Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Kokios fainuolės rausvažiedės rebutijos wub.gif

QUOTE(evora @ 2013 02 04, 08:17)
Yra tokia PIENINĖ MAMI-MAMMILLARIA HAHNIANA. Ją sužeidus bėga baltas lyg pienas skystis.

Dar yra ir mammillaria Perbella,kuri taip pat "pieną" leidžia pažeidus. Labai gražiai auga,formuodama keleta viršūnių. Maniškė šiemet pirmą kartą pražydo. Atrodo žiedeliai elementarūs,bet kai juos pamatai pirmą kartą,labai apsidžiaugi ax.gif

user posted image

Su apskaita pas mane jau irgi bėda... išbluko kai kurių pavadinimai,kai kuriuos sėjinukus gavau dovanų jau be pavadinimo. Po truputiį kaupiuosi persodinimui,šiemet nusimato nemažai darbelio cool.gif

Atsakyti
Dar yra ir mammillaria Perbella,kuri taip pat "pieną" leidžia pažeidus.

Asta gražutė tavo PERBELLA wub.gif Tokios dar nebuvau mačiusi.
Atsakyti
Manasis "eziukas" dabar jau auga sirdeles forma smile.gif http://public.fotki....0726135800.html

Tai viena is nedaugelio mammillariju, kurios neatsisakiau ir niekam neperleidau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 04 vasario 2013 - 16:08
O mano atrodo taip, bet dar nei karto nezydejo. Turiu gal daugiau nei metus, gal net jau ir du metus g.gif tikslei nepamenu blush2.gif

http://public.fotki....c-0041-jpg.html
Atsakyti
O mano pati mylimiausia mami-MAMMILLARIA CARMENAE-GELSVAPŪKĖ. Negaliu atsilaikyti prieš jos spalvas...Ir pūkelius ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 02 04, 16:54)
O mano atrodo taip, bet dar nei karto nezydejo. Turiu gal daugiau nei metus, gal net jau ir du metus g.gif  tikslei nepamenu blush2.gif

Maniškė pirmą kartą pražydo gal po 5 metų smile.gif

QUOTE(evora @ 2013 02 04, 17:57)
O mano pati mylimiausia mami-MAMMILLARIA CARMENAE-GELSVAPŪKĖ. Negaliu atsilaikyti prieš jos spalvas...Ir pūkelius ax.gif

Gražus spalvų derinys,nepasiginčysi.Vienas minusas,kad jos praranda formą. Galėtų būti amžini burbuliukai ax.gif

Anksčiau aš rinkaus kaktusus pagal formas.Vėliau pagal žiedus. Dabar jau noriu pati nežinau ko doh.gif Pradėjo vilioti augalo ir dyglių spalvos,kurios ypač pasimato macro režimu darytose nuotraukose blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 05 vasario 2013 - 09:33
@sta Grazios nuotraukos wub.gif

O as dabara renkuosi kaktusiukus pagal ziedus ir renkuosi tik tuos kurie zydi, nes ziureiu, kad vietos turiu neperdaugiausei jau blink.gif o noru daugybe blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilmaw: 05 vasario 2013 - 12:17
As renkuos pagal idomu "kuna", spyglius ir ziedus. Atsisakiau savo kolekcijoj eiliniu mammillariju, opunciju, euphorbiju, taip pat griozdu. Patinka grazus, kompaktiski augaliukai. Oi reik ir man inventorizacija daryt, nes prasides uzsakymai, reik nuostolius atstatyt praeitos ziemos. Sia ziema kazkaip pfu pfu pfu labai normaliai viskas, kolkas neturiu iskeliavusiu. Sakau gal turi itakos vasarojimas lauke, stipresni augalai iskart.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 vasario 2013 - 12:33
[quote=Wilmaw,2013 02 04, 12:25]
Gal kas zinote sio grazuolio pavadinima, bent is kokios gimines? ax.gif
user posted image

Atsakyti
as sakyciau rebutia, bet gal klystu g.gif
Atsakyti
Bet carmenae mamiliarijos nepraranda formos- jos tampa burbuliukų kupstu. Man tai jos be minusų- vienos iš pačių gražiausių ir atspariausių mamiliarijų. Maniškė žydi dabar. Taigi, atsimenat, gal kas nors, paklydęs mano puodas su ja buvo po kaunietiškos parodos.

O kaktusus galima kolekcionuoti įvairiai- pagal šeimas, pagal spalvas, pagal žemynus ar net kaimus. (įtariu smile.gif)
Aš dabar sulkorebucijų fanė rinkėja pasidariau- nes tos senosios šią vasarą labai žydėjo- tai vat ir galvoju- kaip čia jų kuo daugiau ir vis daugiau, daugiau, daugiau blink.gif blink.gif blink.gif blush2.gif Tai praejusią vasarą ju gal kokias 4 naujas apturėjau. Dar sėjau, bet nelabai koks rezultatas. Įtariu, kad koks 1 augaliukas liko- nes labai nedaigios....

Sena svajonė ant frailėjų pasimetėti šiemet atbaidė- pasirodo ne taip jau jos gerai dyksta, sėjinukų pasirinkimas ne koks, o žydėti nežydėjo pas mane sad.gif ir dar pati seniausioji šiemet mirė.

Labai užsigeidavau asterias apturėti įvarių formų- nu bet čia jau reik valios, pinigų ir išmokti kaktusus skiepyti. Bet pievą jau turiu.

Dar buvo metas, kai norėjau pagal plikumą kolekcionuoti kaktusus... Bet nesudygo blosfeldijos( jos superinės).... ir kažkaip likau su kitokiais siekiais.

Nu ir t.t. Aišku, reik labai jau sugebėti tas kolekcjas susirinkti.... Ir ties kuo sustoti- na man tai kažkaip vis gaunasi ties skaičium 5 lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - ko gero. Nes mėginau apturėti baltu mamiliarijų ir kažkaip savaime sustojau ties 5 . Frailėjos irgi panašiai- užknyso taip ilgai mažos ir dar net nesimatančios puoduke.
Mamcės- tai tos kurios paprastos- pvz. candidos tai jau kiek turiu, o humboldii - jau antras sezonas sėjų- o tik vienas mažylis sad.gif ir t.t. taip kažkaip ir atsikandu aš savo planų- o gaunasi chaotiškas kolekcijos rinkimas. Bet užtat dorstenijos pas mane jau 6.... Jau kolekcija thumbup.gif Peršokau kritinę liniją lotuliukas.gif

Nu ir havortijos jau turbūt 15 kartų peršokta riba penkių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 02 05, 12:35)
Gal kas zinote sio grazuolio pavadinima, bent is kokios gimines? ax.gif

Manau,kad tai notocactus`as
Papildyta:
QUOTE(Ortija @ 2013 02 05, 12:40)
Bet carmenae mamiliarijos nepraranda formos- jos tampa burbuliukų kupstu.

Ne visada unsure.gif prieš akis buvo akivaizdus pavyzdys.Esu mačius ne vieną formą praradusią Carmenae.Pati kažkada iš lenkų siunčiaus,gavau stulpelio formos,kuri taip toliau ir augo. Ir apskritai,mano simaptija joms yra atvirkščiai proporcina sugebėjimui ją auginti. Kokias 3 sugebėjau nugalabyt doh.gif
Taviškis pasiklydęs vazonas buvo vertas dėmesio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 05 vasario 2013 - 12:47