Na va, ir aš iš italų ką tik prisisakiau sukulentų
Man irgi kažkokį errorą išmetė kai sumokėjau, bet lyg viskas ok - gavau visokius patvirtinančius e-mail'us. Ar bent jau tikiuosi, kad jie kažką gero patvirtino, nes itališkai tai nesuprantu
Įdomu, per kiek laiko atkeliaus. Oi laukiu laukiu ir vietą ant palangės ruošiu
QUOTE(@asta @ 2013 01 17, 10:30)
Pagaliau pažiūrėjau Smagu buvo pamatyt žmogų iš kurio perku nuostabius kaktusus,o ir kokio rimtesnio patarimo,liečiančio kaktusus pas Jį klausiu(čia aš apie Kęstutį)visada labai išsamiai atsako
QUOTE(zebrina @ 2013 01 17, 19:00)
Pagaliau pažiūrėjau Smagu buvo pamatyt žmogų iš kurio perku nuostabius kaktusus,o ir kokio rimtesnio patarimo,liečiančio kaktusus pas Jį klausiu(čia aš apie Kęstutį)visada labai išsamiai atsako ,
Matau kiekviena sau užsisakinėjat,gal kas ir šiemet darysit kokį kolektyvinį užsakymėlį .Prisijungčiau,nes pačiai užsakinėti man dar
Tema keliam i virsu, jau arteja pavasaris ziuriu rebutia, turbiukas jau pumurelius kyso smagumelis.
Padiskutuokim, kokie siu metu pirkimo planai, ar turit kas konkreciu kaktuseliu, kuriu norite isigyti sarasa?
As tai turiu mano tikslas jau nuo pernai, tai du kaktuseliai Rimacactus lauii ir Yavia cryptocarpa Tik nerandu kur pirkti, teks ebejuj ieskoti kogero
Padiskutuokim, kokie siu metu pirkimo planai, ar turit kas konkreciu kaktuseliu, kuriu norite isigyti sarasa?
As tai turiu mano tikslas jau nuo pernai, tai du kaktuseliai Rimacactus lauii ir Yavia cryptocarpa Tik nerandu kur pirkti, teks ebejuj ieskoti kogero
Jau kalbate apie kaktusų žadinimus ir siuntimus . Nu juk viduržiemis dar . Pakentėkit su tais siuntimais, nes kai nušals tai jokios nuolaidos neatsipirks
Man taip buvo kai bandydama jiems imituoti žiemą pernešiau nuo vienos palangės ant kitos. Jie nesusiprato užmigti. Tai augo nors trūko šviesos. Deje nekokybiško augimo žymės liko visam.
Sunku bute jiems suteikti reikiamas sąlygas. Aš šiemet nenešiau jų žiemoti, tai žydi dabar
Parodysiu kaip paslepiau vazonėlius. Elementaru, bet gal kam privers.
Lovelių reikiamo dydžio pirkti neradau, tai pati susikaliau ir aptraukiau lipnia plevele. Norėjau, kad į akis nekristų vazonėlių kiekybė. Tikslą pasiekiau. Esu savimi patenkinta
QUOTE(evora @ 2013 01 13, 14:32)
Apžiūrėjau 14 savo ferokaktusų ir matau , kad turiu problemą Plačiadyglių- latispinus-spygliai gražūs, ilgi, platūs, bet ima trumpėti, neišsivysto centrinis iki reikiamo ilgio ir pločio, kai auga mano namuose. Perskaičiau daug literatūros apie ferus, bet taip ir neradau atsakymo ką darau blogai.Gal tik į žemę nededu molio, o rekomenduojama. Perku ,,Vilniaus žalumos ''žemę.
Man taip buvo kai bandydama jiems imituoti žiemą pernešiau nuo vienos palangės ant kitos. Jie nesusiprato užmigti. Tai augo nors trūko šviesos. Deje nekokybiško augimo žymės liko visam.
Sunku bute jiems suteikti reikiamas sąlygas. Aš šiemet nenešiau jų žiemoti, tai žydi dabar
Parodysiu kaip paslepiau vazonėlius. Elementaru, bet gal kam privers.
