Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Ačių už įvertinimą. Dabar sėdžiu prie kompo visa išsišiepusi biggrin.gif

QUOTE(zebrina @ 2013 01 19, 13:17)
kas ten viršuj užpilta,ar uždėta nelabai įžiūriu ax.gif

Ten skalda. Raudoni akmenukai.
QUOTE(evora @ 2013 01 19, 18:39)
Norvidės pasiūlymas estetiškas, saugantis vazonėlius nuo atsitiktinio nukritimo.Pvz.; katinui padėjus ar netyčia užuolaida užkabinus. Turėjau ryžą katinėlį, kuris mylėjo tik baltus pūkuotus kaktusus. Pasistoja ant dviejų užpakalinių kojų, viena priekine koja atsiremia į radiatorių, o ketvirtoji išleidžia nagus, užkabina vazono kraštą ir tada jau verčia. Kai vazonas krinta-staigiai atšoka, palaukia kada kaktusas iškrinta ant grindų ir prasideda futbolas. Nieks negelbėjo, teko išnešti pūkuotukus į darbovietę.

Oi kokia pažįstama situacija lotuliukas.gif . Aš turiu ryžą persą. Tai jis elgiasi labai panašiai. Abydniausia , kad kaktusą jis sužaloja, o pats net nejaučia, kad jo kailyje trys kaktusų kaltūnai doh.gif . Kažkodėl futbolui jam kaktusai atrodo patys tinkamiausi kamuoliai biggrin.gif .
Kai dar nebuvau supylusi skaldos. Kaktusų tuose loveliuose nesimatė. Tai katinas sugebėjo įšokti į tą lovelį ant kaktusų. Jam nieko. Bet dvi opuntijos liko be "ausyčių" doh.gif

QUOTE(evora @ 2013 01 19, 18:55)
Vienam dideliam vazone  kaktusų kompozicijos gražu ir taupo vietą. Buvau ir aš įkėlusi savo sodus pasirodyti. Sunku tik visus kaktusus išlaikyti  nenusibaigusius, nes vienų šaknys didelės, kitų mažos. Palaistai-žiūrėk po kiek laiko jau koks ir supuvo. Iš pradžių ir man taip atsitikdavo. Dabar jau įpratau vandenį  taupyti.

Kita problema, kai reikia išmesti nunykusį kaktusą ar iškasti mažytį, nespėjusį augti su visa kompozicija.Bendrai susodintų kaktusų šaknys susipina, keliauja pas kaimyną į svečius, nes yra daug horizontalios erdvės. Kasant išsijudina kaktuso kaimyno šaknys, kartais jas tenka pamažinti, kai sodini naujoką su daug didesniu šaknynu, nei ankstesnis gyventojas buvo.

O liūdniausia, kai esi naujokas ir nežinai, kad nuo miltuotųjų pūkuotukų yra ACTARA. Tada nuo vieno susirgusio kaktuso apsikrečia visa kompozicija.

Nu va ir šita situacija pažįstama. Todėl dabar kiekvienas kaktusas turi savo vazonėlį. Tie vazonėliai elementarūs plasmasiniai dvigubi (sudėti du vienas į kitą). Po žemesniu vazonu dėjau daugiau skaldos, po didesniu vazonu - mažiau. Visus vazonus sukėliau skaldos pagalba iki lovelio krašto. Tarp vazonų taip pat supyliau skaldos. Reikalui esant galima išimti norima kaktusą iš lovelio. Imant tik vidinį vazonėlį, išorinis vazonėlis jam palaikys vietą, kad akmenėliai nesugriūtų į likusią tuščia erdvę. Po "karantino" kaktusą galima be didelių pastangų sugrąžinti į buvusią vietą. Tiesiog vazonėlį su kaktusu įkišti į lovelyje esantį tuščią vazonėlį.
Atsakyti
GUDRUOLĖ NORVIDE thumbup.gif

Taip nebūčiau sugalvojusi g.gif
Atsakyti
Tikrai kaip protingai thumbup.gif

Mergaitės,reikalinga jūsų nuomonė..keletą katusų užpuolė milt.skydmariai verysad.gif bandau juos su adata nurankiot,bet kitą dieną žiūriu vėl po kelis atsiranda..kažin ar galiu dar palaukt iki vasario vidurio,ir tada jau bandyt juos žadint ir purkšt-mirkyt actaros vonioje,ar geriau nelaukt ir dabar apdorot? g.gif Bet tada jie nubus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrina: 20 sausio 2013 - 10:04
QUOTE(Norvide @ 2013 01 19, 22:59)
Nu va ir šita situacija pažįstama. Todėl dabar kiekvienas kaktusas turi savo vazonėlį. Tie vazonėliai elementarūs plasmasiniai dvigubi (sudėti du vienas į kitą). Po žemesniu vazonu dėjau daugiau skaldos, po didesniu vazonu - mažiau. Visus vazonus sukėliau skaldos pagalba iki lovelio krašto. Tarp vazonų taip pat supyliau skaldos. Reikalui esant galima išimti norima kaktusą iš lovelio. Imant tik vidinį vazonėlį, išorinis vazonėlis jam palaikys vietą, kad akmenėliai nesugriūtų į likusią tuščia erdvę. Po "karantino" kaktusą galima be didelių pastangų sugrąžinti į buvusią vietą. Tiesiog vazonėlį su kaktusu įkišti į lovelyje esantį tuščią vazonėlį.

