*EljaRo*
Pas italus nemaciau velnias, is italu turiu Copiapoa lauii, gan panasus, nesumaisete? Jei pas italus buvo, tai ziopla as, nes baisiai noreciau viso krumo
http://public.fotki....apoa-lauii.html
sumaisiau....
Stai kokie zavingi ziedeliai pas Maximoj nukauta rebutija. Sakyciau idomesni, nes dazniau pasitaiko geltoni arba raudoni musu PC.
[attachmentid=226711]
[attachmentid=226711]
[quote=Tina*,2013 02 02, 23:44]
Stai kokie zavingi ziedeliai pas Maximoj nukauta rebutija. Sakyciau idomesni, nes dazniau pasitaiko geltoni arba raudoni musu PC.
Taip žiedeliai nuostabios spalvos. Gaila ,kad žydi labai trumpai. O tokių rožinių išvis retai pasitaiko. Tad pasisekė.
Man tai jau niežti nagai greičiau užsiimti persodinimais. Taip sunku išlaukti dar mėnesiuką. Dabar energingai tempiu namo po maišelį žemių. Nes kai reikia persodinti apie 30 naujokų sumedžiotų nuo rudens, tai su keliais maišeliais nėra ko prasidėti.
Oi laukiu, laukiu pavasario.
Taip žiedeliai nuostabios spalvos. Gaila ,kad žydi labai trumpai. O tokių rožinių išvis retai pasitaiko. Tad pasisekė.
Man tai jau niežti nagai greičiau užsiimti persodinimais. Taip sunku išlaukti dar mėnesiuką. Dabar energingai tempiu namo po maišelį žemių. Nes kai reikia persodinti apie 30 naujokų sumedžiotų nuo rudens, tai su keliais maišeliais nėra ko prasidėti.
Man irgi pasiseke, radau tokia pat rebutia
as jau dali persodinau kaktuseliu, neistveriau
as jau dali persodinau kaktuseliu, neistveriau
QUOTE(evora @ 2013 02 03, 14:26)
Skamba kaip iš mano gyvenimo- kai jau supratau, kad žemės pasidarė per brangu pirkti, tai jau įsitaisiau komposto dėžę. Po to , kai supratau, kad greitojo kompostavimo milteliai man per brangu, įsitaisiau kalifornietiškų sliekų. O dabar jau ir trašų nebeperku Sliekininkystės skysčius pradėjau naudoti... Ir dar- mano tobulėjimo horizonte aksalotlis- toks super padarėlis, valgantis sliekus.
Čia tarp kito...
Dabar jau liko tik viena bėda- kolekcijos apskaita. Kaip su tuo reikalu tvarkotes?(turiu omenį ne sliekus)
QUOTE(Ortija @ 2013 02 03, 19:56)
- mano tobulėjimo horizonte aksalotlis- toks super padarėlis,
... nu nu...prasome placiau
O mano kaliforniniai sliekai issilakste kazkur. Sunkiai sekas man tas kompostavimas
Siandien susitvarkiau rusi, savo persodinimu darbastali, arteja sezonas Uzgyvenom nauja istiklinta balkona antrame aukste, langai sulig zeme, tai bandysiu jame kaktuselius vasara laikyt, jei neiskepsiu, nes daug pietines saules.
Siandien susitvarkiau rusi, savo persodinimu darbastali, arteja sezonas Uzgyvenom nauja istiklinta balkona antrame aukste, langai sulig zeme, tai bandysiu jame kaktuselius vasara laikyt, jei neiskepsiu, nes daug pietines saules.
QUOTE(evora @ 2013 02 02, 15:28)
dėkoju. Tačiau man vis tiek neaišku. Ar mami leidžia baltas sultis. Turiu taip atrodantį ir vasarą jis netyčia buvo pradurtas gretimo kaktuso, iš jo bėgo baltas skystis kaip pas euphorbijas
QUOTE(Enija @ 2013 02 04, 07:52)
dėkoju. Tačiau man vis tiek neaišku. Ar mami leidžia baltas sultis. Turiu taip atrodantį ir vasarą jis netyčia buvo pradurtas gretimo kaktuso, iš jo bėgo baltas skystis kaip pas euphorbijas
Yra tokia PIENINĖ MAMI-MAMMILLARIA HAHNIANA. Ją sužeidus bėga baltas lyg pienas skystis. Gal tokią turite.
QUOTE(Ortija @ 2013 02 03, 19:56)
Dabar jau liko tik viena bėda- kolekcijos apskaita. Kaip su tuo reikalu tvarkotes?(turiu omenį ne sliekus)
Su apskaita dar nėra didelių problemų. Laikas nuo laiko perskaičiuoju baksnodama pirštu ir tvarka. Neskaičiuoju tik ,,Vaikų darželio''-mažių, kurie 2-3 -4 cm. Tai naujai įsodinti, nes gaila išmesti ar dar neturintys šaknelių. Dažniausiai išdalinu rugsėjo mėn. bendradarbiams-čia tik duok ,,Ačiū,ačiū, gal dar turi?''
Šiaip padorūs kolekcininkai turėtų turėti sąsiuvinį į kurį surašytų savo augintinius, jų atsiradimo datą, netekties atveju ,,išnykimo'' datą ir dar visokias pastabas. Bet tada jau reiktų daug laiko skirti, nes to nedarius iš pradžių, būtų titaniškas darbas.
Dar turiu prisifotografavusi daug savo augintinių ir suskirsčiusi pvz.; mami, opuncijos, gymnai... Bet visų tai nenufotografuosi.
Ateityje laukia didelis darbas -sukelti visa tai taip, kad forumiečiai galėtų be vargo peržvelgti visus mano augintinius. Tikiuosi savo METINIŲ forume datai gal ir padarysiu.
Stai mano naujokai, nieko labai ypatingo, bet dar tokiu neturejau Gal zinote kas toks pirmoje nuotrukoje?