Uzsukau salotu recepto su brokoliu
radau
pameginsiu butinai, bet kilo noras pasidalinti savo firminemis vistienos salotomis
pacioms salotoms reikia:
* pakelio salotu misinio (butinai, kad butu su rausvaja salota)
* pomidoro
*agurko
*paprikos geltonosios
*sezamo seklu pagal skoni (dedu nekepintas)
Karstai vistienai:
*vistienos file
*kiausinio
*krakmolo
*saldziosios paprikos prieskoniu
*kario prieskoniu
*pipiru misinio
*druskos
*sezamo seklu negailint (baltuju ir juoduju)
*cesnako milteliu
*svogunu milteliu
*puse laimo arba citrinos
*medaus pora dideliu saukstu
*anakardzio riesutu didele sauja (ju kiekis pagal skoni)
salotu gamybos eiga elementari: salotas i dubeni, pomidorai smulkinami griezineliais, agurka skutu juostelemis su skustuku darzoviu, paprika juostelemis. Viskas sloksniuojama (nemaisoma).
Vistiena pradziai pamarinuoju keleta valandu jei turiu laiko, jei ne tai irgi nieko tokio.
Vistienos file pjaustoma juostelemis, sudedama i paprasta svaru maiseli maza. Beriame visu prieskoniu negailedami ( su druska ir pipirais nepersistengti)taip pat ir sezamo seklas, suimame maiselio virsu ir ismaigome vistiena, tokiu budu puikiai pasiskirsto visi prieskoniai. Imusame vieno kiausinio baltyma i maiseli, supilame istirpinta 1dideli sauksta medaus ( bet, kad nebutu karstas), isspaudziame puse laimo ar citrinos, viska "ismaigome" ir idedame krakmolo siek tiek daugiau nei iprastai. vel viska gerai "ismaigome"
paliekame, kad pasimarinuotu arba pilame maiselio turini ant gerai ikaitintos keptuves su saulegrazu aliejumi. kepame uzdenge dangti, ir daznai pamaisant, kad nesusoktu gabaliukai vistienos, kai graziai paruduos ( nesudegs), dedame sauksta medaus ant vistienos, siek tiek citrinos sulciu, beriame sezama, ir siek tiek pamirkytus saltame vandenyje anakardziu riesutus (apie 30 min mirkyti) ir viska siek tiek pakaitiname atidenge keptuve, apie 5 min.
vistiena dedame ant salotu arba salia( kaip jau patinka) ir beriame sezamo siek tiek seklyciu.
jei vistiena gale troskinsime su medumi uzdenge dangti, idejus daugiau medaus ir ispaudus daugiau citrinos, siek tiek druskos, nebereikes gaminti papildomai padazo, nes jo uzteks.
taciau galima pasigaminti ir garstyciu medaus padaziuko:
garstyciu
medaus
puse citrinos ar laimo
alyvuogiu arba sezamu aliejaus
provanso zoleliu dziovintu
druskos
SKANAUS
sudetingai skamba, taciau labai greitos, socios ir labai skanios