Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriamoji vizualizacija

QUOTE(*Mirabella* @ 2013 02 22, 23:48)
Ne tai ne tas pat. Vizualizacija yra SAMONINGAS vaizdiniu kurimas, apgalvojant, isjauciant detales. Svajone ateina tarsi is salies, nori, bet daznai ir abejoji arba padrikai pamastai kada atplaukia tos mintys. Svajones gali buti asmenines,gilumines ir primestos is salies. Pvz nusipirko kaimynas nauja leksusa(malram nesijuok) na ir tarkim tu sumastai, kad tau irgi tokio reikia ir tai tampa tavo svajone. Tai is isores primesta svajone, ji neatitinka zmogaus lukesciu. Juk kol kaimynas neturejo ir tau nereikejo. Arba pvz nuvaziavo kazkas i kanarus, papasakojo kaip ten faina smagu ir tu uzsimanai, o juk pries tai visuomet svajojai aplanlyti Kreta. Arba visuomene "nupaiso toki teisybes paveiksla", kad pvz tokia ir tokia specialybe yra labai pelninga ir dalis studentu issigalvos, kad stoti ten ir ten (pvz inzinerija, stomotologija ar dar kokia nors kita gogija) yra ju pasaukimas.
Tikiuosi aiskiau  4u.gif

Mano svajonės kitokios, bandžiau paaiškint, bet matau, kad nepavyko ax.gif Jos neatsiranda dėl to, kad va, pamačiau, kad kažkas turi ir aš noriu. Nėra padrikos mintys, kad gal norėčiau, bet ai, nereikia, bijau. Ir svajonių, ir vizualizacijos filmukai tokie patys, su smulkmenomis, mano dalyvavimu ir džiugiom emocijom. Tik svajonių atveju tai tik persikėlimas į kitokį gyvenimą, lyg išgalvota istorija, kurioje dalyvauja ir autorius, o vizualizacijos metu yra užtikrintumas, kad aš tikrai noriu, kad tai įvyktų, išpildyk. Ko iš tikrųjų reikia, kad vaizdas pradėtų pildytis? Tik susikurto filmuko su jį lydinčiom emocijom ar vis dėlto reikia to "padaryk tai"? Pagal mano supratimą, jei išsipildymui reikia susikurti filmuką ir jį paleisti be jokios įtampos ir kartojimų, tai ir į vizualų svajojimą turėtų būti taip pat sureaguota.
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2013 02 23, 02:43)
Ko iš tikrųjų reikia, kad vaizdas pradėtų pildytis?

Reikia pradėti jį pildyti.
Atsakyti
Svajone ateina tarsi is salies, nori, bet daznai ir abejoji arba padrikai pamastai kada atplaukia tos mintys. Svajones gali buti asmenines,gilumines ir primestos is salies. Pvz nusipirko kaimynas nauja leksusa(malram nesijuok) na ir tarkim tu sumastai, kad tau irgi tokio reikia ir tai tampa tavo svajone. Tai is isores primesta svajone, ji neatitinka zmogaus lukesciu. Juk kol kaimynas neturejo ir tau nereikejo. Arba pvz nuvaziavo kazkas i kanarus, papasakojo kaip ten faina smagu ir tu uzsimanai, o juk pries tai visuomet svajojai aplanlyti Kreta. Arba visuomene "nupaiso toki teisybes paveiksla", kad pvz tokia ir tokia specialybe yra labai pelninga ir dalis studentu issigalvos, kad stoti ten ir ten (pvz inzinerija, stomotologija ar dar kokia nors kita gogija) yra ju pasaukimas.

Kodėl svajonės išskirtinai materialistinės?

Tai jei svajonės nuo vizualizacijų skiriasi tuo, kad svajonės yra išskirtinai materialistinės, tai kuo gi nuo tų dviejų skiriasi norai?

Man pasidarė labai liūdna - tai negi aš esu žmogus be svajonių?

