Ačiū už rekomendacijas dėl knygos- būtinai paskaitysiu. Aš savo ruožtu primygtinai siūlau perskaityti Maiklo Niutono Sielų kelionės.
Juo2ke, tu keliais mėnesiais anksčiau tapai našle, aš vis skaitau tavo postus ir galvoju - na, vadinasi ir už kelių mėnesių man bus taip pat... bet tiesą pasakius, aš jaučiu, kad atsigaunu, gal net laikausi geriau nei tu. Vis mažiau ašarų, vis daugiau laiko ne namusoe, sportas, joga, kažkaip užmušu kasdienybę. Kadangi artėja metai, tai vat bandau palyginti tą savo būsęną tik po jo mirties ir dabar, pamenu, laukiu darbo pabaigos, kai pamatysiu jį pro langą su mašina atvažiuojantį manęs pasitikti, jo šypseną ir mosta "varom" bet jis neatvažiuoja... einu iš darbo ir rankoje gniaužiu telefoną norėdama jam paskambinti. Ašaros spaudžia gerklę, norisi klykti kaip visa tai neteisinga... ir viskas pirmą kartą buvo sunku - apsipirkti, lankstyti jo rūbus, kuriuos dar ilgai uostydavau, laikydavau apkabinusi, išvažiouoti dviračiu, eiti pas draugus, gaminti valgyti... o dabar jau nebe taip. Ir tuo pačiu smerkiu save už tai, kad aš gyvenu, o jis ten toli liko mano praeity. O, kad galėčiau....
O dėl metinių, ačiū Die, su anyta sutariam puikiai, tai sukviečiau visus, kurie jį mylėjo, išėjo nemažai. Darau gražų slide show su jo gyvenimo akimirkomis, bus tik mišios ir pietūs, bet taip laukiu, taip noriu, kad visi jį prisimintų, apie jį kalbėtų, noriui verkti juoktis, dalintis prisiminimais, nors mintimis sugrįžti į tas praeities akimirkas. Buvo gera. Tikiu, kad likimas yra mums paruošęs dar kažką gera. Ir dar labiau tikiu, kad mūsų mylimieji mums to nuoširdžiai linki.
QUOTE(makita @ 2013 09 27, 09:46)
Ir tuo pačiu smerkiu save už tai, kad aš gyvenu, o jis ten toli liko mano praeity. O, kad galėčiau....
Jokiu budu neturi saves smerkti, ypac uz tai, kad tu gyveni. Pas kiekviena is musu savas likimas.
QUOTE(mamakubu @ 2013 09 29, 13:48)
Jokiu budu neturi saves smerkti, ypac uz tai, kad tu gyveni. Pas kiekviena is musu savas likimas.
Žinau Mamakubu
As tai cia vis uzsuku paziuret kaip jums sekas. Taip jau as noriu, kad pas tuos kurios skyrelyje apie vaikus yra tustuma, kad butu jau kas parasyta. Juk viskas imanoma ir gyvenimas ne stovi vietoje. Kazkas is jusu dar jaunas ir tikrai nereikia saves laiduoti. Stebiu ir laukiu pokyciu. Apkabinu visas kurios cia lankotes ir jau nesilankot, bet gal paskaitot musu postus. Zinokit nieko as nepamirsau is jusu.
QUOTE(mamakubu @ 2013 09 30, 18:59)
As tai cia vis uzsuku paziuret kaip jums sekas. Taip jau as noriu, kad pas tuos kurios skyrelyje apie vaikus yra tustuma, kad butu jau kas parasyta. Juk viskas imanoma ir gyvenimas ne stovi vietoje. Kazkas is jusu dar jaunas ir tikrai nereikia saves laiduoti. Stebiu ir laukiu pokyciu. Apkabinu visas kurios cia lankotes ir jau nesilankot, bet gal paskaitot musu postus. Zinokit nieko as nepamirsau is jusu.
O as jau judu i prieki, susiplanavau savo laika taip kad net pagalvot kaip man skaudu nera kada. Supratau kad tik taip galiu sau padeti, nukankindama save fiziskai. Skamba gal ir ziaurokai, bet...tik tai mane ir tegelbeja. Teisybe sakant labai pavargau saves gailetis. Zinoma nepagailiu laiko ir investiciju savo isvaizdai, plius ir sportuoju. Pastebiu vyru zvilgsius, girdziu komplimentus, o tai jau labai, labai daug.
Zinau bus dar visko, kad paliusiu, bet zinau kad vel pakilsiu ir su kiekvienu kartu bus lengviau ir lengviau, ir gyvenime liko dar graziu dalyku kuriuos reikia isbandyti, isgyventi, isjausti. Tiesiog gyvenu taip kaip jis noretu kad gyvenciau, ir jums to nuosirdziai linkiu
Siandien girdejau pazystamos istorija, kai moteris 3metus vaiksciojo kaip zombis po vyro mirties ir tik tada pradejo atsigauti, bijau net pagalvot, kad tas kosmaras gali tiek testis, as tiesiog neatlaikyciau, gal todel pati pradejau irtis pries srove. Siuo metu galiu pasakyti kad man tai padeda. Ir tikrai nemanau kad nepakankamai gedziu ir ilgiuosi savo mylimo vyro. As tik noriu sau padeti....
QUOTE(Comet @ 2013 09 30, 22:34)
Zinoma nepagailiu laiko ir investiciju savo isvaizdai, plius ir sportuoju. Tiesiog gyvenu taip kaip jis noretu kad gyvenciau, ir jums to nuosirdziai linkiu
As tik noriu sau padeti....
Comet o jusu maziukai vaiksto i mokyklele, ar dar i darziuka? Pati jus dirbat? Kaip sekas svetimoj sali? Kaip su kalba?
QUOTE(mamakubu @ 2013 10 01, 14:53)
Comet o jusu maziukai vaiksto i mokyklele, ar dar i darziuka? Pati jus dirbat? Kaip sekas svetimoj sali? Kaip su kalba?
Didzioji i mokykla eina, mazasis i darzeli. Dirbu nuo ankstaus ryto, po to i koledza vaziuoju, kalba mokausi. Buvo sunku kol viska susiradau, susizinojau kas kaip, iki vyro netekties buvau tikra namu zidinio sergetoja rupinausi tik savo mylimaisiais ir namuciais, visus rimtesnius reikalus, mokescius ir t.t tvarke jis. Po mylimojo netekties atsiveziau mama, tai tikrai didziule pagalba ir taip po truputi isivaziavom i kasdienybes rutina
O kaip jums sekasi cia priprasti? Dar man atrodo Juo2ke irgi uk gyvena?
QUOTE(Comet @ 2013 10 01, 18:14)
Man dar sunkoka, vis LT prisimenu, nes gyvenam labai nedidukam miestelyje, galima sakyti ju mastu kaimelis Thetfordas. Dirbu aisku ne pagala savo profesija, nes kalbos stoka Noriu iki 2016 bent kiek susikalbeti, nes turiu licenzija medsesers ir noriu pagal profesija darbuotis. Mano dukros gyvena LT, jos jau savarankiskos, o mes su maziuku is antru vyru UK. Nors jis man dar vis oficialiai ne vyras ir yra baime prarasti zmogu, mazu kas gali gyvenime nutikti, tai isvys svetimoj sali zuciau turbut. Turiu skaudzia patirti kai vyro dukterecia gyvendama UK apsiformino kaip vienisa, o cia bac ir vyras mire. ir ka pasiliko ant ledo, teko grizti i LT. Nors mes ir nevede bet nama nuomojam kartu, as tikrai nenoriu formontis ir apgaudineti anglus, kad poto yla neislystu is maiso. Mazius pripratineja po truputi bet irgi dar vis Lietuva prisimena, jam ten labiau patinka kol kas. O mokyklele eina i pirma klase skaitosi, praeitais metais baige nuline. varo jau angliskai saunuolis. na jis gi 6,5 val. tarp anglu randasi, jam gerai Man kol kas salygu koledze mokytis nera, musu miestuke jo nera, reikia vaziuoti i kita miesta, bet tada maziukas lieka be prieziuros. Vat savom jegom ir mokausi, nors tai juda labai letai. Kaip nors po truputi ir susitvarkys viskas.
Na,as tai IRL apsistojus Kas liecia visokiu reikalu tvarkymasi,tai as irgi apie airiskus reikalus nieko nezinojau,vyras rupinosi. O as rupinausi LT reikalais. kadangi cia tik laikinai apsistojom svetimoj saly.
Buvo ziauriai sunku,reikejo patapt tikrai detektyvei viska issiaiskinti..juk visi mokejimai mokesciu su slaptazodziais bet tai jau praeity,aciu Dievui. ipratau viskuom pati viena rupintis,problemu nematau skambint telefonu ir kelt pretenzija,kad paslaugos nepatinka cia siaip kaip pavyzdukas. nes sioj saly labai daug reikalu tvarkomi telefonu. o poto - pastu. bet gal taip ir patogu.ir laiko sutaupai,ir pinigu (kelione brangiau atsieina,negu skambutis).
ir kalba+klausa islavejo neblogai
Norejau paklaust nasliu,kurios jau nebe vienos,o turi antra antra puse
kaip jus susidorojot su saves kaltinimu,sutikus kita zmogu?
cia turbut neimanoma nepajausti to,lyg isduotum savo myleta zmogu..lyg ir suvoki protu,kad tik tu viena cia likai gyventi,jo jau nebera,bet..
gal ir cia dar kelis aukstus laipteliu reiks sukopinet,kol istirps kaltes ir tariamos isdavystes jausmas?
Buvo ziauriai sunku,reikejo patapt tikrai detektyvei viska issiaiskinti..juk visi mokejimai mokesciu su slaptazodziais bet tai jau praeity,aciu Dievui. ipratau viskuom pati viena rupintis,problemu nematau skambint telefonu ir kelt pretenzija,kad paslaugos nepatinka cia siaip kaip pavyzdukas. nes sioj saly labai daug reikalu tvarkomi telefonu. o poto - pastu. bet gal taip ir patogu.ir laiko sutaupai,ir pinigu (kelione brangiau atsieina,negu skambutis).
ir kalba+klausa islavejo neblogai
cia turbut neimanoma nepajausti to,lyg isduotum savo myleta zmogu..lyg ir suvoki protu,kad tik tu viena cia likai gyventi,jo jau nebera,bet..
gal ir cia dar kelis aukstus laipteliu reiks sukopinet,kol istirps kaltes ir tariamos isdavystes jausmas?
QUOTE(.Juo2ke. @ 2013 10 02, 23:44)
Dabar jau gerai nebepamenu bet gal man kiek lengviau buvo, nes mano pirmas pasitrauke pats is gyvenimo, ne liga kalta. Buvo visko ir asaru ir gailescio ir pykcio, kad paliko mane su dviems vaikais ir tiek reikejo iskesti. Bet dabar gyvenu su jo draugu. Siaip ir gyvent net nesiruosiau, galvojau pabusiu ir tiek. Vis ne viena. Tik poto taip susikloste gyvenimas, kad jis pats pasake, kad jei gyvent kartu tai kartu ir reikia bendro vaiko. Jis neturejo vaiku. As ir pasiryzau. Vaiksciuojau pas burejas ir visos kaip vienas sake, kad nereikia saves kaltinti, nereikia verkti, reikia ji paleisti, nes tada jam bus tik geriau. Tokiems zmonems labai sunku, kurie gyvenima palieka savo noru, jie labai kankinasi ir asarom jiems nepadesi. Zinau, kad jis mane saugo is virsaus, zinau ir tikiu tuo. Jis nesmerkia manes, bent as taip manau. Neslepsiu minciu visokiu buvo, bet mes visi turim sansu ir negalim surakinti saves ir sulaikyti kaltinimais. Nes tai beprasmiska.
QUOTE(mamakubu @ 2013 10 02, 18:35)
Kaip nors po truputi ir susitvarkys viskas.
Zinoma susitvarkys, viskas po truputi ir susidelios i savo vietas. Pas mus irgi turejo pakankamai nemazai laiko praeiti kol uzgyvenom tai ka turim dabar ir i Lt gyventi grizti jau nebenoreciau
QUOTE(.Juo2ke. @ 2013 10 02, 21:44)
Buvo ziauriai sunku,reikejo patapt tikrai detektyvei viska issiaiskinti..juk visi mokejimai mokesciu su slaptazodziais bet tai jau praeity,aciu Dievui. ipratau viskuom pati viena rupintis
Man taip pat sunku buvo, bet susitvarkiau gana greitai su viskuo, daug ko ismokau, suzinojau.
Galiu sakyti tikrai viskas sekesi ko tik emiausi, jauciu kad jis man padeda Pamenu masina reikia pardavineti o nezinau kur dokumentai padeti, pradejau klausineti "na maziuk kur tie dokumentai, kur juos padejai" ir radau iskart, dar tokioj chitroj vietoj
Nors antros puses dar neturiu, bet i tai ziuriu kiek kitu kampu. Fiziskai jo isduoti jau nebegaliu nes jo kuno tiesiog nebera....... O meile ji jug amzina Jis amzinai mano sirdyje Todel nemanau kad jausiuosi kalta ar isduodanti kai atsiras zmogus
QUOTE(Comet @ 2013 10 03, 21:09)
O meile ji jug amzina Jis amzinai mano sirdyje Todel nemanau kad jausiuosi kalta ar isduodanti kai atsiras zmogus
Teisingai meile amzina. Ka betureciau ir kaip gerai man bebutu as saviskio nepamirstu. Bet niekaip negaliu liautis asaruoti net rasius jums ar ka perskaicius. Jau jautruole esu ne tas zodis
Comet o kiek laiko jus jau UK?