Mano mėgstamos salotos su burokėliais
reikės:
Įv.salotų lapų mixo (arba kartais imu Iceberg salotą),
agurkų,
svogūnų,
virtų burokėlių,
fetos sūrio,
graikiškų riešutų,
vištienos,
pesto padažo.
Į lėkštę sluoksniuoju salotas, ant viršaus agurką, svogūną, griežinėliais pjaustytus burokėlius, apšlakstau pesto padažu (pati jo nedarau, perku jau paruoštą ir dar praskiedžiu su aliejumi), tuomet dedu keptą karštą vištieną (arba keletą nedidelių gabalėlių, arba vieną didesnį kepsnelį), pabarstau feta sūriu ir riešutais.
Labai sotu ir skanu
QUOTE(georgiana @ 2013 03 08, 11:18)
Ne, jauciu maciau maximoj ka turejot omenyje. Ten kiek pamenu eina pomidoras, avokadas ašrus padaziukas kazkoks , zalumynai ir dar kazkas ieina tik nepamenu...
http://www.virtuvesk...tomis-slyvomis/
Gamnau sias labai patiko, dekoju recepto autorei
O man merginos iskilo klausimas, teko ragauti salotu:
icbergo salota,
sauleje dziovinti pomidorai,
juodos alyvuoges,
dziugo suris
Viskas uzpilta padazu, na niekaip neatrenku is ko jis padarytas, sudetis aliejus, o toliau nebezinau gal kuri gaminote ir pasidalintumete, labai jau skanios salotos, beje dziugo suris ne tarkuotas o tokiomis plonomis plokstelemis supjaustytas, tad pasidalinkite jei kas tokias gaminate, Aciu
Gamnau sias labai patiko, dekoju recepto autorei
O man merginos iskilo klausimas, teko ragauti salotu:
icbergo salota,
sauleje dziovinti pomidorai,
juodos alyvuoges,
dziugo suris
Viskas uzpilta padazu, na niekaip neatrenku is ko jis padarytas, sudetis aliejus, o toliau nebezinau gal kuri gaminote ir pasidalintumete, labai jau skanios salotos, beje dziugo suris ne tarkuotas o tokiomis plonomis plokstelemis supjaustytas, tad pasidalinkite jei kas tokias gaminate, Aciu
Man irgi klausimas iskilo - dedant į salotas kalafiorus, jie kokie turi būti, žali ar apvirti? Ar tiks šaldyti?
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 06 12, 20:54)
Man irgi klausimas iskilo - dedant į salotas kalafiorus, jie kokie turi būti, žali ar apvirti? Ar tiks šaldyti?
kai sau darau, tik nupilu verdančiu vandeniu, kai valgo ir vaikai truputi apverdu - lengviau mažiesiems kramtyti
QUOTE(Endži @ 2013 02 10, 18:48)
Tuno salotos
[attachmentid=226839]
Lengvos, švelnios tuno salotos manau nepaliks abejingo nei vieno
Reikės:
skardinės tuno savo sultyse
0,5 ilgavaisio agurko
1 avakado
0,5 citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
alyvuogių aliejaus
[attachmentid=226839]
Lengvos, švelnios tuno salotos manau nepaliks abejingo nei vieno
Reikės:
skardinės tuno savo sultyse
0,5 ilgavaisio agurko
1 avakado
0,5 citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
alyvuogių aliejaus
Gaminau, bet...nepatiko ir niekam nepatiko, nes nuo agurkų labai pavandenijo, o ir skoniu šiaip sau.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 06 12, 20:54)
Man irgi klausimas iskilo - dedant į salotas kalafiorus, jie kokie turi būti, žali ar apvirti? Ar tiks šaldyti?
Aš tai visuomet apverdu.
Sveikos gaspadines
jau kelinta diena suku galva, kur cia man atrasti kinietisku salotu receptuka. T.y. padazo sudedamasias dalis, nes pats receptas kaip ir aiskus, bet va del padazo ...
Gaivios vištienos salotos su naminiais lakštiniais
(vištienos filė, agurkai, naminiai lakštiniai,žemės riešutai, sezamai)
salotu padaziuko receptuka gal kas nors zinot ??
jau kelinta diena suku galva, kur cia man atrasti kinietisku salotu receptuka. T.y. padazo sudedamasias dalis, nes pats receptas kaip ir aiskus, bet va del padazo ...
Gaivios vištienos salotos su naminiais lakštiniais
(vištienos filė, agurkai, naminiai lakštiniai,žemės riešutai, sezamai)
salotu padaziuko receptuka gal kas nors zinot ??
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 06 12, 20:54)
Man irgi klausimas iskilo - dedant į salotas kalafiorus, jie kokie turi būti, žali ar apvirti? Ar tiks šaldyti?
As tik nuplikau verdanciu vandeniu
Rūkytos vištienos kojos ketvirtį, - 1 vnt.
Virti kiaušiniai - 4 vnt.
Kiviai - 4 vnt.
Žalia svogūnai - 100 g.
Česnakai - 2-3
Majonezas - 200 gr.
1) Išimkite vištieną iš kaulų ir supjaustoma smulkiais gabaliukais (kubeliai).
2) Kiaušiniai grotelės.
3) Kiviai (3vnt), smulkiai pjaustytų (supjaustyti), 1 vnt palikom papuošalam(supjaustyti plonomis riekelėmis).
4) Svogūnai smulkiai supjaustykite.
5) Česnakus sumaišykite su majonezu.
Salotos skleisti pageidautina skaidriam dubenį sluoksniais, prie kiekvieno sluoksnio majonezo: vištiena, svogūnai - kiaušinių - griežinėliais kivi kvadratų (ir vėl atgal) - vištiena - svogūnų - kiaušinių - kivi gabaliukai.
Virti kiaušiniai - 4 vnt.
Kiviai - 4 vnt.
Žalia svogūnai - 100 g.
Česnakai - 2-3
Majonezas - 200 gr.
1) Išimkite vištieną iš kaulų ir supjaustoma smulkiais gabaliukais (kubeliai).
2) Kiaušiniai grotelės.
3) Kiviai (3vnt), smulkiai pjaustytų (supjaustyti), 1 vnt palikom papuošalam(supjaustyti plonomis riekelėmis).
4) Svogūnai smulkiai supjaustykite.
5) Česnakus sumaišykite su majonezu.
Salotos skleisti pageidautina skaidriam dubenį sluoksniais, prie kiekvieno sluoksnio majonezo: vištiena, svogūnai - kiaušinių - griežinėliais kivi kvadratų (ir vėl atgal) - vištiena - svogūnų - kiaušinių - kivi gabaliukai.