"O svajokli mano mielas svajokli..."
Atsakyti
Kokia miela ir artima tema wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 02 23, 02:24)
Reikia pradėti jį pildyti.

drinks_cheers.gif Reikia daryti kažkokius veiksmus svajonių išsipildymui, neužtenka tik pasinerti į svajonių pasaulį, nes viskas taip ir liks svajonėse smile.gif 4u.gif
delfiuka, pagalvokite, ką galėtumėte padaryti, kad Jūsų norai pradėtų pildytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JolaManta @ 2013 02 23, 11:29)
drinks_cheers.gif Reikia daryti kažkokius veiksmus svajonių išsipildymui, neužtenka tik pasinerti į svajonių pasaulį, nes viskas  taip ir liks svajonėse  smile.gif  4u.gif
delfiuka, pagalvokite, ką galėtumėte padaryti, kad Jūsų norai pradėtų pildytis  4u.gif

O tai kam tada vizualizacijos reikalingos? Ar ne tam, kad parodytų kelią, ką reikia daryt, kad viskas pradėtų pildytis? Jei patys žinotume, ką daryt, kad norai išsipildytų, tai darytume, o ne svajotume. Pataisykit, jei blogai suprantu.
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2013 02 23, 00:43)
Mano svajonės kitokios, bandžiau paaiškint, bet matau, kad nepavyko  ax.gif Jos neatsiranda dėl to, kad va, pamačiau, kad kažkas turi ir aš noriu. Nėra padrikos mintys, kad gal norėčiau, bet ai, nereikia, bijau. Ir svajonių, ir vizualizacijos filmukai tokie patys, su smulkmenomis, mano dalyvavimu ir džiugiom emocijom. Tik svajonių atveju tai tik persikėlimas į kitokį gyvenimą, lyg išgalvota istorija, kurioje dalyvauja ir autorius, o vizualizacijos metu yra užtikrintumas, kad aš tikrai noriu, kad tai įvyktų, išpildyk. Ko iš tikrųjų reikia, kad vaizdas pradėtų pildytis? Tik susikurto filmuko su jį lydinčiom emocijom ar vis dėlto reikia to "padaryk tai"? Pagal mano supratimą, jei išsipildymui reikia susikurti filmuką ir jį paleisti be jokios įtampos ir kartojimų, tai ir į vizualų svajojimą turėtų būti taip pat sureaguota.

Vizualizacija yra technika, svajone ateina savaime , tai labai panasu bet nera visiskai tas pat smile.gif
Papildyta:
QUOTE(delfiuka @ 2013 02 23, 15:24)
O tai kam tada vizualizacijos reikalingos? Ar ne tam, kad parodytų kelią, ką reikia daryt, kad viskas pradėtų pildytis? Jei patys žinotume, ką daryt, kad norai išsipildytų, tai darytume, o ne svajotume. Pataisykit, jei blogai suprantu.

Man susidare ispudis, kad jus nelabai suprantate vizualizacijos termina. Samoningas vaizdiniu kurimas kelio neparodo, jus pati kuriate kelia.
Daznai mes zinome atsakymus , bet nieko nedarome.

Elysa, svajones nera isskirtinai materialistines, keistai isemete iss konteksto ir klaidinat forumu dalyvius. Daviau pavyzdziu kalbedama apie primestines svajones , jos tokios daznai ir buna nes tai ne tai, kas ateina is zmogaus dusios.
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2013 02 23, 16:24)

Labai teisingai pati sau atsakėte biggrin.gif 4u.gif
Man besvajojant ateina į galvą mintys, kaip visą tai reikėtų daryti, nuo ko pradėti, kad ir menkiausi žingsneliai, bet tai jau veiksmas smile.gif . Informacija iš šalies ateina pati, tik reikia pastebėti ją.
Nemanau, kad viskas pasikeis taip, kaip norite, vien tik mintyse kuriant geresnį gyvenimą ir sėdint rankas susidėjusi biggrin.gif 4u.gif
Bent jau taip yra iš mano patirties ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JolaManta: 23 vasario 2013 - 19:44
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 02 23, 21:05)
Vizualizacija yra technika

O kam reikalinga technika?

Ar tada, kai nėra gerai išvystyta vaizduotė (gamtos duota dovana)? Kai norą ar svajonę norima paversti realybe, tačiau vaizduotė neišneša? Tada tai šlifuojama, kalama sau?

Ar svajonė ir noras negali savaime virsti vizualizacija, ko pasekoje jis pradeda pildytis?
Papildyta:
Ne tai ne tas pat. Vizualizacija .............. Svajone .......

Taip, panašu, kad aš suvokiau skirtumą tarp svajonės ir vizualizacijos.
Tik kiek kitaip, nei toliau poste rašoma.

P.S. Mirabella, mano šiuose postuose nėra piktybiškumo, nors kiek sausokai paskutiniu metu rašau. Tiesiog šiaip šiuo metu kiek labiau pasinešiau į konkretiką. Ne tik čia.
Fazė tokia, kaip kai kas pasakytų biggrin.gif
Papildyta:

Elysa, svajones nera isskirtinai materialistines, keistai isemete iss konteksto ir klaidinat forumu dalyvius.

