Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(SuperBaba @ 2013 03 09, 19:11)
Aciuuz atsakymus del kompoziciju 4u.gif
Jus matosi, kad zinoves. As tai esu visiskai zalia blush2.gif

Visos mes kažkada žalios buvom smile.gif Ne vienų metų reikėjo,kad sukaupt žinių bagažą,nors dar tikrai yra dar daug ko mokytis. Bent man ax.gif laiks nuo laiko atrandu kažką naujo ir nežinomo.

Net įdomu pasidarė kurioje srityje jums yra žinių spragos -sodinime,sėjime,žiemojime,laistyme,pavadinimuose ar pan.? Man trūksta žinių apie kenkėjus unsure.gif Nors kartais visiška nežiniukė pasijaučiu,kai išgirstu žmones labai išsamiai ir smulkmeniškai pasakojant apie vieną botaninį pavadinimą,augalui būdingas savybes ir galimas dyglių spalvas bei formas unsure.gif

Atsakyti
Laba diena.
Man didžiausia problema ir žinių trūkumas yra pavasario atsibudimo periodas. Žiemoja gerai, o tik pradedu laistyti ir žūsta. Šiemet taip bijau kad vėl kažką nugalabinsiu verysad.gif
jau laikas žadinti? T.y. laistyti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2013 03 09, 19:55)

jau laikas žadinti? T.y. laistyti?  blush2.gif

Jei turi sąlygas laikyti šviesiai ir šiltai,tai gali pradėti po truputį drėkinti,purkšti.Bet saulės dar nedaug,yra rizika,kad augalai ištįs. Dažnai augalai patys parodo kada jau laikas- pasimato augimas. Priverstinai žadinti,liejant šiltu vandeniu (ne drungnu,gerokai šiltu)jei augalas ilgai nerodo gyvybės.

Aš parsinešiau namo ir apstačiau palanges tik sukulentais.Šiek tiek paliejau. Vėliau,kai jau naktimis bus bent 10 laipsnių visus nešiu į vonią,dušu nuplausiu dulkes,tuo pačiu paliesiu ir po to nešiu į šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2013 03 09, 18:36)
Panasu i Mammillaria carmenae rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif Pakrikštijau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 03 09, 02:05)
Tikrai esmė ne vazonuose. Kokiuose beauginčiau-visuose gerai auga, jei neperlaistau.

Ojeeiii kaip gražu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2013 03 09, 19:55)
Laba diena.
Man didžiausia problema ir žinių trūkumas yra pavasario atsibudimo periodas. Žiemoja gerai, o tik pradedu laistyti ir žūsta. Šiemet taip bijau kad vėl kažką nugalabinsiu  verysad.gif
jau laikas žadinti? T.y. laistyti?  blush2.gif

Kaktusus žadinam- negausiai palaistom, kai jie pradeda rodyti augimo požymius. Jei kambaryje yra auginami, tai juos ir taip reikia palieti žiemą- nes perdžiusta neliejami. Tik pirmasis laistymas negausus. Geriausia - purkšti.
Maniškiai tai kažkaip nelabai nei miegantys, nei augantys. Šiandien dalį net apmazgojau. Nežinau ar ne per anksti.... Nu, žiurėsiu, bet juos saulutė lanko.
O garaže- apie 0-8 temperatūra, tai nei aplankau, nei purškiu- šalta jiems. Ypatingų skirtumų nesimato...
Bet tai kas pas tave Enija miršta?
Pas mane euforbijos nudvėsta pastoviai rolleyes.gif Panašu, kad žiemą perdžiusta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ortija: 09 kovo 2013 - 21:54
Migmig, tik dabar pastebejau tavo liniuote bigsmile.gif sveikinu thumbup.gif 4u.gif wub.gif

Kas liecia kompozicijas, kiek ju turejus, anksciau ar veliau jos perauga ir tampa nebegrazios. Tad dabar pas mane daugiau kolekcija, o ne kompoziciju menas. Ieskau dabar kokybisko, baltai rasancio balto markerio (nemaniau kad taip sunku toki rast), kad ant juodu vazoneliu uzrasyciau pavadinimus. Nusipirkau kazkoki baisiai brangu, nu bet jau netikes, primena ta teksto uzbalintoja.
Papildyta:
O siaip mane vis labiau pasiglemzia orchidejos. Kaktuselius vis reciau apeinu, vis reciau pasidziaugiu. Reiks ryt apziuret bent kuriuos palaistyt reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 09, 22:42)

O siaip mane vis labiau pasiglemzia orchidejos. Kaktuselius vis reciau apeinu, vis reciau pasidziaugiu. Reiks ryt apziuret bent kuriuos palaistyt reikia  blush2.gif

Kažkur man jau tai girdėta biggrin.gif

Mig mig wub.gif tuoj parodoj du kleckai bėgios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2013 03 10, 08:11)
Kažkur man jau tai girdėta  biggrin.gif

Ir kur gi? biggrin.gif Idomu ka dar be manes orchidlige pasiglemze.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 10, 13:04)
Ir kur gi?  biggrin.gif Idomu ka dar be manes orchidlige pasiglemze.

Žinau dar bent 3 žmones biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 09, 22:42)
Migmig, tik dabar pastebejau tavo liniuote  bigsmile.gif sveikinu  thumbup.gif  4u.gif  wub.gif

QUOTE(@asta @ 2013 03 10, 08:11)

Mig mig  wub.gif  tuoj parodoj du kleckai bėgios  mirksiukas.gif

Ačiū biggrin.gif

Va kai namie dviese lakstys, jau bus man doh.gif Dabar vienas taip sąžiningai etiketes sukeičia, augalus perdelioja, žemes pakapsto. (taip gražiai buvo čili pipiriukai užaugę, susidėliojau pagal veisles, o vaikis sugebėjo labai tvarkingai viską vietomis sukeisti ir auga dabar bevardžiai lotuliukas.gif )

Kadangi pas mus žiemos sode jau tikrai pakankamai karšta dienomis apie 27C, augalus jau pradėjau žadinti, nupurškiu šiltu vandeniu cool.gif
Beto mammillarios jau krauna pumpurus, parodios kai kurios irgi, rebutios neskuba, bet jau irgi matyti. ax.gif
Atsakyti
Mano tai kaktusomanija pastovi ir orchidėjos karą pralaimėjo. Išsikraustė pas mano mamą. Dabar draugauja su jos, o aš į mėnesį kartą nuperku vieną orchidėją kompanijai papildyti. Daugiausia felanopsiai, bet žydi vieni paskui kitus. Žmogui, kuriam 80m. ir turinčiam daug laiko praleisti namuose, tikras džiaugsmas. O kiek pasigyrimo, kai kas ateina į svečius lotuliukas.gif

Mig Mig ir Tina nors jūsų ir nepažįstu taip ,kaip kitos draugės forumietės, bet džiaugiuosi dėl jūsų artėjančios šventės. nestuke.gif Prisijungiu ir aš su savo sveikinimais. wub.gif wub.gif wub.gif

Pasidariau sau dovanėlę KOVO-8 proga. Susikėliau kaktusiukus į fotki.com albumiuką. ax.gif Dabar visos galite apveizėti maniškius spygliuotuosius. g.gif

http://public.fotki.com/Rasa071/
Atsakyti