Lovelių reikiamo dydžio pirkti neradau, tai pati susikaliau ir aptraukiau lipnia plevele. Norėjau, kad į akis nekristų vazonėlių kiekybė. Tikslą pasiekiau. Esu savimi patenkinta
atrodo tikrai labai gražiai
Labai tvarkingai palangė atrodo o kas ten viršuj užpilta,ar uždėta nelabai įžiūriu
QUOTE(Norvide @ 2013 01 19, 13:17)
Labai graži ir estetiškai atrodanti palangė ir daug turto telpa Aš irgi mėgėja baltų vazonų:
QUOTE(kambliukas @ 2013 01 19, 15:13)
Labai graži ir estetiškai atrodanti palangė ir daug turto telpa Aš irgi mėgėja baltų vazonų:
Visiškai pritariu-labai šauni Norvide idėja, ir gražiai realizuota. Na net susikalėt pati- Mėgstu baltą spalvą.
O ir šiaip man labiau patinka sodinti kompozicijom kaip kambliuko pateikta foto, tik sunku rasti norimo dydžio, atspalvio, formos vazonus.
Šiandien ir aš sodinsiu kaktusiukus.
Norvidės pasiūlymas estetiškas, saugantis vazonėlius nuo atsitiktinio nukritimo.Pvz.; katinui padėjus ar netyčia užuolaida užkabinus. Turėjau ryžą katinėlį, kuris mylėjo tik baltus pūkuotus kaktusus. Pasistoja ant dviejų užpakalinių kojų, viena priekine koja atsiremia į radiatorių, o ketvirtoji išleidžia nagus, užkabina vazono kraštą ir tada jau verčia. Kai vazonas krinta-staigiai atšoka, palaukia kada kaktusas iškrinta ant grindų ir prasideda futbolas. Nieks negelbėjo, teko išnešti pūkuotukus į darbovietę.
Panašią palangę esu mačiusi vienos mokyklos fizikos kabinete.Palangė plati-apie 30-35 cm.Nuo vidinės pusės apkalta lenta apie 10 cm. pločio-vazonų nesimato už jos, tik kaktusai. Štai tokiame lovelyje šimtai sukulentų ir augina juos fizikas.
Panašią palangę esu mačiusi vienos mokyklos fizikos kabinete.Palangė plati-apie 30-35 cm.Nuo vidinės pusės apkalta lenta apie 10 cm. pločio-vazonų nesimato už jos, tik kaktusai. Štai tokiame lovelyje šimtai sukulentų ir augina juos fizikas.
Vienam dideliam vazone kaktusų kompozicijos gražu ir taupo vietą. Buvau ir aš įkėlusi savo sodus pasirodyti. Sunku tik visus kaktusus išlaikyti nenusibaigusius, nes vienų šaknys didelės, kitų mažos. Palaistai-žiūrėk po kiek laiko jau koks ir supuvo. Iš pradžių ir man taip atsitikdavo. Dabar jau įpratau vandenį taupyti.
Kita problema, kai reikia išmesti nunykusį kaktusą ar iškasti mažytį, nespėjusį augti su visa kompozicija.Bendrai susodintų kaktusų šaknys susipina, keliauja pas kaimyną į svečius, nes yra daug horizontalios erdvės. Kasant išsijudina kaktuso kaimyno šaknys, kartais jas tenka pamažinti, kai sodini naujoką su daug didesniu šaknynu, nei ankstesnis gyventojas buvo.
O liūdniausia, kai esi naujokas ir nežinai, kad nuo miltuotųjų pūkuotukų yra ACTARA. Tada nuo vieno susirgusio kaktuso apsikrečia visa kompozicija.
Kita problema, kai reikia išmesti nunykusį kaktusą ar iškasti mažytį, nespėjusį augti su visa kompozicija.Bendrai susodintų kaktusų šaknys susipina, keliauja pas kaimyną į svečius, nes yra daug horizontalios erdvės. Kasant išsijudina kaktuso kaimyno šaknys, kartais jas tenka pamažinti, kai sodini naujoką su daug didesniu šaknynu, nei ankstesnis gyventojas buvo.
O liūdniausia, kai esi naujokas ir nežinai, kad nuo miltuotųjų pūkuotukų yra ACTARA. Tada nuo vieno susirgusio kaktuso apsikrečia visa kompozicija.
Laba diena.
Labai graži palangė, Norvide
tikrai norisi ir savo namuose taip tvarkingai gražiai pasidaryti.
Labai graži palangė, Norvide
tikrai norisi ir savo namuose taip tvarkingai gražiai pasidaryti.