QUOTE(Iš Stiklo @ 2015 02 23, 13:12)
Palikim
Rašau taip todėl, kad pačios vaikai augo su patėviu ir aš pati augau su pamote. Žinau ką reiškia, kai antras vyras nešioja ant rankų, dovanoja gėles, vežasi į keliones, kad esi mylima ir branginama už tai, kad esi. Tačiau kad ir kaip myliu savo antrą vyrą, jo priekabiavimo prie dukros niekada neatleisčiau. Norėdama parodyti siektiną modelį, suluošinot dukrai gyvenimą
Taip, dukra su vyru susipykdavo, apsižodžiuodavo, bet tik tiek. Kažkada savo antrąjam pasakiau: Niekada nekovok su mano vaikais, nes tu pralaimėsi. Tiesiog tokia esu, tiesiog vaikai man vieninteliai o vyrų gali būti daug. Tiesiog tokia mano nuomonė. Atsiprašau
Sutinku su tavim ir mąstau taip pat. Kad vaikas svarbiausias ir vienintelis. Bet kad būtų taip lengva. Juk nėra, kad tavo akyse daro kažką tokio. Didelio ir baisaus. Tarkim, vežasi mane į restoraną, išvykstam 5 min prieš grįžtant dukrai. Grįžtam ji jau miega. Nukerpa laidą, o pasako, kad sugedo internetas. Ir ragina neskubėti kviesti meistro, jis pakvies. Sėdi abiturientė be neto kaip viduramžiais. Kai dukra eina miegoti, pagarsina televizorių. Kai mudvi kalbamės, jis " kalba ant viršaus", pertraukinėja. Kai nueinam pasikalbėt į virtuvę, esą " ant jo" šnabždamės. Saldėsius padeda ant stalelio arčiau savęs, kad dukra nepasiektų. Begalinė grandinė tokių nemalonių smulkmenų, kurias kiekvieną sprendžiau atskirai. Ribojo bendravimą, kalbėjomės, kai jis į tualetą nueina, ar pribėgdavau per pertrauką prie mokyklos, kartais turėdavo langą(laisvą pamoką). Maistą jai į rašomojo stalčių padėdavau jam nematant. Nukirpus internetą, slapta užsakiau nešiojamą modemą. Paskui dukra pasisako, kad prie jos lenda, nė minutės nebūna namie, kai nebūna manęs. Prisakau gintis kiek įmanoma, tuoj pat viską man sakyt. Vėl taip diena po dienos, sukamės. Kodėl taip laviravau, o ne šokau į akis? Pirma. Žinoma, buvau skysta. Antra, jis buvo ligonis, turėjęs 2 infarktus, ir jei tik truputį kas ne taip, griebiasi už širdies, priešinfarktinė būsena, vežu į priėmimą reanimuoti, savaitę serga. Žinojau, kad tai jau ne generalinė repeticija, 3 -čio infarkto neatlaikys. Tai ir rinkausi. Ar ir tai mes galim iškęsti, kas, jei aš pasipriešinsiu ir tas žmogus numirs. Taip ir plečiasi tos pakantumo ir kentėjimo ribos.
Kai sykį nepaklausiau ir, prieš jo valią, nuvažiavau dukros paimti iš gimnazijos, nes buvau išleidus, nors šalčio 25 minus. Negali žinot, kitąsyk dauguma susirenka ir pamokos vyksta. Šįkart jos nevyko, o autobusas po 6 val. Man mašina 20 min kelio. Išvažiavau. Grįžus radau jį blogai besijaučiantį. Įsiširdijusį. Ėjo giminaičio prašyt, kad pavežtų iki priėmimo. Gainiojausi su mašina jį beeinantį, kol įsisiūliau nuvežti, kol įsėdo. Balsas vis kimo... atlikus tyrimus rasta IV stadijos vėžys.. Kartais galvoju, kad jis iš susirgo iš to pykčio. Net kai slaugiau ligoninėse, slapta dukrai perduodavau raktelius, kad mašinoj manęs palauktų. Negalėjo jos matyti. Net jau paskutinėm dienom, marinamas, dukra bijojo per kambarį pereit.
Na, buvo buvo. Dabar mūsų niekas neskriaudžia. Nebėra kam. Namai tušti. Nė kokio tarakono nėr.