Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(renatuxre @ 2008 02 04, 23:10)
mums Alergologė sake galima duoti pankoliu arbatos,bet plikomos

QUOTE(Nerre @ 2008 02 04, 23:19)
O aš esu girdėjus, kad jokių vaistažolių be reikalo vaikam nereikėtų duoti, nes lygiai taip pat gali alergizuoti.

drinks_cheers.gif , ir aš girdėjau, kad geriau neduoti. Mum alergologė sakė galima silpną juodą arba baltą arbatas galima.

QUOTE(edicike @ 2008 02 06, 23:37)
Labas vakaras 4u.gif
mamytes ,pasidalinkit savo alergisku vaikuciu dienos meniu.Domintu vaikuciai 6-12men ,valgantys ne tik Mp ax.gif

Ryte avižų košė ir vaisinė tyrelė (obuolių, obuolių-moliūgų, obuolių-kriaušių, slyvų)
Pietums daržovienė su mėsa (kopūstas, kalafioras, brokolis, salotos, moliūgas)
Vakare rugių košė ir vaisinė tyrelė.
Planuoju įvesti ir soras (sakė jos retai alergizuoja).
Duodu ir barankų, avižinių sausainių, obuolio. Kartais obuolių, slyvų sultys, dažniau vandenukas. MP - kada tik nori.

QUOTE(edicike @ 2008 02 07, 17:35)
O visas paminetas darzoves kur perki?kazin ar galoma duoti saldytu darzoviu pirktiniu?

Šaldytų pirktinių nerekomenduojama, nes skaičiau, kad prieš užšaldant jas chemiškai apdoroja, kad ilgiau laikytųsi.
Yra tokia eko daržovių mugė Vilniuje. Gal ir Kaune kas panašaus būtų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 09 vasario 2008 - 23:02
[quote=rasa23,2008 02 10, 00:00]
drinks_cheers.gif , ir aš girdėjau, kad geriau neduoti. Mum alergologė sakė galima silpną juodą arba baltą arbatas galima.
o ta juoda arbata pasaldini?
Atsakyti
Kol kas išvis neduodu arbatų.
Man rodos pasaldinti nereikėtų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 12 vasario 2008 - 11:21
Mano mazyliui netrukus bus metukai, kadangi esu ant issekimo ribos nuo beveik metus trunkanciu hipoalerginiu dietu, o ir vaikas nakti kelias turbut kas valanda valgyti MP, planuoju nuo metuku nutraukt maitinima, taciau karves pieno duot negalesiu, todel reikes duoti hidrolizuota misini. Vaikas per diena isgeria tik apie 100ml skysciu is snapelio, jokiu buteliuku nepripazysta net mano pieno nutraukto negeria is buteliuko. Alergologai patare duoti kefyto, bet po saukstelio, po 10 min visas buvo raudonas, net ant odos uztepus kefyro, vieta smarkiai paraudo. Bijau , kad nutraukus maitinima jis negers to misinio, nes kiek zinau jis kartus, ir tada isvis nebezinosiu ka daryti, nes vaikas visai negaus reikiamu vitaminu, juk jo meniu irgi gana smarkiai apribotas. Gal kam teko susidurti su tokia problema, labai prasau jusu patarimu.
Atsakyti
QUOTE(Kremis @ 2008 03 04, 01:26)
Mano mazyliui netrukus bus metukai, kadangi esu ant issekimo ribos nuo beveik metus trunkanciu hipoalerginiu dietu, o ir vaikas nakti kelias turbut kas valanda valgyti MP, planuoju nuo metuku nutraukt maitinima, taciau karves pieno duot negalesiu, todel reikes duoti hidrolizuota misini. Vaikas per diena isgeria tik apie 100ml skysciu is snapelio, jokiu buteliuku nepripazysta net mano pieno nutraukto negeria is buteliuko. Alergologai patare duoti kefyto, bet po saukstelio, po 10 min visas buvo raudonas, net ant odos uztepus kefyro, vieta smarkiai paraudo. Bijau , kad nutraukus maitinima jis negers to misinio, nes kiek zinau jis kartus, ir tada isvis nebezinosiu ka daryti, nes vaikas visai negaus reikiamu vitaminu, juk jo meniu irgi gana smarkiai apribotas. Gal kam teko susidurti su tokia problema, labai prasau jusu patarimu.

