Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

MIgmig pas Jus augalu ziedai kaip visada nuostabus wub.gif thumbup.gif o lapenio ziedu gausa stulbina blink.gif as irgi noreciau tokio lapenio ir dar, kad zydetu biggrin.gif bet gaila jam neturiu vietos visiskai verysad.gif
Tina* kiek paskaiciau dar 10 vazoneliu lieka is 100, tai as juos paimciau 4u.gif
Atsakyti
Migmig, tavo džiunglės kaip visada thumbup.gif Pažiūrėjus į nuotraukas nepanašu ,kad namuose auginama-tikras botanikos sodas.
Atsakyti
Migmig,šilta jaučiu tavo žiemos sode,pavasariška wub.gif
Aš tik šiandien pradėjau judinti saviškius iš žiemojimo vietos,tuoj gaus vandens,bet kada žydės tai neaišku unsure.gif
Kolkas tik senoji gasterija žydi.Pumpurus sukrovė Sinningia leucotricha ir Gymnocalycium mihanovichii.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 09 balandžio 2013 - 12:20
QUOTE(Ortija @ 2013 04 09, 09:04)
Man kokius 40 vazoniukų.

QUOTE(zebrina @ 2013 04 09, 08:57)
10 vazoniukų imu smile.gif

QUOTE(Sidabražolė @ 2013 04 09, 10:48)
Vazonėlių aš paimčiau 20 vnt.

QUOTE(Wilmaw @ 2013 04 09, 12:12)
Tina* kiek paskaiciau dar 10 vazoneliu lieka is 100, tai as juos paimciau 4u.gif

O tai imam tuos mazuosius vazoniukus thumbup.gif Man jie labai faini sodint tokius katik gautus, nedidelius kaktusus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 balandžio 2013 - 12:28
Auginau kaip notocactus rutilans ir laukiau pražystant g.gif

user posted image

Turėjo žydėti TAIP:

user posted image

PRAŽYDO lotuliukas.gif

user posted image

-Notocactus eugeniae arba dar vadina-Parodia mammulosa ssp. eugeniae. Bet vistiek gražus. Pirkau MAX-oje už 2,00lt. Nors mažutis, tik 3x4 cm.,bet išstenėjo tris 4 cm. skersmens žiedus. Vakar saulutė tik pakaitino ir staigiai pumpurai sprogo. Na, džiaugiuosi, pirmą kartą žydi. ax.gif
Atsakyti
O aš savo kaktusų nemoku pražydint... Atrodo praktiškai nelaistau visą žiemą, stovi ant palangės, tai ten prie lango ir gana vėsu būna. Ir nesukinėju. Nu ir nė velnio, stiebiasi tik jie man.

Vienas Notocactus leninghausii, šitą dar tik nepilnus metus iš maximos turiu ir nežydintį pirkau, tai neaišku ar jis išvis namų sąlygom pražys. Nors jau gana didelis.

Kitas lyg ir Mammilaria hahniana, šitą gavau dovanų žydintį ir jau tris metus nepavyksta man jo vėl pražydinti. Kaži ar čia aš kažką ne taip darau, ar gėlių parduotuvėj jis kokiom trąšom buvo pražydintas? Gal kas dar tokį auginat ir pas jus žydi?
Atsakyti
evora thumbup.gif na ir grožis,o jau žiedų dydis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolgimante @ 2013 04 10, 09:13)
O aš savo kaktusų nemoku pražydint... Atrodo praktiškai nelaistau visą žiemą, stovi ant palangės, tai ten prie lango ir gana vėsu būna. Ir nesukinėju. Nu ir nė velnio, stiebiasi tik jie man.

Vienas Notocactus leninghausii, šitą dar tik nepilnus metus iš maximos turiu ir nežydintį pirkau, tai neaišku ar jis išvis namų sąlygom pražys. Nors jau gana didelis.

