Bet carmenae mamiliarijos nepraranda formos- jos tampa burbuliukų kupstu. Man tai jos be minusų- vienos iš pačių gražiausių ir atspariausių mamiliarijų. Maniškė žydi dabar. Taigi, atsimenat, gal kas nors, paklydęs mano puodas su ja buvo po kaunietiškos parodos.
O kaktusus galima kolekcionuoti įvairiai- pagal šeimas, pagal spalvas, pagal žemynus ar net kaimus. (įtariu
)
Aš dabar sulkorebucijų fanė rinkėja pasidariau- nes tos senosios šią vasarą labai žydėjo- tai vat ir galvoju- kaip čia jų kuo daugiau ir vis daugiau, daugiau, daugiau
Tai praejusią vasarą ju gal kokias 4 naujas apturėjau. Dar sėjau, bet nelabai koks rezultatas. Įtariu, kad koks 1 augaliukas liko- nes labai nedaigios....
Sena svajonė ant frailėjų pasimetėti šiemet atbaidė- pasirodo ne taip jau jos gerai dyksta, sėjinukų pasirinkimas ne koks, o žydėti nežydėjo pas mane
ir dar pati seniausioji šiemet mirė.
Labai užsigeidavau asterias apturėti įvarių formų- nu bet čia jau reik valios, pinigų ir išmokti kaktusus skiepyti. Bet pievą jau turiu.
Dar buvo metas, kai norėjau pagal plikumą kolekcionuoti kaktusus... Bet nesudygo blosfeldijos( jos superinės).... ir kažkaip likau su kitokiais siekiais.
Nu ir t.t. Aišku, reik labai jau sugebėti tas kolekcjas susirinkti.... Ir ties kuo sustoti- na man tai kažkaip vis gaunasi ties skaičium 5
- ko gero. Nes mėginau apturėti baltu mamiliarijų ir kažkaip savaime sustojau ties 5 . Frailėjos irgi panašiai- užknyso taip ilgai mažos ir dar net nesimatančios puoduke.
Mamcės- tai tos kurios paprastos- pvz. candidos tai jau kiek turiu, o humboldii - jau antras sezonas sėjų- o tik vienas mažylis
ir t.t. taip kažkaip ir atsikandu aš savo planų- o gaunasi chaotiškas kolekcijos rinkimas. Bet užtat dorstenijos pas mane jau 6.... Jau kolekcija
Peršokau kritinę liniją
Nu ir havortijos jau turbūt 15 kartų peršokta riba penkių