Pas mus beveik tokia pati situacija.
Mums irgi tuoj metukai, jau pratinamės nuo MP prie mišinuko (Aptamil pepti). Gerti jo nelabai nori (skonis specifinis), mieliau geria vandenuką ir pan. iš puoduko arba puoduko per snapelį (labai geras Tommee tippee puodukas). Naktį - tik MP, keliasi dažnai, dabar einame link atpratinimo.
Mum alergologė pasiūlė nuo metukų pabandyt ožkos pieno, atseit gali tikti. Kol kas nežinau ar bandysim (galbūt), bet kad sualergizuos taip pat yra rizikos.
Homeopatė sakė, kad metukų vaikas jau didelis ir nieko neatsitiks jeigu metus negers pienuko (nuo dviejų alergija pienui dažniausiai išaugama), be to vartojant homeopatinius vaistus yra tikimybė praplėsti racioną. Jeigu dar bus klausimų - galima per AŽ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 04 kovo 2008 - 09:43
Oi koks cia grazus puslapiukas 4u.gif
Mano maziu iki metuku irgi bere nuo jogurtuku ir sureliu, taip godziai ziuredavo, kaip draugai cepsedavo suriukus, o jam negalima verysad.gif . Na bet vis po kazkurio laiko pabandydavau, duodavau po biski paragauti, o dabar jau kertam ir surelius thumbup.gif - nebeberia!
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 03 04, 10:40)
Pas mus beveik tokia pati situacija.
Mums irgi tuoj metukai, jau pratinamės nuo MP prie mišinuko (Aptamil pepti). Gerti jo nelabai nori (skonis specifinis), mieliau geria vandenuką ir pan. iš puoduko arba puoduko per snapelį (labai geras Tommee tippee puodukas). Naktį - tik MP, keliasi dažnai, dabar einame link atpratinimo.
Mum alergologė pasiūlė nuo metukų pabandyt ožkos pieno, atseit gali tikti. Kol kas nežinau ar bandysim (galbūt), bet kad sualergizuos taip pat yra rizikos.
Homeopatė sakė, kad metukų vaikas jau didelis ir nieko neatsitiks jeigu metus negers pienuko (nuo dviejų alergija pienui  dažniausiai išaugama), be to vartojant homeopatinius vaistus yra tikimybė praplėsti racioną. Jeigu dar bus klausimų - galima per AŽ.

Gal galėtum plačiau apie vizitą pas homeopatą? Ar vartojate homeopatinius vaistus? Padeda?
Maniškiui jau metai su trupučiu, senokai vartojam mišinį (ne Pepti, tiesiog HA). Vaistų nevartojam - tik kai ypatingai paūmėja, gauna zyrtec 1/4, kad naktį bent šiek tiek pamiegotų verysad.gif Nors tylutėliai pasidžiaugsiu, kad žandai bąla ir be kažkokių ypatingų priemonių - gal tikrai pradeda išaugt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kremis @ 2008 03 04, 00:26)

Gal rūgpienį pabandykit, arba pati parauginkit pieną. Kefyre visokių priedų yra, gal todėl ir netinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.Gal kas zinote kur Klaipėdoje nusipirkti misinuka Aptamil pepti???Alergologe mums ji paskyre,tik nerandam kur pirkti...
Atsakyti
QUOTE(k.r.i.s.t.a @ 2008 03 06, 15:14)
Sveikos.Gal kas zinote kur Klaipėdoje nusipirkti misinuka Aptamil pepti???Alergologe mums ji paskyre,tik nerandam kur pirkti...

Nu aš ne iš Klaipėdos, bet šiaip jo būna Maximose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(k.r.i.s.t.a @ 2008 03 06, 15:14)

Mes irgi ne iš Klaipėdos, bet bent jau Vilniuje yra RIMI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k.r.i.s.t.a @ 2008 03 06, 14:14)

Būna dar ir Eurovaistinėse, bet ten jis brangesnis...
Atsakyti