Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(renatuxre @ 2008 02 04, 18:19)
ka mamytes duodat savo elergisiems maziukams atsigerti?

vandenį ir obuolių sultis (skiestas).
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 02 04, 19:35)
vandenį ir obuolių sultis (skiestas).

o vandenuka su frutoze nepasaldinat truputi?o sultis pirktines pvz:HIPP ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxre: 04 vasario 2008 - 18:45
QUOTE(renatuxre @ 2008 02 04, 18:40)
o vandenuka su frutoze nepasaldinat truputi?o sultis pirktines pvz:HIPP ?

Vandenuko nesaldinu, o sultys - Kinnela (1 dalis sulčių ir 2 dalys vandens). Pastaruoju metu dar duodu skiestų naminių slyvų, obuolių, raudonųjų serbentų sirupų. Bet šiuos pradėjau tik nuo metukų.
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 02 04, 16:40)
Gal galėtume parašyti, kurie ruginiai dribsniai per 5 min išverda 4u.gif . Aš tik "Fastmos" mačiau, tai jie tikrai ilgai verda doh.gif

O tai kiek jie verda? 4u.gif

QUOTE(Nerre @ 2008 02 04, 18:04)
Man atrodo, gydytojai prieš košių maitinimą iš buteliukų, nes tipo vaikas turi suprast, kur skystis geriamas, o kur kietas maistas, valgomas su šaukšteliu. Kad įprastų gal valgyti iš šaukšto...

drinks_cheers.gif

QUOTE(renatuxre @ 2008 02 04, 19:19)
ka mamytes duodat savo elergisiems maziukams atsigerti?

Aš duodu paprasto vandenuko arba tinkamų (t.y. tų vaisių, kurie nealergizuoja) kiek praskiestų sulčių - obuolių, slyvų (stengiuosi ieškot Milupos, jei nerandu - tada Hippo). Alergologė sakė galima duoti ir silpnos arbatos (ypač tinkama baltoji), bet dar nedaviau 4u.gif
Atsakyti
mums Alergologė sake galima duoti pankoliu arbatos,bet plikomos g.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxre @ 2008 02 04, 23:10)
mums Alergologė sake galima duoti pankoliu arbatos,bet plikomos  g.gif

O aš esu girdėjus, kad jokių vaistažolių be reikalo vaikam nereikėtų duoti, nes lygiai taip pat gali alergizuoti. Nors pankolis toks nekaltas atrodo...
Šiaip vaikam rekomenduoja vaisines arbatas, erškėtrožių ten kur būna.
Aš saviškiam alerginiam tai tik vandenį duodu, jam pats geriausias atsigėrimas. Na dar hidrolizuotą pieno mišinį.
Atsakyti
mano mažas ir labai alergiškas verysad.gif . Bet jau išmokau virt jam maistelį. Verdu ryžių, avižų dribsnius. Kartais duodu manų košę. Visas verdu ant vandens su trupučiu aliejaus. Pagardinu tyrelėmis arba įdedu vaisių. Geriam sultis obuolių, bananų, slyvų, vyšnių. Arbatų nemėgsta. tik vandenio dar pageria. ir MP. Verdu ir daržovines arba jau duodu sriubos, kurią verdu visiems. Į ją dedu tik natūralius prieskonius. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gicia @ 2008 02 04, 23:33)
mano mažas ir labai alergiškas verysad.gif . Bet jau išmokau virt jam maistelį. Verdu ryžių, avižų dribsnius. Kartais duodu manų košę. Visas verdu ant vandens su trupučiu aliejaus. Pagardinu tyrelėmis arba įdedu vaisių. Geriam sultis obuolių, bananų, slyvų, vyšnių. Arbatų nemėgsta. tik vandenio dar pageria. ir MP. Verdu ir daržovines arba jau duodu sriubos, kurią verdu visiems. Į ją dedu tik natūralius prieskonius. thumbup.gif

Ką turite omeny, sakydama 'natūralūs prieskoniai'? Nedžiovinti, ta prasme, ar kaip?
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
mamytes ,pasidalinkit savo alergisku vaikuciu dienos meniu.Domintu vaikuciai 6-12men ,valgantys ne tik Mp ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2008 02 06, 23:37)
Labas vakaras 4u.gif
mamytes ,pasidalinkit savo alergisku vaikuciu dienos meniu.Domintu vaikuciai 6-12men ,valgantys ne tik Mp ax.gif

Aš taip maitinu vaiką:
9h Sinlac košė, spec. alerginiems vaikams
12h Aptamil HA3 mišinukas
17h Daržovių košė su triušiena (bulvė, cukinija, kalafijoras, brokolis)
20h Ryžių košė su vaisių tyrele (bananų ar obuolių)
23.00 Pieno mišinys
Tarpuose duodu duoniukų be gluteno, obuolio ar banano, dar nesaldžių kukurūzų.

Tokį meniu kasdien vaikas gauna jau 2 mėn. Kadangi nežinau, kam jis alergiškas. Dabar kai išnyko visi alergijos požymiai dar i daržovienę įvedžiau morką. Tai lyg neberia vaiko. Taip pamažu vėl bandysiu aiškintis, kam jis alergiškas, nors greičiausia kruopoms, kurios turi gluteno...
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 02 07, 14:20)
Aš taip maitinu vaiką:
9h Sinlac košė, spec. alerginiems vaikams
12h Aptamil HA3 mišinukas
17h Daržovių košė su triušiena (bulvė, cukinija, kalafijoras, brokolis)
20h Ryžių košė su vaisių tyrele (bananų ar obuolių)
23.00 Pieno mišinys

Sinlac koses maniskis nebevalgo verysad.gif ,jam kazkokia matyt per skysta doh.gif
O visas paminetas darzoves kur perki?kazin ar galoma duoti saldytu darzoviu pirktiniu? g.gif O taviskio nuovaisiniu tyriu nealergizuoja?
aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2008 02 07, 17:35)
Sinlac koses maniskis nebevalgo verysad.gif ,jam kazkokia matyt per skysta doh.gif
O visas paminetas darzoves kur perki?kazin ar galoma duoti saldytu darzoviu pirktiniu? g.gif O taviskio nuovaisiniu tyriu nealergizuoja?
aciu  4u.gif  4u.gif

Daržoves perku dažniausia Maximoj, arba turguj. Kažkada esu dėjusi ir šaldytų kalafijorų, kai pritrūkau šviežio.
Nuo bananų, obuolių ir slyvų tyrelių (perku tik Hipp) nealergizuoja. Arba tų pačių vaisių dedu žalių trintų į košę.
Aš tai džiaugiuosi, kad valgo Sinlac pakolkas, nes neturėčiau iš vis kuom vaiką maitint, dar suskurdėtų racionas.
Atsakyti