Tai ne aš. Tai tu.
Nes perskaičius, tai labai rėžė akį. Net pagalvojau- "Va tai tau ir Mirabella..." smile.gif

Net klipą vieną norėjau mestelėti, bet neradau sad.gif ( smile.gif )
Atsakyti
Man susidare ispudis, kad jus nelabai suprantate vizualizacijos termina. Samoningas vaizdiniu kurimas kelio neparodo, jus pati kuriate kelia.
Daznai mes zinome atsakymus , bet nieko nedarome.

O jūs suprantate? Aš jūsų žodžius suprantu taip, kad vizualizacija išvis jokios naudos ir prasmės neduoda, jei patys turim sugalvot, kaip norą išpildyt. Tai koks vizualizacijos tikslas?

QUOTE(JolaManta @ 2013 02 23, 21:38)
Labai teisingai pati sau atsakėte  biggrin.gif  4u.gif
Man besvajojant ateina į galvą mintys, kaip visą tai reikėtų daryti, nuo ko pradėti, kad ir menkiausi žingsneliai, bet tai jau veiksmas  smile.gif . Informacija iš šalies ateina pati, tik reikia pastebėti ją.
Nemanau, kad viskas pasikeis taip, kaip norite, vien tik mintyse kuriant geresnį gyvenimą ir sėdint rankas susidėjusi biggrin.gif  4u.gif
Bent jau taip yra iš mano patirties  ax.gif

Tai kaip iš tikrųjų yra, jei nuomonės tokios skirtingos? ax.gif Aš asmeniškai tikiuosi, kad po to gyvenimas man duos užuominų, kur reikia eit, kad tai pasiekčiau ar net pasiūlymų. Pavyzdžiui kaip norėjo kelios moterys daugiau pinigėlių, tai joms tiesiai šviesiai paskambino ir pasiūlė gerą darbą su gera alga. Aš tokių akivaizdžių pasiūlymų nesitikiu, bet vizualizuoju būtent su mintim, kad visata man po to parodys kelią. O jums smagu, kad iškart sureaguoja ir iškart paduoda idėjų thumbup.gif

Aš ir nesitikiu, kad pasvajojus ir išėjus į lauką į mane atsitrenks koks nerealus milijonierius ir iškart įsimylėjęs puls ant kelių siūlydamas ranką ir milijardus. Mano supratimu, vizualizacijos tikslas man parodyt arba duot idėją, kur man eit ir ką daryt, kad tai nutiktų lotuliukas.gif Juokauju smile.gif Vis bandau kuo paprasčiau pasakyt, ką manau, bet gaunas kaip visada. Minčių reikšt nemoku ar mano mintys tokios keistos, nesuprantamos ir neįprastos.

Šiek tiek pasiskaičiau apie afirmacijas. Nežinau, ar įsidiegs ta programa, bet porą minučių pakartojus kokią visos ašaros ir depresijos dingsta lyg suvalgius kilogramą pasakiškų ledų biggrin.gif Labai malonus "šalutinis" efektas smile.gif
Atsakyti
Daviau pavyzdziu kalbedama apie primestines svajones

O kas gi primeta tas svajones?

Kažkas per jėgą ima ir primeta tai, kas tampa pagrindiniu trukdžiu tokioms svajonėms išsipildyti?

Kodėl trukdžiu?
Ogi tai yra papunkčiui linijinio proto blogosios savybės. Prie kiekvieno punkto galėčiau tiradą prirašyti. Ir ne moralizavimo. Praktinių pasekmių.
Blogos savybės negali būti pagalbininku, jos tegali būti nematomu, užsimaskavusiu kenkėju, trukdžiu.

Taigi... reikia imti ir išsistudijuoti tą sudėtingą teoriją( smile.gif ), pervesti ją į pajautą, atsikratyti trukdžių, ir svajonės pildysis efektyviau, nei su vizualizacijomis ir maldelėmis.

Šiandien mano nuotaika ne poetiška, o praktiška biggrin.gif

O tai žiūriu - man toli gražu iki jūsų skelbiamo dvasingumo ir toli gražu iki tokių primestinių svajonių. ( smile.gif )
Atsakyti
Na va, tokį rimtą ir ilgą postą buvau parašiusi. Rašiau išties susikaupusi.

Ir jau be "šalto dušo". Šiek tiek šalto vandens šliūkštelėjau sąmoningai - tai sveika.

Bet postas prapuolė siunčiant.
Pirmą kartą man taip nutiko šiame tinklapyje.

O kartoti rimto posto, kuriam reikėjo susikaupimo, kažkaip nebetraukia.
Matyt, vistik mes rašome sau...
Atsakyti