdas gerėja. tik nereikia skubėti nutraukti dietos, nes tada (dažniausia) bėrimai grįžta. papildomai nevartojau jokių vitaminų, nes jie gali alergizuoti mažylį. svarbiausia, kad nemažėtų pienelio gerk daug skysčių.
aš laikiiausi šitos dietos tris mėn. vaikučio alergijos gerokai sumažėjo. dabar jau valgau viską, o jam stengiuosi duoti hipoalerginį maistą. beje vis dar maitinu MP, bet jau praktiškai nebeberia.
sekmės 4u.gif

Papildyta:
beje, mamytės, gal katra duodat savo vaikučiui sinlac košę? aš nusipirkau dėžutę, bet nelabai suprantu kaip ją paruošti verysad.gif ant pakuotės yra parašyta tik vokiškai, o aš šitos kalbos nesuprantu g.gif gal katra galėtumėt parašyti kokiomis proporcijomis, kiek ko dedat blush2.gif
Atsakyti
Jurga_gar ACIU ACIU tau labai 4u.gif
Labai panasios dietos laikausi (tik dar pora produkti ismesiu).
Labai nuramino, kad parasei kaip keiciasi vaiko odele (suprantu, kad tai labai individualu) ir terminus. Lauksiu ir stebesiu cool.gif

Mamos - o kur jus gaunat nutrijienos blush2.gif
Atsakyti
nutrijienos niekada nepirkau, bet tikrai žinau kad būna pirkti mėsos turguje (tik nežinau kiek tai patikima). pati kai laikiausi šitos dietos, valgydavau kalakutieną ir kiaulieną. svarbiausia nebadauk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 14, 16:59)
Padekit, prasau  4u.gif

Vaikučiui įvedinėti maistelį tiktai po vieną produktą, o maitinanti mama tikrai neišsivers su vienu. Man patarė valgyt vieną dieną pvz. ryžius, kitą dieną - kitą košę ir taip keist kas 4 dienas bei stebėt. Deja, galiu pasakyt, kad kol nebus pašalinti alergizuojantys produktai, nieko gero nebus. Kokie jie - individualu ir tik mama stebėdama gali atsirinkti - o paberti gali ir iškart, ir po dienos, ir po savaitės... Per kiek laiko pranyksta bėrimai - gali iškart, gali ir ilgiau laikytis - mum kartais laikydavosi ir kokias 10 d. Kai mama nebeatsirenka ir vaikučiui l. blogai - einama pas alergologą ir daromi tyrimai (dūrio, lopo ir kt.).
Aš maitinau vaikutį 13,5 mėn. Iš jų beveik 10 mėn. - griežta dieta. Jokių vitaminų, jokių papildų (pasidarius kraujo tyrimą po 8 mėn - geras, vadinasi, nieko kaip ir netrūko). Kantrybės ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus 4u.gif
Is hipoalergines dietos liko tik mesa ir koses, na koki menesiuka kabesiu taip ir lauksiu kas bus. Siandien lyg ir geriau, bet prisiskaicius jusu patirties, kaip viskas nenuoseklu su tais berimais, geriau neprisikalbeti tpfu tpfu tpfu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 15, 14:01)
Aciu uz patarimus  4u.gif
Is hipoalergines dietos liko tik mesa ir koses, na koki menesiuka kabesiu taip ir lauksiu kas bus.

Gal dar pabandyk valgyt ir kopūstines daržoves (retai alergizuoja) - kopūstus, brokolius, kalafiorus bei dar kažkuom praplėsk racioną g.gif Jeigu valgai avižinę košę - avižiniai sausainiai gal irgi tiks.
Su kruopom liūdnas reikalas - mum tiko tik dvi - rugiai ir avižos, visa kita alergizavo. Aš kokį mėnesį tempiau ant kruopų. Buvo baisu - krito svoris, nieko atrodo nevalgiau, o vaikui nė kiek ne geriau. Kai pasidarėm lopo tyrimą visom kruopom, paaiškėjo kame reikalas 4u.gif
p.s. gal apsilankykit pas alergologą ir pasidarykit bent dūrio tyrimą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 15 gegužės 2008 - 14:00
QUOTE(rasa23 @ 2008 05 15, 14:59)
Gal dar pabandyk valgyt ir kopūstines daržoves (retai alergizuoja) - kopūstus, brokolius, kalafiorus bei dar kažkuom praplėsk racioną  g.gif  Jeigu valgai avižinę košę - avižiniai sausainiai gal irgi tiks.
Su kruopom liūdnas reikalas - mum tiko tik dvi - rugiai ir avižos, visa kita alergizavo. Aš kokį mėnesį tempiau ant kruopų. Buvo baisu - krito svoris, nieko atrodo nevalgiau, o vaikui nė kiek ne geriau. Kai pasidarėm lopo tyrimą visom kruopom, paaiškėjo kame reikalas  4u.gif
p.s. gal apsilankykit pas alergologą ir pasidarykit bent dūrio tyrimą  g.gif

Aha - brokoliu valgiau kai ne tokios grieztos laikiausi - na gal dar savaitele pakabesiu taip ir jei nepabloges berimai, tai ivesiu kopustinius smile.gif
Siandien buvom pas pediatre ir gavom siuntima pas alergologus.
Dar pakeitem vitamina D is vandeninio (anyziu kvapo) i aliejini.
O i veidrodi ziurint tai vaizdelis nekoks - ypac plaukai nuo galvos bega doh.gif pediatre pasiule kalcio su magniu ir cinku pagert - bet negarantavo, kad nuo ju vaikui nealergizuos doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti