Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas po vyro mirties

QUOTE(mamakubu @ 2013 01 04, 18:46)
O kokiu budu norisi? Patirti klinikine mirti ar iseiti is gyvenimo? Atsiprasau uz kvaila klausima, nes noras irgi jusu truputuka... Mes visi tai suzinosim tik savo laiku, ir kito kelio zinoti nera rodos ax.gif  4u.gif

mamakubu, galite laikyti mane trenkta, bet ... taip... ir iš gyvenimo išeiti minčių buvo... ir klinikinę mirtį patirti... Juk negali imti ir pradėti tikėti vien dėl to kad tikėti... ir man tikrai lengviau, kai paskaičiau apie tuos žmones, kurie patyrė klinikinę mirtį ir grįžo, papasakojo savo patirtis... bet kai pagalvoju apie savo išėjusį žmogų, man kažkodėl kažkokia spraga tame tikėjime atsiranda, kažkokia tikėjimo tyla... Nežinau, gal dar ne laikas... O gal esu per didelė egoistė ir galvoju tik apie save, savo skausmą, o ne apie tai, kad jam ten kažkur gali būti gera ir be manęs ir mūsų vaikų... Net nežinau... Tikiuosi, kad jam ten gerai... Tik man nuo to nė kiek nelengviau... sad.gif
O beja, žemiškuose reikaluose visiškai susitvarkau pati. Ir finansai ir buitis - viskas kontroliuojama. Jei ko reikai - turiu draugų, kiurie ma mielai pagelbėja. Turiu ir jo draugų, su kuriais bendrauju kaip su jo broliais... Galėčiau nesunkiai išgyventi viena, jei tik sugebėčiau atimti iš savęs sugebėjimą jausti... Jausti skausmą ir ilgesį, arba jei subegėčiau prarasti pastarųjų devynerių savo gyvenimo metų atmintį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvinute: 07 sausio 2013 - 00:24
QUOTE(malvinute @ 2013 01 07, 01:16)
mamakubu, galite laikyti mane trenkta, bet ... taip... ir iš gyvenimo išeiti minčių buvo... ir klinikinę mirtį patirti... Juk negali imti ir pradėti tikėti vien dėl to kad tikėti... ir man tikrai lengviau, kai paskaičiau apie tuos žmones, kurie patyrė klinikinę mirtį ir grįžo, papasakojo savo patirtis... bet kai pagalvoju apie savo išėjusį žmogų, man kažkodėl kažkokia spraga tame tikėjime atsiranda, kažkokia tikėjimo tyla... Nežinau, gal dar ne laikas... O gal esu per didelė egoistė ir galvoju tik apie save, savo skausmą, o ne apie tai, kad jam ten kažkur gali būti gera ir be manęs ir mūsų vaikų... Net nežinau... Tikiuosi, kad jam ten gerai... Tik man nuo to nė kiek nelengviau... sad.gif
O beja, žemiškuose  reikaluose visiškai susitvarkau pati. Ir finansai ir buitis - viskas kontroliuojama. Jei ko reikai - turiu draugų, kiurie ma mielai pagelbėja. Turiu ir jo draugų, su kuriais bendrauju kaip su jo broliais... Galėčiau nesunkiai išgyventi viena, jei tik sugebėčiau atimti iš savęs sugebėjimą jausti... Jausti skausmą ir ilgesį, arba jei subegėčiau prarasti pastarųjų devynerių savo gyvenimo metų atmintį...

malvinute nelaikau taves trenkta, jokiu budu nelaikau. Mes visos patyrem mylimo zmogaus isejima, koks jis bebutu tas isejimas is gyvenimo, bet jis ekzistuoja. As su savoju MB pragyvenau 14 metu ir jos aisku isbraukti is gyvenimo man nepavyksta ir nereikia. Tik va kas liecia tu moteriskiu kurie liko su vaikais ant ranku tai tikrai manau sunkiau joms. Nes ne tik tas skausmas lieka bet ir mintys kaip isgyventi, kaip vaikus islaikyti, juk negalvoji, kad pametei viena rasi kita. Stengesi neparodyti asaru vaikam ( ko man nepavyko padaryti deja unsure.gif ), reikia buti stipriai. Ai ka cia sakyti, sunku ir tiek buvo. Dar ir dabar skauda ir manau skaudes, nes metu isgyventu kartu neisbrauksi gi doh.gif
As net turedama kita dabar zmogu verkiu del savo pirmo zmogucio. Perlenkiau lazda manau jau viena karta nes buvo truputuka supykes, kad as apie ji ir apie ji vis mastau. Aisku reikia ir dabartini suprasti, negalima gyventi praeitimi, dabar ta stengiuos daryti del jo ir del saves.
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 04, 18:23)
Ar jūs tikite į gyvenimą po gyvenimo? Ar tikite, kad jūsų žmogus "ten" yra laimingesnis, negu buvo "čia"...? Ar tikite, kad yra tas "ten"...
Aš pradėjau skaityti pasakojimus  žmonių, patyrusių klinikinę mirtą ir buvusius atgaivintus... Rašoma, kad nė vienas iš jų nesidžiaugė, kad juos atgaivino... Sako - ten nepalyginamai geriau... Kaip norisi tuo tikėti... Įtikėti... Norisi tikrai žinoti...

Pagalvojau,gal taip bandome surast atsakymu tose istorijose..Bet dziaugiuos,kad ju yra,ir as pradejau i jas gilintis. nes jeigu butu patvirtintas moksliskas paaiskinimas,tiksliau fiziologinis patvirtinimas,kad visa tai tik apmirusiu smegenu kliedesiai - tai nuzudytu paskutines musu viltis,kad musu mylimieji ne visiskai mire,o ju siela,ju energija keliauja toliau amzinojo gyvenimo link.

Beje,gal zinot kokiu tikslesniu puslapiu,kur tokiu istoriju rast? ar remiates tik google? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(.Juo2ke. @ 2013 01 09, 00:05)
Pagalvojau,gal taip bandome surast atsakymu tose istorijose..Bet dziaugiuos,kad ju yra,ir as pradejau i jas gilintis. nes jeigu butu patvirtintas moksliskas paaiskinimas,tiksliau fiziologinis patvirtinimas,kad visa tai tik apmirusiu smegenu kliedesiai - tai nuzudytu paskutines musu viltis,kad musu mylimieji ne visiskai mire,o ju siela,ju energija keliauja toliau amzinojo gyvenimo link.

Beje,gal zinot kokiu tikslesniu puslapiu,kur tokiu istoriju rast? ar remiates tik google? unsure.gif

Aš skaitei "Trobelę"?

http://www.sena.lt/g...-trobele/354102

Atsakyti
QUOTE(.Juo2ke. @ 2013 01 09, 01:05)

1976-ais metais gydytojas Raimondas Moudis išleido knygą „Gyvenimas po gyvenimo”, kurioje aprašė 150-ies žmonių, patyrusių klinikinę mirtį, pasakojimus.
http://www.amzinojiu...is-gyvenimas-51
http://atsibudimas.u.../2011-12-15-268
anomalija.lt
Yra daug įvairių publikacijų. Perskaičiau viską ar beveik viską. Tikrai supratau, kad "ten" kažkas yra. Ir tas "kažkas" - taip gražu ir nuostabu, kad niekas, ten įžengęs viena koja, nenori grįžti atgal... Bet žinokit, kai pagalvoju apie savo žmogutį, vistiek nė kiek nelengviau... Nė kiek... Ir tas tikėjimas kažkoks apstraktus...
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 09, 10:48)
Yra daug įvairių publikacijų. Perskaičiau viską ar beveik viską. Tikrai supratau, kad "ten" kažkas yra. Ir tas "kažkas" - taip gražu ir nuostabu, kad niekas, ten įžengęs viena koja, nenori grįžti atgal... Bet žinokit, kai pagalvoju apie savo žmogutį, vistiek nė kiek nelengviau... Nė kiek... Ir tas tikėjimas kažkoks apstraktus...

Tikėjimas taip ir vadinasi, kad reikia tikėti, o ne įrodinėti faktais. Nors ir įrodymų jau turim pakankamai.

Karalius Saliamonas nešiojo žiedą su užrašu, kuris buvo nusuktas į delno pusę, jo niekam nerodė. Kai susidurdavo su nelaime ar sunkiai išsprendžiamu uždaviniu, atsukdavo ir perskaitydavo.
Ant karaliaus Saliamono žiedo esantis užrašas: etiam transit “IR TAI PRAEIS!” yra vienas iš labiausiai tinkančių visais atvejais. Jis vienodai optimistiškas kiek ir pesimistiškas.
Kai nepaprastai sunku, ši sena išmintis padeda suvokti, kad bus geriau, kad turi atsitiesti ir gyventi toliau. Problemos nebesitęsia amžinai, kaip ir visa kita…
Atrodo, kad tie trys trumpi žodeliai sutalpina visą esmę, kuriai pasakyti kartais rašomos storos psichologinės knygos.
Atsakyti
Ant karaliaus Saliamono žiedo esantis užrašas: etiam transit “IR TAI PRAEIS!” yra vienas iš labiausiai tinkančių visais atvejais. Jis vienodai optimistiškas kiek ir pesimistiškas.
Kai nepaprastai sunku, ši sena išmintis padeda suvokti, kad bus geriau, kad turi atsitiesti ir gyventi toliau. Problemos nebesitęsia amžinai, kaip ir visa kita…
Atrodo, kad tie trys trumpi žodeliai sutalpina visą esmę, kuriai pasakyti kartais rašomos storos psichologinės knygos.
[/quote]

"Ir tai praeis"... Iš ties - prasminga... Tik va, kad mes, gyvendamos "čia ir dabar" niekaip nesulaukiame, KADA "tai" praies...
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 09, 17:04)

"Ir tai praeis"... Iš ties  - prasminga... Tik va, kad mes, gyvendamos "čia ir dabar" niekaip nesulaukiame, KADA "tai" praies...

Bėda, kad belaukiant, kol praeis skausmas, praeis ir daug kitų dalykų.
Atsakyti
QUOTE(Rene0 @ 2013 01 09, 18:13)
Bėda, kad belaukiant, kol praeis skausmas, praeis ir daug kitų dalykų.

Teisingai pastebeta Rene0. Viskas praeina gyvenime. Tik mes pacios atrenkam ka prisiminti ir palikti sirdyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakubu @ 2013 01 09, 18:33)
Teisingai pastebeta Rene0. Viskas praeina gyvenime. Tik mes pacios atrenkam ka prisiminti ir palikti sirdyje 4u.gif

Ir kaip giliai širdy užrakinsim ir leisim sau gyventi toliau mirksiukas.gif

Metus, kaip ir foto albumuose, suskirsčiau etapais: mokykla, studijos, santuoka, 5 metai su išėjusiu verysad.gif . Jau treti metai kaip viena. unsure.gif Pradeda rastis naujų foto. Ir prisiminimų, kaip buvo pernai, kai jau be jo.
Atsakyti
QUOTE(Rene0 @ 2013 01 09, 21:01)
Ir kaip giliai širdy užrakinsim ir leisim sau gyventi toliau mirksiukas.gif

Metus, kaip ir foto albumuose, suskirsčiau etapais: mokykla, studijos, santuoka, 5 metai su išėjusiu verysad.gif . Jau treti metai kaip viena. unsure.gif  Pradeda rastis naujų foto. Ir prisiminimų, kaip buvo pernai, kai jau be jo.

Saunuole 4u.gif Po mazu, po mazu mes turim gyventi, juk gyvas i zeme nelysi, o ir kam ax.gif Jus visas sios temos lankytojas as suprantu, apkabinu ir linkiu laimes wub.gif group.gif
Atsakyti
reiks nusipirkt ir perskaityt,aprasymas skamba idomiai smile.gif

QUOTE(Rene0 @ 2013 01 09, 10:31)

Atsakyti