Kitas lyg ir Mammilaria hahniana, šitą gavau dovanų žydintį ir jau tris metus nepavyksta man jo vėl pražydinti. Kaži ar čia aš kažką ne taip darau, ar gėlių parduotuvėj jis kokiom trąšom buvo pražydintas? Gal kas dar tokį auginat ir pas jus žydi?

Notocactus leninghausii labai neįnoringas ir stovėdamas ant pietinės palangės kiekvienais metais džiugina žiedais. Bet jei auga vienas stiebas, o ne krūmas-tada labai nenori žydėti. Gal dar mažutis, paaugs ir pasitaisys. Šiaip šis kaktusas pas mane žydi tik nuo birželio mėn. Jam dar ir anksti būtų žydėti. Mami hahniana ir pas mane žiedus ne visada rodo, kartais žydi kas antri metai. Jai irgi dar per mažai nuolatinės saulės, turėtų žydėti vėliau.
Prisitaikys jūsų kaktusėliai prie jūsų auginimo ir anksčiau ar vėliau pražys. Svarbu, kad jums jie patinka. Na, dar galite pabarti, kad tokie netikėliai, gal pasitaisys. lotuliukas.gif
Atsakyti
Supratau, dėkui smile.gif na tas geltonasis auga trimis stiebais pas mane. Iš maksimos tokius gražius apvalainus atsinešiau, o dabar į viršų neproporcingai pasistiebė gerokai. Bet sprendžiant iš mano mamiliarijos, tai ir tie turėtų laikui bėgant gražiai išsilygint. Lauksiu, gal pražys jie man šiemet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 04 10, 10:53)
Notocactus leninghausii jei auga  vienas stiebas, o ne krūmas-tada labai nenori žydėti.

Drįsčiau paprieštarauti smile.gif Kaip visada blush2.gif Žiedams jis subręsta po 5 metų ir žydi ne vienu žiedu,juos leidžia kelis kartus per vasarą. Sausas vėsus periodas jiems turibūti šiek tiek trumpesnis negu visiems ir vazone mėgsta augti susispaudusiom šaknim.

Pvz. 11 ; 22;33 ax.gif

Gržūs žiedai Notocactus`o drinks_cheers.gif Nuotrauka dabar daryta g.gif Jie paprastai žydi vidurvasarį,jei ne naujokai ant palangės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 10 balandžio 2013 - 11:16
QUOTE(@asta @ 2013 04 10, 11:11)
Drįsčiau paprieštarauti smile.gif Kaip visada  blush2.gif  Žiedams jis subręsta po 5 metų ir žydi ne vienu žiedu,juos leidžia kelis kartus per vasarą. Sausas vėsus periodas jiems turibūti šiek tiek trumpesnis negu visiems ir vazone mėgsta augti susispaudusiom šaknim.

Pvz. 11 ; 22;33  ax.gif

Gržūs žiedai Notocactus`o  drinks_cheers.gif  Nuotrauka dabar daryta g.gif Jie paprastai žydi vidurvasarį,jei ne naujokai ant palangės smile.gif

Vakar pražydo. Šiandien nėra saulutės ,tai susiskliaudę į didelius pumpurus.
O žiedai tavo nuotraukose, tai fantastika. thumbup.gif Viską parašei labai teisingai, taip ir pas mane jų gyvenimas vyksta. Bet ,jei iš vienos vietos mano 6 šakojasi, tai jau 5m. kaip pas mane, o nerodo noro žydėti. O gavau jau apie 8 cm. aukščio. Ot, begėdžiai nežydi ir viskas. schmoll.gif Tai ir padariau tokias išvadas.
Atsakyti
Evora,tu gal nori pagalvoti apie dalyvavimą parodose ? Kiek mačiau,augini nemažai kaktusų,pavadinimai gal ne visų tikslūs,bet tai ir būtų proga ne tik mums susipažinti,bet paplepėti bei apžiūrėti augalus rolleyes.gif
Atsakyti