Superinė mintis! Labai gudru smile.gif Ačiū, kad pasidalinote.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 01 20, 10:54)
Tikrai kaip protingai thumbup.gif

Mergaitės,reikalinga jūsų nuomonė..keletą katusų užpuolė milt.skydmariai verysad.gif bandau juos su adata nurankiot,bet kitą dieną žiūriu vėl po kelis atsiranda..kažin ar galiu dar palaukt iki vasario vidurio,ir tada jau bandyt juos žadint ir purkšt-mirkyt  actaros vonioje,ar geriau nelaukt ir dabar apdorot? g.gif Bet tada jie nubus unsure.gif

Aš tų vabalų visada labai bijau, nežiūriu į metų laiką, o jei dar augalas vertingas ne tik kaina blush2.gif Aš gal bandyčiau purkšti actara g.gif
Atsakyti
Pas mane visą laiką stovi lentynoje buteliukas -purkštukas su paruošta actara. Nežiūriu į jokius kaktusų sezonus,,miegu-nemiegu''. Jei reikia ir purškiu. Iš ,,Ermitažo'' parsinešus visada nupurškiu, nes ten tokie nesveiki kaktusai atkeliauja, kad tuoj gali visus saviškius apkrėsti.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif tada ir aš purkšiu,nes jau neramu kad ir kitų neapkrestų(nors stovi izoliuoti nuo kitų)
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 01 20, 16:14)
Ačiū 4u.gif tada ir aš purkšiu,nes jau neramu kad  ir kitų neapkrestų(nors stovi izoliuoti nuo kitų)

Aš prieš savaitę lyg, nusipirkau Schultz insacticide spray( plataus poveikio) jei neklystu-ir iškarto nupurškiau visus savo kaktusiukus, mat ant (2 naujokai) buvau pastebėjus lyg miltuotų skydam.) irgi su žibintuvėliu ir adata ginkluota dieną prieš praėjau-lyg daugiau nesimatė, bet kadangi kitą dieną dar prispirkau augalų,tai tądien purškiau visus naujokus + pirktas orchidėjas.Kol kas nieks nekruta-kvapo beveik jokio-lengvas chrizantemų dvelksmas.
Atsargai turiu ir actara paruoštą-sakiau purkšiu pakartotinai po savaitės-bet dabar nesinori, tokiu brudu nuodytis kartu su augalais, ne vasara.Kasdien atidžiai apžiūriu augalus, kol kas ramu.
Ir dar kartą pasitrvirtino auksinė taisyklė-naujokus- būtinai karantinuoti..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 01 20, 17:28)
Aš prieš savaitę lyg, nusipirkau Schultz insacticide spray( plataus poveikio) jei neklystu-ir iškarto nupurškiau visus savo kaktusiukus, mat ant (2 naujokai) buvau pastebėjus lyg miltuotų skydam.) irgi su žibintuvėliu ir adata ginkluota dieną prieš praėjau-lyg daugiau nesimatė, bet kadangi kitą dieną dar prispirkau augalų,tai  tądien purškiau visus naujokus + pirktas orchidėjas.Kol kas nieks nekruta-kvapo beveik jokio-lengvas chrizantemų dvelksmas.
Atsargai turiu ir actara paruoštą-sakiau purkšiu pakartotinai po savaitės-bet dabar nesinori, tokiu brudu nuodytis kartu su augalais, ne vasara.Kasdien atidžiai apžiūriu augalus, kol kas ramu.
Ir dar kartą pasitrvirtino auksinė taisyklė-naujokus- būtinai karantinuoti..

Pas mane čia irgi ant naujokėlių tie brudai,(tik tiek, kad naujokai pirkti prieš gerus du men,na lyg ir nieko nesimatė..turiu irgi madą visus ištyrinėt jau parduotuvėj,o va po kiek laiko išlindo g.gif )
o kažin Ž.S to Schultz insacticide spray gali būt?Actara turiu sode tirpalo paruošto nuo vasaros..rožes purškiau,bet gal dar veiksmingas būtų? g.gif
Atsakyti
Žalioj stotelėje Schultzo būna ir pigiau, negu kitur. Tik reikia pardavėjos prašyti, paduoda iš po prekystalio smile.gif
O Actarą reiktų kiekvieną kartą ruošti , nes pastovėjusi bus mažiau veiksminga.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 01 20, 17:36)
o kažin Ž.S to  Schultz insacticide spray gali būt?Actara turiu sode tirpalo paruošto nuo vasaros..rožes purškiau,bet gal dar veiksmingas būtų? g.gif

Pirkau Vilniuje Verkių gėlių turguje bet brangus 35Lt 350ml. (tik nuo gyvių) Dėl actaros negaliu pasakyti, visad sunaudoju vienam kartui, stengiuosi ruošt tokį kiekį , kokio reik.PAČIAI IDOMU BŪTŲ SUŽINOT.
Atsakyti
Deci išbandžiau ,tai tikrai veiksmingas ir po metų dar,o va kaip actara -nežinau g.gif pabandysiu-blogiau nebus ,jei nepadės ,tada "Schultz" pirksiu..
Atsakyti