Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

QUOTE(vaivai @ 2008 01 26, 15:57)
Norėjau paklausti darėte maisto netoleravimo testąiš kraujo ar kaip?Ir kokio amžiaus buvo?
kaip sužinoti tuos produktus, nes pavargau spėlioti ir bijau ką naujo duoti, o įprastinių košių jau nebenori  schmoll.gif

5,5 mėn. darėme kraujo tyrimą - nerodė jokios alergijos maistui, tik aplinkai. Odos lopo mėginiai parodė alergiją tirtam maistui (kruopoms ir pan.). 7 mėn. vėl darėme odos lopo mėginius ir vėl paaiškėjo kas netinka iš maisto. Tyrimai atliekami ligoninėje (Antakalnyje, prie troleibusų žiedo). Į ją siunčiami pediatro alergologui rekomendavus. Ten yra ir Lietuvos alergologijos centras - galima užsirašyti konsultacijai.
Papildyta:
QUOTE(Egluzhė @ 2008 01 26, 01:55)
Aciu, kantrybes tikrai reikes daug  doh.gif  4u.gif
Bet sakes, kaip visiems skirtingai su tais alergizuojanciais produktais  blink.gif
As bulves vos ne kasdien valgau, tai gal ir jos mums alergizuoja  g.gif Kukuruzu kose kas antra diena kapoju...  doh.gif
O kur rasti tema apie receptus?  blush2.gif

Receptai
Iš mėginio bulvės buvo plius minus - vadinasi, galima valgyt, o ištiesų labai smarkiai alergizavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 01 vasario 2008 - 18:02
QUOTE(rasa23 @ 2008 02 01, 19:06)
Receptai
Iš mėginio bulvės buvo plius minus - vadinasi, galima valgyt, o ištiesų labai smarkiai alergizavo.

Aciu 4u.gif
O musu veidelis pagaliau prasviesejo nuo visu berimu thumbup.gif Nuo dabar bandysiu vis po viena produkta ragaut kas savaite ir ziuresim, nuo ko mus bers... Gal, duok Dieve, nesam mes viskam alergiskos bigsmile.gif
Atsakyti
Pediatrė Virginija rašė, kad nuo gluteno negali būti alergija, t.y. odos neberia nuo gluteno netoleravimo. Ar tikrai taip yra?
Nes aš išlaukiau, kol baigsis vaikui bėrimai, laikiau jį ant dietos, ir va dvi dienas daviau avižų košės (pirkau Millupos). Tai žiūriu, kad šiandiena jau žandukai paraudę... Tai ir nesuprantu, ar tos avižos gali iššauklt paraudimą, ar tik su tuštinimusi susiję turėtū būt?
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 02 03, 18:44)
Pediatrė Virginija rašė, kad nuo gluteno negali būti alergija, t.y. odos neberia nuo gluteno netoleravimo. Ar tikrai taip yra?
Nes aš  išlaukiau, kol baigsis vaikui bėrimai, laikiau jį ant dietos, ir va dvi dienas daviau avižų košės (pirkau Millupos). Tai žiūriu, kad šiandiena jau žandukai paraudę... Tai ir nesuprantu, ar tos avižos gali iššauklt paraudimą, ar tik su tuštinimusi susiję turėtū būt?

Avižos irgi gali alergizuoti ax.gif
Mum alergologė patarė nepirkt visų tų jau pagamintų košių, o paprastus dribsnius ar kruopas ir virt. Aš perku paprasčiausius dribsnius.
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 02 04, 13:23)
Avižos irgi gali alergizuoti  ax.gif
Mum alergologė patarė nepirkt visų tų jau pagamintų košių, o paprastus dribsnius ar kruopas ir virt. Aš perku paprasčiausius dribsnius.

O kaip verdat? Ta prasme, kad mano vaikas dar nemoka normaliai ryti nesumalto maisto.. Tai pirma sumalat kruopas ir verdat, ar pirma išvirt reikėtų ir tada malt?
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 02 04, 14:17)
O kaip verdat? Ta prasme, kad mano vaikas dar nemoka normaliai ryti nesumalto maisto.. Tai  pirma sumalat kruopas ir verdat, ar pirma išvirt reikėtų ir tada malt?

Aš virdavau, o tada su blenderiu sutrindavau. Maitindavau iš buteliuko, per Avent reguliuojamą žinduką mirksiukas.gif

Gali pamėginti ruginių dribsnių virti. Jie paprastai nealergizuoja. Tik teks ilgai pavirti, su blenderiu sutrinti ir tada dar per marle perkošti. Pastebėjau (gal aš nemokėjau tinkamai išvirti) ten tokių kietų Dalelių likdavo, tai tokiam mažiuliui netinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 02 04, 15:28)
Aš virdavau, o tada su blenderiu sutrindavau. Maitindavau iš buteliuko, per Avent reguliuojamą žinduką mirksiukas.gif

Gali pamėginti ruginių dribsnių virti. Jie paprastai nealergizuoja. Tik teks ilgai pavirti, su blenderiu sutrinti ir tada dar per marle perkošti. Pastebėjau (gal aš nemokėjau tinkamai išvirti) ten tokių kietų Dalelių likdavo, tai tokiam mažiuliui netinka doh.gif

Ačiū 4u.gif Reikės išbandyti, o tai jau nebežinau, kaip ir kuo maitint vaiką, kai visus produktus įtarinėju, kaip galimus alergijos šaltinius..
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 02 04, 15:17)
O kaip verdat? Ta prasme, kad mano vaikas dar nemoka normaliai ryti nesumalto maisto.. Tai  pirma sumalat kruopas ir verdat, ar pirma išvirt reikėtų ir tada malt?

Dribsnius iš pradžių virdavau ir po to išvirtus maldavau su blenderiu. Dabar malu tik didesnius (jų visokių dydžių yra).

QUOTE(dautan @ 2008 02 04, 15:28)

Dabar pediatrai nerekomenduoja maitint iš buteliuko 4u.gif
Dribsnius perku tuos, kur virti reik 5 min - tikrai neilgai juk. Niekada nekošdavau.
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 02 04, 15:11)
Dribsnius iš pradžių virdavau ir po to išvirtus maldavau su blenderiu. Dabar malu tik didesnius (jų visokių dydžių yra).
Dabar pediatrai nerekomenduoja maitint iš buteliuko  4u.gif
Dribsnius perku tuos, kur virti reik 5 min - tikrai neilgai juk. Niekada nekošdavau.

mirksiukas.gif Nebūtinai iš buteliuko. Čia kaip kam patogiau mirksiukas.gif Tiesiog parašiau, kaip pati dariau.
Gal galėtume parašyti, kurie ruginiai dribsniai per 5 min išverda 4u.gif . Aš tik "Fastmos" mačiau, tai jie tikrai ilgai verda doh.gif
Beje - dėl buteliuko - iki šiol nesuprantu, kuo šis daiktas pediatrams neįtiko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 04 vasario 2008 - 15:42
Man atrodo, gydytojai prieš košių maitinimą iš buteliukų, nes tipo vaikas turi suprast, kur skystis geriamas, o kur kietas maistas, valgomas su šaukšteliu. Kad įprastų gal valgyti iš šaukšto...

O tai tuos dribsnius perkat iš vaikų skyriaus, ar kur būna prie visų grūdų sudėta?
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 02 04, 17:04)
Man atrodo, gydytojai prieš košių maitinimą iš buteliukų, nes tipo vaikas turi suprast, kur skystis geriamas, o kur kietas maistas, valgomas su šaukšteliu. Kad įprastų gal valgyti iš šaukšto...

O tai tuos dribsnius perkat iš vaikų skyriaus, ar kur būna prie visų grūdų sudėta?

Kas buvo tinkamų Vaikų skyriuje - pirkau iš ten, ko nebuvo - iš paprastų dribsnių mirksiukas.gif
Atsakyti
ka mamytes duodat savo elergisiems maziukams atsigerti?
Atsakyti